πιστεύεις δηλαδή πως αυτό ήταν από τα φάρμακα;;;;;Quote:
Originally posted by πανος12345
εχεις υποψη σου οτι καποια απο τα φαρμακαπου ισως παιρνεις μπορει να αποαγορευται να οδηγεις αυτοκινητο?
ε τί να πω...
Printable View
πιστεύεις δηλαδή πως αυτό ήταν από τα φάρμακα;;;;;Quote:
εχεις υποψη σου οτι καποια απο τα φαρμακαπου ισως παιρνεις μπορει να αποαγορευται να οδηγεις αυτοκινητο?
ε τί να πω...
η αρνηση της φυσης συνιστα ψυχικο νοσημα εξ ορισμου !Quote:
Originally posted by anwnimi
Ελπίζω μη καταστραφεί και αυτό το θέμα λόγω της επιθετικότητάς μας!!Quote:
κατερινακι
εσυ δεν ξερω αν οντως επεσες στην γη απο το διαστημα !
απο ευγενεια το βαζω ετσι για να μην σου πω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να παρεις σημερα τα χαπια σου !
Αυτοι οι οποιοι χρησιμοποιοντας τα γιου του αποφασισαν να ανοιξουν ενα παρομοιο θεμα ηξεραν οτι δεν θα το αφησω να μολυνει οσους πραγματι εχουν ψυικο νοσημα , ιδως αυτους που πασχουν απο ψυχαναγκασμους η ιδεοληψιες τους οποιους επιειρουν να διαγειρουν την αρρωστεια τους βαζοντας αμφιβολια για το τι συνεβει και βρεθηνα να ζουν αναμεσα μας !
Δεν μπορει το φορουμνα γυρισει στην ιερη εξεταση γιατι καποιοι θελουν να το κλεισουν!
Συμφωνώ.Quote:
ο Χριστος ηταν οντως ο Βασιλιας των βασιλιαδων γιατι καταγεται και απο μανα και απο πατερα απο τον βασιλια Δαυίδ...Quote:
Αυτό που με ενοχλεί Εμπνευστή στο χριστιανισμό (γιατί δεν ξέρω ποιες άλλες θρησκείες το κάνουν) είναι ότι παρουσιάζει την πνευματικότητα εισάγοντας ιεραρχίες, κάστες αγίων και δευτέρες παρουσίες...Quote:
Originally posted by Empneustns
οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
Άραγε πόσο παραποιήθηκαν τα όσα είπε ο Χριστός από τους μετέπειτα ιερείς που στόχο είχαν να εξουσιάσουν τη μάζα;
Mας ενδιαφέρει η καταγωγή του αν ήταν γαλαζοαίματη ή όχι, ή αυτά που είπε;
Κι αν δεν ήταν βασιλιάς, θεός, θεάνθρωπος ή απλά ένας πολύ σοφός και χαρισματικός άνθρωπος, αυτό αναιρεί την αξία των λόγων του;
Τον 3 μΧ οταν αποφασιστηκε να γιορταζεται σαν γυιος του θεου , σταματησε ο χριστιανισμος να ειναι λαικη εξουσια της Αγαπης οπως την διδαξε ο χριστος και η ακολουθια του και μετατραπηκε σε εργαλειο πολιτικη εξουσιας απο τους ρωμαιους αυτοκρατορες οπως ο Κων/νος , που μετεφερε
την πρωτευουσα της Ρωμης στο Βυζαντιο ....
Για άλλη μια φορά η ανθρώπινη ματαιοδοξία έβαλε το χεράκι της...
Πιστευω οτι οι αγγελοι ειναι ανωτερο κ τελειοτερο δημιουργημα αποτι οι ανθρωποι.Ο ανθρωπος επεσε στη γη ,ο αγγελος -ολη η ιεραρχια των αγγελων (σεραφειμ,χερουβειμ,οφανει� �, κ αλλα αναλογα με το ταγμα ,στο κατωτερο τμημα της ιεραρχιας των αγγελων βρισκονται οι φυλακες αγγελοι των ανθρωπων) ειναι ανωτερο δημιουργημα γιατι οπως λεει κ η βιβλος΄-ορατε μη καταφρονησετε ενος των μικρων τουτων\'λεγω γαρ υμιν οτι οι αγγελοι αυτων εν ουρανοις δια παντος βλεπουσι το προσωπον του Πατρος μου του εν ουρανοις\' ( Ματθ.ιη 10)
αυτο σαν κειμενο ειναι αυταποδεικτο οτι δεν μπορει να περασει ετσι σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης !
προαγει τον ψυχαναγκασμο και την ιδεοληψια !
.................................................. ............Quote:
η αρνηση της φυσης συνιστα ψυχικο νοσημα εξ ορισμου !Quote:
Ελπίζω μη καταστραφεί και αυτό το θέμα λόγω της επιθετικότητάς μας!!Quote:
κατερινακι
εσυ δεν ξερω αν οντως επεσες στην γη απο το διαστημα !
