Originally posted by John11
Aυτά που θα πω δε σημαίνει ότι τα έχω καταφέρει, απλά θα πω αυτό που σκέφτομαι.
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Ποιο μπράβο?Εγω δεν το ξέρω αυτό.Μεγάλωσα βλέποντας την ικανοποιηση στα ματια των γονιών μου,για τα κατορθώματά μου,αλλα χωρίς μπραβο.Το να τα καταφέρω σε κάτι ,ηταν γι αυτούς αδιάφορο,ηταν σαν κάτι δεδομένο.
Απ\' ότι καταλαβαίνω και η συμπεριφορά των γονιών ήταν ίδια με τη δική σου τώρα. Από τη μία ζήταγαν την επιτυχία (μέσα από εσένα) αλλά μετά έμεναν ανικανοποίητοι (γι\' αυτό και τελικά τους ήταν αδιάφορο). Βλέπεις την ομοιότητα; Δεν το λέω για να δεις αυτό το πράγμα μόνο σε εσένα και τους γονείς. Το λέω γιατί όλος ο κόσμος (σε διαφορετικό βαθμό) στην ουσία κάνει το ίδιο. Έτσι, στο μυαλό μου δεν πιστεύω ότι έχει σημασία η επιτυχία σαν επιτυχία.
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ηταν οτι δεν ελεγα ποτέ τι καταφερα ,ουτε και σήμερα λέω ,γιατι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το να μειώσουν τις αδερφές μου και εκείνες με τη σειρά τους να μισήσουν εμενα.
Συγκρίσεις που κατεστρεψαν τη σχεση μας,γιατι εγω δεν ηξερα τι να κανω ,να χαρώ η να το αποσιωπήσω?Και διαλεγω το δευτερο.
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Βέβαια σχετίζεται.
Η σύγκριση είναι η μεγαλύτερη βία που έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος. Η σύγκριση δεν μας αφήνει να ζήσουμε ειρηνικά. Η σύγκριση φέρνει την υποτίμηση και την προσβολή που λέει η RainAndWind (αναφέρομαι παρακάτω). Και επίσης η σύγκριση με τις αδελφές σου τις έκανε να αισθάνονται υποτίμηση. Το λάθος τους ήταν ότι αντί να τα βάλουν με αυτόν που τις υποτιμούσε τα έβαζαν με το \"αντικείμενο\" σύγκρισης που είσαι εσύ. Δυστυχώς έχω εισπράξει ανάλογο μίσος. Το μίσος και ο φθόνος στους ανθρώπους ξεκινά από τη \"διαφθορά\" της σύγκρισης.
Μερικές λέξεις τις βάζω σε εισαγωγικά: όχι για να υποβαθμίσω τη σημασία τους ούτε για να αλλάξω το νόημά τους, απλά να πω ότι η έννοια αυτή έχει μεγάλη έκταση.
Αν οι αδελφές σου ήταν ειλικρινείς, θα έβλεπαν την υποτίμηση και το τι αισθάνονται. Και θα έβλεπαν από που προέρχεται. Και έτσι δεν θα είχαν μίσος σε εσένα. Όμως, για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την υποτίμηση βρήκαν τον \"εύκολο\" δρόμο. Ο τεμπέλης βρίσκει τον εύκολο δρόμο. Η ειλικρίνεια θέλει αρκετή δουλειά, δεν γίνεται μέσα από την τεμπελιά να ξεκινήσει η ειλικρίνεια. Παλιά πίστευα ότι είμουνα τεμπέλης γιατί δεν μπορούσα να κάνω πράγματα λόγω ψυχολογικής φόρτισης. Τώρα, έχω διαπιστώσει ότι τεμπέλης δεν είμουνα. Τυχαίνει τεμπέληδες να ήταν όσοι με ονόμαζαν τεμπέλη, και οι ίδιοι λόγω τεμπελιάς δεν ήθελαν να δουν την αλήθεια (ειλικρίνεια).
Και η ουσιαστική σκέψη που έρχεται σαν συμπέρασμα είναι ότι δεν θέλω ανθρώπους να με επιβραβεύουν, θέλω ανθρώπους να με αποδέχονται γι\' αυτά που είμαι και κάνω, να αποδέχονται την ανθρώπινη φύση. Η ανθρώπινη φύση έχει
τεράστια αδυναμία. Αν με αποδέχονται δεν χρειάζομαι την επιβράβευση. Δεν χρειάζομαι στόχους. Δεν χρειάζομαι \"τείχη\".
Quote:
Originally posted by keep_walking
Ποιος σνομπαρει τη επιβραβευση?
Η επιβραβευση ειναι ωραια...σκοτωνεσαι πχ 4 χρονια παιρνεις ενα πτυχιο, ειναι ωραιο να ακουσεις ενα μπραβο ή να βρεις μια καλη δουλεια που θα σου αρεσει ή να νοιωσεις την αυτοπεποιθηση σου να παιρνει την ανιουσα.
Αν ημασταν μονοι στον πλανητη θα ηταν ασχημα.
Γιατι αν δεν μας ενοιαζε η επιβραβευση δεν θα μας ενοιαζε και η προσβολη, η υποτιμηση κλπ....τα ακρα αντιθετα.
Εγώ σνομπάρω την επιβράβευση (τουλάχιστον στα λόγια, στην πράξη λιγότερο. Προσπαθώ να βλέπω τη ζημιά που κάνει). Και όχι μόνο τη σνομπάρω.
Πας να πεις κάτι ειλικρινές, αλλά το \"χάνεις\" μέσα σε αυτά που έχεις διδαχθεί και όχι αυτά που έχεις μάθει. Γιατί λες: \"αν δεν μας έννοιαζε η επιβράβευση δεν θα μας ένοιαζε και η προσβολή, η υποτίμηση κλπ... τα άκρα αντίθετα\". Για δες το ανάποδα, η υποτίμηση και η προσβολή είναι που μας κάνει να αναζητούμε την επιβράβευση.
Ας υποθέσουμε ότι ζούσες χωρίς σύγκριση, συνεπώς και χωρίς υποτίμηση. Δεν θα χρειαζόσουνα την επιβράβευση, στην ουσία
δεν θα την ήξερες καν. Αν κάποιος μου πει είσαι έξυπνος νευριάζω ίδια σαν να μου πει είσαι βλάκας. Και αποφεύγω αυτό τον άνθρωπο, γιατί ζει στη σύγκριση. Thanks Good, μόλις τώρα σκέφτηκα άλλο ένα άτομο που πρέπει να αποφεύγω.