Τεσπά το θέμα λύθηκε παίρνω λεωφορεία και είναι ευχαριστημένη δεν θα φτωχευσει στο πορτοφόλι αλλά στη καρδιά και εσείς μπορείτε να μείνετε χαρούμενοι :)
Printable View
Τεσπά το θέμα λύθηκε παίρνω λεωφορεία και είναι ευχαριστημένη δεν θα φτωχευσει στο πορτοφόλι αλλά στη καρδιά και εσείς μπορείτε να μείνετε χαρούμενοι :)
Εγω χρησιμοποίησα την λέξη εκμετάλλευση.. αλλα εβαλα στην παρένθεση ότι έτσι φαίνεται. Δεν ειπα ποτε ότι ισχύει γιατι δεν σε ξερω και δεν ξέρω πως φέρεσαι. Απλα σου εδωσα σαν πιθανόν σενάριο. Οτι μπορεί να θεωρεί οτι την εκμεταλλευεσαι.
Οταν ζητας να ακούσεις απόψεις πρέπει να εισαι σε θεση να ακούσεις τα πάντα. Αυτο που πιστεύεις εσυ οτι είναι σωστό δεν σημαίνει παντα οτι ειναι. Η συζήτηση βοηθάει να τα δεις ολα σφαιρικά και να καταλήξεις κάπου. . Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους.
Συζήτηση όχι επίθεση και μαθηματικά για το πόσο την έχω εκμεταλλευτεί
Ποιος σου έκανε επίθεση;;;
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνεις τόσο προσωπικά ενώ απλά ο καθένας λέει την γνώμη του με τις ελλιπέστατες πληροφορίες που έχεις δώσει.
Ναι, όταν αναφέρεις ότι η άλλη γιατί ζήτησε λεφτά για βενζίνη ενώ δουλεύει και δεν είναι άνεργη είναι πολύ περίεργο καιλέει πολλά για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ή όταν αναφέρεις ότι της πληρώνει ο φίλος της βενζίνες.
Προσπαθώ τόση ώρα να καταλάβω τι λες και το πας γύρω γύρω χωρίς να λες ξεκάθαρα ποιες είναι οι συνθήκες.
Υγ. Κι αυτό το να πας να σβήνεις το θέμα που ΕΣΥ άνοιξες και άνθρωποι έκατσαν κι ασχολήθηκαν και σου απάντησαν, είναι έλλειψη σεβασμού.
Πως το ξέρουμε οτι θελει να σβήσει το θεμα;
Ειδα το πρώτο σχολιο και κατάλαβα.. πάντως αυτα που έγραψες βρίσκονται και στο δεύτερο σχόλιο..
Κριμα πάντως.. κριμα! Οι άνθρωποι δεν συμφωνούν παντα μαζί μας και αυτό είναι το ωραίο. Να εχεις την δυνατότητα να ακους κι αλλες απόψεις. Ο κόσμος θα ηταν βαρετός αν συμφωνούσαμε όλοι με όλους..
Ας σου το ελεγε απο την αρχη με ωραιο τροπο να μην είχε πρόβλημα. Ξέρεις θες να κινούμαστε με το αμάξι μου να μην ταλαιπωρουμαστε και να βάζουμε τις βενζίνες γιατί θα ζοριστω μόνη μου? Γιατί υπάρχει και η πιθανότητα να μην μπορείς εσύ να βάζεις ούτε τις μισές και να αρνηθείς.
Το έρχομαι με το αμάξι να σε πάρω να πάμε βόλτα επειδή δε γουστάρω λεωφορεία και μετά από λίγο καιρό να αρχίσουν τα παρατράγουδα ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ.
Αν δεν σου έκανε καθαρή εξήγηση εξ αρχης με ωραιο τρόπο, δεν ευθύνεσαι πουθενά.
Πες της να μάθει να μιλάει και να λέει αυτό που θέλει και να μην περιμένει να το πει με τσακωμο όταν θα φτάσει στο αμήν, διότι οι άλλοι δεν μπορούν να μυρίζουν τα νύχια τους για να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει και τι όχι.
Οι καθαρές εξηγήσεις φέρνουν τους καλούς φίλους.
