Μου αρεσει αυτο...ναι κοντρα στην εντροπια :)Quote:
είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
Θα μου αρεσε αυτο το νημα να ξεφυγει λιγο απο τα συνηθισμενα:)
Printable View
Μου αρεσει αυτο...ναι κοντρα στην εντροπια :)Quote:
είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
Θα μου αρεσε αυτο το νημα να ξεφυγει λιγο απο τα συνηθισμενα:)
Quote:
Originally posted by weird
έχει πλάκα πάντως που μιλάς για την στοχοθεσία μου και αμέσως μετά κάνεις αναφορά στα παιδιά...Quote:
Originally posted by PETRAN
Quote:
Τις ανάγκες του ανθρώπου που επιλέγει... πχ.
Και αν ξυπνήσει το πρωί και σκεφτεί \"δεν μπόρεσα να κάνω την δουλειά που μου αναθέσαν, πάλυ απέτυχα, δεν είμαι καλός για τίποτα...\" *στενοχωριέται
Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό? Πέραν του έμμεσου σκοπού ότι το να εκφράζεις την λύπη συνήθως έχεις και την υποστήριξη των άλλων. Αν και δεν φαντάζομαι όλες οι εκφράσης λύπης να έχουν συνειδητά τουλάχιστον αυτό το σκοπό.
Δεν νομίζω ότι όλα έχουν σκοπό πίσω τους. Αυτή η \"προθετικότητα\" και \"τελεολογία\" που την δείχουν έντονα και τα παιδιά (π.χ. χτυπάνε την πόρτα που χτυπάνε το χεράκι τους επειδή νομίζει ότι αυτή φταίει και ότι η πόρτα έχει οντότητα με δική της βούληση) είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
άστο πάνο, δεν θα συνεννοηθούμε, μιλάμε άλλες γλώσσες ;)
Εγώ μίλησα γενικότερα για σκοπό. Είναι γεγονός ότι τα παδιά δείχνουν αυξημένη προθετικότητα, νομίζουν ότι όλα τα πράγματα γύρω συμβαίνουν για ένα σκοπό. Που είναι το περίεργο?
Εμενα μου κανει εντυπωση η προσαρμοστικοτητα των παιδιων σε οποιαδηποτε κατασταση και αν βρεθουν...μαγεια σκετη:)
Το περίεργο είναι οτι... παρά τις διαφορετικές μας γλώσσες φαίνεται πως συμφωνούμε σε κάτι..Quote:
Quote:
έχει πλάκα πάντως που μιλάς για την στοχοθεσία μου και αμέσως μετά κάνεις αναφορά στα παιδιά...Quote:
Quote:
Τις ανάγκες του ανθρώπου που επιλέγει... πχ.
Και αν ξυπνήσει το πρωί και σκεφτεί \"δεν μπόρεσα να κάνω την δουλειά που μου αναθέσαν, πάλυ απέτυχα, δεν είμαι καλός για τίποτα...\" *στενοχωριέται
Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό? Πέραν του έμμεσου σκοπού ότι το να εκφράζεις την λύπη συνήθως έχεις και την υποστήριξη των άλλων. Αν και δεν φαντάζομαι όλες οι εκφράσης λύπης να έχουν συνειδητά τουλάχιστον αυτό το σκοπό.
Δεν νομίζω ότι όλα έχουν σκοπό πίσω τους. Αυτή η \"προθετικότητα\" και \"τελεολογία\" που την δείχουν έντονα και τα παιδιά (π.χ. χτυπάνε την πόρτα που χτυπάνε το χεράκι τους επειδή νομίζει ότι αυτή φταίει και ότι η πόρτα έχει οντότητα με δική της βούληση) είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
άστο πάνο, δεν θα συνεννοηθούμε, μιλάμε άλλες γλώσσες ;)
Εγώ μίλησα γενικότερα για σκοπό. Είναι γεγονός ότι τα παδιά δείχνουν αυξημένη προθετικότητα, νομίζουν ότι όλα τα πράγματα γύρω συμβαίνουν για ένα σκοπό. Που είναι το περίεργο?
Στο οτι ο άνθρωπος δεν θέλει να αισθάνεται οτι ζει σε ένα χάος...
Νομίζω καλύπτουμε και τον Κηπ....
καλό βράδυ και σε σένα πάνο.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Εμενα μου κανει εντυπωση η προσαρμοστικοτητα των παιδιων σε οποιαδηποτε κατασταση και αν βρεθουν...μαγεια σκετη:)
Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω μαζί σου ;)
Εγώ φίλε μου μπορεί να είμαι λάθος αλλά αν δεν ήμουν λάθος δεν θα ήσουν εσύ σωστός.. ε.. πως σου φαίνεται αυτό ;)Quote:
Originally posted by keep_walking
Vince εισαι λαθος...δεν ξερεις τιποτα γιατι δεν εχω πει τιποτα για τα προβληματα μου το τελευταιο καιρο.
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Quote:
Originally posted by vince
Μπαίνουμε εδώ μέσα για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Καλύτερα να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας με εποικοδομητικό τρόπο χωρίς όμως να προσθέτουμε και άλλα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. (Άρτια?) η σκέψη από μόνη της δεν κάνει κακό. Η αλληλεπίδραση της σκέψης με άλλες σκέψεις παράγει το αποτέλεσμα και το οποίο πολλές φορές διαστρεβλώνεται.
Όμως δεν καταλαβαίνω keep.. τηλεκατευθυνόμενοι από τις γυναίκες είμαστε; Είναι πολύ κωλοπετσωμένες μερικές (και όχι μόνο) γιαυτό πρόσεχε. Κράτα και λίγη άποψη. Καλό κάνει.
Έτσι πάνω σε αυτό που λέει η Μαρία το ίδιο ισχύει και με άλλες λέξεις. Η πολύ ευαισθησία κάνει κακό, η πολύ αδιαφορία, η πολύ ανταγωνιστικότητα, η πολύ φιλοκέρδεια... (και πάει λέγοντας). Η βλακεία ποτέ όμως δεν έβλαψε κανέναν αλλά μάλλον η ασυνειδησία επιμένει να κερδίσει. Η μάλλον η αηδία βλάπτει όταν μερικοί έχουν κεφτέ αντί για μυαλό. (ποιοι καλέ; τι μπούρδες πετάω πάλι;.. :p). Άντε να πούμε μερικές βλακείες ακόμα μήπως και σώσουμε το χιούμορ. Αλήθεια υπάρχει και το good sense of humor.
βινς...έχω παρατηρήσει πως και σε άλλα θέματα το ρίχνεις στις γυναίκες.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως το θέμα του κηπ είχε να κάνει με γυναίκα και όχι πχ, με έναν φίλο του ή ένα μέλος της οικογένειας του?
Εγω όταν διάβασα το θέμα δεν πήγε το μυαλό μου εκεί, εσένα όμως ναι όπως παντού τον τελευταίο καιρό.
βινς...περιμενω ακόμη απάντηση......