τι μπαλονακι
Printable View
τι μπαλονακι
οι χυμοι δεν παχαινουν ...ισα ισαQuote:
Originally posted by libpa
Οι χυμοί άκουσε η μητέρα μου ότι παχαίνουν πολύ, γιατί αυξάνουν το γλυκαιμικό δείκτη. Στην τηλεόραση το έδειξε. Όσο για την προλακτίνη, πρώτον πήγα σε διαιτολόγο και μου είπε να πάω στη γυναικολόγο να κάνω εξετάσεις γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος, και ανάμεσα στις εξετάσεις ήταν και η προλακτίνη, και δεύτερον το είδα στο ίντερνετ δεν ξέρω αν επιτρέπεται, εδώ http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=30719 κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα. Λέει ότι πολλές κοπέλες που είχαν προλακτίνη πάχυναν και μία ήταν πολύ δύσκολο να τα χάσει, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που είχα κι εγώ. Αυτά
το μπαλονακι αυτο π ειπε ο κρινο το καταπινουμε?
Προσέχτε τι θα κάνετε γιατί είναι επικίνδυνες κάποιες απο τις μεθόδους που εφαρμόζονται.Αυτή που γίνεται όπως η γαστροσκόπηση είναι η πιο απλή και σε 6 μήνες βγάζεις το μπαλονάκι.Οσο για κάτι άλλες μεθόδους εγχειρήσεις παράμψη κ.λ.π δεν είναι αστεία.Ο καλύτερος γιατρός ξέρω ότι είναι στι νοσοκομείο της Πάτρας.Πριν 4 περίπου χρόνια έκανε την επέμβαση η εξαδέλφη μου σε ενα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία και το αποτέλεσμα καλύτερα να μην πω τι έγινε
εγω δεν κανω ενχειρησεις.απλαακουσα για ενα βαλονακι π το καταπινουμε.
libpa
αλήθεια παχαίνουν οι χυμοί....???όλοι....???
μακάρι γιατί αν παχαίνουν κ οι χυμοί................!!!!!!!!!!!!!!
το μοναδικο πιστευω που εχει σημασια για να αδυνατισει καποιος ειναι να αλλαξει τις διατροφικες του συνηθειες, μαζι με ασκηση...τωρα αν δεν γουσταρει την γυμναστικη (το πιο πιθανο...χιχιχι...), να προσεχει οι καθημερινες καυσεις να ειναι πιο πολλες απο οτι η καταναλωση θερμιδων...τοτε χανεις...αν αποφευγεις τα γλυκα και τα λιπαρα ακομα καλυτερα...και εγω αρχισα να προσεχω και να κανω ποδηλατο...δεν μου αρεσει η λεξη διαιτα, γιατι το μυαλο μου παει στην στερηση...διατροφη μου αρεσει καλυτερα:)...και κατα βαθος αυτο ειναι που πρεπει να κανουμε...
ΥΓ η γυμναστικη ελευθερωνει ενδορφινες...και σε κανει να νιωθεις πιο καλα...καλη μας συνεχεια λοιπον:D
εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω δίαιτα,ακόμα και η βουλιμία για μένα είναι πολύ πιο εύκολη....!!!!!
Έτσι ακριβώς...Όταν κάποιος μπει στο τριπάκι να αποκαλεί την προσπάθειά του \"δίαιτα\", ήδη έχει κάνει ένα βήμα προς την αποτυχία...Αυτό που πρέπει κανείς να κάνει είναι να υιοθετήσει μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα και να βάλει στόχο τη μικρή εβδομαδιαία απώλεια (γύρω στο μισό κιλό).
Ο μόνος τρόπος να χάσει κανείς βάρος είναι η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική. Όλα τα άλλα είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Το αδυνάτισμα είναι ζήτημα φυσικής-όταν καίμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) από αυτή που καταναλώνουμε, αδυνατίζουμε. Τόσο απλά.
τόσο απλά...???χαχαχα
libpa μου, οι χυμοι ΔΕΝ παχαινουν! Φυσικα, αν πινεις παρα πολλους χυμους την ημερα δεν θα χασεις κιλα, γιατι εχουν αρκετες θερμιδες (σκεψου μονο οτι ενα ποτηρι μπορει να αποτελειται απο 3-4 φρουτα, γι αυτο), αλλα μαζι με τις θερμιδες περιεχουν και βιταμινες, φυτικες ινες και ΚΑΘΟΛΟΥ λιπος!!!
Επισης, ουτε ο υψηλος γλυκαιμικος δεικτης παχαινει! Αυτο που κανει ειναι να δημιουργει αποτομα σκαμπανεβασματα στην γλυκοζη που βρισκεται στο αιμα, και αρα να δυσκολευει το εργο της διαιτας, καθως δημιουργει ανισορροποιες στην αισθηση της πεινας. Δηλαδη, οσο κρατας την γλυκοζη σταθερη στο αιμα, τοσο λιγοτερο πεινας.
Επισης, ουτε οι υδατανθρακες ειναι καταστροφικοι. Ισα ισα, βρισκονται στην βαση της διατροφικης πυραμιδας οταν προσλαμβανονται μεσω τροφων οπως τα δημητριακα, το ψωμι, τα ζυμαρικα, ολα ομως ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ!!! Οι υδατανθρακες ειναι απαραιτητοι για να μας δωσουν ενεργεια για να μπορουμε να ανταπεξελθουμε στις απαιτησεις της ημερας και προκαλουν την αισθηση του κορεσμου που διαρκει.