Δηλαδή βρε Γιώργο εσένα πρέπει να στο ξεκαθαρίσει κάποιος αυτό για να το κάνεις; Δεν είναι αυτονόητο ότι όταν κινείσαι με το αμάξι του άλλου συνεισφέρεις στα καύσιμα; Δεν είναι αυτονόητο ότι δεν σε αφορά πόσα λεφτά βγάζει απτην δουλειά του ή ποιος του πληρώνει τα έξοδα;
Αλίμονο αν χρειάζεται στους φίλους μας να λέμε "ναι θα πάμε εκεί, αλλά θα βάλεις κι εσύ για την βενζίνη γιατί δεν το γεμίζω απτην βρύση"
Κοίτα να δεις, το θέμα εδώ δεν το έχω εγώ, ούτε ψαχνομαι να τσακώνομαι. Το θέμα το έχεις εσύ γιατί προβάλλεις τα δικά σου κολλήματα σε αγνώστους. Το σημείο που έκανες μπολντ (στα δικά μου γραφόμενα) είναι κάτι που το έχω συζητήσει με κόσμο, δεν είναι απλά προσωπική μου προτίμηση και πίστεψέ με όταν λέω κόσμο δεν εννοώ 1 άτομο όλο κι όλο που συμφωνεί μαζί μου.
Εδώ εσύ δεν μπορεις να αποδεχτείς μια διαφορετική λογική. Από τη μεριά μου, δε γουστάρεις να εξυπηρετείς κανέναν με το αμάξι σου γιατί κουράζεσαι, νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται, μπράβο σου πορεψου έτσι αν σου ταιριάζει, δε θα σου αλλάξω μυαλά.
Αλλά έρχεται μια άγνωστη σου λέει πως η φίλη της της φέρεται άσχημα με αφορμή μερικές κωλοδιαδρομες και μάλιστα ως επί το πλείστον μικρές και η οποία έχει προσφερθεί να μοιραζεται τα έξοδα , κερνάει καφέδες και πάλι τα ακούει και ειναι προβληματισμενη. Και εσύ τι κάνεις?σύ Την τρίχα τριχιά, αμφισβητείς ότι γράφει και ουσιαστικά την βγάζεις εκμεταλλευτρια που έχει κάνει την φίλη της ταξιτζου και μας το κρύβει.
Έχεις καταλάβει οτι οι φιλίες βασίζονται στην αλληλοβοήθεια και την προσφορά?
Έχεις καταλάβει πως εδώ είναι φόρουμ αλληλοβοήθειας και όχι για να βγάζουμε τα αποθημενα μας?
Επίσης τα μαθηματικά σου είναι για γέλια, συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι με τα 10eu ανα διαδρομή και οτι η προσφορά της θεματοθέτριας είναι "τρομερα μικρότερη" και ενώ οπως λες η ίδια "κι αυτο γιατι δεν εχουμε αναλυτικα στοιχεια" και ενώ το παραδέχεσαι μάλιστα "εγω ειμαι αρνητικα προκατειλλημενη στο να τα θεωρησω ολα υπερ της και μονο που συνεκρινε την προσφορα του φιλου της αλλης" , γιατί μάλλον είναι κάτι που σου κάνει τζιζ ενώ εμένα μου φαίνεται πως απλά το ανέφερε μαζί με το οτι η φίλη της δουλεύει, η μάνα της φίλης της είναι τσιγκούνα, και την έχουν εξυπηρετήσει στο παρελθόν, πράγμα που πάλι το μηδένισες και αυτό. Γενικώς πολλή χολή για το τίποτα.
Θα πρέπει να παραδεχτείς πως η φίλη μας τα έγραψε πολύ μπερδεμένα και αρπάχτηκε και κατευθείαν χωρίς λόγο.
Επέμενε να μιλά για την διαδρομή μόνο από το σπίτι της ως την άλλη ενώ όταν πας κάπου με τον άλλον, δεν υπολογίζεις αυτή την διαδρομή αλλά ολόκληρη. Είπε για Αθήνα, μετά είπε μόνο μια φορά είχαν πάει Αθήνα, βγαίνανε 2-3 φορές την εβδομάδα (γιατι απόσταση άραγε;). Στην αρχή δεν ανέφερε πως είχε προτείνει να πληρώσει την βενζίνη, μετά όταν την ρώτησα είπε πως το χε προτείνει...γενικά πολύ μπερδεμένα τα χει κι η φίλη μας στο κεφάλι της.
Οι αναφορές στο αν δουλεύει και ποιος της πληρώνει τα έξοδα προσωπικά και μένα μου φάνηκαν άκυρες και πριν προλάβεις να πεις πως και εγω δεν θέλω να εξυπηρετώ κανέναν με το αμάξι μου, να σου πω πως εξυπηρετώ πολλούς κατά καιρούς και ουδέποτε έχει δημιουργηθεί θέμα χρημάτων. Το μόνο θέμα που έχει δημιουργηθεί ήταν με μια συγκεκριμένη που και πάλι δεν ήταν θέμα χρημάτων, ήταν ότι ήθελε ταξί να την πηγαινοφέρνει.
απο την πολη ερχομαι, και στην κορφη, κανελα....
κι επειδη το εχεις συζητησει με "κοσμο" τι πρεπει να κανω εγω;
με γεια σου με χαρα σου, να εχεις την αποψη σου.
τι θα πει να αποδεχτω μια διαφορετικη λογικη;;; αποδεχομαι οτι υπαρχει, σαφεστατα!! επειδη εχεις μια αποψη, ειμαι υποχρεωμενη και να συμφωνησω μαζι σου; εγω σου ειπα να συμφωνησεις μαζι μου;;; ο καθενας την αποψη του λεει. ελα χριστε και μπουκωνε με τους περιεργους εδω μεσα..
κι εγω το εχω συζητησει με κοσμο και συμφωνουμε. ειναι επιχειρημα αυτο, τωρα;
τι θες να βαλουμε τους "κοσμους" μας να τους μετρησουμε;
προφανως ο καθενας εχει εμπιστοσυνη στους ανθρωπους που εγκρινει και συναναστρεφεται κι οχι στο περιβαλλον του καθε αγνωστου.
οποτε, δεν με ενδιαφερει ο "κοσμος " σου, οπως πιθανα δεν σε ενδιαφερει κι ο δικος μου.
εδω κανουμε συζητηση με επιχειρηματα (οσοι εχουμε), ουτε μαλωνουμε ουτε βριζουμε. εγω δεν σε εβρισα για την αποψη σου.
εσυ προσπαθεις να με προσβαλεις, πραγμα αδυνατον απο καποιον που δεν γνωριζω και δεν με αφορα...
απ οτι ειπε η ιδια η κοπελα, δεν προκειται για "μερικες κωλοδιαδρομες" οπως λανθασμενα λες, προκειται για διαδρομες 2-3 φορες τη βδομαδα, επι 3 χρονια... για κανε εναν υπολογισμο εσυ που ξερεις "καλα" μαθηματικα, αφου τα δικα μου ειναι για γελια.. και λιγα σου εβαλα 1000 ευρω, πολυ ελαττωμενα, αν βγαινουν 2 φορες τη βδομαδα..
ουτε ποτε προσφερθηκε να μοιραζεται τα εξοδα , οπως λανθασμενα λες. προσφερθηκε να κερναει καφεδες, ουτε ξερουμε ποσους, ουτε ξερουμε ποσο συχνα . μια φορα που η αλλη της ζητησε να γεμιζει την βενζινη (μετα απο 3 χρονια διαδρομες) και αγενως το ζητησε κατα τη γνωμη μου, η κοπελα της ειπε οτι δεν την γεμιζει, αλλα να δωσει το εισιτηριο του λεωφορειου αν θελει... οποτε, δεν βλεπω να μοιραζεται τπτ εξοδα..
προσωπικα, δεν εχω απωθημενα περι βολτών με αυτοκινητα γιατι και αυτοκινητο εχω, και ο ανδρας μου επισης, και βολτες παω τις φιλες μου που δεν εχουν, και κανεις δεν μου φερθηκε ποτε με αγενεια η αγνωμοσυνη, ουτε μου φορτωθηκε, , ουτε ποτε ζητησα βενζινες.... μηπως εχεις εσυ απωθημενα και κανεις ετσι;;
αγνώστους και συναδερφους δεν παω βολτες, σορι δεν θα μπορεσω να κανω το ταξι...
προφανως απο την εμπαθεια σου, δεν καταλαβες και τι διαβαζες, αναμενομενο...
εγω δεν ειπα οτι ειναι βεβαιο οτι η προσφορα της ειναι μικροτερη, ειπα οτι δεν δινει αναλυτικα στοιχεια και ειναι πολυ πιθανο να ειναι μικρη η προσφορα της, αν κρινω απο την αγανακτηση της φιλης της και απο τα δικα της απαραδεκτα επιχειρηματα οτι η φιλη δεν ειναι ανεργη και οτι της δινει χρηματα ο φιλος της...
μας λεει παραλληλα οτι ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, αλλα αυτο δεν δειχνει να το λαμβανει υποψη της!! εφοσον δουλευει η φιλη, οφειλει να πληρωνει η φιλη, επειδη εχει και φιλο που τσονταρει, δλδ.... ελεος..
οτι την εκμεταλλευεται δεν το ειπα ποτε.
πιστευω οτι εχει κανει λαθος εκτιμηση για οσα συμβαινουν.
επισης πιστευω οτι δενε ιναι καλες φιλες κρινοντας κι απο τις δυο τους.
Remedy εγώ δέχομαι τις άλλες απόψεις. Τις επιθέσεις δεν δέχομαι και ειδικά από αγνώστους που ζητάω βοήθεια. Και ΘΑ ΠΉΓΑΙΝΕ Αθήνα κάθε μέρα πάει Αθήνα. Απλά είναι τσιγκούνηδες οικογενειακός και ότι δεν είναι αρσενικό δεν δέχονται να βοηθησουνε τη καρδιά τους. Βγάζει τα αποθημενα σου σε εμένα. Αν στο παρελθόν σε έχουν κάνει ταξιτζου ΔΕΝ φταίω εγώ . Πορευσου έτσι και στο τέλος δεν θα βρεθεί και κανείς να σε βοηθήσει με τα μυαλά που κουβαλα.ς. είπα τέλος η συζήτηση? Γιατί επιμένεις και γράφεις εκθεσεις? Για να κάνεις επίθεση? Επίθεση σε αυτόν που σε εκμεταλλεύτηκε όχι σε εμένα. Δεν ξέρεις τι κατάσταση μου. Δεν γίνεται να θεωρείς κάποιον φίλο και να τον κοίτα στο συμφέρον σου και στο πορτοφόλι σου. Αν ήταν σωστή δεν θα δεχόταν και από τον γκόμενο να της τα πληρώνει. Δηλαδή όταν έχεις ανθρώπινες σχέσεις; Κάθεσαι και κοιτάς τον άλλον στο πορτοφόλι και να στα πληρώνει και καθόλου εξυπηρέτηση?. Ευχαριστώ τους υπόλοιπους που απάντησαν κανονικά και με βοήθησαν χωρίς επίθεση . Καλή συνέχεια και δεν γουστάρω να συνεχιστεί όλη αυτή η επίθεση . Και από ότι φαίνεται εσύ δεν δέχεσαι την άλλη γνώμη που δεν βγάζουν ταξιτζου τη φίλη μου
Τι αναλυτικά στοιχεία θες? Μήπως θες και αφμ και αμκα για να με βγάλεις κακιά? Σου είπα έτσι και αλλιώς θα έκανε τη σκατό απόσταση. Παίρνει αρκετά παχουλό μισθό και ο πατέρας της το ίδιο. Και γκρινιάζουν για τα λεφτά
(!!!!!)δεν απαντουσα σε σενα, στον γεοδιμ απαντουσα..
δεν εισαι προεδρος δικαστηριου για να μας πεις "τερμα η συζητηση". εδω ειναι δημοσιο φορουμ, και θα συζηταμε οσο θελουμε.
δεν ε ισαι υποχρεωμενη να διαβαζεις.
δενε χω απωθημενα με διαδρομες γιατι κανεις δεν με εκανε ταξιτζου, ουτε εγω ομως εκανα κανεναν. ουτε με λφτα εχω απωθημενα... δοξα τω θεω λεφτα για βολτες, υπαρχουν.
οποτε κανεις δεν με εκμεταλλευτηκε..
γιαυτο σου προτεινω να λαβεις την γνωμη μου σοβαρα υποψη σου.
εσυ δειχνεις να εχεις πολλα απωθημενα που βαζεις στον ισολογισμο του αμαξιου το ποσα δινει ο φιλος της στην φιλη σου και αν της πληρωνει ταξιδια και λουσα κι οτι εργαζεται, επομενως ας πληρωνει.
μαλλον την ζηλευεις, τελικα..
αυτα που λες για φιλιες και πορτοφολια και εξυπηρετησεις, ισχυουν και για σενα, ξερεις.
κι εσυ καθεσαι και κοιτας το πορτοφολι σου (αλλα και το δικο της, και του φιλου της, και του πατερα της) αντι να της γεμιζεις μερικες φορες το ρεζερβουαρ και να μην εχεις καμια υποχρεωση, καθεσαι και μπαινεις σε μπακαλιστικες συζητησεις μηπως να δωσεις το αντιτιμο του εισιτηριου, και ποσα δινει γι αυτην ο φιλος της.
δεν σε αφορα ποσα της δινει ο φιλος της... δικο τους θεμα ειναι.
τωρα μας εβαλες και τον πατερα της στην μεση...