Originally Posted by
Andyk59
Καλησπέρα σας,
Τον Αύγουστο του 16 έπαθα κολπική μαρμαρυγή. Μπήκα στο νοσοκομείο και αναταχθηκα την επομένη ήμερα. Ο καρδιολόγος μου έδωσε ρυθμονορμ και σαλοσπιρ για τρεις μήνες. Από τότε για ένα χρόνο ήμουν καλά πίνοντας ρυθμονορμ πρωί βράδυ. Μετά τον ένα χρόνο άρχισαν αρρυθμίες και κολπικές μαρμαρυγες που άλλοτε αντιμετώπιζα μονός μου πίνοντας δυο ρυθμονορμ κάθε φορα και άλλες στο νοσοκομείο. Αυτό συνεχίστηκε για ένα χρόνο περίπου ώσπου ο καρδιολόγος μου σύστησε να κανω ablation το οποίο και εκανα. Μία βδομάδα μετά το ablation είχα συμπτώματα μαρμαρυγής και για αρκετό καιρό ακόμη είχα αρρυθμίες και μαρμαρυγες που αντιμετώπιζα πάλι μονός μου η και στο νοσοκομείο. Ο αρρυθμίολογος που μου εκανε το ablation μου έλεγε να κανω υπομονή και ότι σε τρεις μήνες περίπου θα σταματήσουν τα προβλήματα. Οι αρρυθμίες ομως και οι μαρμαρυγες δεν σταμάτησαν έως ότου αντιληφθηκα ότι της περισσότερες φορές το πάθαινα είτε οταν έτρωγα είτε οταν ξάπλωνα είτε οταν έσκυβα πράγμα που δεν είχα προσέξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Εκανα γαστροσκοπιση και διαπιστώθηκε ότι έχω κάποια μορφή γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση. Από τότε παίρνω losec πρωί βράδυ, προσέχω την διατροφή μου και είμαι πολύ καλύτερα. Μου έχουν τώρα πια μόνο έκτακτες. Σταμάτησα ακόμη και τα φάρμακα για να διαπιστώσω αν με βοηθάνε. Δεν έφυγαν τελείως οι έκτακτες αλλά σαφώς είμαι πολύ καλύτερα. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι διάσημος χειρουργός πεπτικου μου είπε ότι αναλαμβάνει να με χειρουργήσει λαπαροσκόπικα γιατί το στομάχι μου πιέζει το διάφραγμα. Εχω μείνει εκεί με τις σκέψεις μου και της έκτακτες μου. Ο κόρωνοϊός μας εχεις φρενάρει. Σας ευχαριστώ