-
το πρόβλημα με εμένα τουλάχιστον είναι ο,τι οι πολυκυστικές εμφανίστηκαν μετά από την εμφάνιση διατροφικής διαταραχής. ή ταυτόχρονα; δεν είμαι κ πολύ σίγουρη γιατί ήμουν μικρό κ ηλίθιο.
όπως κ να χει νομίζω ο,τι το ένα επιβαρύνει το άλλο και είναι '..miseta ke afiseta'
σίγουρα όμως νιώθω επιβαρυμένη από γεννησιμιού μου από ιστορικό ζαχάρου κ λάθος διατροφικές συμπεριφορές που μου διδάχτηκαν με μεγάλη επιτυχία.
rain κεγώ πεινάω πάντα ,από μικρό παιδί είμαι αδιάκοπα πεινασμένη. τότε βέβαια λόγο της υπερκινητικότητας μου σωζόταν η κατάσταση. ακόμα κ αυτό που λένε για την καψούρα πως κόβει την όρεξη μιλάμε για πολύ μικρό περιορισμό στην δικιά μου την περίπτωση.
θα καταλήξω ομολογώντας ο,τι ούτως ή άλλως πρέπει να δώσουμε άφεση αμαρτιών στις περιπτώσεις μας, είτε είναι οργανικό το θέμα είτε ψυχολογικό γιατί δν έχει νόημα να κατηγορούμε τους εαυτούς μας ή το dna ή να βρούμε τον ένοχο και σε αυτό νομίζω έχει δίκιο η φίλη σου. αλλά να ψάχνουμε τον ένοχο που κάθε φορά μας οδηγεί σε μια λάθος διατροφική συμπεριφορά να τον πιάνουμε από το λαιμό και να του ρίχνουμε μια μπουνιά όπως λέει η διάσημη γκουρού Μαντζουράνα ,και να συνειδητοποιήσουμε πως ο πόλεμος θα είναι δύσκολος πιο δύσκολος από αυτό που αντιμετωπίζει ένας μέσος άνθρωπος όσον αφορά το βάρος κ τις διατροφικές συνήθειες. και να προχωρήσουμε παρακάτω.
αυτά ,έβγαλα πρωί πρωί την καταπιεσμένη δημιουργικότητά μου στο κακομεταχειρισμένο φόρουμ
καλή σας μέρα
-
Καλημέρα Μαντάμ σου σου. Λέω να βρούμε τον λόγο για να τον καταπολεμήσουμε, αν είναι πχ ψυχολογικός να πάμε σε έναν ψυχολόγο (που δεν το πιστεύω τόσο ότι είναι αυτό), αν είναι πχ ο candida να κάνουμε ειδική δίαιτα για candida κτλ...
-
ναι καλά το σκέφτεσαι. αλλά τι παίζει με αυτήν την διατροφή που λες δεν έχω ιδέα; η λέξη δίαιτα από μόνη της όμως είναι λάθος.
σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω σε κάποιον ειδικό. ξέρω, το κόστος και ο χρόνος είναι αρνητικά, επίσης πως άμα πέσω σε κομπογιαννίτη θα με πάει πίσω και όχι μπροστά. και νιώθω πως ξέρω πολλά για διατροφές και δίαιτες και έχω αυτοψυχαναλυθεί αρκετά αλλά τα έχω στο μυαλό μου αχταρμά και μπερδεμένα. μπορεί ο συνδυασμός να με βοηθήσει. και στην τελική είναι κάτι που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. βασικά λέω αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνω.
-
Εγώ τα πρώτα 15 κιλά από τα 30 που έχασα τα έχασα με μια καλή δίαιτα από διαιτολόγο! Δεν πεινούσα καθόλου, δεν ξέρω αν ήταν η διαιτολόγος τόσο καλή ή εγώ απλά ήμουν έτοιμη για "δίαιτα"! Μάλλον και τα δύο, γιατί μου την είχε δώσει μια θεία μου και είχε καταφέρει να την κρατήσει ένα χρόνο! Οπότε ίσως όντως βοηθάνε οι διαιτολόγοι αλλά πρέπει να το 'χεις πάρει και απόφαση, εγώ πχ τώρα κάνω πειράματα, μία τρώω πολύ μία όχι μέχρι να μου γίνει πραγματικά το κλικ και να ξεκινήσω........
-
μήπως αυτό το ον οφ που κάνεις επιβαρύνει την κατάσταση κ την ψυχολογία σου;
πάντως κάτι που παρατήρησα αυτές τις μέρες που γύρισαν όλοι από άδειες με κανά 2 κιλάκια παραπάνω( κ το κάνουν θέμα αι σιχτίρ) ,όλοι οι ''φυσιολογικοί" μου λένε κάτι του τύπου "σήμερα θα φάω μια πίτσα(ή οτιδήποτε άλλο συμπλήρωσε το αγαπημένο σου φαγητό) και μετά ξεκινάω να προσέχω" μπορεί σε εμάς να είναι παρακινδυνευμένο αλλά κεγώ νιώθω σε πολύ καλύτερο μουντ για να αρχίσω να προσέχω τώρα που μπούχτισα από τα γεύματα του Λούκουλου που έκανα σε όλη την άδειά μου.
δηλαδή αν πεις μια μέρα θα φάω ο,τι γουστέρνω και από αύριο θα προσέχω μήπως είναι καλύτερο από το να τα καταφέρνεις την μια μέρα την άλλη να τα κουτσοχαλάς κτλ κτλ;
δν ξέρω μπορεί να είναι κ τελείως λάθος αυτό που λέω ας με διορθώσει όποιος διαφωνεί καθέτως κ οριζοντίως
-
Όχι Μαντάμ σου σου, θα σου πω γιατί. Επειδή δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω δίαιτα ακόμη, το 'χω κάνει αυτό που λες και δεν πιάνει! Αν δηλαδή έπιανε θα το είχα κάνει ήδη! Πιστεύω είναι οι φάσεις που περνάμε, κάποιες πεινάμε πιο πολύ, κάποιες λιγότερο, σε μένα αυτό συμβαίνει (πεινάω αρκετά) και περιμένω να πεινάσω λιγότερο για να μπορέσω να κρατηθώ στη δίαιτα, αλλιώς αν είναι όπως τώρα δεν μπορώ να διατηρήσω μια δίαιτα!
-
Rain η αρχη ειναι το ήμισυ του παντός, θα σου πω μονο οτι, αφου ξερεις οτι καποια στιγμη θα αποφασίσεις να ξεκινήσεις διαιτα, ειναι καλυτερα, να προσεχεις να μην παρεις βάρος αλλο. Σου το λεω απο προσωπική εμπειρια, ναι μεν ελεγα οτι οποτε θελω εγω, θα ξεκινησω. Αλλα τα κιλα ανέβαιναν, με ρυθμό που δεν μπορουσα να πιστέψω.
-
Άστα να πάνε Ελένη μου....Άντε να ελέγξεις την όρεξη.......Τώρα έχεις όρεξη γενικά ή όχι;
-
Πέρασα μια στενοχώρια, αρκετα μεγαλη κ δεν ειχα κθλ. Φαντάσου έχασα σε μια εβδομαδα, καπου 2 με 2,5 κιλα. Τωρα επανέρχεται η ορεξη μου, αλλα εχω συνηθίσει να τρωω ανα τρεις ωρες, μικρα γεύματα. Θελω να εντάξω λιγο περισσοτερο σαλατες κ λαχανικά στην διατροφή μου, κ φρουτα ως εναν βαθμό, αλλα επειδη δεν ειχα πολλη ορεξη κ εξακολουθώ να μην εχω εντελώς, βαριεμαι να ασχολούμαι πολυ με το φαγητο, κ φτιάχνω πιο γρηγορα απο αποψη χρονου, γεύματα.
-
Λυπάμαι για τη στενοχώρια........εγώ όταν στενοχωριέμαι το ρίχνω στο φαί δυστυχώς.....Προσπάθησε να εντάξεις στη διατροφή σου λαχανικά και φρούτα, θα νιώσεις και καλύτερα, το ίδιο ισχύει και για μένα....
-
Σημερα πηγα στο σουπερμάρκετ, κ ψώνισα αρκετα λαχανικά, σαλατες γι αυτόν τον λογο.. Οταν τα εντάσσω στην διατροφή μου, νιωθω ευεξία, κ χανω περισσοτερο βάρος, ακομα κ πταν τρωω ποσότητες σαλάτας.
-
Το καλύτερο αυτό είναι που το συζήτησα με κάποιον, να αγοράζουμε λαχανικά και φρούτα και να τρώμε από αυτά και να κρύψουμε ή να μην αγοράσουμε οτιδήποτε παχυντικό, βοηθάει, καλύτερα να φάμε 3 πιάτα σαλάτα παρά ένα πιάτο τηγανητές πατάτες δηλαδή. :)
-
Φυσικα, ασε που ανακαλύπτεις νέες γεύσεις.. Εγω για παράδειγμα λάτρεψα το κουνουπιδι, το μπροκολο, τα χόρτα, τις αγκινάρες, που πριν ουτε να τα δω..
-
Εγώ τι έκανα, έλεγα δεν θέλω να φάω ένα μήλο για να μην παχύνω, και έτρωγα μετά γλυκό χαχα. Γιατί το σκεφτόμουν ότι το μήλο είναι "τζάμπα" θερμίδες, χωρίς γεύση, ενώ το γλυκό θα το χαιρόμουν.
Αλλά τώρα είμαι της λογικής όπως είπα καλύτερα 3 μήλα παρά γλυκό.
Όντως όλα αυτά που λες είναι πολύ νόστιμα, μου αρέσουν τα λαχανικά, στα φρούτα είναι που κολλάω λίγο, αλλά και αυτά έμαθα τελευταία να τρώω κάποια συγκεκριμένα..:):smilegrin:
-
Ετσι ειναι, τα φρουτα δημιουργούν κορεσμό, εχουν θρεπτικά συστατικά κ ειναι απαραίτητα. Κ τα γλυκα μια ιδεα ειναι, 1 με 2 λεπτα απόλαυση, αλλα συσσώρευση λίπους κ άντε να το κάψεις μετα. Ενα γλυκο την εβδομαδα για εμάς που εχουμε ροπή στο πάχος, αρκει.