Μαρία...κοίτα να προσέχεις το Βαγγέλη, γιατί θα σε πατήσω κάτω! (Παιδιά σόρυ για το άσχετο, ξέρει εκείνη.
Printable View
Μαρία...κοίτα να προσέχεις το Βαγγέλη, γιατί θα σε πατήσω κάτω! (Παιδιά σόρυ για το άσχετο, ξέρει εκείνη.
Quote:
Originally posted by marina38
Αυτό πιστεύω πως είναι από τα πιο σημαντικά στις απαντήσεις που διάβασα.Quote:
Originally posted by panos-Kreta
Η ιααση καμοια φορα ερχεται οταν δεν εστιαζεσαι στην αναζητηση της.
Πολύ ωραίο και το παράδειγμα με τη γαρυφαλιά panos-Kreta.
δηλαδή να περιμένει να γίνει καλά η mstrouf?
1) OTAN πρόκειται...Quote:
Originally posted by pelariry
κατηγορηματικά όχι, όταν πρόκειται για μείζονα κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή.
2) όχι σε τι ακριβώς?
Δεν είπα κάτι τέτοιο άρκτος...Αλλά πάνω σε αυτό που ρωτάς, η δική μου απάντηση είναι σαφώς και όχι. Αλίμονο αν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια κάθε φορά που υποφέρουμε.Quote:
Originally posted by arktos
Quote:
Originally posted by marina38
Αυτό πιστεύω πως είναι από τα πιο σημαντικά στις απαντήσεις που διάβασα.Quote:
Originally posted by panos-Kreta
Η ιααση καμοια φορα ερχεται οταν δεν εστιαζεσαι στην αναζητηση της.
Πολύ ωραίο και το παράδειγμα με τη γαρυφαλιά panos-Kreta.
δηλαδή να περιμένει να γίνει καλά η mstrouf?
Να εξηγήσω καλύτερα, ότι από όσα έγραψε ο panos-Kreta, οι δικές μου σκέψεις είναι:
- ότι η συνεχής σύγκριση με τους άλλους δημιουργεί αμφιβολίες, δυστυχία και μας εμποδίζει να αντιλαμβανόμαστε αλλά και να απολαμβάνουμε τα δικά μας μοναδικά χαρακτηριστικά-δυνατότητες και
- να εστιάζουμε περισσότερο στα υγιή κομάτια του εαυτού μας και όχι μόνο στην αντιμετώπιση της παθολογίας. Η επικοινωνία, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η ενασχόληση με διάφορα πράγματα που ανέφερε και ο keep βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Και επειδή ανέφερες μια πιθανή διάγνωση, να πω ότι η mstrouf ανέφερε ότι ήδη παίρνει μια αγωγή, η οποία θεωρείται κατάλληλη και για αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά έχει επιπλέον πει ότι βίωσε πρόσφατα απώλειες , που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη, μαζί με πολλά άλλα δεδομένα.
καλα Θεοφανια, μου θυμησες εναν μαθηματικο στο γυμνασιο που για πρωτη φορα που μπηκε στην αιθουσα η πρωτη του κουβεντα ηταν αυτη \"θα σας πατησω κατω\"Quote:
Originally posted by Θεοφανία
μην ανησυχεις για τον Βαγγελη, ειναι μεγαλο μουτρο κ με εχει ηδη κατακτησει! :cool:
marina σε ευχαριστω για την μια ακομη ευστοχη παρεμβαση σου κ panos-Kreta σε ευχαριστω για τα γεματα νοημα ποστ σου. σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. δεν ξερω τι να πω, παρα μονο οτι προσποιουμαι κ δεν θελω να μπω μεσα σ αυτα που εγραψα εδω, ας τ αποφυγω καλυτερα, δεν το σηκωνω σημερα, γενικα δεν το σηκωνω να αισθανομαι κ βλακεια που εγραψα, δεν πρεπει να γραφω, ας με αφησω στην καρακοσμαρα μου, αφου αυτος ο κοσμος δεν ειναι για εμενα. υστερα θυμωνω με τον εαυτο μου κ ολη αυτη την προσποιηση, να γιατι με σιχαινομαι, με αηδιασα πια!
