Quote:
Originally posted by marina38
Συμφωνώ μαζί σου boubourina ότι τους κανόνες λειτουργίας ενός σπιτιού τους βάζουν οι ενήλικοι (και τα παιδιά συμμετέχουν βέβαια στις αποφάσεις ανάλογα με το αναπτυξιακό τους στάδιο). Αλλά αν δεχτούμε πως τα παιδιά είναι παιδιά, δεν μπορεί εκ περιτροπής να τους ζητάμε να λειτουργούν ως ενήλικες, δηλαδή όπου υπάρχουν κανόνες τους τηρείς γιατί είσαι το παιδί, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις πρέπει τις αντιμετωπίζεις σαν ενήλικας. Θέλω να πω, πως είναι λογικό σε αυτή την ηλικία να μην κατανοεί τα άγχη σου για την επερχόμενη ανεργία, την κούραση σου από τις καθημερινές υποχρεώσεις, τις ερωτικές σχέσεις και τις προεκτάσεις τους σε ενήλικες με προηγούμενες εμπειρίες στην πλάτη τους (όπως τη σχέση σου με τον πατέρα της), τα πόσα πολλά χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα σπίτι.
Νομίζω ότι ο διάλογος μαζί της ξεκίνησε εξαρχής στραβά, προσθέτοντας μάλιστα στο τέλος την κλασική ατάκα που πυροδοτεί εντάσεις \'τι κάνετε σε αυτό το σπίτι, μόνιμο τουρισμό;\'. Δεν λέω ότι είναι εύκολο να δείχνει κανείς πάντα αυτοσυγκράτηση, είχα κάποτε σχέση με άνθρωπο που είχε παιδιά και καλύτερα να μην πω τι σκέψεις έκανα για την κακομαθησιά τους. Αλλά υπήρξα κιόλας παιδί, και θυμάμαι πως όποτε η μητέρα μου ξεκινούσε την κουβέντα με τα περί \'τουρισμού\' (λογικό είναι στα 18 να σκέφτεσαι περισσότερο τα ξενύχτια και τις εξόδους, παρά τις δουλειές του σπιτιού και τους \'κανόνες\'), ο καυγάς ήταν αναπόφευκτος και μάλιστα με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν. Μπορείς να πεις είναι το σπίτι μας (όχι \'μου\') και θα ήθελα να το φροντίζουμε όλοι. Αν θέλεις βοήθεια από την κοπέλα ζήτα την απλά \'μπορείς Γ να με βοηθήσεις σε αυτό;\', χωρίς αναλύσεις.
Διάβασα και κάτι για το μπέμπη...αυτό σίγουρα δεν είναι υποχρέωση της κοπέλας, αλλά δική σου και του άντρα σου. Εσύ πάλι, θυμάμαι στο είχαν ξαναγράψει αρκετοί, ότι έχεις μια τάση να αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες από όσες σου αναλογούν. Κατά συνέπεια έχεις και μεγαλύτερες προσδοκίες! :)
Πιστεύω επίσης πως υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται, όπως το να κατακρίνεις τη μητέρα της. Ναι μεν ο χωρισμός των γονιών δεν δίνει ούτε ιδιαίτερα προνόμια στα παιδιά, ούτε δικαιολογία για μια κακή συμπεριφορά, αλλά δεν χρειάζεται να τα πατάμε στο αδύναμο σημείο τους, που είναι η στάση των γονιών τους.
μαρινα συμφωνω σε ολα , εκτος απο το τελευταιο!