Originally posted by marina38
Quote:
Originally posted by πανος12345
Μαρίνα ειναι σεβαστή η άποψή σου!
Δεν εχει σημασία αν εγώ διαφωνώ ριζικά αν και πραγματικός και οχι εικονικός ψυχολόγος, όπως ίσως θέλει ο καθε ένας σε ένα φορουμ ανωνύμων!
Ο λόγος μου θα σε παραξενέψει, αλλά ειναι μέσα στα πλαίσια του διάλογου, να ακούς κάτι, που δεν συμφωνείς...
Το προφυλαχτικο απαιτεί οχι απλά καλή στύση , όπως το διαφημίζουν οι \"ειδικοί \" , αλλά περισσότερο απο όλα, μια \"εξοικείωση \" και μια ανάλογη \"προετοιμασία\" των εφήβων για μια ενδεχόμενη συνουσία...
Ανέφερα το παράδειγμα της Γαλλίας με την εγκατάσταση αυτομάτων πωλητών στα σχολεία, αλλά δεν νομίζω οτι η Ελληνική νοοτροπία το επιτρέπει ακόμα εδώ.
Εγραψες επισης αλλη μια ανακριβεια.
Ανέφερες την περίπτωση αυξημένων επιπλοκών στην εφηβεία σχετικά με την εγκυμοσύνη.
Σε διαψεύδουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σε πολλές Χώρες του πλανήτη.Όμως το ζητούμενο δεν ειναι να αποφύγουν οι νέοι μόνο την εγκυμοσύνη με το προφυλαχτικο.
Κυρίως η τραυματική εμπειρία αφορά την πιθανότητα αφροδίσιων λοιμώξεων που οχι μονο μπορει να προκαλεσουν μια κακη κυηση , αλλα το χειροτερο , να αφησουν σοβαρα προβληματα υγειας ακριβως λογω ταμπου στην Ελληνικη πραγατικοτητα της προγαμιας συνουσιας και ιδιως της εφηβικης συνουσιας ...
Τελος αν μπορεις να γραψεις κατι σωστο διαφορετικα απο μενα καντο γιατι αυτο που προεχει ειναι να διαβαζουν τα παιδια τα παντα και οχι μονο αυτα που τους χαιδευουν τα αυτια η βολευουν το εκαστοτε συστημα της κοινωνιας.
Μονο έτσι αν καποιος εφηβος βρεθει αντιμετωπος με ενα αφροδισιο νοσημα , μια εγκυμοσυνη η καποια τελος παντων δυσαρεστη επιεπλοκη στην υγεια του σωματικη η ψυχικη
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...
Πάνο, δεν μπορεί όμως τις απόψεις να τις βαφτίζουμε ενημέρωση....ούτε βέβαια τα τρέχοντα δεδομένα να τα ονομάζουμε \'άποψη\'. Ο λόγος σου φυσικά με παραξενεύει γιατί ο διάλογος που σε αυτό το μήνυμα αναφέρεις, απαιτεί και καλύτερη συμπεριφορά από μέρους σου, χωρίς επίθεση, ειρωνείες, χαρακτηρισμούς, διαγνώσεις κλπ.
Συμφωνώ για την Ελληνική νοοτροπία σχετικά με τους αυτόματους πωλητές, αλλά οι ειδικοί που απευθύνονται σε εφήβους στο πλαίσιο επίσημης ενημέρωσης (στην Ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο, παρόλο που σαφώς είναι αρκετά στάδια πιο πίσω από άλλες χώρες) δεν ισχυρίζονται ότι η χρήση του απαιτεί απλά καλή στύση! Όσο για την εγκυμοσύνη στην εφηβεία, είπα για συνέπειες, που δεν περιορίζονται στις επιπλοκές. Βέβαια, φυσικά και θεωρείται συνήθως κύηση υψηλού κινδύνου η εφηβική εγκυμοσύνη, εξαιτίας πολλών παραγόντων.
Τέλος πάντων, δεν θέλω να επεκταθώ άλλο εδώ. Νομίζω ότι έγραψα αρκετά. Απλή ενημέρωση κάνω επώνυμα ή ενυπόγραφα σε άλλους χώρους διαδικτυακούς ή πραγματικούς. Έπειτα το φόρουμ εδώ απευθύνεται όχι σε εφήβους, αλλά σε ενήλικα άτομα που τα απασχολούν θέματα σχετικά με την εφηβεία. Κατανοώ ότι φυσικά μπορεί ένας ανήλικος να διαβάσει ή να γράψει εδώ, αλλά νομίζω ότι το καλύτερο που μπορώ να του προτείνω είναι να μην βασίζεται σε ανώνυμες γνώμες στο διαδίκτυο, όταν πρόκειται για την ενημέρωση του σε θέματα αντισύλληψης.