Εντάξει , αφού θεωρείς ότι είμαι εκτός θέματος, με το να θεωρώ ότι ο φόβος θανάτου (το θέμα δηλαδή) περνάει-συνδεεται απο/με την προσκόλληση με την παρούσα ζωή , δε θα πω κάτι άλλο. Είναι σα θηλιά στο λαιμό μου :)
Printable View
Μη μου κλέβεις ατάκες,θα ζητήσω τα πνευματικά μου δικαιώματα.
προφανως δεν εχεις ενημερωθει για το ποσοι πραγματικα πιστοι χριστιανοι εχουν φοβους και φοβιες σχετικα με τον θανατο...
και για τους απιστους, καλα..
αλλα αν ισχυε αυτο που λες, οτι η παραδοχη της υπαρξης του θεου, απομακρυνει τον φοβο του θανατου, ΔΕΝ θα υπηρχαν πιστοι που φοβουνται. αλλα υπαρχουν, μιλιουνια...
προσωπικα εχω γνωρισει παρα πολλους.
επισης, πιστευεις σε μια συγκεκριμενη θηρσκεια, που αν εχω καταλαβει καλα, ειναι η ο ρθοδοξη χριστιανικη .
κι αυτα που προτειενις σαν πειστηρια , ειναι οι "μαρτυριες" και τα "θαυματα".
δεν ξερω αν σου διαφευγει, αλλα ΟΛΕΣ οι θρησκειες, απο τους παγανιστες, μεχρι τους χριστιανους, τους βουδιστες κι οποιους αλλους θελεις, εχουν να παραθεσουν γραφες και μαρτυριες και αγιους και βιωματα και θαυματα.
κι αυτοι λενε τα ιδια και απορριπτουν με τα ιδια ακριβως επιχειρηματα τις αλλες θρησκειες.
ε ποια ειναι αυθεντικη τελικα;
ασε, ξερω.
αυτη που πιστευεις εσυ, γιατι 'ετσι"....
Ο θανατος ειναι ενα φοβερο βημα, δεν αντιλεγει κανεις, αλλα ενας πραγματικά πιστός ΟΧΙ δεν εχει τους φοβους που λες οπως εχουμε εμεις οι λιγοπιστοι(ή αν θελεις εγω, για να μη παιρνω αλλους στο λαιμό μου), το ποιος ειναι πιστός, μεγαλη συζητηση αλλα οποιος ενδιαφερεται υπαρχουν πολλα κειμενα, δεν ειναι μυστικο.
Αφου λες "ασε,ξερω" ε τοτε δε χρειαζεται να απαντησω.. τα ξερεις εσυ ολα. (αλλωστε μονη σου ρωτησες, μονη σου απαντησες ό,τι σε βολευε)
Εγω δυστυχως δε τα ξερω. Ειμαι οπως λες ανενημερωτος. (το μονο που ξερω ειναι οτι δεν ηρθες να γραψεις για καθαρη συζητηση, αλλα για να προσπαθήσεις να μας την πεις, πριν βρισεις παλι, μακαρι να επεδιωκες ανταλλαγη αποψεων, ηταν ευγενες και επιθυμητο)
Και φυσικα το να δηλωνει καποιος ομοφυλόφιλος ειναι οκ και λεμε και μπραβο που το λες (και μη μιλησεις κανας ασχετος για ομοφοβια, εννοω οτι καλα κανουμε και το λεμε, δε λεω να δρασουμε διαφορετικά) ΑΛΛΑ αν καποιος πει οτι πιστεύει στο Χριστό και την Εκκλησια.... εεε εισαι .... και αρχιζουν οι κατηγορίες και βρισιες καμια φορα... γιατι αραγε? .. δεν απαντω μη προκαλεσω :)
δεν απαντας, γιατι δεν εχεις επιχειρηματα. ;)
μονο τις μπουρδες και τις αερολογιες που λετε ολοι οι σκοταδιστες
κι εγω οταν θελω να βρω τις ριζες σε ενα τριώνυμο μου λενε "ψαξε" την διακρίνουσα "θα την βρεις μόνος σου" :P συνεχεια τα ιδια δηλαδη ...
αχ μαρεσει να σε πειραζω εσενα :)
"Βαριέμαι να μπαίνω σε αντιπαράθεση με χριστιανούς" .... γιατι δε με βλεπεις ως επιστημονα, που σου αρεσουν? Εχω τον τιτλο :)
ναι, ειναι μια χαρα, να λεει καποιος οτι ειναι ομοφυλοφιλος. εχεις αντιρρηση;
και μια χαρα ειναι ειναι να λεει οτι ειναι πιστος.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια χαρα ομως να κανει καποιος ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΗ. ειναι σαν να απευθυνεσαι σε χαζους, ειδικα μαλιστα επειδη απευθυνεσαι με τα παιδαριωδη "πειστηρια" που χρησιμοποιουσαν πριν 200 χρονια οταν ολοι ηταν αναλφαβητοι....
ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ;;; ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ) ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
Με το ζορι δε γινεται (εννοω αν εσυ δε θελεις να ακουσεις, οχι να συμφωνησεις), δεν εχει νοημα, εσυ θελεις να απαντησω?
