Originally Posted by
WildHoney
Ioannis, φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που τα σημάδια δεν είναι από κακοποιητικούς γονείς. Στην περίπτωση της νηματοθέτριας, ακόμη κακοποιείται ενεργά.
^Και κάτι άλλο, από τη δική μου αυτοπαρατήρηση, το χα χα μετά το γράψιμο ενός πονετικού γεγονότος είναι αμυντικός ψυχολογικός μηχανισμός. Το ξέρω ότι το κάνω, το κάνω παρολ΄αυτά. Οπότε ναι, και χα χα, και ό,τι πρέπει και χρειάζεται, αρκεί να μπορώ να συνεχίζω τη ζωή μου όσο πιο καλά μπορώ και μου αξίζει. Το θέμα είναι να μην επιτρέπουμε σε πράγματα να παρεμποδίζουν το δικαίωμά μας στη χαρά και τη ζωή. Μπορούμε πάντα; Δε θα υπάρχουν περιπτώσεις που δε θα είμαστε καλά; Τι θα κάνουμε τότε; Τα παρατάμε; Ξανασηκωνόμαστε. Ξεσκονίζουμε τη σκόνη από το πέσιμο, συνεχίζουμε. Βρίσκουμε τι μας τραβάει, τι μας δίνει ζωή, χαρά, υγεία, δίνουμε στον εαυτό μας ενέσεις οι ίδιες, δε μπορεί κανένας ειδικός να μας το δώσει αν δεν έχουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι προετοιμάσει το πεδίο για δράση. Βρίσκουμε ένα σύστημα στήριξης για τις δυσκολότερες στιγμές, αυτό το σύστημα στήριξης μπορεί να μην προέρχεται καν από ανθρώπους. Να είμαστε οι σύμμαχοί μας στο ταξίδι αυτό, όχι να συμμαχούμε με τον εχθρό. (το δασκαλίστικό μου χα χα), τα λέω και τα εννοώ όμως.