απλα απο εκεινο το εφιαλτικο ξημερωμα και μετα ηρθαν οι ζαλαδες οι ταχυκαρδιες συνεχομενες κρισεις ασταθεια και παει λεγοντας.οντως οπως λεει η θεοφανια αυτη η μια φορα μπορει να βγαλε στην επιφανεια πραγματα..
Printable View
απλα απο εκεινο το εφιαλτικο ξημερωμα και μετα ηρθαν οι ζαλαδες οι ταχυκαρδιες συνεχομενες κρισεις ασταθεια και παει λεγοντας.οντως οπως λεει η θεοφανια αυτη η μια φορα μπορει να βγαλε στην επιφανεια πραγματα..
Μελ...επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Το χόρτο που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια ποτίζεται μέχρι και με πρέζα. Έχει πάθει πολύς κόσμος ζημιά από το απλό χορταράκι, που πια δεν είναι τόσο απλό. Το έχω γράψει και σε άλλο θέμα: έχω πρώην συμμαθητή μου που κάνει χρόνια χρήση και έχει φτασει πλέον σε βαριά ψύχωση....Quote:
Originally posted by melene
θεοφανια το απλο χορταρακι δεν εχει τετοιες ιδιοτητες.δεν ειναι απο τα ψυχοτροπα ναρκωτικα για να της βγαλει στην επιφανεια πραγματα..
kai egw νομιζα μεχρι τοτε οτι το απλο χασις αν χαρουμενος σε παει στα ουρανια αν εισαι κατεβασμενος σε κατεβαζει και αλλο.εγω παιδια εβλεπα τη ντοματα και νομιζα βγαζει αιμα ημουν σε αθλια κατασταση με παραισθησεις ,δεν νομιζω να ηταν απλο χασις...
εγω μιλαω για το καθαρο χορτο και οχι για το ποτισμενο και ναι υπαρχει ακομα..
ο πρωην συμμαθητης σου προφανως θα ειχε ξεφυγει για αυτο και θεωρησα σωστο πριν να μιλησω για ορια.το καθε τι εχει τα ορια του.στο χορτο μπορει να ειναι πιο ελαστικα αυτα τα ορια αυτο ομως δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν προκαλλει ζημιες.σε τι ακριβως διαφωνουμε?
Παίδια οι κρίσεις πανικού παρατηρούνται από 18-25 γενικός.Εκείνη την περίοδο αρκετοί απο εμάς είναι πιθανόν να δοκιμάσουμε και λίγο μαύρο.Και γώ την πρώτη μου κρίση πανικού την έπαθα πίνοντας ένα τσιγάρο πρίν πολλά χρόνια.Δέν λέει τίποτα αυτό.Και σάς το λέω εγώ που τότε μέσα σε 4 μήνες ήμουν καλά και μετά απο 7 χρόνια με έπιασε χειρότερα.Άν υπήρχε πρόβλημα θα είχαμε γεμίσει πραγματικά ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα αφού οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση για κάποιο διάστημα.Καλύτερα να το ψάξουμε και να δούμε πόσο στεναχωρεθήκαμε πρίν γίνει οτι γίνει.Πόσο πιεστήκαμε και πόσο τελικά αντέχει ο οργανισμός μας.Γιατί για μένα ο πανικός είναι η αντιδραση του οργανισμού σου σε πίεση.
ολγακι , εχω γραψει αλλου οτι το μαυρο βγαζει αλκοολες οπως ακριβως το αλκοολ ,μονο που εχει διφορετικη συμπεριφορα απο το αλκοολ και γιαυτο σε εκανε τοσο χαλια...Quote:
Originally posted by olgaki82
emena παντως η πρωτη κριση πανικου μ ηρθε 5 χρονια με τη μοναδικη και γαμημενη φορα που εκανα <<μαυρο>> και ετσι αρχισε η διαταραχη πανικου και οι φοβιες.
