Originally posted by Αφωτεινή
Quote:
Originally posted by knoulp
Απλά θέλω να συμφωνήσω και εγώ με τις απόψεις σας.
Πιστεύω ότι τα παιδία έχουν πολύ μεγάλο ορίζοντα σκέψης και διορατικότητας και είναι σίγουρο πως τα παιδία μόνο αλήθειες μπορούν να ξεστομίσουν.
Προχθές ήμουν στο σταθμό του τραίνου με τον μικρό μου 3,5 ετών και έβλεπε την φωτεινή επιγραφή με τα λεπτά που απομένουν για να έρθει το τραίνο.
Και μου διάβαζε τα νούμερα. 3 2 1 ανάλογα με το πως τα έγραφε η επιγραφή.
Μια κυρία δίπλα εξεπλάγην και με ρώτησε πόσο χρονών είναι. Της είπα. Και μου απάντησε ότι είναι πολύ περίεργο πως παιδί σε αυτήν την ηλικία ξέρει να διαβάζει τα νούμερα.
Μέσα μου σκέφτηκα ότι οι φίλοι του σχεδόν όλοι ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα. Τουλάχιστον μέχρι το 10.
Τα παιδιά ήδη μας έχουν ξεπεράσει και απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει.
Εχεις δίκιο.
Τις προάλλες πήγαμε με φιλους εκδρομή στα βουνά.Με αφορμή τα χιόνια πιάσαμε με τον γιο μου μια κουβεντούλα για το περιβάλλον.Περπατούσαμε και λέγαμε..Οταν καθήσαμε για φαγακι ο φίλος μου χαριτολογώντας με έκραξε στο στυλ \"του λεει του παιδιού \"κουφά\"\".
Η αποψη του μη μπαίνεις σε λεπτομέρειες θα του τα μαθει η δασκαλα γιατι την πληρώνουμε,εμεις τι παθαμε κ.α τετοια νόστιμα,δεν με βρίσκει σύμφωνη.
Σε αλλη εποχη μεγαλώσαμε εμεις κι αλλιως ειναι οι σημερινές συνθήκες.
Συν τοις αλλοις το παιδί διψάει για τέτοιες συζητήσεις..Λάμπουν τα ματάκια του!!