μα αυτο ειναι δικο σου προβλημα, δεν ειναι δικο της.
αν μπορουσες να βαλεις ορια, θα ειχες προβλημα;
να σου πω εγω. οχι, δεν θα ειχες.
επομενως τι να κανεις στον γιατρο της αδερφης σου;
με τον δικο σου γιατρο πρεπει να ασχοληθεις
Printable View
Έχω ακούσει φυσικά για το ιατρικο απόρρητο.αλλά εδώ μιλάμε για σχιζοφρενεια κοριτσι μου και όχι για μια ιωση.τα υπολοιπα που λες δεν τα γνωρίζω δεν έχω κάνει εισαγγελεας ακομη.Πάντως εγώ όταν είχα καταθλιψη και είχα πάει με την αδερφή μου και τον φίλο μου κάποιες φορές τους εβαζε και αυτούς στο τέλος της συνεδριας ρωτώντας με βέβαια αν ήθελα και τους ενημερωνε.το βρισκω πιο σωστό απο το να παρακαλαει η άλλη να του μιλήσει και ο γιατρος να την αγνοει.μπορουσε τουλάχιστον να την αφήσει να του πει τι θέματα έχουν στο σπίτι.εσύ το βρίσκεις λογικο να θέλει να του μιλήσει και να την διώχνει?εμενα μου φαίνεται περιεργο πολυ για επαγγελματία ψυχικης υγειας.
Ακριβώς. Παιδιά έπρεπε να του μιλήσω εκτός συνέδριας για το τι μας κάνει. Να το χειριστεί κ αυτός καταλληλα. Γιατί εμείς τ περνάμε όλα. Αλλά δεν ήθελε. Δεν είναι καλός. Σε αυτόν λέει άσχετα κ αυτός πιστεύει ότι βελτιώνεται. Μόνο βελτίωση δεν βλέπω. Στον δικό μου γιατρό τα λέω όλα
Δεν μας είπες τι λέει ο δικός σου γιατρός για τον γιατρό της αδερφής σου??!!!!!
Εγω οχι δεν είχα καποιο αυτοκτονικο επεισοδιο.εγώ δεν θεωρώ κακο ούτε αντιεπαγγελματικο να άφηνε την αδερφή της να του εξηγησει πως έχει η κατάσταση.το ιατρικο απορρητο εφαρμοζεται σε περιπτωσεις που δεν κινδυνευει κανενα άλλο μελος της οικογένειας η του ευρυτερου περιβάλλοντος τους.εδώ μας λέει ότι η αδερφή της αποτρελανε τους γονείς τους και την ίδια και ότι την πηγανε σε πολλους ψυχιατρους και όχι σε εναν.εγω θεωρώ ακρως επικίνδυνη την αντίδραση που είχε αν ισχυει ότι όντως δεν την δέχτηκε να μιλησουν.
Τα έχετε εντελώς μπερδεμένα στο μυαλό σας, η αδερφή δεν "αποτρέλανε" κανέναν από μόνη της, οι άλλοι της αφήσαν τα περιθώρια να τους "αποτρελάνει". Το να έχει κάποιος δικός σου άνθρωπο ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δεν του βάζεις όρια και τον φορτώνεσαι στην πλάτη σου και στις παρέες σου και παντού, ούτε ότι θα κάθεται στο σπίτι, θα ξύνει το τέτοιο της όλη μέρα, θα βρίζει, θα βαράει, θα κάνει ότι της έρχεται χωρίς επιπτώσεις και δεν θα κάνεις τίποτα επειδή την λυπάσαι. Αν αυτή σπρώξει τον πατέρα της που είναι μεγάλος άνθρωπος και χτυπήσει και μείνει στον τόπο ή αν χτυπήσει την μητέρα της και την στείλει στο νοσοκομείο με τίποτα παϊδια σπασμένα και στο τέλος πάλι έρθουν και την κλείσουν μέσα, μετά κατόπιν εορτής θα λένε π.χ. τι μαλακία κάναμε που δεν κάναμε κάτι ουσιαστικό και φτάσανε τα πράγματα ως εδώ.
Το θέμα είναι να βάζεις όρια στον άλλο πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Αν η κατάσταση είναι εντελώς ανυπόφορη στο σπίτι και η κοπέλα έχει γίνει επικίνδυνη και πρέπει να νοσηλευτεί, δεν έχει νόημα να λες την λύπάμαι και να διαιωνίζεις την κατάσταση. Απλά παίρνεις μέτρα και την πας για νοσηλεία. Αν πάλι δεν έχει το ακαταλόγιστο αλλά ξέρει πολύ καλά τι κάνει και είναι χειριστική, της θέτεις όρια και της μαθαίνεις ότι το κάθε τι έχει επιπτώσεις. Την αναγκάζεις να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού της σαν ενήλικας. Αν δεν μπορείς, απευθύνεσαι σε κάποιες δομές για να μην την αφήσεις στους δρόμους, αλλα και πάλι δεν την έχεις σπίτι να την νταντεύεις. Δεν φταίει αυτή, βρίσκει και τα κάνει. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι γύρω της.
δεν υπαρχει κινδυνος που λεγεται "τους αποτρελανε ολους". οποιος αποτρελαινεται, καποιο προβλημα εχει και παει στον γιατρο.
ο κινδυνος ειναι το να γινει καποιος βιαιος στον εαυτο του η στους αλλους.
για τα υπολοιπα που αφορα διαχειριση σχεσεων, το κανει ο καθενας για τον εαυτο του. δεν ευθυνεται ο γιατρος της ασθενους αν η στελλα δεν μπορει να οριοθετησει τις σχεσεις της με την αδερφη της.
ΜΗΠΩΣ ο γιατρος ξερει πιο πολλα πραγματα απο εσενα και για την υποθεση και για την ασθενη και πραττει οπως πραττει;;; λεω εγω τωρα. γιατι εμεις, μια διηγηση απο μια αγνωστη κοπελα ξερουμε. τπτ αλλο...
δεν ξερω αν εχεις ζησει σε περιβαλλον με αλλον ασθενη αλλα γνωριζω καλα οτι τετοια ατομα ειναι επικινδυνα για ολα τα μελη μιας οικογενειας. ωστόσο συμφωνω με την αποψη της sonias πιο πανω.φυσικα δεν γνωριζουμε το θεμα περα απο αυτα που μας λεει η θεματοθετρια αλλα και παλι θα μπορουσε να δεχτει να μιλησουν κατα την γνωμη μου.
οχι, δεν εχω ζησει στο ιδιο περιβαλλον με ψυχικα ασθενη.
αυτα που περιγραφει η στελλα για τον τροπο που δημιουργει προβληματα στις παρεες και την στρεσσαρει η συμπεριφορα της αδερφης, δεν εχει καμια σχεση με ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
ΑΝ πραγματικα κινδυνευει καποιος, τοτε ζητας να νοσηλευτει, δεν ζητας να κανει ο γιατρος κατι ωστε να μην ερχεται η αδερφη στις παρεες σου...
και σκεψου και κατι αλλο.
την ιδια την στελλα την βλεπει γιατρος, οποτε εκει μπορει να συζητησει το οτιδηποτε.
ρωτησες 5 φορες και δεν απαντησε τι λεει ο δικος της γιατρος για την συμπεριφορα του αλλου γιατρου.
ΑΝ υπηρχε κινδυνος, μπορουνκαι μεσω του δικου της γιατρου (της στελλας) να ζητησουν νοσηλεια. γιατι δεν το κανουν;; γιατι δεν συζηταει ο ενας γιατρος με τον αλλο γιατρο, αν υπαρχει πραγματικος λογος;;;μηπως επειδη δεν χρειαζεται;
Γεια σας. Λοιπόν τον γιατρό της αδερφής μου μου τον σύστησε ο γιατρός μου. (Πάλι βοήθεια της έδωσα). Είναι φίλοι. Γνκ ποτέ δεν με είπε ο δικός μου γιατρός ούτε ο δικός της να συζητήσουν οι δυο τους. Ούτε κ εγώ θέλω πόσο μαλλον αυτή. Εννοώ κουραστηκα. Ο δικός μ γιατρός λέει θα την βοηθήσεις μόνο αν την κάνεις εισαγγελική και όρια. Εγώ αρρώστησα πολύ και δεν ξέρω πως ν βάλω όρια γτ όπως σας είπα υπερκολλησε πάνω μου και δεν μπορεί να βγει έξω χωρίς εμένα. Εγώ μια ζωή την βοηθούσα γ να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πάρει τα πάνω της με τους φίλους μου κτλπ. Που να ξερά ότι θα μου γύριζε μπούμερανγκ. Όσο γ την κλινική εγώ δεν ανακατεύομαι. Ας κάνουν ότι θέλουν οι γονείς. Εγώ κουράστηκα. Ειναι μεν πολύ άρρωστη άλλα παιδιά βολεύτηκε και από την κατασταση. Να της κάνουμε όλες τις χαρές και να την συγχωρούμε
Έχεις μιλήσει με τους γονείς σου να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου; Αυτό για την εισαγγελική εντολή το ξέρουν; Τι λένε; Για το μέλλον έχεις συζητήσει μαζί τους; Τι νομίζουν ότι θα γίνει σε λίγα χρόνια αν συνεχίσουν έτσι;
Τα έχουμε πει τοσες φορές. Λυπούνται η φοβούνται ότι οταν βγει θα γίνει χειροτερα. Να σας πω δεν με πολυνοιαζει για αυτούς γτ την δική τους ζωή την έκαναν. Αλλά εγώ καταστρέφομαι. Άσε που τους κρατώ κακία γτ με έλεγαν πάντα δίδυμη αδερφή σου είναι και άρρωστη βοηθά την. Εσένα θέλει. Βέβαια είμαι ενήλικη. Είπα φταίω εγώ που δεν τους έγραψα όλους κ υποχωρησα στην καταπίεση αλλά τώρα έγινε το κακό
Τώρα ότι έγινε έγινε, από εδώ και πέρα να δεις τι θα κάνεις. Πολύ βασικό το οικονομικό, αν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη δεν πας πουθενά. Δώσε βάση στην δουλειά και μετά απομακρύνσου. Η μεγάλη αδερφή πως έθεσε όρια κι εσύ δεν μπορείς;