Το άπειρο στρες προφανώς...
Τόσο σφίξιμο που έχω καλά κρασιά
Κ αν έχω μόνο αυτό καλά θα είναι
Σε 3 μέρες έχω αιματολογικες
Μακάρι να είναι καλά τ αποτελέσματα
Το θέμα είναι ότι έχω πάρει αντιοξινα αλλά..... Χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια
Printable View
Το άπειρο στρες προφανώς...
Τόσο σφίξιμο που έχω καλά κρασιά
Κ αν έχω μόνο αυτό καλά θα είναι
Σε 3 μέρες έχω αιματολογικες
Μακάρι να είναι καλά τ αποτελέσματα
Το θέμα είναι ότι έχω πάρει αντιοξινα αλλά..... Χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια
Εχω και εγώ απειρο στρες δεν υπαρχει μια μερα που να ξυπνησω κ να πω σημερα νιωθω τελεια! Ολο θα ψαχνω το σώμα μου θα σκεφτομαι αρνητικα και τετοια πραματα και με ενα πιο εντονο ηχο θα πεταχτω θα τρομαξω κ γενικα σε μια τσιτα μονιμα ειμαι… νιωθω ενοχικος θα κανω ενα τσιγαρο κ την ώρα που καπνιζω λεω συντομα θα πεθανω απο καρκινο σκεφτομαι μεχρι κ το ποσο θα ποναω με τις θεραπειες μπενω δηλαδη ηδη σε αυτη τη θεση του αρρωστου,γενικά δεν απολαμβανω τιποτα ολα τα βλεπω σαν απειλη, ειναι πολυ κουραστικο ολο αυτο πολλες φορες με ριχνει παρα πολυ ομως αντιλαμβάνομαι οτι ειναι σεναρια ολα αυτα και ταυτοχρονα με αγχωνουν.
H μονη μου απορια ειναι για ποιον λογο καποιος να προτιμησει να ζει μια φοβικη, αγχωμενη, δυσαρεστη ζωη χωρις ευτυχία μονο και μονο για να αποφυγει τα φάρμακα που σχεδον πάντα λυνουν το προβλημα, αν οχι στο 100%, τουλαχιστον στο 80%. Ισως να φταιει οτι η καλη μας η προ-γιαγια συνηθιζε να αποκαλει το δηλητήριο "φαρμάκι" που ακουγεται σαν "φάρμακο".
Αν ο γιατρός δν σου έχει χορηγήσει θα τα πάρεις μόνος σου;
Κάνω ψυχοθεραπεία 12 χρόνια... Πέρα από ζαναξ δεν μου έχει χορηγηθεί κάτι άλλο
Επομένως..... Προσπαθώ με άλλους τρόπους για την ώρα
Να προσέχεις με το τσιγάρο γιατί σε συνδυασμό με τα ψυχολογικά μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα και η αναπνοή σου. Αν νιώθεις ότι θέλεις να εκτονωθείς μπορείς να κάνεις κάποια δραστηριότητα ή να ασχοληθείς με κάποιο χόμπι π.χ γυμναστική, περπάτημα στην φύση κτλ.. αυτό μπορεί να σε ανακουφίσει πραγματικά και να μην σε κάνει να νιώθεις ενοχές για την υγεία σου.
Παιδιά.... Αισθάνομαι ότι έχω κάτι στους λεμφαδένες πια!!!
Aσφαλώς και δεν θα παρεις φάρμακο απο μονη σου, αν δεν στο εχει συνταγογραφησει ψυχίατρος. Αυτο εξυπακουεται. Δεν μιλαω αποκλειστικά για εσένα. Παρολα αυτα, κάνεις ψυχοθεραπεια επι 12 χρονια και απο φαρμακα σου εχει χορηγηθει μονο το ζαναξ, το οποιο δεν αποτελει φαρμακο θεραπειας, καθως ειναι φαρμακο περιστασιακής αντιμετωπισης συμπτωματων.
Εδω ομως υπαρχει και κατι αλλο που πρεπει να ειπωθει. Το οτι δεν εχουν ολοι οι ψυχιατροι την ιδια αποψη ουτε αντιμετώπιση αυτων των νοσημάτων που διαγνωσκουν. Επομενως, εσυ ως ασθενης εχεις το δικαίωμα να απαιτησεις καποια αποτελεσματικη θεραπεια. ΑΝ και επαναλαμβανω, ΑΝ κάνεις 12 χρονια ψυχοθεραπεια και εμφανιζεις τετοια συμπτώματα, τοτε μιλαμε για ολοφανερη αποτυχια της θεραπειας, εκ των πραγμάτων.
