keep, τι νέα, πως πάνε τα (συν)αισθήματα?
Printable View
Εννοεις Vince νομιζω δηλαδη οτι υπαρχουν πολυ ειδικοι του χωρου που παρακολουθουν το φορουμ?
Δεν νομιζω γιατι αυτοι που θελουν βοηθεια για καποιο θεμα ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που εχουν καποια επαγγελματικη ιδιοτητα.
Αλλωστε σχεδον ολοι οσοι γραφουμε ειμαστε θαμωνες που περναμε ουκ ευκαταφρονητο χρονο απο τη ζωη μας εδω.
Σιγουρα θα υπαρχουν και καποιοι \"ειδικοι\" φανταζομαι.
Χμ τροποποιησες το μυνημα σου δις...
ε ναι δεν αντιλέγω. απλά πέρασα λίγο δυσάρεστα προ λίγου καιρού και η επαναφορά είναι βραδύν βραδύν..
Το συναισθημα που παιζει αυτη τη στιγμη ειναι αγχος γιατι εφαγα ολη τη μερα στο φορουμ και αυριο πρεπει να τελειωσω μια εργασια για το πανεπιστημιο, πρεπει να ωθησω παλι τον εαυτο μου στα ακρα...παντα της τελευταιας στιγμης δεν λεω να αλλαξω:(Quote:
Αν πηγες να κοψεις τα φαρμακα και απετυχες σε καταλαβαινω...δεν εισαι ο μονος που αποπειραθηκε,εκανα πισω οταν αρχισα να γινομαι αργος στη σκεψη....σκεφτομουν με χιλια αλλα σαν αποτελεσμα αργος πολυ...Quote:
ε ναι δεν αντιλέγω. απλά πέρασα λίγο δυσάρεστα προ λίγου καιρού και η επαναφορά είναι βραδύν βραδύν..
Ο καθενας βεβαια εχει την δικια του εμπειρια...και το δικο του λουκι μπορει απο ατομο σε ατομο να ειναι εντελως διαφορετικα.
Τοσες καταθλιπτικες σκεψεις πως να εισαι παραγωγικος?
Μπορεις να μου εξηγησεις τον λογο του γιατι ακριβως διαβαζω 100% λεξη προς λεξη τον εαυτο μου τωρα?Quote:
Originally posted by keep_walking
Το συναισθημα που παιζει αυτη τη στιγμη ειναι αγχος γιατι εφαγα ολη τη μερα στο φορουμ και αυριο πρεπει να τελειωσω μια εργασια για το πανεπιστημιο, πρεπει να ωθησω παλι τον εαυτο μου στα ακρα...παντα της τελευταιας στιγμης δεν λεω να αλλαξω:(
αουτς... εργασιες κλαψ... αυριο ναι, θα ειναι και για εμενα μια...πονεμενη μερα...
Πρώτα απ\' όλα θέλω να σε ρωτήσω πόσων χρονών είσαι, αν επιτρέπεται;Quote:
Originally posted by salin
Αν είμαι σε έναν χώρο που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι μειονεκτικά παρατηρώ ότι ...
Δεύτερο, λες: \"... που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι ...\".
Γιατί λες κακώς; Όταν αισθανόμαστε κάτι, πράγματι έτσι πρέπει να αισθανόμαστε. Αυτό αισθανόμαστε! Σωστά;
Και συνήθως η πραγματικότητα είναι τέτοια που έχουμε και \"δίκιο\" να αισθανόμαστε έτσι. Η λογική μπορεί να μην μπορεί να το εξηγήσει, αλλά το άλλο κομμάτι του μυαλού \"πιάνει\" πράγματα που η λογική δεν \"πιάνει\".
Πιθανολογώ ότι, -στη δική σου περίπτωση- με το δίκιο σου αισθάνεσαι έτσι.
Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλλα περιμένω την απάντησή σου πρώτα.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία.Όταν με βλέπω σαν άτομο \"χαζό\",δίχως εξυπνάδα,τείνω να επιβεβαιώνω την άποψή μου σε μένα και στους γύρω μου.
Salin,έχω παρατηρήσει πόσο πολύ σε απασχολεί αυτό το ζήτημα.Έχεις αναφερθεί άμεσα ή έμμεσα σε αρκετά threads.
Μπορείς να ασκήσεις όμως νοητικές ικανότητες και να εξελίξεις το κομμάτι που σε βασανίζει.
Όμως έχω γνωρίσει άτομα πανέξυπνα που στην προσωπική τους ζωή φέρονται ηλίθια,όλοι έχουμε γνωρίσει άτομα με ευστροφία και απίστευτη αντίληψη σε κάποιους τομείς,που δεν είναι ευτυχισμένα.
Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνοι είμαστε,γιατί τότε όλοι όσοι είναι έξυπνοι θα ήταν και ευτυχισμένοι.
Μπορεί αυτό που ονομάζεις εσύ χαζομάρα να μην είναι καθόλου χαζομάρα,αλλά αυτό που ανέφερα.Ρίξιμο του πήχυ,που το κάνεις μόνη σου για να ταιριάξει με την εικόνα που έχεις χτίσει μέσα σου για σένα.
