ναι Μαράκι μου:)
Printable View
ναι Μαράκι μου:)
μπραβο ferroυλα !!! :))
να είσαι καλά Μαρία μου:)
deleted(απο μενα την ιδια)
ειμαι σκατα ψυχολογικα παλι.
ο βασικος λογος ειναι οτι η αδερφη μου,που πασχει απο ψυχωση,ξεκιναει παλι θεραπεια την τεταρτη με τη γιατρο της.
οσες μα οσες φορες γυρναει απο κει ειναι τρομερα ταραγμενη και επιθετικη(λεκτικα και καποιες ελαχιστες φορες σωματικα) απεναντι μας.ο λογος που ερχεται ταραγμενη ειναι οτι η γιατρος την πιεζει να κανει πραγματα που δεν ειναι ακομα ετοιμη.ο πατερας μου της εχει μιλησει της γιατρου γι αυτο και η απαντηση της ηταν οτι την πιεζει για το καλο της,για να μπορεσει να σταθει ανεξαρτητη στα ποδια της.
ομως η αδερφη μου υποφερει καθε φορα που γυρναει.
της εχω προτεινει να αλλαξει ειδικο αλλα επειδη ειναι δεμενη συναισθηματικα μαζι της(την παρακολουθει πανω απο 10 χρονια),δεν δεχεται με τπτ.
η ιδεα οτι την τεταρτη ξεκιναει παλι με αγχωνει αφορητα και με κανει να μην μπορω να κοιμηθω καλα και να ηρεμησω.
να αναφερω επισης οτι οταν γυρναει ταραγμενη,μετα απο λιγο συνερχεται και ηρεμει με την στηριξη μας και μετα κοιμαται 11-ωρα.
ενω εγω εξακολουθω να παραμενω ταραγμενη και μετα ο υπνος μου ειναι σκατα(5 ωρες μαξιμουμ και αυτες με διαλλειματα)
ενω εγω παραμενω ταραγμενη και κοιμαμαι
την αγαπαω πολυ,την λατρευω αλλα με κουραζει αφορητα.
μπαινει καθε λιγο και λιγακι στο δωματιο μου να μου πει τα προβληματα της.της εχω εξηγησει οτι θελω να μενω καποιες στιγμες μονη μου,αλλα δεν το καταλαβαινει.
προφασιζομαι πολλες φορες δικαιολογιες του τυπου \"ποναει το κεφαλι μου\" αλλα και παλι τπτ.
την αγαπαω παντως πολυ,γιατι μια φορα που ειχε βγαλει μια ελια που φαινοταν επικυνδινη εκλαιγα ολο το βραδυ.
κατι αλλο που με στεναχωρει πολυ ειναι το γεγονος οτι ο πατερας μου οταν κρυβει τα λεφτα του καλα.
οταν ειναι να μου δωσει χαρτζιλικι κλειδωνει την πορτα,μου το δινει και μετα παλι κλειδωνει για να τα κρυψει απο μενα.
δεν τον εχω κλεψει ποτε,δεν ξερω τι φοβαται...
καποτε(οταν ημουν αλκοολικη) χαλαγα πολλα λεφτα στις μπιρες αλλα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ειχα κλεψει ουτε ενα ευρω.
επισης με στεναχωρει πολυ που κλειδωνει εκτος απο τα λεφτα και τα φαρμακα μου και μου δινει μονο τα φαρμακα της ημερας.
σε αυτο του αναγνωριζω ενα \"ελαφρυντικο\",γιατι καποτε επαιρνα περισσοτερα φαρμακα απ\'οτι ειχε πει ο γιατρος και δυο φορες ειχα κλεψει απο τα λεξοτανιλ της μητερας μου...