το σκεφτομαι συνεχεια και δεν μπορω να βρω ακρη,ειναι δθνατον με μια φορα που εκανα να δημιουργηθηκε ολο αυτο?βεβαια οταν ειχε γινει αυτο νομιζα οτι θα πεθαινα και ειχα βγαλει μια απιστευτη φοβια το βραδυ εκεινο οτι διαβαζουν το μυαλο μ και οτι θα με σκοτωναν.ελεος
το αλκοολ, ακομα και αν δεν εισαι στα πανω σου αργει να φτασει στον εγκεφαλο γιατι περνα απο το γαστρενετερικο συστημα ...Γιαυτο το μαυρο πινεται παραδοσιακα με παρεα , γιατι απελευθερωνει σχετικα γρηγορα τις σκεψεις που υποτιθεται οτι ειναι μπλοκαρισμενες μεταξυ αγνωστων η φιλικων προσωπων γιατι βοηθα στην εξωτερικευση των σκεψεων και των συναισθηματων...
Βεβαια , αν αυτες ειναι ηδη αρνητικες , οπως πχ στην περιπτωση σου , θα ενισχυσει τις αρνητικες σκεψεις και φυσικα θα σου βγαλει κριση πανικου ! Γιαυτο εχω ξαναγραψει οτι καθε ουσια θα πρεπει να δινεται σε καθε ατομο χωριστα με συνταγη γιατρου.
Φαντασου στην ρημο της Ζαχαρας ενα καραβανι που φτανει σε μια Οαση και συνατιεται με καποιο αλλο για να το δεις εν τη γεννεσει το σαν ενα κοινωνικης χρησης φυτο που καλλιεργειται στην γη εδω και πολλες χιλιαδες χρονια ...
οι αρχαιοι Ελληνες Μιλενα πιστευαν οτι ο ανθρωπος αποτελειται απο 3 διαφορετικα πραγματαQuote:
ναι ομως το μυαλο απο τι αποτελειται?πως το οριζουμε?πως το πειθαρχουμε?προσωπικα δεν μπορω καθολου..εμμονες ιδεες..με αυτες τι κανουμε?θυμωνω μαζι μου και λεω οτι οχι εγω ειμαι δυνατη και καπατσα τιποτα δεν θα με ριξει,τιποτα δεν θα με ξεπερασει ομως πολλες φορες πεφτω τοσο πολυ,κολλαω τοσο σε αχρηστες ιδεες..
την υλη , την ψυχη και το πνευμα...
σημερα ξερουμε οτι τα 3 ειναι στην ουσια μονο 1!
Εντος της υλης , συνυπαρχουν και η ψυχη και το πνευμα.
Μονο που συχνα , η υλη πληρωνει τις συνεπειες του καυγα των αλλων δυο!
οχι παντα ...Quote:
Originally posted by agkat
o keep το πάει πολύ καλά!
οι φοβίες λοιπόν. από ανασφάλεια? από λανθασμένη (εξαρτημένη) μάθηση της παιδικής ηλικίας σε καταστάσεις που μας δίδαξαν και που προφανώς είναι αναποτελεσματικές?
οι φοβιες ειπαμε ειναι κοληταρια που θελουν να μας προστατεψουν απο κακα που μπορει να μας συμβουν πραγματικα!
δεν φταινε αυτες αν ειμεις καμμια φορα τους επιτρεουμε να μας αλλαξουν την συμπεριφορα μας χωρις να υπαρχει σοβαρη αιτια...
ενα παραδειγμα ...
καθε φορα που μπαινω σε ενα στενο ασανσερ σαν αυτο στην πολυκατοικια που μενω [6ος οροφος] το μυαλο μου ασυνειδητα αρχιζει να βγαζει διαφορα σεναρια , για να με βοηθησει να αντιμετωπισω ψυχικα το ενδεχομενο πργματι μια μερα να μεινει στην μεση απο βλαβη και να μην παθω κριση πανικου!
η γυναικα μου πχ ανεβοκατεβαινει παντα με τα ποδια!
