Ζένια εσύ είσαι λίγα κιλά, εσύ πρέπει να μας εμψυχώνεις!! Που έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Μιλάω για τον εαυτό μου φυσικά!
Printable View
Ζένια εσύ είσαι λίγα κιλά, εσύ πρέπει να μας εμψυχώνεις!! Που έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Μιλάω για τον εαυτό μου φυσικά!
Ναι ειμαι αλλα θελω λιγοτερα χαχα..πιστευω οτι η γυμναστικη ομως ετσι κ αλλιως βοηθαει ειδικα στη ψυχολογια παρα πολυ..εγω οταν πηγσινω για τρεξιμο τα ξεχναω ολα αποβαλλω το αγχος αισθανομαι καλυτερα κ μιλαω για εξωτερικους χωρους γιατι ο διαδρομος ειναι κ θα ειναι βαρετος για ολους..σε ενα παρκο το ευχαριστιεσαι! ;)
Εγώ έχω ξεκινήσει ζούμπα! Είναι απίστευτα διασκεδαστική και εφιδρωτική, και όντως βοηθά... Και στην ψυχολογία αλλά και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.
Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα! Επιτέλους με το που πάτησε το ποδαράκι του ο γλυκός σεπτέμβρης με πήραν τηλ για να μου δώσουν ραντεβού για γαστροσκόπηση. Την Πέμπτη λοιπόν θα ολοκληρωθεί κι αυτή η εξέταση και θα μείνει μόνο η σπειρομέτρηση. Έπειτα θα δω την γιατρό για 2η φορά όπου και θα αξιολογήσει την κατάσταση και αν όλα πάνε καλά θα έχω ημερομηνία για την επέμβαση. Μεγάλη αγωνία και χαρά μαζί...
Νεφέλη μου καλη επιτυχία κ καλη τυχη σε ολα!!
Καλησπέρα σας και Ευχαριστώ πολύ.
Πήρα ραντεβου για την κλινική παχυσαρκίας στις 21/10. Καλλιο αργά παρά αργότερα ή ποτέ. Το λέω για να παρηγορηθώ... ελπίζω μετά την τελική αξιολόγηση να πάρω άμεσα ημερομηνία για το χειρουργείο! Αναμονή 2 μηνών σχεδόν κατά τους οποίους πρέπει να συντηρηθώ στα κιλά που είμαι και να χάσω στην καλύτερη ακόμα 1-2. Δυσκολοι καιροί...
θα τα καταφερεις καλη μου!υπομονη κι επιμονη!
όλα θα πανε καλα είμαι περηφανη για τη δυναμη σου αν κ δεν σε ξερω!
Γαστροσκόπηση τέλος!
Ήταν αρχικά χονοβόρα διαδικασία αφού προέκυψαν επιπλοκές σε χειρουργειο και έπρεπε να είναι εκεί η γιατρός οπότε όλα τα ραντεβού ήταν καθυστερημένα κατά 2 ωρες.
Έπειτα η διαδικασία έγινε και επίπονη αφού λόγω έλλειψης χρόνου η γαστροσκόπηση έπρεπε να γίνει χωρίς νάρκωση ή μέθη. Σκέφτηκα πόσο δύσκολο να είναι... άντε να τελειώνουμε! Τελειώσαμε αλλά το υπέφερα είναι λίγο να περιγράψει το αίσθημα ασφυξίας, πνιγμού και πόνου... κάθε εκατοστό που κατέβαινε ένιωθα να με σκίζουν μαχαίρια... βρέθηκε διαφραγματοκήλη η οποία μου είπε η γιατρός ότι μπορεί να την διορθώσουν στο χειρουργείο. Μέχρι τώρα βρήκαμε τις πέτρες στην χολή και την διαγραγματοκήλη. Αύριο σπειρομέτρηση και τερματίζω από εξετάσεις αναλύσεις κτλ κτλ.
Αν κάνετε ποτέ γαστροσκόπηση ζητήστε νάρκωση, μέθη... αυτή είναι η συμβουλή μου από πικρή εμπειρία.
Καλησπέρα και πάλι!