Επιθυμεις ανταλλαγη απόψεων? (παροτι με αποκαλείς ήδη μπουρδολογο, αερολογο, σκοταδιστη ... χωρις επιχειρημα, δε μοιαζει για ευγενης αρχη ειλικρινους συζητησης).
Κοίτα η αλήθεια είναι όπως λέει και η ρέμεντι,ότι δεν έχεις επιχειρήματα,όπως και κανένας χριστιανός και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπαίνω σε διαδικασία συζήτησης.Το θεωρώ χάσιμο χρόνου.Είναι σα να συζητάω για το αν ο γαίδαρος πετάει και να προσπαθώ με επιχειρήματα να πω ότι δεν πετάει.Ε το θεωρώ αυτονόητο
μα ειτε θελω ειτε δεν θελω, το εχεις "συζητησει" πολλες φορες το θεμα, κι ας μην σου ζητηθηκε, αν οχι με εμενα, με πολλους αλλους.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ομως. τι να συζητησουμε;; το τι ειναι αυτη η πιστη; ξερω τι ειναι! ολοι εξρουμε.
επιχειρηματα δεν υπαρχουν ομως.
οποτε δεν υπαρχει εδαφος συζητησης .
αερολογιες ειναι αυτα τα "επιχειρηματα" ειτε το παραδεχεσαι ειτε οχι.
Δικαιωμα μου να λεω την άποψή μου. Αν το βλεπεις σα κατηχηση, δικαιωμά σου, αν και δεν ειπα σε κανενα να γινει Χριστιανός Ορθοδοξος (οχι οτι θα ηταν κακο αν το εκανα).
Ξαναγραφω αυτο που εγραψα πιο πανω:
"Απλά σκέφτηκα ότι η συμφιλίωση με το θάνατο περνάει από την ύπαρξη Θεού, γι'αυτό θεωρούσα ακριβώς μέσα στο θέμα τη συζήτηση"
και απο κει και περα, ΕΡΩΤΗΘΗΚΑ (απο την θεματοθετρια και μετα απο σενα) και ΑΠΑΝΤΗΣΑ!!!!!!!! Μηπως πρεπει να μας ρωτας και να μην απανταμε? Δημοσιο ειναι το φορουμ, και ειπα την θεματοθετρια οτι οκ αφου θεωρεις οτι ειναι εκτος θεματος δε ξαναμιλαω... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ κατι... its so simple!
ΕΣΥ εισαι αυτος που παραπονεθηκε (μην μου πεις παλι να σου δειξω που. τα ιδια ελεγες κι οταν σαλιαριζες και στα δημοσιευσα ΟΛΑ τα ποστ)
οτι σου την λεμε που κανεις κατηχηση εδω μεσα.
κι εμεις μπορουμε να λεμε οσο θελουμε την αποψη μας, πανω σε αυτα που λες.
δεν καταλαβα.
πρεπει να μιλας χωρις αντιλογο;;
ναι, μπορει να θεωρουσες σχετικο το θεμα και καλως το ανεφερες, αλλα κι εγω σου ανεφερα οτι εχω γνωρισει πολλους βαθια θρησκευομενους που ουτε την φοβια του θανατου μπορουν να ξεπερασουν , ουτε καμια αλλη φοβια.
για αυτο, αν και ειναι πιστοι οι ανθρωποι, επειδη ΔΕΝ ειναι σκοταδιστες, απευθυνονται σε επιστημονες ψυχοθεραπευτες για να λυσουν τα ψυχολογικα τους και οχι σε παπουληδες...
αυτο δεν τους κανει λιγοτερο πιστους απο εσενα.
απλα λιγοτερο σκοταδιστες.
Παντως ειτε με ειτε χωρις επιχειρηματα, το πεσιμο ειναι πεσιμο. Δεν ξερω δηλαδη, ειδατε ποτε να λεει ο αλλος "μωρο μου με παντρευεσαι/δινεις ενα φιλακι, γιατι ο Θωμας ο Ακινατης εγραψε..";;
Ε, ουτε κι εγω.
Εγω δε παραπονεθηκα που απαντας.. ειπα για το ύφος και τις υβρις σου, μη τα μπερδευεις, εσυ με κατηγορεις γιατι γραφω.
Και προσφερθηκα να μη μιλησω αν δεν ενδιαφερει, ...αλλα ερωτηθηκα.
Δε μίλησα για λιγοτερο πιστους απο μενα, ειπα εγω ειμαι ο λιγοπιστος, δε με προσεχεις.
για να μη πλατιαζουμε, γιατι τωρα με φευγουμε απο το θεμα, ενα τυχαιο debate με επιστημονες οπως λες (υπαρχουν πολλα φυσικα) https://www.youtube.com/watch?v=guY0r0kMJqE
Η προτροπή μου ηταν και ειναι στο ψαξε.... τα υπολοιπα... ειναι απλα οδοντοκρεμες.
Δεν ασχολουμε αλλο με posts που εχουν βρισιες, αν υπαρξει ευγένεια, ευχαριστως να ξαναγραψω .. .αλλιως δεν εχει νοημα.
Thank you!