Originally Posted by
Gallowdance
Σου είχα πει ότι παίρνω remeron (με συνταγή της ψυχιάτρου που πήγα), περισσότερο για να αντιμετωπίσω την αϋπνία και το άγχος. Το remeron, εκτός των άλλων, κάνει και αγχόλυση. Προβλήματα με το βάρος είχα και πριν πάρω αυτό, λόγω της κορτιζόνης που παίρνω επί δεκαέξι χρόνια - το έχω αναφέρει και σε άλλο thread. Τέλος πάντων, τα αντικαταθλιπτικά αυτής της κατηγορίας (NaSSAs) χρησιμοποιούνται και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αγχώδους διαταραχής ή απλού άγχους όταν συνυπάρχει με αϋπνία. Ενίοτε χορηγείται και σε περιπτώσεις νευρογενούς ανορεξίας, αλλά ΠΑΝΤΑ υπό την καθοδήγηση ενός ψυχιάτρου (σε κάθε περίπτωση!). Πιθανόν σε περιπτώσεις σαν τη δική σου να χορηγηθεί κάτι που να προκαλεί διέγερση/αϋπνία/μείωση της όρεξης (παρενέργειες κάποιων αντικαταθλιπτικών της κατηγορίας SSRis) ή τέλος πάντων ένα αντικαταθλιπτικό αυτής της κατηγορίας που να μειώνει τα συμπτώματά σου. Όλα αυτά σε συνεννόηση με τον/την γιατρό σου. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις και ένα και δυο ώσπου να καταλήξεις σε ένα. Εμένα το πρώτο που πήρα (seropram) μου προκάλεσε επιπλέον άγχος και ανησυχία ενισχύοντας τα συμπτώματα. Τα azapin/remeron(mirtazapine) έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα στο άγχος, στον ύπνο και την όρεξη.