Τα παν στην σωστη διατροφη ειναι να καταναλωνουμε καποιες ποσοτητες απο ΟΛΕΣ τις ομαδες τροφων, ακομα και λιπαρα!
Χανει πολυ πιο ευκολα κιλα ακομα και να καταναλωσεις λιγες παραπανω θερμιδες που εχουν προελθει απο φρουτα, χυμους και ακατεργαστους, παρα λιγοτερες θερμιδες που τις εχει παρει απο λιπαρα και επεξεργασμενους υδατανθρακες (οπως ειναι η ζαχαρη).
Α, και καποτε πιστευαν οτι τα φρουτα παχαινουν και τα απαγορευαν απ τις διαιτες. Που να ηξεραν οι αμοιροι οτι δεν εχει σημασια μονο το συστατικο, αλλα και η ποιοτητα του, καθως οι υδατανθρακες των φρουτων μεταβολιζονται πολυ πιο αποτελεσματικα απ τους υδατανθρακες πχ του ασπρου ψωμιου.
Τα ίδια και εγώ, από 56 κιλά 80!!!!!!!!!!!!!Δεν το πίστευα..:( Το χειρότερο για μένα είναι τα ρούχα που έχω στην ντουλάπα και δε μπαίνουν, αυτό με ρίχνει. Έχω μήνες να κοιταχτώ σε ολόσωμο καθρέφτη. Τα αντικαταθλιπτικά δεν παχαίνουν αυτά καθεαυτά, απλά μειώνουν πολύ το μεταβολισμό και για να μη δουλευόμαστε, όταν είμαστε χάλια ψυχολογικά κατεβάζουμε τεράστιες ποσότητες φαγητού και όχι φρούτα, αλλά σοκολάτες, σουβλάκια κτλ. Πάντως libpa μην το λες αυτό για την κατάθλιψη γιατί εγώ αν δεν έκανα θεραπεία το πιο πιθανό ήταν να φτάσω στην αυτοκτονία, οπότε καλύτερα χοντρή παρά νεκρή!!!Πάντως και με τη συνεχή στέρηση κάποια στιγμή λυγίζεις και τρως τον άμπακο! Εγώ αυτό που θέλω είναι να φτιάξω τη διατροφή μου και όσο το δυνατόν να μη στερούμαι βασικά συστατικά γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία μας. libpa, πιστεύω πως έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός από τα σταμάτα-ξεκίνα δίαιτες! Και μένα τα ίδια.. Πράσινο τσάι αυξάνει λένε 37% το μεταβολισμό!
Σωστα, chr1986!
Επισης, η γυμναστικη βελτιωνει τον μεταβολισμο, καθως και το πρωινο!! Δηλαδη, οταν τρως καλο φαγητο (ποιοτικα, και οχι απαραιτητα ποσοτικα) το πρωι, ενεργοποιειται ο μεταβολισμος και αυξανει τις καυσης καθ\'ολη την διαρκεια της υπολοιπης ημερας!
libpa μου, το οτι μπορεις να αλλαξεις τον μεταβολισμο σου ισχυει. Ουτως ή αλλως, αποτελει μια αμυνα του οργανισμου. Τι εννοω? Οτι οταν ο οργανισμος βρεθει σε συνθηκες στερησης ενεργειας, δηλαδη δεν προσλαμβανει οσο φαγητο χρειαζεται (υποθερμιδικες διαιτες), τοτε μειωνει τον ρυθμο που μεταβολιζει την τροφη ή τις φυσικες αποθηκες ενεργειας (μυες και λιπωδης ιστος), ωστε να διατηρησει οσο περισσοτερο γινεται τα αποθεματα που εχει. Αυτο συμβαινει με ολους τους ζωντες οργανισμους. Γι αυτο και ειναι τοσο σημαντικο να γυμναζομαστε παραλληλα με την διαιτα, γιατι με αυτον τον τροπο \"αναγκαζουμε\" τον οργανισμο να διατηρει σε υψηλο ρυθμο τον μεταβολισμο, αφου χρειαζεται ενεργεια για να κινησει τους μυες.
Ο μεταβολισμος δεν μπορει να \"χαλασει\", απλως μεταβαλλεται. Το προβλημα ειναι οτι οταν περναμε φασεις διαιτας και αμεσως μετα βουλημιας κανουμε το εξης: με την διαιτα μειωνουμε τον μεταβολισμο, και οταν ερθει η κριση της βουλημιας και αρχισουμε να τρωμα τα κερατα μας, ο μεταβολισμος παραμενει σε χαμηλα επιπεδα, δεν γινονται καυσεις και ολα αποθηκευονται σε λιπος. Γι αυτο παιρνουμε ξανα τα κιλα τοσο γρηγορα! Ο μεταβολισμος δεν μπορει να προσαρμοστει τοσο γρηγορα, θελει τον χρονο του.
Ξερω, σε ολους ειναι δυσκολο να στερηθουν καποιες απολαυσεις. Απλως ειναι σημαντικο να καταλαβουμε οτι ειναι πολυ δυσκολοτερο να αδυνατισουμε τρωγοντας φαγητα που μας αρεσουν σε πολυ μικρες ποσοτητες παρα φαγητα που θεωρουμε ανοστα αλλα σε μεγαλυτερες ποσοτητες. Πρεπει να αναμενουμε οτι δεν θα εχουμε τα αποτελεσματα που θελουμε!