Τι εχεις δηλαδή; Τι σου ειπε ο γιατρος;
Printable View
Καλησπέρα κ πάλι... Προφανώς κ κάτι έχω για να λέω αυτό που λέω... Εκτως των έκτακτων κολπικων κ κοιλιακών συστολών μου βρήκε και κοιλιακή ταχυαρρυθμια ευρέως qrs... Μου παν να σταματησω να γυμνάζομαι... Να αγχώνομαι κ γενικά να ανεβάζω τους παλμούς μου μέχρι να κάνουμε τις υπόλοιπες εξετάσεις... Οι έκτακτες ως συνήθως είναι μεν πολύ ενοχλητικές σε μερικους πχ σε μένα κλωτσάει όλο μ το στερνό.. Αλλά η κοιλιακή ταχυαρρυθμια είναι από τις πιο επικυνδινες μορφές αρρυθμίας... Μπορεί να γίνει κοιλιακή μαρμαρυγη κ αν κρατήσει κ παραπάνω δευτερόλεπτα να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο... Αυτου του είδους λοιπόν αρρυθμία... Η αλλιώς ταχυαρρυθμια έχω τη νιώθω όπως προείπα πολλά χρόνια.. Αλλά... Δε φαινόταν σε κανένα από τα 3..4 χολντερ που είχα βάλει παλιότερα... Για κακή μ τύχη... Οπότε έτρεχα σε ψυχίατρος γιατί πάθαινα κρίσεις πανικού... Και όλοι μ λέγανε να είμαι πιο κουλ κ να μην αγχώνομαι... Έλα μου ντε που όμως εγώ πάθαινα επεισόδια ταχυαρρυθμιας κ δεν ήταν απτο μυαλό μ ο πανικός... Προφανώς όταν η καρδιά λειτουργεί περίεργα σε πιάνει πανικός... Ποιος δε το παθαίνει αυτό... Απλά θέλω να πω ότι αν οντω; κάτι νιώθετε ψάξτε το... Κ να επιμένετε... Δεν είναι πάντα όλα από το μυαλό...
Αυτό πιστεύω και εγω. Οι γιατροί δεν θέλουν να ασχοληθούν και πολυ. Αν δεν εχεις κατι πολυ σοβαρό η αν δεν πεθαίνεις δεν ασχολούνται τοσο. Εγω είχα ταχυπαλμίες αλλα εκτός αυτού και έκτακτες αλλα όχι συνέχεια. Πηγα σε ομοιοπαθητικο και με βοήθησε αρκετά αλλα εχει 2 μερες παλι εχω βάρος στο στήθος περίεργη αίσθηση οτι σβήνω εχω έκτακτες μούδιασμα αριστερά στο σαγονι και φοβάμαι μην ειναι κατι και απλά δεν εχει βρεθεί. Τουλάχιστον είχα ηρεμήσει μερικές μερες με την ομοιοπαθητική αλλα τωρα προσπαθώ να το ξεχάσω. Μολις διάβασα αυτο που έγραψες σιγουρεύτηκα οτι δεν ειμαι ο μοναδικός που ειναι ετσι! Πραγματικά πιστεύω οτι κατι τρέχει και εχω τόσα συμπτώματα και δεν μπορεί να ειναι ολα απο άγχος! Ίσως να εισαι η εξαίρεση όμως εσυ αλλα και παλι εγω πιστεύω πως οτι και να ειναι δεν θα ασχοληθούν οι γιατροί παρά μονο αν ειναι σε προχωρημένο στάδιο! Εγω εχω μια πολυ μικρή ανεπάρκεια σε μια βαλβίδα της καρδιάς μου και αυτο μου ειπε δεν πειράζει γιατι το έχουν 7/10 άτομα. Έκανα τεστ κοπώσεως,τριπλεξ,καρδιογρά φημα και ειδικές εξετάσεις αίματος μαζι με εξετάσεις για θυρεοειδή και δεν φάνηκε τιποτα. Τωρα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Πραγματικά ο ομοιοπαθητικος μου ειναι πολυ καλός και με βοήθησε αρκετά αλλα εχει δυο μερες άρχισαν παλι οι ενοχλήσεις στην καρδιά γενικά αυτα που πάθαινα τα ξαναπαθαινω εκτός απο την ταχυπαλμία.
