Γιωτα φοβοσουν κι εσυ σχετικα με την εγκυμοσυνη?Πως θα γινει και οτι την ωρα που θα πρεπει να δινεις πιεση αν θα νιωσεις παυσεις?
Printable View
Γιωτα φοβοσουν κι εσυ σχετικα με την εγκυμοσυνη?Πως θα γινει και οτι την ωρα που θα πρεπει να δινεις πιεση αν θα νιωσεις παυσεις?
κρατιεμαι με νυχια και με δοντια να μην με πιασει πανικος...πριν 10 λεπτα καθομουν ηρεμη και εβλεπα εργακι και ξαφνικα ενιωσα αρρυθμια και παυση...δεν ξερω τι να κανω πως να ηρεμησω...αχ γιωτα πως το καταφερνες να εισαι ηρεμη?
Ποιός είπε ότι είμαι ήρεμη;ήξερα ότι έχω φύσημα απο μικρή.Οι έκτακτες συστολές άρχισαν μετά τα 30 που είχα γεννήσει και τα δυο παιδιά τα οποία γέννησα αφού απαγόρευσα στον γιατρό να μου κάνει γενική αναισθησία γιατί φοβόμουν ότι δεν θα ξυπνήσω.Οταν έκανα έλεγχο και μου είπε ο γιατρός ανεπάρκεια μητροειδούς και τριγλώχινος εκεί να δείς φόβο.Οι συστολές ήταν κοιλιακές συνεχόμενες υπήρχαν μέρες που έλεγα ότι πεθαίνω απο τις παύσεις.Ηταν η πρώτη φορά που μου hoείπε ένας γνωστός γιατρός να μου δώσει αντικαταθλιπτικά κάτι που μου φάνηκε φοβερό.Μου εξήγησε βέβαια ο γιατρός ότι συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό γυναικών.Μέχρι που ήλθε η στιγμή να κάνω αφαίρεση ινομυωμάτων και πολύποδα.Παρακαλούσα τον γιατρό να μου κάνει επισκληρείδιο και αυτό το απέκλεισε.Τα είδα όλα ερχόμουν αντιμέτωπη με τον πανικό μου.Η επέμβαση έγινε με γενική αναισθησία ξύπνησα εύκολα και το μόνο που θυμάμαι ότι ντρεπόμουν απο αυτά που έλεγα στο χειρουργείο έτρεμα και είχα 170 παλμούς.Μετά 5 χρόνια χρειάστηκε κι άλλη επέμβαση γυναικολογική πάλι με γενική αναισθησία.Ελεγα κλαίγοντας στο χειρουργείο προσέξτε γιατί μπορεί απο το φόβο μου να σταματήσει η καρδιά μου και ο άνδρας μου ταξιδεύει έχω 2 παιδιά δεν έχουν άλλον απο εμένα.Ολα πήγαν καλά.Αποφάσισα να κάνω όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις χόλντερ ρυθμού κλπ.Κατέγραψε το μηχάνημα τις συστολές μίλησα αρκετά με τον γιατρό και με διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύω απο τις συστολές απλά να κάνω κάθε 2 χρόνια ένα τρίπλεξ και να παίρνω αντιβίωση πριν απο κάθε επέμβαση.Στα γράφω αυτά γιατί υπέφερα χρόνια με τις συστολές στην αρχή όταν ηρεμούσα στο κρεβάτι μέχρι που άρχισαν και εν κινήσει όλη την ημέρα να αισθάνομαι παύσεις.Εχω πιεί κατ\'αρχήν τενορμιν για τις αρρυθμίες γιατί είχα και ταχυπαλμίες.Το φάρμακο λοιπόν που με βοήθησε και σχεδόν σταμάτησαν ήταν τα αντικατθλιπτικά.Φαίνεται καθαρά ότι είναι θέμα άγχους.Υπάρχουν φάρμακα για τις συστολές το θέμα είναι ότι είναι ακίνδυνες αυτό να σκέφτεσαι.Πριν μπώ στο φόρουμ ειλικρινά νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα αυτά τα συμπτώματα
mi stenaxoriesai katarxin ti ilikia exeis??kai go eimai 25 k fetos vrika oti exo proptosi mitroeidous valvidas...den einai kati alla polles fores mou prokalei arrithmies...ola rithmizonte me ta sosta xapia...kai go tora pairno to sotalol k pali kamia fora apo agxos exo arrithmies...
auto pou mporeis na kaneis einai na kaneis enan iperixo kardias...kata eneninta ennia tois ekato to pathaineis apla apo to agxos sou...anakopi gia na patheis k na theleis den ginete an itan na pathainame toso eukola anakopi kardias den tha ipirxe kanenas zontanos...
