Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by nature
Εχω άλλη άποψη krino.
Δεν είναι της παρούσης να σου το τεκμηριώσω, αλλά κράτα αυτό μόνο.
Εχω άλλη άποψη. Και δεν το λέω από καπρίτσιο, ούτε έτσι για να πω κάτι. Μη ξεχνάς ότι έχω και εγώ παιδιά. Επι πλέον οι γονείς μου έχουν χωρίσει.
Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ή να μην κάνει παιδιά και απόλυτα σεβαστό, αν το λέει γιατί δεν θέλει να χάσει την ελευθερία του. Η άποψη όμως που κατά καιρούς έχεις εκφράσει ότι για να κάνεις παιδιά πρέπει να έχεις περίπου συμβόλαιο με το Θεό ότι δεν θα χωρίσεις ποτέ και ότι δεν θα απολυθείς ποτέ από τη δουλειά και δεν θα γίνει πόλεμος ποτέ και δεν θα μεγαλώσει άλλο η τρύπα του όζοντος, μου φαίνεται πολύ αγχωτική.
Μου θυμίζει το ανέκδοτο που κάποια κοπέλλα είχε κατέβει στο υπόγειο για να πάρει λίγο κρασί και δεν επέστρεφε. Αφού αργούσε ανησύχησαν οι δικοί της και πήγαν να δουν τι απέγινε. Τότε την βρήκαν κλαμένη γιατί πάνω στον τοίχο είχε βρει κρεμασμένο ένα τσεκούρι. Γιατί κλαίς για το τσεκούρι, την ρώτησαν.... -Κλαίω γιατί αν αγαπήσω κάποιον και τον παντρευτώ και κάνω παιδί και το παιδί κατέβει στο υπόγειο για να πάρει κάτι και πέσει εκείνη την ώρα το τσεκούρι, μπορεί να το σκοτώσει....
Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε τη ζωή μας, όπως είναι χωρίς πρόσθετα άγχη. Αν χωρίσουμε και έχουμε παιδιά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Ασε που μπορεί να βγούν και πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Αν θέλω παιδιά και έχω να δώσω αγάπη, γνώσεις και ό,τι άλλο κρίνω σημαντικό, δεν θα αγχωθώ για την ανθρώπινη περίπτωση ότι μπορεί κάποτε να χωρίσω... ολα είναι μέσα στη ζωή, αρκεί να τα εισπράτουμε και να τα διαχειριζόμαστε με στωικότητα και φυσικότητα.
ειναι σαφες οτι εχουμε διαφορετικη γνωμη αλλα και αξιες.
1. εχω την αποψη οτι δεν μας φταινε σε τιποτα αλλοι ανθρωποι για να ικανοποιησουμε δικα μας βιτσια.
2. Οι συνθηκες που υπαρχουν σημερα, δεν ευνοουν για να αποκτησεις παιδια.
3. στην τελικη και παιδια να μην κανεις, καλο προσφερεις παρα κακο.
Ο ανθρωπος (μεταξυ αυτων εγω και εσυ) ευθυνεται στο 100% του για την καταστροφη του πλανητη.
Αν σταματουσαν οι ανθρωποι να κανουν παιδια, θα καθαριζε ο πλανητης, μηπως και βγει καποιο αλλο ον, που θα ειναι λιγοτερο καταστροφικο.
Γενικα δεν βλεπω ενα γεγονος μικροσκοπικα, αλλα οσο πιο ευρυτερα μπορω.