παιδακια....το βλεπω να κανω πολιτικο....να ηρεμησω απο ολες τις φοβιες μου.........
Printable View
παιδακια....το βλεπω να κανω πολιτικο....να ηρεμησω απο ολες τις φοβιες μου.........
Είναι κρίμα να χάσεις από τη ζωή σου την εμπειρία του θρησκευτικού γάμου, που όπως σου έγραψα είναι μια πολύ σημαντική και υπέροχη εμπειρία στη ζωή του ανθρώπου και ειδικά εμάς των γυναικών, όπως σου έγραψα. Εχει μυσταγωγία και γοητεία που δεν συγκρίνεται με τον πολιτικό ενώ εκτός της ίδιας της τελετής τα υπόλοιπα προβλήματα ταυτίζονται. Την ετοιμασία του νέου σπιτιού, τις δεξιώσεις και τις παρενοχλήσεις από τα συγγενολόγια για παράδειγμα τα έχουν και οι δύο γάμοι. Από αυτά δε γλυτώνεις, εκτός αν το θελήσεις πραγματικά και προφυλάξεις τον ευατό σου παραμένοντας αδιάφορη για όλα.
Η ιδέα του πολιτικού μου ακούγεται τέλεια. Να κάνεις κάτι στα μέτρα σου, που να μη σε πιέζει. Αλλωστε πάρα πολλά ζευγάρια επιλέγουν αυτό το γάμο. Δεν σημαίνει ότι αγαπιούνται λιγότερο ούτε ότι ο γάμος αυτός έχει χειρότερη πρόγνωση από τον θρησκευτικό.
Αν θέλεις να συνδυάσεις και τα 2 έχω δει και την εξής λύση. Γάμος πολιτικός μια Α μέρα και γαμήλιο πάρτυ, κάλεσμα, δεξίωση, όπως θέλεις πες το μια Β μέρα. Ετσι και καλεσμένους έχεις και κανείς δεν μένει παραπονεμένος και η μέρα του γάμου δεν αποτελεί πηγή άγχους για σένα με ορθοστασία μπροστά σε πολύ κόσμο. Γιατί στο κάλεσμα εννοείται δεν είσαι όρθια. Κάθεσαι, τρως, πίνεις, χορεύεις, μιλάς με τους φίλους σου.
Πιστεύεις ότι θα ζαλιζόσουν και σε μια τέτοια εκδήλωση ή είναι η ορθοστασία στην εκκλησία που σε φοβίζει?
nature πολυ καλο μου ακουγεται...εχετε καμια ιδεα πως θα το δικαιολογησω στους γνωστους οτι δεν κανω θρησκευτικο???αν τελικα κανω πολτικο...?
Οι καλεσμένοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου τι γάμο θα κανεις. Επιθυμούν να λάβουν μία πρόσκληση για το γεγονός και δεν τους νοιάζει αν είναι σε ταβέρνα, εστιατόριο, ξενοδοχείο, σπίτι ή όπου τέλος πάντων διαλέξεις να το γιορτάσεις.
Όλοι εκτός από τίποτα γέρους κουτσομπόληδες προτιμούν το πάρτυ από την ορθοστασία της εκκλησίας.
Εγώ και όλοι μου οι φίλοι όταν έχουμε πρόσκληση με σετάκι \"γάμος σε εκκλησία και μετά πάρτυ\" πάμε καταναγκαστικά και με χίλια ζόρια αν δεν βρούμε δικαιολογία στο πρώτο σκέλος και με χαρά στο δεύτερο. Το θεωρούμε τιμωρία να μας καλέσουν σε γάμο σε εκκλησία και να μας κρατάνε όρθιους 1 ώρα.
Σίγουρα όμως δεν είναι τιμωρία να καλέσεις κάποιον σε τραπέζι, να έχει την καρέκλα του, το φαγητό του, το κρασάκι του, την κουβεντούλα του και τη μουσικούλα του.