Καλημερα!Lena25 ειμαι 29 εχω κανει απιστευτα πολλα καρδιογραφηματα και γυρω στα 7 τριπλεξ.Συγκεκριμενα η τελευταια φορα που εκανα τριπλεξ ηταν τον μαρτη που μας περασε.Ο καρδιολογος μου ειπε οτι ολα ειναι μια χαρα και οτι ακομα και το φυσημα που εχω παραμενει ανυπαρκτο σε σημειο που καποιες φορες φαινεται και σε αλλες οχι.εχω κανει και holter πριν 4 χρονια οταν με πρωτοεπιασαν οι συστολες(εγω τις λεω παυσεις).το holter εδειξε 0,9% ενοχληση,ουτε καν 1% λογο καποιον αρρυθμιων.Ειναι φυσιολογικο να νιωθεις καθε μερα παυσεις?Χτες ειχα παει σε μια επισκεψη και ειχαν εκει πιεσομετρο το οποιο περα απο την πιεση και τους παλμους σου δειχνει αν εκεινη την ωρα εχεις αρρυθμιες.το εκανα κι εκει που ενιωθα οτι εχω κατι σαν αρρυθμιες δεν εδειξε τιποτα...φυσικα και χαρηκα,αλλα δεν ξερω τι να κανω.συμπεριφερομαι στον εαυτο μου λες και ειμαι αρρωστη.τον αντρα μου τον εχω τρελλανει απο τον υπερβολικο φοβο μου δεν παω σε απομονομενα μεροι μην τυχον και κανω παυσης και ......μετα??????????Ειλικρινα με βοηθατε παρα πολυ..αλλα βρε κοριτσια δεν θελω να παρω χαπια..θελω να βαλω μπροστα για παιδακι και το σκεφτομαι απο τον φοβο μου.
Δεν ειμαι καλα ε?Χρειαζομαι βοηθεια?Το θεμα ειναι οτι δεν με τρομαζουν οι αρρυθμιες αλλα οι παυσεις που νιωθω εκει πραγματικα πανικοβαλλομαι μου κοβεται η ανασα και νιωθω απο το στομαχι μεχρι και τον λαιμο φτερουγισματα...οσο για αυτο που λες λενα μου το ειπε και ο καρδιολογος προχθες που τον πηρα τηλ.οτι οι ανθρωποι δεν παθαινουν ετσι ευκολα ανακοπη.Συγνωμη αν σας κουραζω αλλα θελω να τα πω καπου και να βοηθησω τον εαυτο μου...
Α!και κατι αλλο για να δειτε ποσο πολυ φοβαμαι και νιωθω αβοηθητη μπροστα σε αυτο μου ζητησε ο αντρας μου να παμε με παρεα Τηνο και δεν παω επειδη τρεμω...
1ον που θα ειμαι μεσα στο καραβι και αμα με πιασουν οι παυσεις τι θα κανω?
και
2ον οταν παμε στην Τηνο δεν εχει νοσοκομειο.
Πειτε μου ειμαι υπερβολικη?
καλημερα βανα,
κοιτα να δεις εφοσον ειναι ολα οκ μη στεναχωριεσαι εγω ξερω οτι εχω προπτωση τι να πω??αρρυθμιες γινοντε απο το αγχος ολοι εχουν δεν ειναι κατι...οσο το σκεφτεσαι χειροτερα ειναι...ειλικρινα πολλα βραδια κανω αρρυθμιες...απλα οταν το παθαινεις λεγε στον εαυτο σου οτι οκ δεν ειναι κατι το επικινδυνο..θα σου προτεινα εναν υπερηχο καρδιας για να ηρεμησεις...
οσο για την ανασφαλεια ειναι λογο του φοβου...υπερβολικη δεν εισαι γιατι το παθαινεις απο το φοβο σου αλλα πρεπει τον φοβο μας να τον πολεμαμε και οχι να μας κανει να κλεινομαστε κ να μη ζουμε τη ζωη μας...οποτε πανε λιγο κοντρα στο φοβο αλλα μην το παρακανεις οσο μπορεις...
κατι τελευταιο εγω πχ που χω προπτωση εκτος απο το αγχος κ ι πιεση παιζει ρολο στις αρρυθμιες απο πιεση πως πας??