δεν εχουμε δυστυχως την ιδια δυνατοτητα να καταλαβαουμε οτι αν στα 20 χρονια [λεμε τωρα ] που θα ζησουμε μεσα σε αυτο το σπιτι ανεβοκατεβουμε με τα ποδια τους 6 οροφους 2 φορες την ημερα , θα κανουμε μεγαλυτερη ζημια στα ποδια μας
αν η καρδια μας το επιτρεψει οπως η δικη μου , για μια στατιστικη πιθανοτητα να μας συμβει εστω 2 φορες , 1 η καμμια !!!!!
Οι δικες μου οι φοβιες καθε μερα γινονται δημιουργικη διαδικασια στην σκεψη μου , ασυνειδητα παντα , προετοιμαζοντας με να αντιμετωπισω το περασμα απο την σκεψη στην πραξη , ενω στην γυναικα μου απωθουνται βιαια , με αποτελεσμα να εχει ηδη προβλημα στα γονατα και να συνεχιζει να τα βλαπτει καθε μερα εν γνωση της !
Προτιμα να τιμωρει το σωμα της αντι να πειθαρχει στο μυαλο της !
οι φοβιες μποει να προυπαρχουν σε ενα ανθρωπο απο την γεννηση του , η να προκληθηκαν σε παιδικη ηλικια απο μια τραυματικη εμπειρια....Quote:
Originally posted by liveloula
ναι κιπ δεν ειμαιστε και καθηγητες αγγλικων.μεταφρασμενο το θελουμε :P
πχ εγω σιχαινομαι την μυρωδια του ξυδιου , ενω δεν με ενοχλει η γευση καθολου!
Ο λογος ειναι οτι οταν ημουνα μωρο , η γυναικα που με μεγαλωνε στο σπιτι μας , επλενε τα μαλλια της με ξυδι και φερνοντας το κεφαλι μου μεσα στα μαλια της αυτο μου δημιουργουσε πνιγμο!
νομιζω λιμπελουλα οτι η καταθλιψη σε σενα οφειλεται λογω της εντονοτατης επιθετικοτητας που \"αδειζει\" απο συναισθηματα την ψυχη σου και αυτο το \"κενο \" οσο υγιες και να πιστευω οτι ειναιQuote:
Originally posted by liveloula
μελεν εσυ εχεις και αγοραφοβια ε?δεν εχεις ακταθλυψη?εγω δε εχω αγοραφοβια μονο καταθλυψη.περιεργαα ολα αυτα
[αποδειξη το ποσο πιο καλα αισθανεσαι τωρα ], μεχρι να το συνηθισεις σε ριχνει σε καταθλιψη σαν ενα ειδος αυτοαμυνας αναμεσα σε δυο διαφορετικες καταστασεις
Την αναγκη αδειασματος απο συναισθηματα , χωρις την δυνατοτητα αυτοελεγχου , αλλα και την εξαρτηση απο την υπαρξη τους , που σε κανει οταν αυτα λειπουν να νοιωθεις τοσο πολυ το κενο που σε ριχνει σε καταθλιψει μεχρι να ξαναγεμισει παλι η ψυχη σου απο νεα ....
Νομιζω οτι με μια προσεκτικη αναλυση , αλλα και συνεχη παρακολουθηση των φαρμακων και των αποτελεσματων ,
ευκολα θα μπορουσες να βρεις την ισορροπια , για να μπορεις μονη σου να το κανεις μετα , κρατοντας ισως καποια συναισθηματα , παντα στην ψυχη σου χωρις να χρειαζεται να τα βγαζεις ολα εξω...
ειναι σιγουρα αρκετα δυσνοητο για καποιον που δεν ειναι μυημενος μιλενα...Quote:
Φοβικές αγχώδεις διαταραχές
Πρόκειται για μια ομάδα διαταραχών στις οποίες το άγχος προκαλείται μόνον ή κυρίως σε ορισμένες σαφώς καθοριζόμενες καταστάσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι επικίνδυνες. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής φροντίζει να αποφεύγει αυτές τις καταστάσεις
ή τις αντιμετωπίζει με φόβο. Το ενδιαφέρον του ασθενούς επικεντρώνεται στα συμπτώματα που εμφανίζει, όπως αίσθημα παλμών ή λιποθυμικές τάσεις και συχνά σχετίζεται με δευτερογενείς φόβους θανάτου, απώλειας του ελέγχου ή τρέλας.