ναι ναι για πολιτικο το κοβω....αν και πιστευω πολυ στο θεο.ξερω θα αρχισουν τα συγγενολογια να λενε γιατι και πως....και θα σπαστω..ασε παντως που λογω της δουλειας μας με τον αρραβωνιαστηκο μου δεν εχουμε χρονο για οργανωσεις γαμου...αυτο θα προβαλω και σαν δικαιολογια..δε ξερω εχω αγχωθει πολυ....τι να κανω
Ζώζα, και εγώ έτσι υπολόγιζα... Αλλά οι πιέσεις των συγγενών είναι τεράστιες.... Η γυναίκα μου ήταν έγκυος, περιθώρια δεν υπήρχαν πολλά. Να σου πω όμως τι με βοήθησε. Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν καταπληκτικό ψυχίατρο περίπου ένα μηνα πριν. Θυμάμαι που τον πήρα τηλέφωνο (ήμουν ήδη πολύ χάλια). \'Ηταν τόσο ζεστή η επικοινωνία μας που ένιωθα καλύτερα μετά το τηλεφώνημα. \"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση Μιχάλη τα φάρμακα να μη σε κρατήσουν...\" μου είπε . Όπως και έγινε...
Αφού μερικές φορές θα ήθελα να ξαναπαντρευτρώ, έτσι για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ πλέον να το κάνω τόσο εύκολα...
Dreamer, σαν πολύ δεν τους πάει των συγγενών να πάρουμε φάρμακα για να αντέξουμε μια υποκριτική παραστασούλα που θέλουν αυτοί να δώσουμε?
Ασε που αν τους κάνουμε τη χάρη, μετά θα ζητάνε και άλλα. Και βαφτίσια του γούστου τους και ονοματάκι του μωρού του γούστου τους και εμείς θα χρειάζεται να .....αυξάνουμε συνέχεια τη δοσολογία των χαπιών για πάρτυ τους!
Quote:
Originally posted by nature
Dreamer, σαν πολύ δεν τους πάει των συγγενών να πάρουμε φάρμακα για να αντέξουμε μια υποκριτική παραστασούλα που θέλουν αυτοί να δώσουμε?
Ασε που αν τους κάνουμε τη χάρη, μετά θα ζητάνε και άλλα. Και βαφτίσια του γούστου τους και ονοματάκι του μωρού του γούστου τους και εμείς θα χρειάζεται να .....αυξάνουμε συνέχεια τη δοσολογία των χαπιών για πάρτυ τους!
αυτο δεν ειναι το συνηθες που γινεται???
Αλλος την βγαζει με χαπια και αλλος το παιρνει χαλαρα.
Σιγουρα θα επρεπε ολοι να απεγκλωβιστουν απο ολα αυτα αλλα δεν ειναι ετσι απλο.....
χμμμ δυστυχως....
Η Ζώζα προσανατολίζεται στη λύση του πολιτικού γάμου όχι γιατί πιστεύει στο θεσμό, αλλά γιατί θεωρεί πως θα είναι λιγότερο επώδυνη ψυχικά η διαδικασία. Σε αντίθεση με την άποψη σου που υπερασπίζεται τη \"μαγεία\" του θρησκευτικού γάμου, θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να πείσω την Ζώζα να προχωρήσει τελικά σε πολιτικό γάμο, έχω προσωπική άποψη αφού έτσι παντρεύτηκα κι από την άλλη έχω παραστεί σε δεκάδες θρησκευτικούς , δεν είδα κανένα νεόνυμφο να λάμπει από τη χαρά της \"μυσταγωγίας\", μάλλον πιο πολύ σφιγμένα πρόσωπα βλέπεις από την αγωνία μην πάει τίποτε στραβά , παρά χαλαρή διάθεση για απόλαυση της τελετής. Σημειωτέον πως η διαδικασία (από την αναμονή του γαμπρού στα σκαλιά της εκκλησίας μέχρι και τις χαιρετούρες στο τέλος) , μοιάζει με στημένο πανηγυράκι και αρχοντοσκηνοθέτη τον κάμεραμαν - φωτογράφο, και όλα αυτά τα λαμπερά μόνο για το γκλάμουρους θεαθείναι γίνονται και δεν εκπέμπουν καμιά απολύτως μαγεία , απορώ που την είδες εσύ Βάνα..