Originally Posted by
oboro
Ενω αυτο που λες ισχυει, με προβληματιζει το εξης θεμα: η εννοια του επιζοντα απο μια κακοποιητικη σχεση με χαρακτηρολογικο ατομο ειναι κατι που υπαρχει, δεν στεκεται ομως αν δεν μπορουμε να πιστεψουμε τα θυματα. Εκ των πραγματων δημιουργειται προβλημα οταν τα θυματα δεν μπορουν να φωτογραφισουν τους κακοποιητες τους επειδη εκεινοι δεν προκειται ποτε να διαγνωστουν. Τυπικα ακομα και αν ειναι ψυχιατροι με ειδικευση στις διαταραχες προσωπικοτητας οι ιδιοι, δεν μπορουν να διαγνωσουν ουτε τους κακοποιητες γονεις τους. Δε νομιζω οτι μπορει να σταθει ακομα και η εννοια του επιζοντα με τοσο σαθρα θεμελια... Εμενα ας πουμε κανεις δεν μπορει να μου πει οτι οι γονεις μου δεν ηταν χαρακτηρολογικοι (καλη του τυχη επισης σε επιπεδο επιχειρηματων, λολ). Βοηθαει το να εχεις σταθερα σημεια οταν βαδιζεις σε μια ερημο και ψαχνεις απαντησεις. Για παραδειγμα ελισαβετ εσυ που λες οτι δεν εχεις καταλαβει αν ηταν οριακος η οχι ο πρωην σου εκεινος, σε εκεινο το θρεντ του αιολου ηθελα να γραψω οτι μου φαινεται πως εχει περισσοτερα παρανοειδη στοιχεια παρα μεταιχμιακα. Η παρανοειδης διαταραχη ανηκει και αυτη στις οριακες οργανωσεις ("χαμηλα" στην κατακορυφη κλιμακα/επιπεδο αποδιοργανωσης του Εγω) και συχνα "αριθμει" σαν μελη της ατομα απο ασυνηθιστα μεχρι και αφυσικα ευφυη: σαν παραδειγματα, Bobby Fischer, Kurt Godel, Alexander Grothendieck και ποσοι αλλοι). Διαγνωσεις ομως δεν κανουμε, μονο κουβεντα... Σωστα; Εμ ελα ομως που...
Κατα τη γνωμη μου το καλυτερο περιβαλλον για εικασιες ειναι στο πλαισιο θεραπειας, οπου εχεις και τον ειδικο απεναντι - ελα ομως που ουτε αυτος τυπικα μπορει να κανει διαγνωση! Οποτε τι κανουμε τελικα; Καπως πρεπει να μπορουν να βρεθουν καποιες απαντησεις τοσο σε επιπεδο προσωπικη αναζητησης οσο και στο πλαισιο καποιας ομαδας βοηθειας.