Η αναγνώριση της εισόδου του στη φοβική κατάσταση συνήθως επιτείνει το άγχος του. Η φοβική αγχώδης νεύρωση και η φοβική κατάθλιψη συχνά συνυπάρχουν. Αν πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαταραχές ή για μία εξαρτάται από το χρόνο εμφάνισης
των δύο αυτών καταστάσεων και τις θεραπευτικές επιλογές κατά το χρόνο επίσκεψης στον ειδικό
Πρόκειται για μια καλά καθορισμένη ομάδα φοβιών, που περιλαμβάνει το φόβο εξόδου από το σπίτι, εισόδου σε καταστήματα, παρουσίας σε δημόσιους χώρους ή ανάμεσα σε πλήθος, ή μετακίνησης του ατόμου μόνον του με τρένα, λεωφορεία ή αεροπλάνα.
Η διαταραχή πανικού αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό τόσο για τα παρόντα όσο και για τα παρελθόντα επεισόδια. Ο ασθενής συχνά διακατέχεται από καταθλιπτικές ή έμμονες ιδέες ή κοινωνική φοβία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις καταστάσεις
που του προξενούν φόβο, έτσι ώστε πολλοί αγοραφοβικοί κατορθώνουν να βιώνουν ελάχιστο άγχος.
http://www.nut.uoa.gr/Greek/index.asp?page=108&kef=1&cat=5&chcat=& amp;chdg=
βρηκα αυτο απο το site της ιατρικης σχολης.δεν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτης της διαταραχης της διαταραχη ςπανικου και της διαταραχης αγχους
μην ψαχνεις να βρεις διαφορες γιατι ολα αυτα συνδεονται μεταξυ τους ...
ο πανικος ειναι συνεπεια του αγχους και το αντιστροφο...
το αγχος εκδηλωνεται με πανικο...
οχι παντα , οχι σε ολους , οχι με τον ιδιο τροπο
ειπαμε..η ψυχιατρικη ειναι ατελης επιστημη γιατι οι κανονες συχνα καθοριονται απο περιστατικο σε περιστατικο και δυσκολα μπορει κανεις να βγαλει σωστα συμπερασματα για την παθηση του συγκρινοντας την με αυτες των αλλων.
κρατα τα ουσιωδη...
ψαχνοντας τις απαντησεις σε ενα δημοσιο φορουμ , δεν θα τις βρεις ισως , αλλα θα βρεις το χαδι της ψυχης και την αισθηση οτι δεν εισαι μονη σου...
σου εβαλα σε μπολτ τις λεξεις -κλειδια της παθησης σουQuote:
μπορω αρκει να ξερω οτι οποτε θελω μπορω να φυγω να μη νιωθω δηλαδη καταπιεση.δεν μπορω να ταξιδεψω ευκολα να απομακρυνθω απο την αθηνα.θα παω τελικα αλλα θα χρειαστει μερικα λεξοτανυλ στην τσεπη για ασφαλεια..το χειροτερο ειναι το εξωτερικο ε εκει ουτε να το σκεφτομαι και μονο η ιδεα με κανει και τρεμω..Quote:
mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
καταπιεση= καταπιεστικη ενεργεια , χωρις δηλαδη την εγκριση της συνειδησης σου η μαλλον , προιον συγκρουσης που πρεπει να γινει αναμεσα σε αντικρουομενες εντολες [παω /δεν παω]
απομακρυνση = φοβια με καθε τι το ξενο γιατι προκαλει συγκρουση στην συνειδηση
ασφαλεια = το \"θυμα\" της συγκρουσης στην συνειδηση σου
ιδεα = ο \"εχθρος \"της συνειδησης σου
πολυ σωστα γιατι η καταθλιψη υπονοει \"αδειασμα\" συναισθηματων , ενω εσυ υποφερεις ακριβως γιατι τα συναισθηματα σου συγκρουονται!Quote:
και οσο για καταθλιψη δεν εχω καθολου ο ψυχολογος ελεγε χαρακτηριστικα οτι ειναι κατι πολυ μακρυνο απο εμενα
πολυ σωστα θεοφανιαQuote:
Originally posted by Θεοφανία
Ξέρεις κάτι ολγάκι μου? Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικα τα ναρκωτικά. Γι αυτό άλλωστε οι περισσότεροι χρήστες έχουν \"αδυναμία\" σε κάποιο και όχι σε όλα.Quote:
emena παντως η πρωτη κριση πανικου μ ηρθε 5 χρονια με τη μοναδικη και γαμημενη φορα που εκανα <<μαυρο>> και ετσι αρχισε η διαταραχη πανικου και οι φοβιες.
το σκεφτομαι συνεχεια και δεν μπορω να βρω ακρη,ειναι δθνατον με μια φορα που εκανα να δημιουργηθηκε ολο αυτο?βεβαια οταν ειχε γινει αυτο νομιζα οτι θα πεθαινα και ειχα βγαλει μια απιστευτη φοβια το βραδυ εκεινο οτι διαβαζουν το μυαλο μ και οτι θα με σκοτωναν.ελεος
Κάποτε, τρώγαμε μισά χαρτάκια ποτισμένα με LSD και ένα καλοκαίρι κάθε Σάββατο γελούσαμε μέχρι τα ξημερώματα. Ένα από αυτά τα Σάββατα, μια κοπέλα απ την παρέα έπαθε τρομερή υποτροπή και ήθελε να πετάξει, να αυτοκτονήσει, έκλαιγε, ούρλιαζε. Πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο μέχρι να επανέλθει. Φοβηθήκαμε όλοι τόσο πολύ, που ούτε ξανασκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με τέτοιες μλκ!
Μπορεί να μη σου έβγαλε τις κρίσεις πανικού, αλλά μπορεί να έβγαλε στην επιφάνεια πράγματα που νόμιζες πως είχες ξεπεράσει...
οι ψυχοτροπες ουσιες οπως το ΕΛΕΣΝΤΙ κατασκευαστηκαν για να δωσουν ακριβως αυτη την δυνατοτητα σε καποιους ψυχικα ασθενεις! Να μπουν νοερα σε καποια σημεια της ψυχης του απο οπου θα μπορουσαν ισως να βρουν κινητρα για να επανελθουν σκεψεις και συναισθηματα αποθημενα στο ασυνειδητο
δεν μπορω παρα να σε ευχαριστησω για τις τοσο σημαντικες επισημανσεις!εχεις απολυτο δικιο σε ολα.το θεμα ειναι τωρα να δω τι ειναι αυτο που προκαλλει αυτη τη συγκρουση.ειναι κατι το οποιο εχω καταπιεσει,ενα \'\'τερας\'\' το οποιο θελει να βγει στην επιφανεια..ειναι δυνατον να ειναι τοσο τραγικο που να το καταχωνιασα και οχι τιποτα αλλο αλλα να μην το αφηνω να βγει?μα τι φοβαμαι?Quote:
Originally posted by πανος12345
σου εβαλα σε μπολτ τις λεξεις -κλειδια της παθησης σουQuote:
μπορω αρκει να ξερω οτι οποτε θελω μπορω να φυγω να μη νιωθω δηλαδη καταπιεση.δεν μπορω να ταξιδεψω ευκολα να απομακρυνθω απο την αθηνα.θα παω τελικα αλλα θα χρειαστει μερικα λεξοτανυλ στην τσεπη για ασφαλεια..το χειροτερο ειναι το εξωτερικο ε εκει ουτε να το σκεφτομαι και μονο η ιδεα με κανει και τρεμω..Quote:
mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
καταπιεση= καταπιεστικη ενεργεια , χωρις δηλαδη την εγκριση της συνειδησης σου η μαλλον , προιον συγκρουσης που πρεπει να γινει αναμεσα σε αντικρουομενες εντολες [παω /δεν παω]
απομακρυνση = φοβια με καθε τι το ξενο γιατι προκαλει συγκρουση στην συνειδηση
ασφαλεια = το \"θυμα\" της συγκρουσης στην συνειδηση σου
ιδεα = ο \"εχθρος \"της συνειδησης σου