Όπως και να αισθάνεσαι μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Σιχαίνεσαι τις αντιδράσεις, τις περίεργες συναισθηματικές σου εκρήξεις αλλά όχι τον εαυτό σου. Γράφε κι ας νιώθεις ότι προσποιείσαι. Γράφε κι ας είναι κάτι που αύριο δεν θα αναγνωρίζεις. Γράφε μην νιώθεις ότι ενοχλείς. Σε ακούμε ό,τι κι αν πεις σε συγχωρούμε.
Καλήμέρα γκρινιάρικο στρουμφάκι.
Quote:
Originally posted by mstrouf
marina σε ευχαριστω για την μια ακομη ευστοχη παρεμβαση σου κ panos-Kreta σε ευχαριστω για τα γεματα νοημα ποστ σου. σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. δεν ξερω τι να πω, παρα μονο οτι προσποιουμαι κ δεν θελω να μπω μεσα σ αυτα που εγραψα εδω, ας τ αποφυγω καλυτερα, δεν το σηκωνω σημερα, γενικα δεν το σηκωνω να αισθανομαι κ βλακεια που εγραψα, δεν πρεπει να γραφω, ας με αφησω στην καρακοσμαρα μου, αφου αυτος ο κοσμος δεν ειναι για εμενα. υστερα θυμωνω με τον εαυτο μου κ ολη αυτη την προσποιηση, να γιατι με σιχαινομαι, με αηδιασα πια!
μην αφήσεις τον ευατό σου!έχεις υ2υ.
Μαρία μου δυστυχώς σου έτυχαν διάφορα τελευταία και είναι λογικό να έχει ενταθεί η κατάσταση.Quote:
δεν το σηκωνω σημερα, γενικα δεν το σηκωνω να αισθανομαι κ βλακεια που εγραψα, δεν πρεπει να γραφω, ας με αφησω στην καρακοσμαρα μου, αφου αυτος ο κοσμος δεν ειναι για εμενα. υστερα θυμωνω με τον εαυτο μου κ ολη αυτη την προσποιηση, να γιατι με σιχαινομαι, με αηδιασα πια!
Απ\'την άλλη αν έχεις παρατηρήσει ότι η θεραπεία σου δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητική ίσως να πρέπει να το ψάξεις και να το ξαναψάξεις,να πάρεις κι άλλες γνώμες,εσύ ξέρεις καλύτερα.
Συμφωνώ με την άρκτος μην αφήσεις τον εαυτό σου.
φιλάκια ......για όλα υπάρχει λύση έστω κι αν αργήσει καμιά φορά.
δεν θελω αλλο να το ψαξω. θυμαμαι οταν πρωτομπηκα σε αυτη την διαδικασια εδωσα στον εαυτο μου μια ευκαιρια να αλλαξει κατι να δω τα πραγματα διαφορετικα. πριν περιπου εναν χρονο αν σκεφτω τον εαυτο μου δεν εχω σχεση με τωρα. μπορω κ κανω πραγματα, μπορω κ ειμαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου, σιγουρα εκει βοηθανε τα φαρμακα που με διατηρουν σε καποιο επιπεδο, τι λιγο πανω, τι λιγο κατω. καποια πραγματα πια εχουν ξεκαθαρισει μεσα μου, δεν περιμενω οπως παλιοτερα να παρω οσα δεν πηρα οταν επρεπε. εχω σταματησει να αναμασαω το παρελθον, ετσι κ αλλιως αυτο ειναι, δεν αλλαζει. ναι τα προσφατα γεγονοτα μου επιβεβαιωσαν τι κουφαλα ειναι η ζωη, ποιος αλλωστε δεν το ηξερε κ ποιος περιμενε κατι διαφορετικο απο την φυσικη καταληξη των πραγματων (γεννηση-θανατος). λεω καθημερινα στον εαυτο μου, τωρα που ζουμε τι κανουμε; εκει ειναι το κλειδι.
κ ομως υποφερω βαθεια μεσα μου κ αυτο δεν μπορω να το βγαλω, ξερω οτι υπαρχει, ξερω οτι με κατατρωει.. βαρεθηκα, κουραστικα, αγανακτησα.. ας κυλησουν τα πραγματα απο μονα τους.. προσποιουμαι κ χλευαζω τον ιδιο μου τον εαυτο, ισως συνειδητα πια για οσα δεν μπορω να κανω κ δεν μιλαω οτι ζητω τρελα πραγματα απ τον εαυτο μου, να παψω να με κατακρινω, να διαλυθουν τα ορια, να αφεθω σ αυτο που νιωθω.
