αλλα αν σε γοητευει...κι αλλο αν υπαρχει κατι πισω απο αυτην.
Printable View
Οταν απο μεσα μου ουρλιαζω απο ανικανοποιητα συναισθηματα ουτε και εγω αντεχω την σιωπη..εξαρταται και πως εισαι εσυ μεσα σου και τι περνεις απο τον αλλο...
Σίγουρα εξαρτάται κι από σένα
Εγω απ΄την αλλη δεν μπορω τους ανθρωπους που δεν δινονται στ\' αληθεια, ειτε προκειται για σιωπηλους ειτε για ομιλητικους. Οταν το καθε τι που μου δινουν υποκειται σε αυστηρο αυτοελεγχο και απειρες ασφαλειες και εσωτερικες παραμετρους του αλλου καταλαβαινω οτι το βαρος της σχεσης μετατοπιζεται πολυ μακρια απο τον κοινο τοπο. Το ιδιο και για οσα δινω εγω ο ιδιος, κατα ποσο \"φιλτραρονται\" η περνουν ελευθερα. Νομιζω ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος και παρε-δωσε.
συμφωνω...παρολο που προσπαθεις να συμβιβαστεις...το μονο που σε σωζει ειναι να σιωπησεις και εσυ...δεν υπαρχει κατι αλλο...Quote:
Originally posted by Alterego
Οταν απο μεσα μου ουρλιαζω απο ανικανοποιητα συναισθηματα ουτε και εγω αντεχω την σιωπη..εξαρταται και πως εισαι εσυ μεσα σου και τι περνεις απο τον αλλο...
Υπάρχει;Quote:
Originally posted by Sofia
Δεν ξέρω. Θεωρώ την \"προσοχή\" σ\' αυτά τα πράγματα δειλία. Άλλος θα την βάφτιζε \"ασφάλεια\".
Πάντα για μένα μιλάω έτσι; :)
Εγω απ΄την αλλη δεν μπορω τους ανθρωπους που δεν δινονται στ\' αληθεια, ειτε προκειται για σιωπηλους ειτε για ομιλητικους.
συμφωνω και με σενα...και γενικα δεν μου αρεσουν οι ψευτικοι ανθρωποι, απο τους οποιους υπαρχουν μπολικοι...
Ναι συμφωνω και εγω..
Quote:
Originally posted by anoiksi
Εγω απ΄την αλλη δεν μπορω τους ανθρωπους που δεν δινονται στ\' αληθεια, ειτε προκειται για σιωπηλους ειτε για ομιλητικους.
συμφωνω και με σενα...και γενικα δεν μου αρεσουν οι ψευτικοι ανθρωποι, απο τους οποιους υπαρχουν μπολικοι...
Δεν μιλαω μονο για ψευτικους ανθρωπους αλλα και για ανειλικρινεις στασεις που δεν αναγνωριζει, δεν δεχεται να αναγνωρισει στον εαυτο του ο αλλος ειτε ειναι αληθινος ειτε οχι.
Τωρα το κατα ποσο μπορει να αισθανεται αληθινος καποιος που δεν εκφραζει τα αληθινα του συναισθηματα, ο ιδιος το ξερει.
μερικες φορες ομως δεν ειναι δυνατον να εκφραστεις για τους αλφα βητα λογους δεν ειναι; η το βλεπεις παντα ως λαθος;
Οχι λαθος, απλως θλιβερο. Και δεν με ενοχλει η αδυναμια εκφρασης, αλλα παραδοχης πως δημιουργειται ενα κενο στην επικοινωνια και στην επαφη και μια ελλειψη ειλικρινειας που πηγαζει επιπλεον απο ολο αυτο. Βασικα η εγωιστικη οχυρωση που δεν ειναι μονο θεματα - ειναι και χαρακτηρας. Το να μην παραδεχομαστε γιατι δε μας συμφερει.Quote:
Originally posted by anoiksi
μερικες φορες ομως δεν ειναι δυνατον να εκφραστεις για τους αλφα βητα λογους δεν ειναι; η το βλεπεις παντα ως λαθος;
Λογοι σαφως και υπαρχουν αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να ξερουμε ποιοι ειναι, για τον αλλον. Σιγουρα αν ξερουμε τους δικους μας λογους πιστευω θα εχουμε και συναισθηση του κατα ποσο η αποσταση που κραταμε κανει κακο σε εμας και τις σχεσεις μας. Και βασικα παει αντιστροφα, πρωτα συνειδητοποιουμε οτι υπαρχει προβλημα, μετα παμε να βρουμε τα γιατι. Και φυσικα η κατανοηση ενος προβληματος δεν ειναι το ιδιο με την επιλυση του.
Quote:
Originally posted by Alterego
Οπο οτι θυμαμαι παντοτε τον εαυτο μου σπανια δεν εξωτερικευω το τι νιωθω..Απο την αλλη πνιγομαι να μην εξωτερικευομαι. Μου εχει τυχει ομως ενω να ακουω λογια να μην μου το δειχνουν.Και επειδη εγω δεν το κανω δεν μπορω να το καταλαβω ευκολα και πεφτω στην παγιδα να σκεφτω πως απλα δεν νιωθουν.
Γιατι πως μπορεις να νιωθεις εντονα καποια πραγματα και να μην τα δειχνεις;Δεν ειναι πνιγμος αυτος; Και εξαλλου γιατι να μην τα δειξεις..;Μονος με αυτο τι να το κανεις;
Ποσο μα ποσο μα ποσο συμφωνώ!!!!
Σε εμένα δεν γίνεται συνειδητα,είναι σχεδόν αυτοματοποιημένο,το λένε τα πάντα μου..Τα μάτια μου ,η εκφραση μου και στο τέλος οι λέξεις βγαίνουν μόνες τους..
Αυτο ηθελα τοσο πολυ να τονισω...οτι ολα ερχονται αυτοματα απο μονα τους.Τι να το κανεις αν το σκεφτεις μια και δυο πριν το κανεις;;...
ναι ομπορο συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες...εχεις δικιο...αλλα ειναι τοσο θλιβερο να διαλεγεις αλλη στιγμη να εκφραστεις παρα αμεσως;;;
Πιστευω οτι πολυ συχνα η μη εκφραση δεν ειναι ελλειψη συναισθηματος - ειναι υπερεπαρκεια οχυρωσης. Δεν ειναι η ελλειψη το προβλημα αλλα τα περιττα που οργανωνονται εναντια μας.
Ετσι δεν πιστευω οτι ο ανθρωπος που δεν εκφραζεται ειναι και αδειος. Πολλες φορες ειναι το αντιθετο. Παμπολλα συναισθηματα διαρρεουν απο τα ανεκφραστα προσωπα και οι ρωγμες μιλουν απο μονες τους... Οταν ο αλλος ομως το παιζει κινεζος και δεν τρεχει τιποτε, τοτε τιθονται αλλα ζητηματα. Ειλικρινειας κλπ.