Αντίθετα στο πολιτικό γάμο , αν είναι ανοιχτός , οι καλεσμένοι αντί να πάνε στην εκκλησία θα πάνε σε Δημαρχείο και στην τελετή δεν θα ταλαιπωρηθούν γιατί θα είναι όλοι καθιστοί στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου ή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τελετή είναι απλή αλλά και μεστή σε συναισθήμτα μια και οι δηλώσεις αγάπης του ζευγαριού γίνονται ενώπιον του Αντιδημάρχου με βάση λογοτεχνικά κείμενα που διαβάζονται σε περιβάλλον που αποπνέει μεγαλύτερη κατάνυξη (κατά την άποψη μου) από εκείνη ενός θρησκευτικού γάμου.Quote:
Originally posted by ΒΑΝΑ
Είναι κρίμα να χάσεις από τη ζωή σου την εμπειρία του θρησκευτικού γάμου, που όπως σου έγραψα είναι μια πολύ σημαντική και υπέροχη εμπειρία στη ζωή του ανθρώπου και ειδικά εμάς των γυναικών, όπως σου έγραψα. Εχει μυσταγωγία και γοητεία που δεν συγκρίνεται με τον πολιτικό ενώ εκτός της ίδιας της τελετής τα υπόλοιπα προβλήματα ταυτίζονται. Την ετοιμασία του νέου σπιτιού, τις δεξιώσεις και τις παρενοχλήσεις από τα συγγενολόγια για παράδειγμα τα έχουν και οι δύο γάμοι. Από αυτά δε γλυτώνεις, εκτός αν το θελήσεις πραγματικά και προφυλάξεις τον ευατό σου παραμένοντας αδιάφορη για όλα.
Οι συγγενείς , δεν είναι αυτοί που παντρεύονται , ο καθένας είναι ελευθερος να κάνει τον γάμο όπως τον θέλει εκείνος κι όχι όπως τον θέλουν οι συγγενείς. Παντρευόμαστε για τους εαυτούς μας κι όχι για να πείσουμε τους συγγενείς μας πως είμαστε καλοί Χριστιανοί..Αν σε τελική ανάλυση αυτό είναι το όλο θέμα, τότε να το πάρουμε απόφαση , να πάμε στην εκκλησία και να γίνουμε τα κομπαρσάκια στην δική μας τελετή και να εκτελούμε τις οδηγίες του φωτογράφου.
To να υπερασπιζεται κανεις γαμους πολιτικους ή θρησκευτικους κ να προτεινει στον καθενα κατι αντιστοιχο με βαση τη δικη του εμπειρiα το βρισκω εντελως αστοχο.
Αν ειμαι αθεη, ειναι πολυ πιθανο να μην νιωσω καμια μυσταγωγεια, καμια μαγεια μεσα στην εκκλησια. Κ το στημενο πανηγυρακι που βλεπω εγω, σε καποιον αλλο μπορει να φανταζει μια μοναδικη εμπειρια.
Aντιστοιχα ο πολιτικος γαμος μπορει να μου ειναι πολυ πιο αποδεκτος. Η κοντα στα πιστεύω μου κ τον τροπο που αντιλαμβανομαι τα πραγματα.
Δεν υπάρχει σωστο κ λάθος.
Τελος δεν ξέρω αν παντρευομαστε για τους εαυτους μας ολοι ή για καποιον αλλο λογο...νομιζω πώς ο καθενας εχει τον δικο του λογο που το κανει.
