εγω ρε παιδια π εχω διαταραχη πανικου γιατι δεν εχω και αγοραφοβια?
Printable View
Με συγχωρείς αλλα εδώ διαφωνώ.
Δηλ για σένα βαραίνει πιο πολύ το να χαπακώθεις για να είσαι κουλ, η Λίτσα που είναι μια χαρά και δεν τρέχει τίποτα και να κάνεις χαβαλέ?
Ή να μοιραστείς την δυσκολία με τον σύζυγό σου, να έχει κιαυτός τον νου του και σε ότι χρειααστείς να είναι δίπλα, να σου πιάσει το χέρι, να πατε κάπου πιο απόμερα να ηρεμήσεις...
Λίτσα, η πραγματικότητα, δεν είναι πάντοτε όπως θα την επιθυμούσαμε.
Ετσι κι εσενα τώρα, η πραγματικότητά σου, είναι δύσκολη.
Το να πάρεις ένα χάπι και να περάσεις καλά είναι εύκολο.
Μακροπρόθεσμα όμως πιστευω οτι πιότερο σε βλάπτει.
ΖΗΣΕ την κατάσταση σου, όσο πιο απογυμνωμένα γίνεται απο βολικές λύσεις.
Γιατί να περασεις καλα αν δεν σου βγαίνει?
Σεβάσου το άγχος σου, κάτι θέλει να σου πει.
Βγες, αντιμετώπισε την έκθεση, φτάσε μέχρι εκεί που μπορείς.
Επώδυνο αλλα σταδιακά ωφέλιμο.
Αν όμως καθε τρεις και λίγο παίρνεις ενα χαπι για να περνας καλα κι εσυ κι οι γυρω σου ( αν και κατα φαινόμενο μόνο, γιατι δεν είσαι ονρως καλα)
τοτε διακόπτεις αυτην την επωδυνη μεν αλλα ωφέλιμη πορεία της προσωπικής σου ΜΕΤΩΠΙΑΙΑΣ αναμετρησης με τον φόβο σου.
Το χάπι σε απομακρύνει απο την ΛΥΣΗ του προβλήματος, όταν απαλύνει συνέπειες που κατα τη γνώμη παντα, πρέπει να επωμιστείς για να διαμορφώσεις σε βάθος χρόνου μια καλύτερη κατάσταση.
Μηπως σε καλομαθαίνεις λίγο;Quote:
Originally posted by λίτσα
δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω.φοβάμαι αυτός που θα είναι δίπλα μου μήπως και με βλάψει.φοβάμαι να βρεθώ σε κόσμο μήπως κάνω κάτι λάθος ή μήπως συμβεί κάτι και γελάσουν όλοι με εμένα και πολλά άλλα.ακόμα και στον γιατρό πηγαίνω με παρέα.όσο για shopping ούτε συζήτηση...Quote:
Originally posted by weird
Ναι, όντως.
Πως το αντιμετωπίζεις αλήθεια?
Θυμάμαι όταν με τριγύριζε αγοραφοβία, τυραννιόμουν να βγαίνω και να εκτίθεμαι όσο πιο συχνά γινόταν κι επιπλέον το είχα κάνει κύριο μερος της ψυχοθεραπείας μου σαν προβλημα...
Ευκαιρία λοιπόν να κάνεις κάτι, έξω απο τα συνηθισμένα.
Οσο δύσκολο κι αν σου ακούγεται, οι φόβοι μας αντιμετωπίζονται μεΕΚΘΕΣΗ.
Ολα όσα φοβάσαι είναι στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ σου.
Αν όμως δεν εκτεθείς ξανα και ξανα στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
δεν θα μπορεσεις ( οχι εσυ αλλα κυρίως το συναισθηματικό σου μέρος και το πιο υποσυνειδητο)
να καταλαβεις ότι η φαντασια σου και άρα οι φόβοι σου δεν επαληθεύονται.
Γιατί σε προβληματίζει που δεν έχεις ένΑ πρόβλημα? Κοινώς γιατί το ψάχνεις?Quote:
Originally posted by maria...
τελοσπαντων, και μια φίλη μου΄είχε μόνο διαταραχή πανικού χωρίς την αγοραφοβία, συμβαίνει.
μαράκι μου,δεν είναι όλοι το ίδιο.
έχεις απόλυτο δίκιο και σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου...
ομολογώ πως πήρα δύναμη....
λοιπόν θα βγω, θα διασκεδάσω και θα περάσω μια χαρά χωρίς το χάπι γιατί πολύ απλά μπορώ να το κάνω.δεν θα με βλάψει κανένας.