Και μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά τόσο τις σχέσεις σου με τους άλλους,όσο και τις δυνατότητές σου.Ενδέχεται όμως να οφείλεται και σε φόβους μεγάλους που σε κρατάνε δέσμιά τους.Δηλαδή,από τον έξυπνο έχουν απαιτήσεις οι γύρω του,ενώ άμα με θεωρούν χαζό,έχω ελαφρυντικά.Ελαφρυντικά έχω,αλλά σεβασμό δεν έχω,καταλαβαίνεις τι εννοώ;Ο ίδιος ο φόβος απέναντι στο τι συνεπάγεται η εξυπνάδα μπορεί να σε κάνει να λες πως την θες,αλλά να μην την κυνηγάς,να σαμποτάρεις την απόκτησή της μόνη σου.
Η εξυπνάδα για σένα είναι μία απειλή.Και ότι φοβόμαστε,μπορεί λεκτικά να λέμε πως το επιθυμούμε,αλλά στην ουσία το αποφεύγουμε...
ειμαι 26Quote:
Originally posted by John11
Πρώτα απ\' όλα θέλω να σε ρωτήσω πόσων χρονών είσαι, αν επιτρέπεται;Quote:
Αν είμαι σε έναν χώρο που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι μειονεκτικά παρατηρώ ότι ...
Δεύτερο, λες: \"... που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι ...\".
Γιατί λες κακώς; Όταν αισθανόμαστε κάτι, πράγματι έτσι πρέπει να αισθανόμαστε. Αυτό αισθανόμαστε! Σωστά;
Και συνήθως η πραγματικότητα είναι τέτοια που έχουμε και \"δίκιο\" να αισθανόμαστε έτσι. Η λογική μπορεί να μην μπορεί να το εξηγήσει, αλλά το άλλο κομμάτι του μυαλού \"πιάνει\" πράγματα που η λογική δεν \"πιάνει\".
Πιθανολογώ ότι, -στη δική σου περίπτωση- με το δίκιο σου αισθάνεσαι έτσι.
Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλλα περιμένω την απάντησή σου πρώτα.
Καθόλου χαζή, ιδιαίτερη έξυπνη την θεωρώ.Quote:
Συγνώμη αν θεωρείτε την ερώτησή μου χαζή
Πολλοί \"χαζεύουν\" μεγαλώνοντας.
και μετά τι κάνουν συνεχίζουν να χαζεύουν ή επανέρχονται;Quote:
Originally posted by weird
Καθόλου χαζή, ιδιαίτερη έξυπνη την θεωρώ.
Salin αν το παρεις επιστημονικα ολοι χαζευουν οταν μεγαλωνουν , απλως εχουν περισσοτερες εμπειριες μαζεψει και
περισσοτερες γνωσεις.
Δεν συγκρινεται με τιποτα το μυαλο ενος παιδιου που κυριολεκτικα φεγγει απο δραστηριοτητα με ενος ενηλικα.
Αφου λοιπον ολοι βαδιζουμε σιγα-σιγα στην παρακμη αν το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η εξυπναδα τοτε αποκομισε οσες εμπειριες και γνωσεις μπορεις απο αυτην την ζωη...προσπαθησε να την ρουφας σαν σφουγγαρι , νομιζω ειναι και ενας τροπος να νοιωθεις καλυτερα και να χαιρεσαι τη ζωη.
Εξαρτάται...Quote:
και μετά τι κάνουν συνεχίζουν να χαζεύουν ή επανέρχονται;Quote:
Originally posted by weird
Καθόλου χαζή, ιδιαίτερη έξυπνη την θεωρώ.
Είναι δική τους επιλογή. Αυτό θα πει ελευθερία.
Πάντως,με το να καταλάβουν οτι κάτι μέσα τους έχει αλλάξει και οτι θέλουν βέβαια να εξελίσσονται, χωρίς όμως να χάνουν πράγματα, μπορούν φαντάζομαι να βρουν τον χαμένο τους εαυτό.
Καλή μου Σαλίν, νοιώθεις ότι έχασες ένα κομμάτι του εαυτού σου στην πορεία?
εξαρτάται. τι εννοέις όταν λες \"χάζεψε\".
ίσως κάποιος μεγαλώνοντας να αφέθηκε. όταν είμαστε πιτσιρίκια, έχουμε τους γονείς μας που μας σπρώχνουν να κάνουμε πράγματα, έχουμε το σχολείο που μας βάζει εκ των πραγμάτων σε μια διαδικασία μάθησης και αναζήτησης. μεγαλώνοντας, πρέπει μόνοι μας να σπρώξουμε τον εαυτό μας να κάνει κάποια πράγματα. κάποιοι αφήνονται ή δεν έχουν την δύναμη για νέες αναζητήσεις. από αυτή την άποψη, ναι πιστεύω πως υπάρχει κόσμος που \"χαζεύει\".