Συμφωνώ απόλυτα...Η \"προσπάθεια μου να πείσω την Ζώζα\" να κάνει πολιτικό αντί για θρησκευτικό γάμο, είχε περισσότερο ρητορική σημασία σε αντιπαράθεση με την επιχειρηματολογία περί μυσταγωγίας και άλλων τέτοιων φαιδρών..Σαφώς και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος , απλά ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα, στην αντίληψη της Βάνας καλό να υπάρχει κι ο αντίλογος...Quote:
Originally posted by Sofia
To να υπερασπιζεται κανεις γαμους πολιτικους ή θρησκευτικους κ να προτεινει στον καθενα κατι αντιστοιχο με βαση τη δικη του εμπειρiα το βρισκω εντελως αστοχο.
Αν ειμαι αθεη, ειναι πολυ πιθανο να μην νιωσω καμια μυσταγωγια, καμια μαγεια μεσα στην εκκλησια. Κ το στημενο πανηγυρακι που βλεπω εγω, σε καποιον αλλο μπορει να φανταζει μια μοναδικη εμπειρια.
Aντιστοιχα ο πολιτικος γαμος μπορει να μου ειναι πολυ πιο αποδεκτος. Η κοντα στα πιστεύω μου κ τον τροπο που αντιλαμβανομαι τα πραγματα.
Δεν υπάρχει σωστο κ λάθος.
Τελος δεν ξέρω αν παντευομαστε για τους εαυτους μας ολοι ή για καποιον αλλο λογο...νομιζω πώς ο καθενας εχει τον δικο του λογο που το κανει.
Εγω ειμαι υπερ οτι κανει κεφι στο καθενα,
θες καραγκιοζιλικια??? θες μητροπολη??? θες και μπαντα του δημου???
καντα ολα αυτα αμα σου κανει κεφι.....
Το θεμα ειναι σου κανει κεφι η απλα πας να ευχαριστησεις τους παντες σου κανει δεν σου κανει κεφι???
Οι γαμοι, τα βαφτισια και ολα τα σχετικα κορδελακια πλεον γινονται για κοινωνικη συμβατοτητα και για ευχαριστηθουν περισσοτεροι αλλοι παρα εμεις.
Οποτε στο δια ταυτα λεω οτι για τον καθενα μας εχει μια ξεχωριστη διασταση τετοια γεγονοτα.
Πιστευω οτι κατα αρχην, θα πρεπει καθε ενας που μπαινει σε τετοια διλληματα ειναι να ξεκαθαρισει τι ακριβως θελει, αντεχει η γουσταρει.
Αφου το ξεδιαλυνει αυτο, να λαβει υποψη του δευτερογενεις παραγοντες που θα ηθελε να συνεκτιμησει, οικογενοιες, φιλοι περιγυρος κλπ.
Και τελικα να κανει μια γιορτη οπως την ονειρευεται.
Αλλιως προβλεπω οτι οι πιεσεις θα συνεχισουν να υπαρχουν και μετα τους γαμους και τα πανηγυρια.
Δυστυχως οταν παμε να ευχαριστησουμε πρωτα τους αλλους και οχι εμας, αυτο εχει συνεχεια και στην υπολοιπη ζωη μας.
Αργοτερα θα ερθουν τα επιπλα και οι κουρτινες, πιο μετα το ονομα του παιδιου και η δουλεια δεν εχει τελειωμο....
Nature, δεν αντιλέγω σε όσα λες. Για μένα το έκανα τελικά. Εγώ αισθάνομαι τώρα καλύτερα σπάζοντας ένα φράγμα που πάντα φοβόμουν.Quote:
Originally posted by nature
παιδακια καποια στιγμη θα τους το ανακοινωσω οτι θα κανω πολιτικο...κι ας πουν οτι θελουν....saab πολυ ωραια τα ειπες...κι εμενα μου φαινονται κατα βαθος βλακωδη ...το πατημα στο ποδι..το στησιμο στους φωτογραφους...μετα στη δεξιωση το κοψιμο της τουρτας...το ενα χερι πανω στο αλλο...αη καλα..χαζομαρες..ασε που η δεσμευση και μονο τη ταδε μερα και ωρα π ρ ε π ε ι να παραβρεθω ειμαι δεν ειμαι καλα...3 μηνες αυτο θα σκεφτομαι???τ ρ ε λ α...