Φοβάσαι μην πάθεις κάτι και πεθάνεις αλλά δεν ζεις. Ποια η ουσία; έχεις αναρωτηθεί ποτέ;
Printable View
Φοβάσαι μην πάθεις κάτι και πεθάνεις αλλά δεν ζεις. Ποια η ουσία; έχεις αναρωτηθεί ποτέ;
Τι εννοείς;
Καταλαβαίνω ναι. Αλλά για πες μου. Τα παιδιά σου θέλουν μια μητέρα ηρεμη που να τους παρέχει ένα ήρεμο περιβάλλον ή μια μητέρα συνεχώς τρομαγμένη μην γίνει το κακό;
Καλημέρα Νεφέλη. Κάνε αυτό που σου είπα. Βρες το θάρρος να ξαναπάς από κει (ξέρω, κι αυτό θάρρος θέλει). Εξήγησε τους, πεστους δεν είμαι καλά παιδιά, έχω φάει φρίκη. Κόλλησε το μυαλό μου. Είναι δικό μου θέμα καθαρά. Κι αν θες ρώτα σε ένα μικρό βιολογικό, ότι πήγες στο τσεκποιντ κ μετά σε έπιασε αυτή η φοβία. Πεστου αυτό το κίτρινο κυλινδρικό που με τρύπησε είναι μιας χρήσης? Έτσι κάνουν σε όλους?
Όταν έκανα την εξέταση και έφυγα, μετά από ένα μισάωρο ξαναγύρισα γιατί με είχε πιάσει αυτή η φρίκη ήδη και τους ρώτησα. Αν η βελόνα ήταν οκ και μιας χρήσης κλπ. Με κοίταξαν περίεργα και μου απάντησαν αυστηρά ότι σε κέντρο πρόληψης και εξέτασης για hiv δεν είναι δυνατόν κάτι να μην είναι μιας χρήσης.
Με ποιο τρόπο θα σταματήσει το μυαλό μου να είναι κολλημένο; Πως θα το κάνω να σταματήσει να σκέφτεται αυτή την εμμονή;
Είπες george να βάλω κάτω τα δεδομένα και να δω την αλήθεια. Σε κάποια ψήγματα λογικής σκέφτομαι ότι δεν θα μπορούσε σε ένα κέντρο πρόληψης και εξέτασης για τον hiv να κολλήσεις κάτι. Αλλά μετά φοβάμαι κι όλα γίνονται ένας φαύλος κύκλος.
Έχω απογοητευτεί πολύ γιατί όλο αυτό έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και σε λίγο θα κλείσει χρόνος. Κι εγώ με τόσα φάρμακα και είμαι σε αυτό το χαλι.
Όχι ούτε τα παιδιά ούτε κανεις δεν είναι ωραίο να με βλέπει έτσι. Κοντεύω να χάσω τη δουλειά μου. Δεν μπορώ και δεν θέλω να πάω στη δουλειά. Με ρωτάνε κι εκει τι έχω...
Τι πρέπει να κάνω; Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος με όποια αυθορμητη σκέψη κι αν έχει για μένα....
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α. φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή μόνο άλλη μια εξέταση σε ένα διαγνωστικό κέντρο θα σε έκανε να ηρεμήσεις. Όσο λάθος κι αν είναι αυτό κ σε πάει πίσω στη θεραπεία. Όμως σκέψου, αυτά τα κέντρα φτιάχτηκαν για να ενημερώνουν τον κόσμο πως να προφυλαχθει και να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός τους. Η ενημέρωση και η προφύλαξη. Εκεί πηγαίνει ο κόσμος γιατί είναι δωρεάν και ανώνυμα. Σίγουρα πηγαίνει μεγαλύτερο ποσοστό που υποψιάζεται γιαυτο, αλλά αυτοί είναι εκεί για να προφυλαξουν κ να ενημερώσουν τον κόσμο. Σκέψου αυτούς που δουλευουν όλη μέρα εκεί, δε θα κινδυνευαν πολύ περισσότερο οι ιδιοι αν ήταν τόσο επιπόλαιοι? Αν όντως δεν υπήρχαν κατάλληλα μέτρα, ασφάλεια και εχεμύθεια δε νομίζω να λειτουργούσα για πολύ τα τσεκποιντ κι απ'οσο ξέρω έχουν χρόνια που λειτουργούν...
Ίσως Νεφέλη είναι καιρός να ασχοληθείς με το πραγματικό πρόβλημα και όχι με το αν έχεις κολλήσει κάτι. Συνήθως το μυαλό δημιουργεί ένα άλλο φανταστικό προβλημα (όπως εσένα τώρα) για να ασχοληθείς με αυτό που είναι πιο απλό από το να αντιμετωπίσεις αυτό που πραγματικά σε βασανίζει.. Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι δεν κόλλησες κάτι. Άρα ούτε θα κολλήσεις τα παιδιά σου..
Δεν είναι κουλό. Όταν θα συνειδητοποιήσεις αυτό που σου λέω (και το είπε και η ψυχολόγος) θα γίνει πιο εύκολη και η ζωή σου. Από ότι κατάλαβα σταμάτησες να πηγαίνεις;
Ναι σταμάτησα να πηγαινω γιατί δεν με βοηθούσε. Το αντίθετο. Αποφάσισα να πάρω ένα διάστημα ηρεμίας από ψυχοθεραπεία και μέχρι τώρα με βοήθησε. Τρέχω από συνεδρία σε συνεδρία 5 χρόνια τώρα.
Είμαι στη φάση να αποφασίσω αν θα δω ψυχίατρο για όλα. Και για τα φάρμακα και για ψυχοθεραπεία. Πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο για μένα. Η ψυχοατρος μου έχει συστήσει κάποιον. Θα τον πάρω μάλλον να κλείσω ραντεβού.
Μου φαίνεσαι άνθρωπος που βρίσκεται σε άρνηση.. Πχ αυτό που σου είπε η τότε ψυχολόγος αμέσως το βάφτισες "κουλό" και δεν σκέφτηκες ότι πιθανόν ισχύει..
Εχεις γράψει στο φόρουμ (είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω) κάποιο θέμα που να αφορά την ζωή σου; προβληματισμούς; Για κάτι δύσκολο που έζησες;