Originally Posted by
kostas_ath
Πολύ χρήσιμα αυτά που περιγράφεις.
Οι μονες πραγματικα δυσκολες στιγμες στο γαμος μας ειναι η περιπτωση που ειχε ενα εργατικο ατυχημα πριν χρονια και κοντεψα να τον χασω,εκει πραγματικα εχασα τον κοσμο μου ολο και καταλαβα ακομα πιο πολλα και φυσικα το δικο μου θεμα τραυματισμου και ολη αυτη η ταλαιπωρεια που υποστηκαμε ψυχολογικα και οι δυο μας μεχρι να ξαναβρουμε τα αρχικα μας πατηματα ...
Ακομα και σε θεματα δυσκολιας παιδιων ειχαμε ο ενας τον αλλον και παιρναμε δυναμη και τα διαχειριζομασταν αλλιως ...Το δυσκολο ειναι να βρεις την δυναμη να δειχνεις δυνατος οταν ο ανθρωπος σου δεν ειναι ...
Αντρας ο οποιος ειναι διπλα στην γυναικα του ,την υποστηριζει σε καθε της νεο βημα και το κυριοτερο δεν την εχει προσβαλει ποτε μα ποτε ουτε με τις πραξεις του ουτε με τα λογια του .
Αυτο για εμενα ειναι το παν για ολα ..
Την επικρωτει σε καθε νεο της ξεκινημα και την παροτρυνει να το κανει ..Μοιραζεται ευθυνες και αναλαμβανει κοστοι σε ολους τους τομεις ..Στα δυσκολα δεν ψαχνει ευκολες λυσεις ,απλα βρισκει εκεινος τις λυσεις αν δεν μπορει η γυναικα του ,που θα βοηθησουν και τους δυο ...
Αντρας δεν γινεσαι μονο μεσα απο το σεξ ...Αυτο πλεον το κανει ο οποιοσδηποτε αν και εκει παιζει ρολο η λεξη αντρας ..
Ακομα και σε αυτο το κομματι δειχνει ο αλλος τι ειναι ..Δεν ειναι παρτακιας,αναζητα συνεχεια τροπους μεσα απο αυτο που νοιωθει ο ιδος να το νοιωθει και η συντροφος του ...
Δεν λεω οτι διατηρουνται ευκολα μεσα σε ολα αυτα τα χρονια και μεσα απο ολη αυτη την τριβη του , αλλα οταν ο αλλος απο την αρχη της σχεσης εχει θεση τα ορια του και τα εχει ξεκαθαρισει τοτε ειναι εφικτο ...
Τα ιδια ισχυουν και για την γυναικα φυσικα ....
Και ναι υπαρχουν αρκετα .Αποδειξη?Τα εκατονταδες πραγματικα σπιτια που κρατιουνται παρα πολλα χρονια !
Ασημαντο θεωρό εναν ισως ενθουσιασμο και τιποτε παραπανω ...Σεξ αν κανει καποιος, τελειωσε ....
Ερωτισμο αν νοιωσεις παει να πει οτι εγινε κιολας ,δεν καταπιεζεται αν ειναι πραγματικος -αληθινος, ειδικα αν το νοιωθεις σε πιο μεγαλες ηλικιες ..Εκει καταλαβαινεις πιο πολλα ..
Μικρος οταν εισαι μπορει και απο εναν ενθουσιασμο να πας και να χαλασεις το σπιτι σου ,την σχεση σου ..Στην ηλικια μου ομως και παραπανω δεν υπαρχει αυτο το ενδεχομενο ,τουλαχιστο για εμας ...Εκει σε σταματα ο χαρακτηρας που εχεις δημιουργησει πλεον ,τα βιωματα και φυσικα διαχωριζεις,ξερεις πολυ καλα τι ειναι ενθουσιαμσος και τι πραγματικη αγαπη-ερωτας ..
Οχι φυσικα .Το καλο με το αντρα μου ειναι οτι εγω τον γνωριζα 30 χρονων και μετα απο μια πολυ γεματη ζωη και σε εμεπειριες και σε γυναικες ..Τα εβλεπα ,τα ηξερα γιατι ηταν σχετικα γνωστος,ειμασταν και στον αθλητικο χωρο μαζι , οποτε πηρα το ρισκο και ευτυχως (γιατι ειπαμε ειναι και τυχη )δεν μου βγηκε σε κακο .
Βλεπω παρα πολλα και ειδικα εδω μεσα αν διαβασεις ιστοριες που πανε κανουν παιδια και μετα θυμουνται τι τραγουδακι θελει να πει το πουλακι τους, θα εκτιμησεις ακομα περισσοτερο τους ανθρωπους που οποια θεματα αντιμετωπιζουν μεσα στο γαμο τους ειναι εκει ,προσπαθοουν να βρουν λυσεις και δεν καταφευγουν στην ευκολη λυση ...
Αντιθετως ολα αυτα , μου ενισχυσαν ακομα πιο πολυ το γεγονος οτι ενας αντρας οταν αποφασιση να κανει οικογενεια πρεπει να εχει ζησει τα παντα και εναι γεματος !
Θα αρρωστενα μονο αν τωρα εκανε κατι τετοιο ...Δεν το ανεχομαι ουτε σαν ιδεα οτι δεν θα ειναι μονο για εμενα ...
Εγωιστικο?
Δεν ξερω ...Αυτο ομως το ενοιωθα απο τοτε και συνεχιζω να το νοιωθω ..Ειναι μονο για εμενα ολο αυτο που ειναι οπως και ολο αυτο που ειμαι εγω μονο για εκεινων ..
Αν ειναι λαθος πραγματικα δεν με νοιαζει και δεν θελω να το αλλαξω απο την στιγμη που δεν μας εμποδιζει σε κατι και το ξερει οτι το βλεπω ετσι ..Και εδω παλι νομιζω οτι το δεχεται γιατι το ιδιο νοιωθει και εκεινος ..
Αλλοι θα μου πουν δεν ειμαστε κτηματα για να ανήκουμε καπου εφ ορου ζωης ..
Εγω σε αυτο το θεμα θα πω πολυ απλα δεν με νοιαζει τι κανουν οι αλλοι ...Απο την στιγμη που τα βρισκουμε οι δυο μας και ολο αυτο δεν δημιουργει προβλημα δεν με απασχολει ...
Ολα αυτα φυσικα οσο αφορα το ερωτικο καθαρα κομματι και οχι το φιλικο ...
Βλεπεις οτι απο την στιγμη πως ενα ζευγαρι συμφωνει ακομα και σε τραβηγμενα πραγματα για καποιες τριτες αντιληψεις ,αυτες δεν ειναι ικανες να το ταρακουνησουν ..
Το παν ειναι να κουμπωνεις στα βασικα και να ανεχεσαι τα ασχημα ,γιατι ειμαστε ανθρωποι και εχουμε και τις ιδιοτροποιες μας ετσι ?
Μην τα παρουσιαζουμε ολα ροδινα γιατι και εγω και εκεινος εχουμε τα στραβα μας και πραγματικα ερχονται στιγμες που ο ενας θελει να πνιξει τον αλλον στην κυριολεξια ..Αλλωστε δεν υπαρχει ζευγαρι που να ειναι μονο αγαπες και λουλουδια ..Αυτα μονο στις ερωτικες ταινιες ,ευτυχως θα πω εγω ..
Γιατι αν δεν υπηρχαν και αυτες οι εντάσεις ,διάφορες δεν θα ηταν ολα το ιδιο και σε ενταση και σε εκδηλωσεις αυτων ,,,,