απο ευγενεια το βαζω ετσι για να μην σου πω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να παρεις σημερα τα χαπια σου !
Αυτοι οι οποιοι χρησιμοποιοντας τα γιου του αποφασισαν να ανοιξουν ενα παρομοιο θεμα ηξεραν οτι δεν θα το αφησω να μολυνει οσους πραγματι εχουν ψυικο νοσημα , ιδως αυτους που πασχουν απο ψυχαναγκασμους η ιδεοληψιες τους οποιους επιειρουν να διαγειρουν την αρρωστεια τους βαζοντας αμφιβολια για το τι συνεβει και βρεθηνα να ζουν αναμεσα μας !
Δεν μπορει το φορουμνα γυρισει στην ιερη εξεταση γιατι καποιοι θελουν να το κλεισουν!
Quote:
Συμφωνώ.Quote:
ο Χριστος ηταν οντως ο Βασιλιας των βασιλιαδων γιατι καταγεται και απο μανα και απο πατερα απο τον βασιλια Δαυίδ...Quote:
Αυτό που με ενοχλεί Εμπνευστή στο χριστιανισμό (γιατί δεν ξέρω ποιες άλλες θρησκείες το κάνουν) είναι ότι παρουσιάζει την πνευματικότητα εισάγοντας ιεραρχίες, κάστες αγίων και δευτέρες παρουσίες...Quote:
οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
Άραγε πόσο παραποιήθηκαν τα όσα είπε ο Χριστός από τους μετέπειτα ιερείς που στόχο είχαν να εξουσιάσουν τη μάζα;
Κι αν δεν ήταν βασιλιάς, θεός, θεάνθρωπος ή απλά ένας πολύ σοφός και χαρισματικός άνθρωπος, αυτό αναιρεί την αξία των λόγων του;
φυσικα οχι ! αν βεβαιως τα λογια του στο στομα και στα μαχαιρια των ακολουθων του μερχι σημερα δεν ειχαν σφαξει εκατομυρια ανθρωπους σε ολο τν πλανητη τοσο στο Βυζαντιο οσο και παντου οπου εχει μεταδοθει αυτη η θρησκεια στον πλανητη αρχιζοντας απο την λατινικη Αμερικη με την εξαφανιση των ΕΓΟΥΟΚΣ στην κουβα απο τα σπαθια των Ισπανων κονκισταντορ !
Τον 3 μΧ οταν αποφασιστηκε να γιορταζεται σαν γυιος του θεου , σταματησε ο χριστιανισμος να ειναι λαικη εξουσια της Αγαπης οπως την διδαξε ο χριστος και η ακολουθια του και μετατραπηκε σε εργαλειο πολιτικη εξουσιας απο τους ρωμαιους αυτοκρατορες οπως ο Κων/νος , που μετεφερε
την πρωτευουσα της Ρωμης στο Βυζαντιο ....
Για άλλη μια φορά η ανθρώπινη ματαιοδοξία έβαλε το χεράκι της...
\'... Και θα προσθέσω: δέν έχω κανένα πρόβλημα στο να μη καταλαβαίνουν κάποιοι το μεταφυσικό νόημα που δίνω εγώ και είναι πολύ υποκειμενικό φυσικά σε κάποια΄πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που μου έχουν συμβει:)...\'
Ανώνυμη το εξέφρασες ακριβώς όπως το εννοώ κι εγώ για μένα. Που σημαίνει αγαπητέ Πάνο, ότι από επιλογή μου το συσχέτισα έτσι και ήταν πολύ βοηθητικό για μένα αυτό. Δε χρειάζεται να μου υποδεικνύεις τα αυτονόητα. Δε ζω στο μη πραγματικό. Έχω κι εγώ την αίσθηση πως δε διαβάζεις πάντα προτού σχολιάσεις. Είναι επιλογή μου να θεωρώ το παιδάκι που λείπει πια, φύλακα - άγγελό μου.
:)
Anwnimi, δεν μπορώ να πω πως είμαι (η ήμουν ποτέ) φανατικά θρήσκος, καθώς και ότι αρκετές φορές διαπίστωνα πως η θρησκεία εξυπηρετεί ανθρώπινους σκοπούς και συμφέροντα. Ούτε έχουμε δει κάποιον θεό να κατεβαίνει στην γη και να τιμωρεί όπως έχει προφητευτεί απο τους αγίους. Κάθε λίγο και λιγάκι βέβαια γινόμαστε μάρτυρες μιας ακαθόριστης προφητείας.. έπεται και αυτή των Μαγια το 2012.. (στις 20-12-2012 όπως λέμε 2012, 2012)..:p Παρόλα ταύτα τα όσα δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν και πολύ σχέση με τα όσα ακολουθούν οι χριστιανοί.. (και το πάσχα στην εκκλησία πιο πολλά είναι τα σπρωξίματα και τα βαρελότα παρά τα φιλιά..).. και ούτε έκανε λόγο για ιεραρχίες παρά μόνο \"αγαπάτε αλλήλους\". Βλέπεις κάποιον συσχετισμό?Quote:
το φορουμ δεχεται εντος λιγων μολις εβδομαδων την δευτερη επιθεση απο τον ιδιο ακριβως κυκλο ατομων !