Μαρία μου αυτό είναι πολύ καλό.Άρα βλέπεις βελτίωση με το χρόνο ε?Εντάξει μη βγάζεις συμπέρασμα απ\'τον τελευταίο καιρό με τα συμβάντα....Quote:
πριν περιπου εναν χρονο αν σκεφτω τον εαυτο μου δεν εχω σχεση με τωρα.
Ψυχοθεραπεία κάνεις?
Αλλά γιατί προσποιείσαι?
Ίσως αυτό να λέγεται και έλεγχος των συναισθημάτων που δε θες να δείξεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους ή ακόμα και στον εαυτό σου όταν περνάς μια φάση δύσκολη.Σίγουρα μπορείς να αφεθείς αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι δικό σου προσωπικό που μπορεί να κρατάς πιο ιδιαίτερο για να μπορείς να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου όπως λες.
Arsi μου, δεν ξερω αν κανω ψυχοθεραπεια, ξερω οτι ενα χρονο που πηγαινω στην γιατρο μου, καθε βδομαδα, εχω μιλησει 3 φορες, τις υπολοιπες εχω ανακαλυψει κ το παραμικρο μες το γραφειο της... μεχρι τις βιδες απ το γραφειο της ξεβιδωσα...
προσποιουμαι γιατι δεν αντεχω να κανω διαφορετικα, δεν το κανω επιτηδες, ετσι μου βγαινει, ετσι αντιδρω.. φευγω μιλια μακρια απ οτι αισθανομαι κ οταν τυχει να επιστρεψω, τρελαινομαι
Εντάξει Μαρία μου θα επιστρέψεις όταν θα έχεις πιο πολλές δυνάμεις να δεις.Δε χρειάζεται να ρίχνεις βάρη στον εαυτό σου και γι\'αυτό ούτε να χαρακτηρίζεις προσποίηση 1)τον έλεγχο της κατάστασης για να ανταπεξέλθεις στο έξω και 2)τον σεβασμό στα όριά σου ή την προστασία σου μέχρι να έρθει η στιγμή να είσαι πιο έτοιμη να δεις το μέσα σου.Όλα θέλουν το χρόνο τους.Quote:
προσποιουμαι γιατι δεν αντεχω να κανω διαφορετικα, δεν το κανω επιτηδες, ετσι μου βγαινει, ετσι αντιδρω.. φευγω μιλια μακρια απ οτι αισθανομαι κ οταν τυχει να επιστρεψω, τρελαινομαι
Να\'σαι καλά,φιλάκια:)
Κι εγώ με τη σειρά μου βλέπω να αυτοκατηγορείσαι για την \"προσποίησή\" σου. Γιατί? Μια άμυνα είναι που χρησιμοποιείς λόγω αδυναμίας. Μην τα βάζεις με την αδύναμη ψυχούλα σου.
Κουράγιο. Συμφωνώ με την Αρσι. Θα επιστρεψεις όταν έχεις πιο πολλές δυνάμεις.
Καλημέρα γκρινιάρικο στρουμφάκι.
εεε δεν ειμαι γκρινιαρικο... παραπονιαρικο ειμαι.. σνιφ!!!
παιδια, καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα, δεν ειμαι εγω που γραφω, δεν ειμαι εγω που φερομαι ετσι, κατι αλλο γινεται, δεν ξερω τι, ζω καπου αλλου, σε μια παραισθηση, δεν εχω συναισθηση των οσων συμβαινουν γυρω μου, ρε τελικα ισως εχω ξεφυγει πιο πολυ απ οσο νομιζα.. καποιος μου μιλαει κ με αποδιοργανωνει ολη αυτη την ωρα, προσπαθω να βρεθω εδω να γραψω, δεν γινεται.. ισως ειναι ιδεα μου, οχι δεν ειναι.. δεν ξερω τι γινεται.. κατι δεν παει καλα.. δεν ειμαι εγω