άσε που αν έπαιρνα το χάπι δεν θα μπορούσα να πιω όσο θέλω.θα αφήσω το ποτό να με χαλαρώσει.....
και θα πιω και από ένα ποτό για τον καθέναν σας στην υγειά σας....
οπότε ένα για εσένα weird ένα για εσένα κρίνο και ένα για εσένα μαρία.πόσα μας κάνουν;3 ε να μην πιω και 2-3 στην υγειά μου;
καλά μου είπε ο εμπνευστής αλκοολική θα γίνω:D:D:D:D
έτσι για να γελάσουμε και λίγο
σας χαιρετώ, πάω να ετοιμαστώ. σας εύχομαι καλά να περάσετε ότι και αν κάνετε.
να είστε καλά τώρα και για πάντα....;)
Κοπέλα μου καλή
δεν θέλω να μου πεις οτι έχω δίκιο ή άδικο...
Πιστευω οτι μπορείς να συμβουλευτεις τον γιατρό σου και φυσικά αν κρίνεις οτι δεν αντέχεις να παρεις το χαπι.
Απλα πιστευω επίσης,
οτι είναι και καλό να μας φτάνουμε στα όρια μας, γιατί αυτά μπορεί να είναι και πιο μακριά απο όσο πιστευαμε.
Αν βασίζεσαι διαρκώς στο χάπι,
αφαιρείς πεδίο μάχης ( επώδυνης, δεν λεω) απο εσενα.
Ε λοιπόν οχι!Πεισμωσε, προκαλεσε τον εαυτό σου!
Σημασια εχει να βγεις κι οχι να περασεις καλα.
Να βγεις για να δεις, πως θα είσαι τελικα μεσα σε τόσο κόσμο.
Είμαι σίγουρη οτι δεν θα γελάσουν μαζί σου,
ούτε θα σε σχολιάζει κανεις, όλοι θα είναι στον χαβά τους!
Κι ειμαι επίσης σίγουρη πως θα τα καταφέρεις μια χαρά..
Απλα, στο ξαναλέω, ΄
μην κρύβεσαι απο την δυσκολία σου, αστην να βγει στη φόρα και βλεπεις τι κανεις μετα.
Ασε τους φόβους σου να επιβεβαιωθούν ή να μην επαληθευτούν.
Ζορίσου.
Για το καλό σου θα ναι.
Φιλια,
να περάσεις όμορφα
και το ποτό όσο μπορείς πίνε το αργα;))
Quote:
δηλαδή τι παραπάνω να κάνω.προσπαθώ όσο δεν μπορείς να φανταστείς για το καλύτερο.αυτό που με αγχώνει περισσότερο όμως είναι πως επηρρεάζονται και άλλοι από την δική μου κατάσταση..Quote:
Originally posted by krino
απορω πως δεν μπηκες στη πριζα για να κανεις κατι για αυτο.Quote:
επειδή δεν μπορώ να βγω εγώ.
Και οταν εννοω να κανεις, εννοω κατι παραπανω απο οτι κανεις ηδη.
καταλαβαινεις οτι πρεπει να κανεις κατι παραπανω.
Δεν λεω οτι ειναι ευκολο αλλα ξερεις και η ιδια οτι καποτε θα γινει.
Οσο νωριτερα τοσο καλυτερα για σενα.
επισης πασχεις απο αγοραφοβια αλλα σε ψυχολογο δεν εχεις παει....
αυτο ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.
Quote:
Originally posted by weird
Γιατί σε προβληματίζει που δεν έχεις ένΑ πρόβλημα? Κοινώς γιατί το ψάχνεις?Quote:
Originally posted by maria...
τελοσπαντων, και μια φίλη μου΄είχε μόνο διαταραχή πανικού χωρίς την αγοραφοβία, συμβαίνει.
μαράκι μου,δεν είναι όλοι το ίδιο.
kalitera agorafobia para kata8lipsh omos
όπως έχω ξαναπεί \"βολεύτηκα\"με την λύση του νευρολόγου.Quote:
Originally posted by krino
επισης πασχεις απο αγοραφοβια αλλα σε ψυχολογο δεν εχεις παει....
αυτο ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.
ενώ είχα πάει σχεδόν σε όλων των ειδικοτήτων γιατρών κανένας δεν έβρισκε τι ακριβώς μου συμβαίνει.ο κάθε ένας μου έλεγε το μακρύ και το κοντό του και με φόρτωναν με διάφορα φάρμακα αλλά χωρίς καμμία θεραπεία.