Τερμάτισα με επιτυχία τις αναλύσεις και τις εξετάσεις και νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Η σπειρομέτρηση ήταν πολύ καλή ενώ δεν μου άφησε κανένα "κουσούρι" η 7χρονη περίοδος καπνίσματος κατά τα φοιτητικά χρόνια και λίγο μετέπειτα. Ξεκίνησα αντιμετωπίζοντας μάλλον αρνητικό κλίμα από τους γιατρούς των διαφορων ειδικοτήτων που επισκέφθηκα. Αρχικά Ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολογος και ακτινολόγος κατά της επέμβασης, ενώ παθολόγος, πνευμονολόγος και γυναικολόγος υπερ της επέμβασης με κάποιους ενδιασμούς. Στο τέλος, όλοι υπερ με τις ευχες τους και αναμένοντας τα αποτελέσματα. Η ακτινολόγος ίσως ακολουθήσει κιόλας... πάντως τυχαία ή μη είναι όλες γιατρίνες εκτός του γυναικολόγου. Γυναικεία υπόθεση ο προεγχειρητικός μου έλεγχος :)
Περιμένω το ραντεβού μου με την διατροφολόγο στις 10/9 που ανήκει στην ομάδα της κλινικής παχυσαρκίας για ενημέρωση και προετοιμασία ενώ το ραντεβού με την γιατρό μου για την τελική αξιολόγηση στις 21/10.
Κοιτάω μπροστά... :)
Νεφέλη βλεπω οτι εισαι αποφασισμένη κ οτι εχουν ολα δρομολογηθεί.. Σου ευχομαι καλη επιτυχία!! Ολα να πανε καλα!
Εγώ έκανα την γαστροσκόπηση χωρίς νάρκωση, χωρίς μέθη και μάλιστα χωρίς πρόβλημα. Είναι θέμα σε τι γιατρό θα πέσεις και τι βοηθό νοσοκόμα έχει ώστε να σε προετοιμάσει κατάλληλα.Quote:
Originally posted by Nefeli-
....
Αν κάνετε ποτέ γαστροσκόπηση ζητήστε νάρκωση, μέθη... αυτή είναι η συμβουλή μου από πικρή εμπειρία.
Περιμένουμε και τα νεώτερα σου. Εύχομαι να πάρεις το πολυπόθητο «οκ»! ;)
Η επέμβαση της επιμηκους γαστρεκτομής ολοκληρώθηκε και για μένα στις 25/04. Όπως είπα και σε ένα αλλο ποστ δεν είναι αστεία διαδικασία. Μπορεί να τα αφήνουμε πίσω μας, τους πόνους, την αγωνία, τον φόβο, την αναμονή αλλά τις στιγμές που τα ζούμε είναι έντονα και ανάγουν τα βαριατρικά χειρουργεία σε πραγματικά ακραία εμπειρία. Εγώ το βίωσα ετσι με όλη την σοβαρότητα και την βαρύτητα ποου αρμόζει σε μια τέτοια απόφαση. Για την ώρα είμαι στα υγρά -νερό και χυμό μήλο- και αύριο οι οδηγίες προτείνουν ζωμό ή ζελέ και εισαγωγή αλεσμένων (μία μία τροφή κάθε φορά ώστε να γίνεται έλεγχος για δυσανεξία). Μπορώ να πω ότι οι μυρωδιές με επηρεάζουν και έχω μία έντονη επιθυμία να φάω ψωμί και όχι σοκολάτα όπως ήταν αναμενόμενο για μένα.
Αν μπορείτε να μιιραστείτε κάποιες οδηγίες για το διατροφικό πλάνο ή να με παραπέμψετε σε κάποια τοπικ όπου εχει ενδεχομένως αναλυθεί το θέμα, θα το εκτιμούσα καθώς αυτές που μου έχουν δώσει είναι πολύ περιορισμένες.
Υγεία και αγάπη σε όλους
nefeli μας, γιατί τόσο νωρίς αλεσμένα? Στη δικιά μου περίπτωση, αν θυμάμαι καλά, η οδηγία έλεγε 10 μέρες υγρά, 10 μέρες αλεσμένα και μετά με τεράστια προσοχή μαλακές τροφές. Και επειδή τα αλεσμένα με ανακάτευαν πριν καν τα δοκιμάσω, κρατήθηκα στη φάση των υγρών, σούπες κτλ, παραπάνω και πέρασα στις μαλακές τροφές σταδιακά, με ευλάβεια και επαγρύπνηση.
Επίσης: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2218
Πολλά φιλιά και δύναμη! Δεν θα είναι πάντα έτσι δύσκολα με τη διατροφή!
Ευχαριστώ Μακ!
Επισυνάπτω αυτά που μου έδωσαν...
Πρώτες 2 μέρες τπτ. Ακολούθως τις επόμενες 5 μέρες 30 μλ υγρά κάθε ώρα, μεταξύ των οποίων νερό, ζωμό και χυμούς.
Έπειτα μετά την πρώτη βδομάδα προσθέτουμε τα ακόλουθα γιαούρτι, γαλα, πουρέ πατάτα καρότο κολοκύθι, σούπες, κοτόπουλο βραστό, ζελέ και κρέμα στιγμής. Ένα κάθε φορά για έλεγχο δυσανεξίας. Επίσης ορίζει 2 κουταλιές 2 φορές την μέρα.