Quote:
Originally posted by antara
καλά κορίτσια, νομίζω ότι πρέπει να γράψουμε βιβλίο..! ο ιρβιν γιάλομ και ο άλλος ο βραζιλιάνος, που δε μου έρχεται τώρα (αλλά θέλω να τον πω χόρχε κάτι) γράφουν από την πλευρά του θεραπευτή, και όσο και αν προσπαθούν να δώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις του θεραπευόμενου...ε είναι απέναντι πως να το κάνουμε..εγχειρίδιο χρήσης πρέπει να τους γράψουμε κανονικά!
εμένα ο κατά τα άλλα συμπαθέσταστος θεραπευτής , πριν 4 χρόνια μου την είχε δώσει πάρα πολύ και έκανα 6 μήνες να πάω. είχε γίνει το εξής :
είχα γνωρίσει κάποιον , που ήταν ό,τι χειρότερο για μένα. ένα επιφανειακός brutal τύπος , εντελώς πρωτόγονος, μόνο που δεν έβγαζε το ρόπαλο για να χτυπήσει την υποψήφια ερωμένη του. εγώ ήμουν ένα συναισθηματικό ράκος εκέινη την εποχή. αυτός ήταν μια υπερπολυτελής μηχανή του σεξ και τίποτα άλλο.
εγώ πώς τον καψουρεύτηκα αυτόν τον τύπο δεν κατάλαβα. μου είχε γίνει έμμονη ιδέα. σε αυτόν πάλι δεν είχα γίνει τίποτα πέρα από το \"ακόμη μία για σήμερα\". είχα πάθει εμμονή μαζί του και συνάμα βιώνα απίστευτο άγχος και πανικούς.
εκεινη την περίοδο ξαναθυμήθηκα το γιατρό ( η καλή φίλη που λέγαμε weird) και αφού τον είχα πρήξει με τα συμπτώματά μου, που ηξερα ότι ήταν από τη σύγκρουση μέσα μου, συν το φόβο της απόρριψης συν πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης, μου λέει:
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ!
( ο τύπος δούλευε σε νυχτερινό μαγαζί)
τί ήταν να το πεί;; με ποιό δικάίωμα κύριε είσαι τόσο επεμβατικός; εσύ θα μου υποδείξεις τί να κάνω στη ζωή μου; δηλαδή η συμβουλή σου για να χειριστώ το άγχος μου είναι να μην ξαναπάω σε αύτό το μαγαζί;;
του κράτησα μούτρα για πολύ καιρό
όταν μετά από μήνες ξαναπήγα του είπα πως σταμάτησα να πηγαίνω γιατί μου την έδωσε πάρα πολύ που επενέβη- και καλά συμβουλευτικά- δίνοντάς μου αυτήν την ξερή εντολή και πως ηταν πολύ άτοπο εκ μέρους του να σχετίζεται τόσο με μένα σαν άλλος μπαμπάς που λέει στο παιδί του τί να κάνει και τι να μην κάνει.
μου έδωσε κάτι εξηγήσεις τύπου αφού σε έβλεπα να πηγαίνεις να τρως από τον κουβά με τα σκατά τί ήθελες να σου πω; \"τα σκατά είναι νόστιμα και μην παραπονίεσαι ότι σου φέρνουν εμετό;\"΄ήξερα ότι έκανες κακό στον εαυτό σου όσο συγχρωτιζόσουν με αυτό το άτομο..\"
δεν ξέρω, ίσως να ήμουν υπερβολική . από την άλλη σκέφτομαι ότ σίγουρα θα υπήρχε πιο έμμεσος τρόπος να με φέρει σε επαφή με την αλήθεια. εν πάσει περιπτώσει μου την έδωσε τότε , αλλά ήταν η τελευταία φορά που παρενέβη τόσο άμεσα στη ζωή μου.
άσχετο ήταν λίγο αλλά αφού το κάναμε ημερολόγιο το θέμα , μου ήρθε και το έγραψα! φιλιά!
υ.γ. να σας πω για το όνειρο που είδα το σάββατο το βράδυ και -παρεμπιπτόντως - αφορούσε επίσης ένα κουβα με σκ..τα ή θα αηδιάσετε;;