Εύχομαι να βρεις την άκρη σου... Κ μένα μου λέγαν για θυρεοειδή που όντως έχω λίγο υποθυρεοειδισμο... Παίρνω 50αρη μεντιθιροξ... Λίγο δλδ.... Παίρνω κ κερλον 1 τέταρτο εδώ κ 2 χρόνια από τότε που έκοψα το τσιγάρο... Εινσι για να μην έχω πολύ έντονους παλμούς... Λίγο βοήθησε αλλά οι αρρυθμιες εκεί... Αγερωχες.... Σιγουρα το άγχος κ το μυαλό μπορούν να κάνουν τα πάντα... Τα πάντα όμως πραγματικά... Αλλά όταν κάτι είναι τόσο αληθινό κ έντονο κ χρόνια... Ε δε μπορεί να είναι ψυχοσωματικα... Κ να που βγήκα αληθινή... Κάποια επεισόδια καρδιας...δε συμβαίνουν συνέχεια... Πχ εγώ μπορεί και για μήνες ολόκληρους να μη πάθω τη ταχυαρρυθμια... Τελευταία είχα συχνά... 1 φορά τη βδομάδα... Για τη ταχυαρρυθμια λέω έτσι... Γιατί εκτακτες έχω σχεδόν πάντα χιλιάδες... Ήμουν τυχερή... Με στην ατυχία μου που το χολντερ κατέγραψε το συμβάν... Κ ο γιατρός μ έβαλε να γράφω κάθε φορά όταν κάτι νιώθω τι ώρα κ πω; το νιώθω.... Όταν τα είδε χολντερ κ όσα του έγραψα... Ήταν όντως όλα εκεί... Όλα όμως... Έκτακτες... Ταχυκαρδίες.. Αρρυθμίες... Όλα... Πλέον ξέρω κ γω ποτέ είναι έκτακτη κολπική ποτέ έκτακτη κοιλιακή... Κ πότε... Η χειρότερη.. Η κοιλιακή ταχυαρρυθμια... Γιαυτό κ θα κάνω αυτές τις εξετάσεις...θελει να δει τη δομή της καρδιάς μου.. Μήπως έχω πχ καρδιομυοπαθεια... Κ 1002 αλλά που με τριπλεξ υπέρηχο καρδιογραφημα δε φαίνονται... Άκου τον εαυτό σου κ τη καρδιά σου... Αν δεν έχεις κάτι ψυχολογικό... Προσπαθησε να βρεις ένα γιατρό που να ενδιαφερθεί παραπάνω με σένα...
Ο γιατρος ο συγκεκριμένος ειναι πολυ καλός και γνωστός και μου μίλησε πολυ Ωραια. Τωρα όταν πηγα εκει είχα άγχος απο πριν αλλα δεν βγήκαν αυτα στις εξετάσεις. Όταν έκανα τεστ κοπώσεως μονο πριν καν αρχίσω επειδή αγχώθηκα είχαν ανεβεί οι παλμοί μου και ήμουν ηδη στο 60% της διαδικασίας. Το διέκοψα στο 94% επειδή ειμαι αγύμναστος αλλα αυτος αυτα που ήθελε να δει τα ειδε. Τωρα εγω εκτός απο έκτακτες εχω τα πάντα. Ταχυκαρδίες βάρος στο στήθος μούδιασμα τσίμπημα και αλλα πολλα. Μεχρι και σπασμούς νιώθω στην καρδιά σαν να τρεμοπαίζει το μάτι σου κάπως. Πραγματικά δεν ξερω τι μπορεί να ειναι. Όσο και να επιμείνω όμως δεν εχω την οικονομική ευκολία να πηγαίνω συνέχεια σε γιατρούς. Θέλω να φυγω με την κοπέλα μου στο νησί για δουλεια και δυστυχώς φοβάμαι πολυ οτι θα πάθω κατι η δεν θα μπορέσω να δουλέψω! Κρίμα ειναι να παω τζάμπα και να φυγω. Εσυ καλα το λες να το ψάξουμε αλλα ποσο εύκολο ειναι; Δεν μπορώ να δίνω συνέχεια τα λεφτά σε γιατρούς αλλιώς δεν θα μπορέσω να ζήσω εγω. 70 ο καρδιολόγος για όλες τις εξετάσεις 50 ο ομοιοπαθητικος αμέσως 120 ευρω φύγανε. Θα μου πεις ειναι για το καλο σου αλλα και αν δεν εχω να φάω μετα παλι κακό μου κανω. Όπως και να το κανεις ειναι δύσκολα απο όλες τις απόψεις. Θα κουραστείς να τρέχεις αε γιατρούς να ξανεις εξετάσεις να χάνεις λεφτά και χρόνο και η ψυχολογία σου θα μένει πεσμένη. Δεν ξερω αν εχω τα ίδια με σενα η κατι αλλο πάντως προσπαθώ να μη το σκέφτομαι. Εσυ την ταχυαρρυθμια πως την ένιωθες; Και πως ξεχωρίζεις τις έκτακτες απο κοιλιακή σε κολπική; Αν μπορεις εξήγησε μου λιγο να ξερω και εγω.