έτσι βρέθηκε στον δρόμο μου ο νευρολόγος.μου είπε ακριβώς τι μου συμβαίνει και με την αγωγή που μου χορήγησε ένιωσα πολύ καλύτερα.έτσι έμεινα στάσιμη εκεί,γιατί αυτό που ζητούσα τότε ήταν μια άμεση λύση στο πρόβλημά μου.
όσο για ψυχολόγο ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό μέχρι τώρα που συζήτησα με διάφορα άτομα από το φόρουμ και κατάλαβα πως ίσως θα έπρεπε να επισκεφτώ και έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο.
το θέμα εδώ όμως είναι αν θα τα καταφέρω γιατί σε αυτό μάλλον θα είμαι μόνη μου γιατί ο σύντροφός μου δεν θέλει να ακούσει κουβέντα περί τούτου....
κατάλαβες τώρα;; ;)
αυτο που καταλαβα και με θλιβει ειναι οτι ειπες οτι αν πας σε ψυχολογο θα εισαι μονη σου....
Απο κει και περα, ο νευρολογος ναι μεν σε βολεψε η σε \"βολεψε\" αλλα δεν σου ελυσε η δεν θα σου λυσει το προβλημα.
Για να λυσεις τετοια προβληματα χρειαζεται να μπεις στη ριζα του, και να δεις τι σου προκαλεσε ολο αυτο και στην συνεχεια να το πολεμησεις κανωντας το απο μικρο - μικροτερο η και ελαχιστο η μηδενικο στο τελος.
Ο νευρολογος δεν νομιζω να μπορει να μπει σε μια τετοια διαδικασια, ουτε να σε βοηθησει να μπεις σε τετοιες αναζητησεις.
Στα παιχνιδια του μυαλου ολα μεσα μας ειναι πολυ χαωδεις και αν δεν εχεις μεθοδο να πηγαινεις βημα βημα θα παραμενεις στασιμη εκει που εισαι.
Αυτο το χαος επειδη ειναι σαφες οτι δεν μπορεις να το τακτοποιησεις μονη σου, πρεπει να σε οδηγησει καποιος με μικρα αλλα σταθερα βηματα.
Καταλαβες τωρα?
:D
κατάλαβα πως φοβάμαι να αρχίσω πάλι από το μηδέν......
και ναι θα είμαι μόνη μου....αυτό με τρομάζει ακόμα περισσότερο.τουλάχιστον μέχρι τώρα είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου αλλά όσον αφορά στον ψυχολόγο-ψυχίατρο ούτε λόγος......
γιατί να υπάρχουν τέτοιες προκαταλήψεις για ορισμένους θεραπευτές;
γιατί αρνούμαστε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει;
μήπως όλοι οι υπόλοιποι φοβούνται περισσότερο από ότι ο ασθενής;
ισως πρεπει να αρχισεις απο -1 οχι μονο απο το 0.
το θα εισαι μονη σου το κανει πιο δυσκολο, οχι ομως αδυνατο.
Τωρα γιατι υπαρχουν προκαταληψεις ειναι μια μεγαλη κουβεντα.
Εσυ ξεκινα να πας σε ενα ψυχολογο (προσεξε οχι ψυχιατρο)
και ασε τους υπολοιπους να σχολιαζουν.
Θυμισου οτι προκειται για την δικη σου ζωη, και σε αυτη στην ουσια, εισαι μονη σου.
Το εχεις γενικα μιλωντας ανθρωπους που λενε οτι σε αγαπουν δεν σημαινει τιποτα.
σε ψυχολόγο θα προσπαθήσω να πάω....
τι γίνεται όμως με την θεραπευτική αγωγή που ακολουθώ;
δεν μπορώ να την σταματήσω μόνη μου και από ότι έχω καταλάβει οι ψυχολόγοι δεν χορηγούν φάρμακα οπότε τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
ο ψυχολογος που θα πας δεν εχει να σου πει τιποτα για τα φαρμακα σου.
Θα τα συνεχισεις κανονικα.
Η δουλεια που θα κανεις θα ειναι αλλου τυπου, που απο οτι φαινεται μεχρι στιγμης δεν εχεις αγγιξει αυτο το κομματι.
Φυσικα θα πρεπει να τον ενημερωσεις πληρως για την αγωγη σου για να το εχει υποψη του.
Οχι ομως για να την τροποποιησεις, θα την συνεχισεις παραλληλα φυσικα.
Εαν εχεις βελτιωση, τοτε θα μπεις στη διαδικασια αλλαγης φαρμακων κλπ κλπ απο το γιατρο που σου τα δινει.