Quote:
Originally posted by lita
Marina καταρχάς χαίρομαι πάρα πολύ για τη φίλη σου, γιατί απλά όταν συμπάσχεις απλά καταλαβαίνεις τον πόνο του αλλουνού.
Θέλω να αναφερθώ στο θέμα εξάρτησης που προανέφερες. Δεν συμφωνώ ως προς αυτό για τον εξής λόγο…. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι είμαι εξαρτημένη από τα χάπια γιατί όλα αυτά τα χρόνια που κάνω θεραπεία εκτός από την τελευταία φορά που δεν διέκοψα το χάπι και έπαιρνα μισό μέρα παρά μέρα ( μηδαμινή ποσότητα ) για 8 μήνες συνολικά τις προηγούμενες θεραπείες σταματούσα τη λήψη αυτών για διαστήματα..6-7 έως και 9 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα κατά τη διακοπή εκτός από κάποια αστάθεια και ζάλη τις πρώτες μέρες πράγμα που θεωρείται άκρος φυσιολογικό.
Εδώ λοιπόν έρχομαι και σου λέω ότι όταν κάποιος θεωρείται εξαρτημένος αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά τη διακοπή των φαρμάκων ( στερητικά συμπτώματα κτλ) Τα οποία βέβαια με ρυθμίσει της διακοπής και καθοδήγηση του γιατρού πάνε καλά. ( αυτό να το ακούσει η polina )
Να σου πω και το άλλο ότι έχουμε διευκρινίσει με το γιατρό ότι δεν φέρνουν καμία εξάρτηση, γιατί άλλωστε να μου πει το αντίθετο όταν πχ για τα χαναχ μου έχει πει το άκρως αντίθετο?
Τώρα όσον αφορά το θέμα εμπιστοσύνης εμού και του γιατρού ( οποιουδήποτε γιατρού ) δεν είναι 100%. Ποτέ δεν εμπιστεύομαι κάποιον με κλειστά τα μάτια.
Δεν θεωρώ ότι θα υποτροπιάζω για μια ζωή. Ίσως να μου χρειαστούν κάποιοι μήνες, ίσως κάποια χρόνια ακόμη και μετά έρχεται το ίσως για πάντα.
Απλά έχω κάνει το άλλο…δηλαδή το έχω δουλέψει με τον εαυτό μου ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από πολύ σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας ασχέτως ηλικίας και είναι αναγκασμένοι να παίρνουν χάπια. Έτσι και εγώ έχω πεί ότι αν είναι να είμαι καλά με τα χάπια θα τα παίρνω, πχ όπως τον διαβήτη αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Είναι χειρότερο να σκέφτεται κανείς…αχ παίρνω χάπια, είμαι άρρωστη, πότε θα γίνω καλά, πότε θα τα σταματήσω κτλ Απλά προσθέτεις άγχος και στεναχώρια στον εαυτό σου. Απλά εγώ τώρα μπήκε στη μέση το θέμα παιδί και τα έχασα. Το άγχος μου αυτή τη στιγμή δεν είναι για πόσο θα τα παίρνω στο μέλλον αλλά για το πώς θα κάνω παιδί. Αυτό με έχει ρίξει αλλιώς το πρόβλημα μου θα το χειριζόμουν αλλιώς όπως τόσα χρόνια. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι η ελπίδα μου είναι ότι ίσως αν κάνω παιδί να αλλάξω θεαματικά ( βέβαια φοβάμαι και το αντίθετο για να είμαι ειλικρινής ). Ο γιατρός μου εδώ λέει ότι η μητέρα φύση κάνει θαύματα.
Η ψυχοθεραπεία από την άλλη ίσως και να έχεις δίκιο και να πράττω λάθος, μπαίνει η αμφιβολία στη μέση και με κρατάει. Αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ψάξω.
Χαίρομαι πολύ για τη φίλη σου γιατί για μένα είναι μια σανίδα μέσα στο πέλαγος. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Στο θέμα της εξάρτησης, δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι εσύ είσαι εξαρτημένη από τα χάπια. Αλλά ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι βιώνουν έντονη εξάρτηση. Το έγραψα περισσότερο για να δείξω (κυρίως στην polina που αγχώνεται για το τι κάνει το ένα χάπι και τι το άλλο, όπως σωστά της έγραψες κι εσύ) ότι δεν υπάρχουν μαγικά φάρμακα με το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς παρενέργειες και που να ταιριάζουν σε όλους.