Καλά για το οικονομικό άστα να πάνε... Ούτε εμένα μ περισσεύουν... Δόξα το θεό με βοηθάνε οι δικοί μου σαυτο που ούτε κ αυτοί έχουνε περίσσια αλλά τι να κάνεις πραγματικά... Καλώς ή κακώς η υγεία θέλει λεφτά... Κ δυστυχώς αρκετά... Η μαγνητική θα μας βγει γύρω στα 300ε δεν κάνουν παντού μαγνητική καρδιάς... Το τεστ κοπωσεως θα το κάνω στο νοσοκομείο...
Κ γω είμαι με το φόβο συνέχεια μη πάθω κάτι μη το ένα μη το άλλο.... Ειδικά τώρα που μ είπανε να μη γυμνάζομαι... Άσε που μαρεσει κ το ποτό εμένα κ τώρα προαπαθ. Να μη πίνω γουλιά... Μέχρι να γίνουν όλες οι εξετάσεις κ να δούμε αν καταλήξουμε κάπου.... Οι έκτακτες είναι όπως ακούγονται έκτακτες εκεί που κάθεσαι κλωτσαν μέσα νταμπ ντουμπ στιγμιαία... Όπως κ να στο πω εγώ δεν έχει καμία σημασία ο γιατρός μ λέει πως άλλοι δε τις νιώθουν καθόλου... Η ταχυαρρυθμια εινσι πιο περίεργο αίσθημα εγώ νιώθω αυτό το μπέρδεμα των χτυπων μου κόβει την ανάσα ψιλό ζαλίζομαι κ χάνομαι για δευτερόλεπτα.... Κάπως έτσι μακάρι να μπορούσα να το εξηγήσω
Ακριβώς αυτο νιώθω. Κλοτσιά μεσα απο το στήθος Νταμπ ντουμπ όπως το λες. Άλλες φορές ειναι χαμηλής έντασης ισα που το καταλαβαίνω και άλλες φορές ειναι πολυ δυνατό και καμια φορα εχει τύχει να πονέσω κιολας. Επίσης ενα αλλο που νιώθω εγω ειναι σαν σπασμοί κατι είτε στο στέρνο είτε απο πάνω στο στήθος γενικά το νιώθω αυτο αλλα πιο πολυ τις έκτακτες που λεμε. Σαν κλοτσιά απο μεσα όπως το λες. Η ταχυαρρυθμια παιζει να μου εχει τύχει δηλαδή να εχω και ταχυκαρδία και έκτακτες μαζι και πολλές φορές εχει τύχει να εχω πολυ δυνατή ταχυπαλμία σε φάση που πηγα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Όποτε πηγα μου είχαν πει οτι δεν εχω τιποτα τη μια Μαλιστα είχα ταχυπαλμία αλλα ειπε οτι ήταν φυσιολογική δεν ήταν κατι ανυσιχητικο δηλαδή! Τωρα δεν ξερω τι και πως πάντως αυτο όπως το περιγράφεις με τις κλωτσιές το νιώθω και εγω!
Έχεις κάποιο τροπο να καταλαβαίνεις πότε είναι έκτακτη κολπική και πότε κοιλιακή; Τις νιώθεις σε διαφορετικά σημεία δηλαδή; Γιατί κι εγώ έχω υπόνοια ότι έχουν αλλάξει οι έκτακτες που νιώθω.
Τα προηγούμενα χόλτερ που είχες βάλει πόσες έκτακτες είχαν καταγράψει; Και γενικά πόσα χρόνια έχεις αυτά τα συμπτώματα και σου λέγαν άγχος; Κρίσεις πανικού (που προκαλούνταν από την καρδιά σου προφανώς) πότε άρχισες να βιώνεις;
Τεστ κοπώσεως εχεις κανει? Εδειξε κατι?
Χμμμ δεν υπάρχει νομίζω στάνταρ καθοδήγηση για το πως είναι η κάθε αίσθηση... Την κολπική την νιώθω σαν ένα δυνατό έξτρα χτυπο.. Τη κοιλιακή σαν Φτερουγισμα με πνίξιμο στο λαιμό... Κάπως έτσι δε ξέρω πόσο πιο λιανά να το εξηγήσω... Είναι πάντως διαφορετικές...
Πρώτα θα κάνω μαγνητική κ μετά τεστ θέλουν να δουν τη δομή της καρδιάς επειδή το έχω χρόνια μήπως έχω μυοκαρδιοπαθεια η κάτι άλλο δομικό...
Ως τώρα μόνο χολντερ κ υπέρηχο έχω κάνει όπου το μόνο εύρημα ήταν μια μικρή πρόπτωση που έχουν πολλοί... Έκτακτες έχω χιλιάδες είναι κάτι που πολλοί έχουν... Κολπικες... Κοιλιακες είχα 7...κ ένα επεισόδιο ταχυαρρυθμιας... Κρίσεις πανικού επίσης έχω από τα 17...18....ειχαν σταματήσει για χρόνια κ ξανά επανήλθαν πριν από 5..6 χρόνια... Έκανα ψυχανάλυση χωρίς φαρμακευτική αγωγή... Είμαι πολύ καλύτερα σαυτο το κομμάτι... Αλλά όταν παθαίνω αυτά με τη καρδιά παθαίνω πανικό... Που είναι νομίζω φυσιολογικό το να φοβάσαι...