συγγνωμη αν σας ζαλισα αλλα αυτα με βασανιζουν και ξαλαφρωσα καπως τωρα που σας τα ειπα.
feroyla μου και εγω τον τελευταιο χρονο που δουλευα στον πατερα μ εδεινα ολα μου τα λεφτα στο αλκοολ,οταν σου λεω ολα -ολα.καποια στιγμη τα πηρε ο πατερας και μου δινε μονο για τσιγαρα και οταν πηγαινα για ψωνια μονιμως μου ζητουσα την αποδειξη για να δει αν εχω αγορασει αλκοολ.τωρα καπως σιγα σιγα αρχιζς και ξανακερδιζω την εμπιστοσυνη του και για αυτο μ πε οτι απο οκτωβρη με ξαναπροσλαμβανει για ναι με ειχε πιασει να πινω μπυρες στο γραφειο τον ιουνη και εγινε ο πανικος!!
αυτο που μας φαινεται σαν υπερπροστατευτηκοτητα δεν ειναι τιποτα αλλο το χασιμο εμπιστοσυνης και απο φοβο τους μηπως ξανακανουμε τα ιδια λαθη.το ξερω θα μ πεις ειναι η ζωη μου κι θελω να χω τον ελεγχο.αλλα πρωτα πρεπει να μαζεψουμε τις δυναμεις μας για να χουμε τον ελεγχο και προπαντων να κερδισουμε την εμπιστοσυνη τους με πραξεις οχι λογια οπως καναμε παλιοτερα.
μικρα και σταθερα βηματα φερουλα και ολα θα φτιαξουν θα το δεις..μεσα απο ολα αυτα μαθαινουμε:)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ:)
καλημερα ολγακι μου.:)
εχεις δικιο σιγα-σιγα κερδιζεται η εμπιστοσύνη,οταν εχεις κανει στο παρελθον στραβες...
με το προβλημα ομως της αδερφουλας μου τι θα κανω?
Εiναι δυσκολο αλλα προσπαθησε να κανεις υπομονη αφου γνωριζεις την κατασταση της και της εχεις φοβερη αδυναμια οπως φαινεται.
πρεπει να βρεις καποιο τροπο ομως να χαλαρωνεις να ασχολεισαι με κατι αλλο οταν γινεται αυτο και να μενεις ηρεμα.σιγουρα σε επηρεαζει αρνητικα.αν μπορουσες εκεινη την ωρα να βγεις μια βολτιτσα να ηρεμησεις.
οταν θελεις να μεινεις μονη σου μιλα της ξεκαθαρα,πες της οτι σου ειναι δυσκολο ολο αυτο..
της το λεω ολγα μου,αλλα και παλι δεν καταλαβαινει.Quote:
Originally posted by olgaki82
οταν θελεις να μεινεις μονη σου μιλα της ξεκαθαρα,πες της οτι σου ειναι δυσκολο ολο αυτο..
οταν ειμαι στα καλα μου της μιλαω και την βοηθω οσο μπορω...
οταν ειμαι σκατα,απλα κλειδωνω την πορτα....
οταν μιλατε και ερχεται στο δωματιο σου σου λεει μονο για τα προβληματα της η μιλατε για διαφορα θεματα?
ξερεις κατι?οταν ειναι στις καλες της μου λεει διαφορα πραγματα τρομερα ανιαρα για μενα.μου λεει για παραδειγμα συνεχως για ενα κοριτσακι που βλεπει σε ενα σιριαλ στην τηλεοραση και γω λυπαμαι που το λεω αλλα βαριεμαι ελεινα...
αυτο γινεται σε ολες τισ σχεσεις οχι μονο σε οσους εχουν καποια προβληματα.να σου δωσω ενα παραδειγμα καποτε δεν ειχαμε καμια επικοινωνια με την αδερφη μ εκεινη μ μιλουσε για διαιτες και θερμιδες και εγω απο μεσα μ εβραζα καθως με κουραζουν τετοιες συζητησεις,εγω της μιλουσα μουσικη και εκεινη περα βρεχει γιατι δεν την ενδιεφερε.μετα απο πολυ κοπο και υπομονη μαθαμε η μια την αλλη και βρhκαμε εως εαν σημειο ενα τροπο να επικοινωνουμε.να βρισκουμε θεματα να συζηταμε που θα ενδιφερan και την μια και την αλλη.σιγουρα θα υπαρχει και για σας ενα κοινο θεμα συζητησης που θα σας χαλαρωνει kai θα σας ενωνει:)
χμ...δεν εχει βρεθει ακομα....και δεν ξερω αν θα βρεθει...