Originally Posted by
Eagle guy
Αντώνη, τα επιχειρήματά σου είναι λογικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και σωστά. Δεν έχεις καταλάβει πως η Ορθοδοξία είναι πρωτίστως βίωμα και όχι λογική αναζήτηση περί Θεού. Και τον τελευταίο καιρό εγώ προσωπικά νιώθω ότι με έχει βελτιώσει και ως άνθρωπο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για να είναι κάποιος Χριστιανός πρέπει να μην έχει μειονεκτήματα ή να μη χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Επίσης, λες ότι απλά έτυχε κάποιος να γεννηθεί εδώ και να γίνει Χριστιανός. Όμως, επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό, και έχω μάθει κάποια πράγματα σχετικά με τις ιεραποστολές, η Ορθοδοξία κερδίζει και πολλά άτομα που έχουν γεννηθεί με άλλη θρησκεία αλλά κάποια στιγμή τη γνωρίζουν. Όλοι αυτοί λοιπόν είναι ηλίθιοι θρησκόληπτοι? Και ο Κωλοκοτρώνης που έλεγε ότι πολεμούσε για "του Χριστού την πίστη την Αγία"? Κι αυτός ηλίθιος? Καλά, φαντάζομαι πόσο ηλίθιοι και θρησκόληπτοι είναι ένα σωρό Άγιοι και Μάρτυρες που βασανίστηκαν φρικτά και δεν πρόδωσαν την πίστη τους (πχ άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, κλπ).