Η θεια μου εχει ανοια. Περυσι ειχε διαγνωσθει με ηπια γνωστικη διαταραχη και μολις ενα μηνα μετά ειδα δραματικη επιδεινωση, με παραισθησεις, τασεις φυγης, επιθετικοτητα, διαφορα επεισοδια κτλ. Αυτο φυσικά επ΄ουδενί δεν μπορει να διαγνωστει ως ηπια.... γνωστικη διαταραχη. Πηγαινω την θεια ξανα στην ιδια νευρολογο ψυχιατρο και την ωρα εκεινη, δεν ειχε κανενα απο τα σοβαρα συμπτώματα και παρουσιαζε μια καλυτερη κλινικη εικονα, οποτε η γιατρος (στην οποια εξηγησα τι συνεβη τον προηγουμενο μηνα) συνεχισε να χορηγει..... βιταμινες! Γιατί; Ετσι θεωρει η/ο γιατρος...
Εκει καπου, ειπα στον πατερα μου οτι κατι δεν παει καθολου καλά. Ετσι τον επεισα με τα χιλια ζορια να παμε την θεια και σε άλλον ψυχιατρο-νευρολογο. Μηπως ειναι περιττο να πω τι εγινε μετα, ή πραγματικα θελεις να μαθεις τι συνεβη; Νομιζω οτι μπορεις να φανταστεις τι εγινε, στο περιπου.
Ας το παρει το ποτάμι... Ο δευτερος ψυχιατρος μου ειπε ξεκαθαρα οτι δεν εχει σε ιδιαιτερη εκτιμηση την συναδελφο του επειδη οπως ειπε, γνωρίζει πολλά... Δεν ηθελε να πει περισσοτερα, αλλά ενα ειπε εκεινος, 1000 καταλαβα εγω. Δυστυχως αυτο που φοβομουν, ηταν η περιπτωση μας.... Εκεινος χορηγησε καποια φάρμακα που εξομαλυναν την συμπεριφορα και την γνωστικη ικανοτητα της θειας μου, ειδαμε τεραστια βελτιωση και η ποιοτητα ζωης τοσο της ιδιας οσο και της δικης μου που φυσικα επεφτε ολο το βαρος και το στρες για την φροντιδα της, ανεβηκε παρα πολυ. Ηθικο δίδαγμα: Οταν κάτι δεν πάει καλά, πηγαινουμε και σε δευτερο γιατρο.
Η γενικη παραδοχή ειναι η εξης. Επειδη το ιατρικο επαγγελμα ειναι προσοδοφορο, πολλοι, για να μην πω παρα πολλοι, ιατροί προκειμενου να κερδισουν περισσοτερα χρήματα, κανουν την ιατρικη... μπιζνα και μιλαω για πολλες ειδικοτητες, απο πλαστικους χειρουργους μεχρι .... ο,τι μπορεις να φανταστεις. Ενας αλλος στο φορουμ εγραψε οτι αφου δαπανησε 3500 ευρω σε θεραπειες, δεν ειδε διαφορά. Σκεψου μεσα σε 12 χρονια ποσα χρηματα επενδυσες στην ψυχικη σου υγεια. Και να πω οτι θεραπευτηκες, επιασαν τοπο τα χιλιαδες ευρω που δαπανησες. Αν κρινω απο αυτα που γράφεις, η θεραπεια δεν απέδωσε.
Κι εγω εκανα ψυχοθεραπεία αλλά οχι σκέτη. Επισης ηταν επιτυχημενη. Δεν υπάρχει τυχη σε αυτα τα θεματα. Ειτε μια θεραπεια ειναι επιτυχημενη, ειτε ειναι αποτυχημενη. Δεν θελω να πιστεψω οτι θα περιμενεις άλλα 12 χρονια για να δεις μια ασπρη μερα, εκτος αν έχεις απεριοριστο χρόνο για πειραματισμους.
Είχα άπειρα θέματα προς επίλυση τα οποία έλυσα με φοβερή επιτυχία ευτυχώς ,επομένως πρόκειται για έναν πετυχημένο γιατρό κ για μια πετυχημένη θεραπεία
Αυτό που μου έμεινε είναι η αρρωστοφοβια,η οποία δν είναι εύκολη υπόθεση ,ειδικά όταν η καθημερινότητα σου είναι δύσκολη
Τελοσπαντων,δν χρειάζεται να εξηγήσω ,γνωρίζω τι θεραπεια κάνω ,
Ο λόγος που γράφω εδώ είναι για να πάρω παρηγοριά από ανθρώπους που νιώθουν σαν εμένα
Δν πιστεύω ότι υπάρχει χάπι που μπορεί να σ βγάλει από τις σκέψεις τις ατέρμονες και τα σενάρια καταστροφής!
