Originally Posted by
Marilou
Την πεθερά σου ε?Εντάξει με ισοπέδωσες πρωινιακτικο (πλακα κάνω φυσικά!)
Κοιτα μπορεί κάποια εδω μέσα που γράφω να φαίνονται παρατραβηγμενα για ορισμένους οχι γιατι θέλω να το παίξω διπλωμάτης ,αλλα γιατί μπορω πλέον και βλέπω τα πράγματα και από τις δυο οπτικές γωνίες.
Και αυτή του παιδιού αλλά και αυτή του γονιού ...εχει τεράστια διαφορά και μόνο οταν κάνεις δικα σου παιδιά θα το διαπιστώσεις ....υποθετικά αισθήματα δεν υπάρχουν να το ξερεις (δηλαδή υποθέτω οταν κάνω παιδιά θα νοιώθω ετσι...)
Ποσες φορες διαφωνουσα με την μαμα μου και μου έλεγε ¨θα με καταλάβεις μόνο οταν γίνεις και εσυ μάνα¨και εγω τότε κουνούσα αδιάφορα το κεφάλι μου....Ποσο δικιο ειχε να ηξερες !
Καποιες συμπεριφορές ειναι δυσκολο να τις καταλάβει ενα παιδι οτι γίνονται για το καλό του(οχι βεβαια τωρα του πατερα σου)γι αυτο και παντα αφήνειςενα παραθυράκι.
Ξερει τι λεει η πεθερα σου και να την ακους. Και στο λεω αυτο γιατι καλυστα μπορουσε να σου πει τα αντιθετα ...Να σε στρέψει ενάντια στους γονείς σου προκειμένου να σας έχει μονο κοντας της ...Πόσες πεθερές το κανουν αυτο προκειμένου να εχουν, ειδικα τους μοναχογιούς κοντας τους και κατά καποιο να τους ελενχουν.
Να συζητάς αν την εμπιστεύεσαι μαζί της ΑΛΛΑ (πολυ σημαντικό)πρωτα συζητάς με τον αντρα σου και μετά με εκεινη. Εσεις είστε οι βάσεις για το σπίτι σας ,εσείς αρχικά πρεπει να τα βρίσκεται ,ολοι οι άλλοι ερχονται μετα...
Τωρα, βρε καλο μου γιατι φορτώνεσαι και με άλλες ευθύνες που πάλι δεν σου αναλογούν...Έκανες ένα σενάριο τώρα ,αν ου μη γέννετω πάθει κατι ο πεθερος σου και δεν εμφανιστει ο πατερας σου..
Ξερω χτυπάει κάπως αλλά γιατι να επομιστεις και εσύ αυτη την απαράδεκτη συμπεριφορα του..
Γιατι απαράδεκτη θα είναι .Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις οχι απλως βάζουμε τον εγωισμό μας στην άκρη ,τον καταπατάμε προκείμενου να ειμαστε δίπλα σε ανθρώπους που πονούν πραγματικά εκείνη την στιγμή και μας χρειαζονται διπλά τους.
Εκεινες τις στιγμες εσυ θα έχεις άλλες έννοιες ,ξέρεις τι κουράγιο και συμπαράσταση θα χρειάζεται ο άντρας σου????
Ακομα και ο πιο σκληρός άντρας εκείνη την στιγμή λυγίζει....(εικοσι χρονια δεν τον ειχα δει ποτε να λυγίζει και να κλαίει ούτε μια στιγμη τον δικο μου μόνο οταν έχασε τους δικούς του έκλαιγε σαν μικρο παιδί,αυτο τα λεει όλα...)
Και σε αυτο το κομμάτι αν παλι θες να το σκέφτεσαι ,να σκέφτεσαι πόσο δυνατή πρεπει να γίνεις οχι για να αντέξεις την συμπεριφορά του πατέρα σου ,αλλά για να φανείς εσυ αυτή την φορά βράχος στα μάτια του άντρα σου!
Οχι απαραίτητο ,αναγκαίο ειναι να εκπαιδευομαστε ,άλλοι πολύ ,άλλοι λιγο ...
Σιγουρα αυτός που μας τα στελνει κατι ξέρει παραπάνω ,ξέρει τι μπορούμε να αντέξουμε και γι αυτό τα κάνει...Να ανακαλύψουμε και εμείς οι ιδιοι τι δύναμη κρύβουμε μέσα μας και μέχρι που ειμαστε ικανοί να φτάσουμε ,ετσι θα το βλεπεις!