H ψυχοθεραπεια ειναι εκπαίδευση .
Πας συζητας και μεσα απο την συζητηση αντιλαμβάνεσαι πως πρεπει με βαση την προσωπικότητα σου και την ιδιοσυγκρασία σου να αρχιζεις να διαχειρίζεσαι κάποιους ανθρωπους και καταστασεις στην ζωη σου ωστε να καλυτερεύει το βιωτικό σου επιπεδο ..
Η μια ωρα συνεδρίας μεσα σε ενα γραφειο προϋποθέτει 23 ωρες μετέπειτα δουλειας με τον εαυτο σου ..
Μια μερα την εβδομαδα με τον θεραπευτη σου προϋποθέτει και τις υπολοιπες 6 της εβδομαδας τεραστια προσπαθεια να διαμορφωσεις ενα διαφορετικο τροπο σκέψης και αντίληψης μιας καταστασης ώστε να μην σου προκαλει δυσφορικα συναισθήματα και σε κανει να απομωνονεσαι ...
Καμια ψυχοθεραπεια και καμια αγωγη δεν θα σε κανει να διαχειριζεσαι την καταθλιψη αν εσυ δεν κανεις πολυ δουλεια με τον εαυτο σου .
Η καταθλιψη δεν ξεπερνιεται μην γελιομαστε και μεταξυ μας τωρα ,απλα μαθαινεις και την διαχειριζεσαι σε βαθμο που η ζωη σου εχει νοημα και παλευιες καθε μερα να ειναι οπως την προσδοκεις !
Διαφοροποιεις την καταθλιπτικη 3αδα που εχει κυριευση την ζωη ...
Συμωνα με αυτη τον εαυτό σου τον βλέπεις σαν ένα ανεπαρκές άτομο, ανάξιο, ανεπιθύμητο και ελαττωματικό σε όλους τους τομείς, κοινωνικό, διανοητικό, ψυχολογικό και ηθικό.
Το κόσμο γύρω σου τον αντιμετωπιζεις ως ιδιαίτερα [B]απαιτητικό και απορριπτικό προς εσενα και το μελλον σου ζοφερό, χωρίς εναλλακτικές λύσεις και μάταιη η προσπάθεια για αλλαγή
Πολλες φορες ακομα και σημερα χωρις τα πολυτιμα ¨οπλα ¨που μου χαρισε η δικη μου ψυχοθραπεια δεν θα ειχα καταφερει να διαχειριζομαι ουτε το αγχος μου ουτε τις κρισεις πανικου ...
Μην μιλήσω για την ποιοτητα της ζωης μου κλεισμενη μεσα σε ενα σπιτι και να ψαχνω να βρω δεκανικια να πιαστώ και συναμμα να διωχνω και ολους τους ανθρωπους απο διπλα μου γιατι νομιζα οτι αυτοι φταινε που εγω ειμαι μεσα στο αγχος και την θλίψη ...
Ολα αυτα τα εχουμε μεσα μας απλα ξερουμε πλεον να τα διαχειριζομαστε και οχι να μας χειριζονται !
Μην μιλησω για την ποιοτητα των ανθρώπινων σχεσεων μας ποσο εχει καλυτερευση εφοσον εμεις εχουμε ηρεμισει .
Δεν χρειαζομαστε νταντεμα σε αυτη την περιπτωση ,χρειαζομαστε να δουμε την πραγματικοτητα ,σκληρη δεν το αμφισβητώ και φυσικα καποιον που νοιαζεται πραγματικα για εμας,να μας παρακινήσει για δουλεια με τον εαυτο μας ..
Αλλιως πας στον ψυχολογο σκας το 50αρικο και πανω ,φευγεις απο εκει δεν κανεις τιποτα και περιμενεις να ξαναπας για να σου πει τα ιδια και τα ιδια εφοσον εσυ δεν κανεις τιποτα ...Εκεινος μια χαρα πληρωνεται ,εσυ ειναι το θεμα τι κανεις ...οποτε εκεινος δεν ειναι ανικανος ή δεν αξιζει σαν ψυχολογος ..Εσυ μαλλον δεν εχεις βρει τον τροπο που θα σε παρακινήσει ...
Πολυ θα ηθελα να δω ενα θεμα απο ολους εσας εδω μεσα με λιγη παραπανω παρακίνηση θα ελεγα για αρχη και μετα με αισιοδοξια.
Ενα θεμα που καποιοι θα ξεκινησουν να θετουν μικρους στοχους και να προσπαθουν να τους απολαμβάνουν ...
Μεσα απο τα πολυ μικρα για αρχη θα ερθουν και τα μεγαλυτερα,ευχομαι να βλεπω περισσοτερα θεματα με αυτο το περιεχομενο ωστε αυτοι που μπαινουν για πρωτη φορα να παιρνουν δόσεις για δουλεια με τον εαυτο τους και οχι απογοητευση οτι η μια ζωη θα ειναι καταθλιπτικοι !