αχ λενα μακαρι να καταφερω να τον αποβαλλω αυτον τον φοβο γιατι ειλικρινα εχω κουραστει παρα πολυ.εχω αλλαξει ολον τον τροπο ζωης μου.η πιεση μου ειναι μια χαρα καθε φορα που θα την μετρησω ειναι 12 με 7.χτες ηταν 11 με 7.τουλαχιστον ετσι μου λενε οτι ειναι καλη....οταν λες αρρυθμιες τι εννοεις?σε ρωταω για να δω μηπως εγω εχω δωσει λαθος ορισμο σε αυτο που νιωθω.τι νιωθεις?
κοιτα να σου πω αν πιασεις τισ σφυξεις σου εχεις μια παυση κ μετα κανονικο ρυθμο...θα σου πω κατι ακομα να σε καθησυχασω που μου πε ο καρδιολογος ο ρυθμος της καρδιας αλλαζει αναλογα και με τις αναπνοες...δηλ αν κανεις καρδιογραφημα κ παρεις μια βαθια ανασα μπορει να γινει παυση...και κατι τελευταιο υπαρχουν και οι αρρυθμιες αναπνοης μηπως νιωθεις αθτο?δηλ νομιζεις οτι σου κοπηκε η ανασα κ μετα επανερχεται
ναι!!το εχω παθει..να περνω ανασα και να νιωθω παυση..αλλα τις αρρυθμιες αναπνοης της καταλαβαινω...ξερω οτι ειναι απο την καρδια γιατι νιωθω το \"απολυτο κενο\"χαχα .σαν να μου κοβεται η ανασα φτερουγισματα και αμεσως βαζω το χερι στην καρδια και καταλαβαινω οτι σταματαει η καρδια μου....πανικος!!απλα δεν το παθαινω μονο σε φασεις που π.χ τρεχω ή γενικως αθλουμαι...το παθαινω και σε καταστασεις ηρεμιας ή οταν χορευω καμια φορα ή ακομα και οταν ζοριζομαι για κατι που δεν θελω να κανω...αα το παθαινω καμια φορα και απο το υπερβολικο φαι(ειμαι παρα πολυ αδυνατη,δεν καπνιζω και δεν πινω).
εχεις κι εσυ αυτα τα συμπτωματα?ποσες φορες ενιωθες τις παυσεις?
κοιτα εγω ειχα καποιες ενοχλησεις κ εκανα εναν υπερηχο κ απλα εχω ενα μικρο προληματακι που το χει το 30 τοισ εκατο του πληθυσμου κ δεν το ξερει...το παθαινουν ολοι οι ανθρωποι αυτο...μην στεναχωριεσαι...μην καθεσαι να μετρας ποσες φορες το παθανεισ...ειναι νορμαλ να κανουμε ολοι παυσεις απλα οι υπολοιποι δεν τις δινον σημασια...σταματα κ συ να τισ δινεις σημασια...οταν το παθαινεις τι φοβασαι εκεινη την ωρα μην σταματησει η καρδια σου?τι ηλικια εχεις?
την ηλικια την εχω αναφερει και πιο πανω ειμαι 29 και αυτου του ειδους τις ενοχλησεις τις εχω απο τα 25.ετρεχα να προλαβω το μετρο και την ωρα που καθησα τσουπ παυσεις και προσπαθουσα να βρω τον ρυθμο τις ανασας μου ετσι ξεκινησαν ολα..φοβαμαι οτι θα σταματησει η καρδια μου και οτι θα ειμαι αβοηθητη αμα παω καπου μακρια σε καποιο βουνο ή για καμπινκ ή ακομα και σε καποιο νησι..
σου ζητω συγνωμη αν ειμαι κουραστικη αλλα πραγματικα νιωθω την αναγκη να τα πω καπου.
απλα λενα ειναι τοσο εντονες οι παυσεις που μου κοβεται η ανασα και καμια φορα ζαλιζομαι..μου ειπε ο καρδιολογος να παρω το inderal για να ηρεμησω αλλα δεν θελω γιατι θελω να βαλω μπροστα για μωρακι.
λοιπον πηρα αρχικα ιντεραλ δεν κανει κ πολλα πιανει πιο πολυ τις ταχυκαρδιες...δεν με κουραζεις αν ειναι δυνατον...θα σου πω κατι η καρδια σου που να το προσπαθεις δεν σταματαει με τιποτα....μην αγχονεσαι κ γω ετσι νομιζα...τι ασφαλεια εχεις??υπερηχο καρδιας εχις κανει?αν οχι θα πας να κανεις να δεις οτι η καρδια σου ειναι φυσιολογικη κ να ηρεμησεις..τα χολτερ δειχνουν ρυθμους κ τετοια αλλα ο υπερηχος ειναι αυτος που δειχνει την φυσιολογια της καρδιας...
ο υπερηχος δεν ειναι το τριπλεξ?