αυτη τη φορα επιχειρειται η εισαγωγη της θρησκοληψιας , αιτια που εχει γεμισει εδω και 2009 χρονια ολα τα ψυχιατρικα ιδρυματα στον πλανητη , υπο μορφη νεου θεματος !
καλω την διαχειρηση του φορουμ να διαγραψει αυτο το θεμα γιατι ειναι προφανες οτι γινεται σκοπιμα προκειμενου να διαγραψει αλλο ενα κυκλο η συμπτωματολογια μιας κοινωνιας που βολοδερνει ακομα στα στερεοτυπα και επιχειερει να μολυνει καθε προσπαθεια αλλαγης της νοοτροπιας του λαου μας !
Οσοι πιστευουν σε θεο , αςζητησουν απο αυτο την βοηθεια του να απαλλαγουν απο τα ψυχολογικα τους προβληματα .
Εδω η μαχη γινεται γηινα , επιστημονικα και λογικα !
Η μεταφυσικη αντιληψη δεν μπορει να εχει θεση σε αυτο το φορουμ χωρις να γελοιοποιεί τους σκοπους του
εκτος βεβαια και αν ερθουν αγγελοι εδω για να κανουν την υποστηριξη αντι για ανθρωπους με σαρκα και οστα ...
Συγγνώμη ρε συ Πάνο, αλλά γιατί να χαλάσει κι αυτό το θρεντ; Βρίσκω πολύ γοητευτικό το θέμα κι είναι κρίμα.
Αυτό είναι δυστυχώς το τίμημα όταν μιλάς για πνευματικότητα και μεταφυσικότητα οπουδήποτε. Φαίνεται άλλωστε ποιος έχει επαφή με το αυτονόητο και με τη λογική. Το πληρώσαμε το τίμημα Alobar αλλά άξιζε τον κόπο:)Quote:
Originally posted by Alobar
\'... Και θα προσθέσω: δέν έχω κανένα πρόβλημα στο να μη καταλαβαίνουν κάποιοι το μεταφυσικό νόημα που δίνω εγώ και είναι πολύ υποκειμενικό φυσικά σε κάποια΄πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που μου έχουν συμβει:)...\'
Ανώνυμη το εξέφρασες ακριβώς όπως το εννοώ κι εγώ για μένα. Που σημαίνει αγαπητέ Πάνο, ότι από επιλογή μου το συσχέτισα έτσι και ήταν πολύ βοηθητικό για μένα αυτό. Δε χρειάζεται να μου υποδεικνύεις τα αυτονόητα. Δε ζω στο μη πραγματικό. Έχω κι εγώ την αίσθηση πως δε διαβάζεις πάντα προτού σχολιάσεις. Είναι επιλογή μου να θεωρώ το παιδάκι που λείπει πια, φύλακα - άγγελό μου.
:)
Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου.
Συμφωνώ. Ασχέτως με την εξέλιξη του ανθρώπου και της θρησκείας ο Χριστός δεν παύει να είναι ένα απο τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και ένας ανώτερος άνθρωπος σε σύγκριση με την μάζα.Quote:
γιατι η φωτια καιει την σαρκα αλομπαρ!Quote:
Originally posted by Alobar
Συγγνώμη ρε συ Πάνο, αλλά γιατί να χαλάσει κι αυτό το θρεντ; Βρίσκω πολύ γοητευτικό το θέμα κι είναι κρίμα.
για την ψυχη δεν μπορω να ειμαι σιγουρος !
Πάνο,
είναι διαφορετικά πράγματα η θρησκοληψία-ιδεοληψία και η πνευματικότητα, μη τα συγχέουμε.
Αν θέλεις ωστόσο να διαγραφεί το θέμα, ζήτα και την άποψη της διαχείρισης.
Αφού θεωρείς το θέμα άκυρο, μπορείς είτε να συμμετάσχεις λέγοντας την άποψή σου με σεβασμό όπως κάνουμε και οι υπόλοιποι, και όχι με διάθεση να φιμωθούν στόματα και να καταστροφολογήσουμε είτε να μη συμμετάσχεις και να περιμένεις την απάντηση της διαχείρισης.
Ωστόσο, δε θέλω να καταπατείται το δικαίωμά μου να εκφραστώ σε ένα νήμα από κανέναν, παρά μόνο αν η διαχείριση απαντήσει αιτιολογημένα και το κλειδώσει.
Ευχαριστώ.
βρε παιδια τωρα απο το τιποτα να το κλεισουν σας παρακαλω.εκανα ενα θεμα που ειμαι σιγουρη πως πολλους απασχολει κ οχι να υπαρξουν παρεξηγησεις κ το κλεισουν,.