Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by researcher
Quote:
Originally posted by nature
Αν νοιώθεις την ανάγκη να απολογηθείς, είναι δικό σου θέμα.
Εγώ πάντως δεν ζήτησα προσωπικά από σένα να κάνεις κάτι τέτοιο.
Επειδή έχουμε όμως δημοκρατία, εξέφρασα και εγώ τις απόψεις μου πάνω στο θέμα.
Και επιμένω και ας μην το κατάλαβες.
Αλλο ιδεολογία και άλλο ψυχολογία.
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να φανατιζόμαστε κάτω από τη σκέπη οποιασδήποτε ιδεολογίας.
αλλο ιδεολογια και αλλο ψυχολογια
nature θα ηθελες να το εξηγησεις λιγο;
δεν καταλαβαινω το δικο σου διαχωρισμο σε σχεση με το forum
Τι εννοώ…χμ
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα θέμα που άνοιξες εσύ πρόσφατα για τις εκτρώσεις. Η προσωπική μου γνώμη βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τη δική σου.
Νομίζω ότι ήδη σου έδωσα το ιδεολογικό μου στίγμα. Χωρίς να σε πληγώσω, χωρίς να δημιουργήσω οξύτητα, χωρίς να σε κάνω να νοιώθεις μ@@κας για τη γνώμη σου και αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών στα υπόλοιπα μέλη.
Αν όμως σου πω ότι αυτά που λες είναι σκοταδιστικά και ότι κάτι θεούσες σαν και σένα πήγαν την κοινωνία πίσω, εσύ το εισπράττεις με τον ίδιο τρόπο?
Αν σου πω «διαφωνώ με την άποψή σου» ή αν σου πω «λες μπούρδες», σου δημιουργούνται τα ίδια συναισθήματα?
Στο θέμα των εκτρώσεων λοιπόν, αγαπητή researcher, μιας και το φέρνω για παράδειγμα για να σου εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας άλλο ιδεολογία και άλλο ψυχολογία, επειδή μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ταχθεί στη μία ή στην άλλη όχθη και μέσα από την αντιπαράθεση έχουν διαμορφωθεί ομάδες με σαφή ιδεολογική σημαία, και προφανώς εσύ και εγώ ανήκουμε σε αντίθετες όχθες, θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να μας παρεμποδίζει την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, ακόμα και οπτικής γωνίας.
Εχω αρκετά να μάθω από σένα, όπως και εσύ από μένα, είμαι σίγουρη γι’αυτό.
Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να μπορώ να σε καταλάβω και να μπορείς να με καταλάβεις.
Και να θέλουμε επίσης.
Αντίθετα αν σε βυσματώσω από την αρχή λέγοντάς σου ότι λες μ@@κίες, κόπηκε κάθε γέφυρα. Επί πλέον δημιουργώ ένταση και στα υπόλοιπα μέλη που διαβάζουν τα διαδραματιζούμενα.
Εδώ κολλάει αυτό που λέω συνεχώς για την ψυχολογία.
ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.
Που σημαίνει ότι τα μέλη έχουν κάποιο ψυχολογικό φορτίο από βαρύ έως ελαφρύ. Επίσης έχουν κάποιες ευαισθησίες σε σχέση με την ψυχολογία.
Αλλιώς θα έμπαιναν στο «πολιτικό καφενείο» ή σε φόρουμ με ελικοπτεράκια ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ, δεν έχω κάποια διαπιστωμένη ψυχική διαταραχή. Παρόλα αυτά χαλιέμαι, εκνευρίζομαι όταν επισκέπτομαι το παρόν φόρουμ και πέφτω πάνω σε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις όπου ο ένας συνομιλητής αδειάζει τον άλλον. Δηλαδή πως το βλέπετε, να μην έχω καυγάδες και προσβολές μέσα στο σπίτι μου, να επισκέπτομαι το φόρουμ για να καλυτερέψω σαν άνθρωπος και να πάρω αλλά και να δώσω και να βγαίνω με ένταση και εκνευρισμό?. Είναι λογικό αυτό?
Νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά και θεμιτό να μην μου αρέσει να ακούω προσβολές.
Ούτε σε μένα ούτε σε σένα ούτε στον εκάστοτε Νικήτα.
Όταν λοιπόν η συζήτηση με το πρόσχημα της ιδεολογικής ταυτότητας του κάθε δογματικού ιδεολογικά μέλους ξεφεύγει τελείως από βασικές αρχές της λέξης Ψυχολογία, όπως είναι η κατανόηση ή η ενσυναίσθηση τότε χωράνε οι 4 λεξούλες μου:
Άλλο ιδεολογία και άλλο Ψυχολογία.
Υ.Γ. Κατά την άποψή μου πάντα.