Νιώθω έναν περίεργο "πόνο " από μέσα ..μεταξύ μύτης λαιμου κ αυτιού ....έχω ίσως 1% βελτίωση διότι τουλάχιστον τώρα καταπίνεται το φλεμα που αισθάνομαι ...την τρίτη θα ξαναπάω στον ΩΡΛ να δούμε τι συμβαίνει
Που θέλω να καταληξω; Δεν υπαρχει καμια απολυτως εγγύηση οτι καποιος ιατρος δεν θα δράσει ιδιοτελώς, κρατώντας εναν ασθενη δια βίου, ενω ενας αλλος ιατρος θα εδινε μια αποτελεσματικη θεραπεια ή αν δεν το καταφερνε, θα άλλαζε την θεραπεια μεχρι να εχει αποτελεσμα για τον ασθενη, ουτως ωστε να μην κάνει 10-20-50 συνεδρίες τον χρόνο, χωρις καποιο ουσιαστικο αποτελεσμα ή με μικρο αποτελεσμα, ενω θα μπορουσε καλλιστα να εχει πραξει διαφορετικα, να κερδιζε λιγοτερα χρηματα απο τον ασθενη, αλλά να παρειχε ουσιαστικη θεραπεια. Φυσικά αυτα δεν αφορουν μονο την ψυχοθεραπεια. Ο ιατρος θα μπορουσε να ειναι καλλιστα μιας διαφορετικης ειδικότητας και να ενεργησει με τροπο που θα παροτρυνει τον ασθενη να ξοδευει περισσοτερα χρηματα για να εχει το ιδιο ή και μικροτερο αποτελεσμα. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να αναφερθω σε συγκεκριμενα παραδειγματα για ευνοητους λογους. Ο νοών νοείτω...
Επειδή προφανώς κ εννοείς την περίπτωση μου αλλά δν γνωρίζεις όλες τις πτυχές της ζωής μου φυσικά, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι παίρνω ακριβώς όση βοήθεια χρειάζομαι
Για να μην έκρινε ως τώρα ιτι χρειάζομαι φαρμακευτική αγωγή θεωρώ ότι ξέρει κάτι παραπάνω! Το μόνο "φάουλ" είναι λόγω οικονομικών δν μπορώ να κάνω συχνές συνεδρίες
Συγνωμη τοτε αλλά εγω βασιζομαι σε αυτα που εσυ γράφεις. Κατα λεξη έγραψες:" Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο... Μονό γαδ με αρρωστοφοβια" σε προηγουμενο ποστ...
Καταλαβαινεις βεβαια πως ειναι εντελως αντιθετα και αντιφατικα. Απο τα απειρα θεματα προς επιλυση που μαλιστα ελυσες με φοβερη επιτυχια, μεχρι το οτι διαγνωστηκες "μονο με ΓΑΔ και αρρωστοφοβία" δεν βγαζουν νοημα ολα αυτα. Καταρχας, η αρρωστοφοβία ειναι αποτελεσμα της ΓΑΔ. Αν ηθελες να πεις οτι καποτε ειχες "απειρα θεματα" και σημερα εμεινε μονο η αρρωστοφοβία, εδωσες λαθος εντυπωση διοτι στο ερωτημα τι εχει διαγνωστει, δεν ανεφερες πολλα θεματα που σημερα μειωθηκαν σε ένα. Απαντησες διαφορετικα και ειχες γράψει "μονο ΓΑΔ με αρρωστοφοβία". Τωρα ομως αλλαζει η εικονα καθως λες οτι δεν ηταν μονο αυτο, άρα μονο αυτο εχει απομεινει...απο ολα τα υπολοιπα θεματα.
Άρα το μονο λογικο συμπερασμα απο τα γραπτα σου ειναι οτι μειωθηκε καπως η ΓΑΔ και εφυγαν τα "απειρα θεματα" με αποτελεσμα να μεινει μονο η αρρωστοφοβία, μετα απο 12 χρονια προσπαθειων και ψυχοθεραπείας.
Η ΓΑΔ φαινεται ξεκαθαρα οτι σε εχει καταβαλλει πάντως. Εχω διαβασει ολα οσα εγραψες και ελπιζω να μας διαβαζουν και ψυχιατροι γιατι σιγουρα θα βγαλουν τα συμπερασματα τους αναφορικα με επιτυχια και αποτυχια θεραπευτικων μεθοδων.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Δν μπορώ να μπω σε κανένα τέτοιο τρόπο προσέγγισης αυτή τη στιγμή
Αν αισθάνεσαι ότι κάπου κάτι χάνεις κ δν καταλαβαίνεις τι γράφω δν χρειάζεται να μου απαντάς χωρίς καμία παρεξήγηση
Ευχαριστώ για όλα όσα έγραψες εμπεριστατωμενα!
Εγω παιρνω αγωγη λαντοζ χωρις ψυχοθεραπεια κ οταν με πιασει η αρρωστοφοβια μου ειμαι για πολυ καιρο χαλια κατα τα αλλα με βοηθαει πολυ το λαντοζ εχω πιο καθαρο μυαλο κ ειμαι σταθερος στο συναισθηματικο κομμάτι αλλα η αρρωστοφοβια ειναι το κατι αλλο ρε γαμωτο … ισως θελω ψυχαναλυση.