Όχι!! Μην αποθαρρύνεσαι!!Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
Ματζουράνα κεγω οποτε εχω μοναξιες αποζητω την παρέα του φόρουμ.αλλά καμια φορά αποθαρρυνομαι απο το να γράψω .
Αν αποθαρρυνόμαστε και εμείς οι 6-7 που γράφουμε, πάει το φόρουμ, πάει και η παρέα μας..
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις!Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
Ποτε δεν κατάλαβα το νόημα του τι έφαγα σήμερα ειδικα όταν βλέπω οτι μπορεί να μπει κάποιος μετα απο ενα μήνα ,να αδιαφορήσει για οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί(απο μια απο καρδιας εξομολογηση μεχρι έστω κ ενα ανέκδοτο η μια κλισεδουρα) αλλά να γράψει τι έχει φαει. Καταλαβαίνω ,μέχρι ενα σημείο,οτι με την καταγραφη μπορείς να πάρεις μια συμβουλή απο κάποιο μέλος αλλά μέχρι εκεί άλλο νόημα δεν πιανω αλλά μπορεί κάτι να μην αντιλαμβάνομαι.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι η διατροφική διαταραχή είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ και όχι η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος.
Και εγώ δεν το αντιλαμβανόμουν παλιότερα.
Μα και όλη η κοινωνία, οι γιατροί, η τηλεόραση, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι για το πάχος φταίμε εμείς που δεν το "ράβουμε".
Ότι το πρόβλημα ξεκινά από το τί τρώμε.
Άρα μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές και να επικεντρωνόμαστε μόνο στο τί τρώμε και πώς μπορούμε να ελέγξουμε το τί τρώμε.
Κανένας δεν μας είπε ότι το τί τρώμε δεν είναι καν μέρος του προβλήματος (εννοώ του πραγματικού, βαθύτερου προβλήματός μας).
Συνεπώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να χάσουν κιλά, επικεντρώνονται στο τί τρώνε, στις θερμίδες, στα κιλά, στις αναλογίες πρωτεινών-υδατανθράκων, στις μετρήσεις του σώματος.
Καλά είναι όλα αυτά, αλλά είναι το 5% μόνο της λύσης του προβλήματος!
Τέλος πάντων... αυτό που ανέλυσα εξηγεί το γιατί ασχολούμαστε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τόσο πολύ με δευτερεύοντα πράγματα.
Το γιατί κάποιος μπαίνει 1 φορά το μήνα και γράφει μόνο στο "τί έφαγα" ενώ αγνοεί όλα τα άλλα του φόρουμ...
...πιστεύω ότι είναι ίσως επειδή χρησιμοποιεί το φόρουμ σαν διαδικτυακό "διαιτολόγο" ή διαδικτυακό "έλεγχο", κάτι τέλος πάντων που τον/την βοηθάει να ελέγχει καλύτερα τη διατροφή του, χωρίς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους υπολοίπους.
Είτε τα γραφε στο word του/της, είτε εδώ, το ίδιο και το αυτό.
Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει!
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει..