Originally posted by BALANCE
Quote:
Originally posted by weird
Ομως, αφου τα ξερουμε ολα αυτα,
αυτο μας κανει ατρομητους στην κοροιδια?
Μηπως η κοροιδια εχει ισχυ πανω μας μονο οταν ακουμπα σε κομπλεξ και ανασφαλειες μας?
Νομίζω ότι αυτό που έγραψες είναι ό,τι πιο εύστοχο έχω διαβάσει για το θέμα αυτό.
Δεν είναι η κοροιδία, αλλά η ανασφάλεια που κουβαλάμε γύρω από το \"θέμα\" της κοροιδίας. Και πρόσφατα, διαβάζοντας ένα βιβλίο που έχει σχέση με αυτά που φοβόμαστε, σημείωσα ένα σημείο που έλεγε ότι τα γεγονότα ή οι λέξεις δεν είναι αυτές που μας προκαλούν ανασφάλεια αλλά αυτό που σκεφτόμαστε γύρω από αυτά...
Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου είχα παραπάνω κιλά από το κανονικό. Είχα απίστευτο κόμπλεξ για την εμφάνιση μου και οποιοδήποτε σχόλιο γινόταν γύρω από αυτή με έκανε χάλια... Και δεν ήταν και λίγα αυτά τα σχόλια... Εφτασα λοιπόν στο να γίνω η καλύτερη στον αυτοσαρκασμό γιατί σκεφτόμουν ότι αν εγώ πρώτη κοροιδεύω τον εαυτό μου, ο άλλος δεν θα μπει στη διαδικασία να το κάνει για μένα... Και πέτυχε. Αλλά μέσα μου πονούσα κι ακόμα πονάω... παρόλο που πλέον έχασα 30 κιλά και είμαι στο κανονικό μου βάρος. Και ακόμα και τώρα, αν κάποιος κάνει κάποιο αστείο σχόλιο για τα \"παχάκια¨μου, είμαι ικανή να τον φάω...