Originally Posted by
el.gre
Οι ψυχολόγοι καλά σου λένε ότι ξεπερνιέται χωρίς φάρμακα αλλά χρειάζεται χρόνο κ σκληρή δουλειά από μέρους σου. Δεν μπορούν να το καταφέρουν όλοι γιατί το η προσπάθεια σου θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Όταν είναι ελαφριά τα συμπτώματα είναι χαζό να πάρεις φάρμακα γιατί φορτώνεις τον οργανισμο σου με ουσίες που βραχυχρόνια η μακροχρόνια ίσως έχει συνέπειες στον οργανισμό σου άσε που μετά είναι δύσκολο να κόψεις γιατί αν δεν έχεις κάνει θεραπεία γνωσιακη συμπεριφορικη μόλις σταματάς τα φάρμακα επανέρχεται εκεί που ήσουν επειδή τα φάρμακα δε γιατρεύουν απλά σβήνουν η απαλύνουν τα συμπτωματα. Αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα θα πας στα φάρμακα αν έχεις χρόνο υπομονή αντοχες κ θέληση να το ξεπερασεις θα πας στην θεραπεία με ψυχολόγο. Πολλές φορές γίνεται συνδυασμός επειδή όταν είναι πολύ βαριά περίπτωση ιδεοψυχαναγκαστικης χρειάζεσαι στην αρχή τα φάρμακα κάτι σαν πατεριτσες ένα πράγμα για να μπορέσεις να ακολουθήσεις την θεραπεία με τον ψυχολόγο κ όσο βελτιώνεσαι γίνεται σταδιακή μείωση των φαρμάκων. Απ ότι κατάλαβα δεν έκανες γνωσιακη συμπεριφορικη με τον ψυχολόγο σου, δε σε βοηθησε; δεν δούλεψες εσύ; πάντως να ξέρεις ότι όσοι αποφασίζουν να κάνουν συμπεριφορικη εξοπλίζονται με μεγάλες αντοχές πριν περάσουν σ αυτό το βήμα. Για κάποιους που το ξεπέρασαν με συμπεριφορικη ήταν σα να διεσχισαν την κόλαση αλλά μετά έγιναν καλά. Θέλει να έχεις έναν καλό ψυχολόγο κ υποστήριξη από το σπίτι. Αλλιώς πας στην εύκολη λύση που είναι τα φάρμακα. Εγώ δεν πήρα ηρεμιστικά πάντως, δεν τα χρειάζονται όλοι. Μου έχει γράψει ζαναξ αλλά τα έχω στο ντουλάπι μόνο για πολύ εξαιρετικές περιπτωσεις