Καλά βρε με χιλιάδες έκτακτες δεν στα χόλτερ που έβαλες δεν του έκοψε κανενός γιατρού να το ψάξεις λίγο παραπάνω? Εντάξει όλοι εμφανίζουμε έκτακτες αλλά όχι χιλιάδες.
Για την ακρίβεια το 4μερο αυτό είχα 1400 κολπικες όλοι έχουμε έκτακτες κολπικες απλά όπως είπα πολλοί δε τις καταλαβαίνουμε... Οχι εγώ... Προφανώς κ ο γιατρός έπρεπε να με στείλει για περαιτέρω εξετάσεις.. Οχι απτις έκτακτες αλλά από αυτές που δεν είχε τη τύχη παλιότερα να καταγράψει το Μηχανημα
Γιαυτό λέω ότι καμία φορά καλό είναι να επιμένουμε όταν κάτι νιώθουμε δεν είναι πάντα ολα απτο μυαλό.
Συμφωνώ οτι πάντα δεν ειναι απο το μυαλό. Εγω ας πούμε νιώθω διαφορα και πραγματικά δυσκολεύομαι να αποδεχθώ οτι ειναι απο το μυαλό γιατι ολα ειναι καλα. Δεν εχω άγχος κτλ δεν εγινε κατι να με τάραξε και Τελος παντων δεν μπορεί να ειναι ολα απο το μυαλό. Ειναι εύκολη λύση να λεμε ειναι απο το μυαλό. Επίσης δύσκολο ειναι να παμε σε τόσους γιατρούς για να το ψάξουμε. Είτε οικονομικά θα ειναι τα προβλήματα η δεν θα υπάρχει χρόνος. Ασε που θα χαλάει η ψυχολογία σου αν τρέχεις απο τον έναν γιατρο στον άλλον! Και αυτο που λεω το ειπε γιατρος. Αν δεν εχεις κατι σοβαρό η δεν εισαι σε προχωρημένο στάδιο δεν θα ασχοληθούν μαζι σου. Μονο αν ειναι δικός σου άνθρωπος! Κάποια πραγματα οτι και να κανεις μπορεί να συνεχίζουν να υπάρχουν άρα αυτο τι σημαίνει; Οτι εχεις κάποιο πρόβλημα και δεν ειναι απο το μυαλό! Το μυαλό τα ελέγχει ολα ναι αλλα δεν μπορεί να πονάς κάπου η να εχεις ενοχλήσεις και να ειναι πάντα του μυαλού παιχνίδια! Εμένα φίλος μου στη Γερμανία ήταν 17 χρόνων και λιποθύμησε απο αρρυθμίες και πήγε νοσοκομείο και του είπαν οτι τις εχει αλλα δεν του κάνανε τιποτα. Με φάρμακα έφυγε! Πρέπει να φτασουμε σε τέτοιο σημείο. Πάντως εμένα ο γιατρος μου δεν ειναι σόι ούτε φίλος απλά γνωστός και πολυ καλός γιατρος έχουν να λένε ολοι. Εμένα μου εκανε τα πάντα και δεν βρήκε τιποτα και τεστ κοπώσεως έκανα. Τωρα μπορεί να φταίω κ εγω και να μη του ειπα πολλα δεν ξερω. Θα καταγράφω κ εγω σε ενα χαρτί ποτε νιώθω και τι και θα τα παω να τα δει μηπως και κανουμε κατι παραπάνω. Με παει πίσω αυτο και δεν μπορώ να παω μα δουλέψω στο νησί που θέλω!
Γνώμη μου βάλε ένα χολντερ παραπάνω ημερών... Αν δε φοράς χολντερ το να καταγραφείς αυτά που νιώθεις είναι δώρο άδωρο.... Αν βάλεις χολντερ πχ 7ημερων δε θα καταγράψει αυτά που νιώθεις...? Τι να πω αγόρι δε ξέρω... Κ γω η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα ευχόμουν να ακούσω κ πάλι ότι όλα καλά κ δεν είναι τπτ... Καλώς ή κακώς όμως αποδειχτηκε ότι τόσα χρόνια ειχα δίκιο...ελπιζω οι υπόλοιπες εξετάσεις να μου βγουν καλές... Να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό... Κ να μη χρειαστεί να κάνω κατάλυση... Γιατί το φοβάμαι πολύ... Αυτά... Εύχομαι να περάσουν οι αρρυθμιες σου κ να έχεις μια καλή σεζόν