Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by pelariry
και δεν σχολιάζω καν αυτό το ποστ επειδή έχει προηγηθεί το ποστ του keep_walking.
Pelariry, εγώ πάντως θα σχολιάσω.
Η υπογραφή σου δείχνει ότι η αγωνία του στίγματος, είναι η πρωταρχική σου έγνοια. Δικαίωμά σου, αλλά κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος βλέπει τα πράγματα, μόνο από ένα συγκεκριμένο πρίσμα, χάνει πολλές άλλες όψεις και διαστάσεις. Με ενδιαφέρει η άποψή σου και η εμπειρίες σου, αλλά πιο εποικοδομητικό θα ήταν να σε ενδιέφεραν και οι δικές μου.
Θα μπορούσε το κείμενό μου, να σου προκαλέσει την απορία γιατί με νοιάζει τόσο πολύ η γριά. Θα σου απαντούσα και θα γινόταν μια συζήτηση και ίσως άνοιγε μια πόρτα στο να μάθεις και εσύ κάτι που δεν ξέρεις, αλλά και εγώ από σένα κάτι άλλο.
Τώρα, με την λογοκριτική στάση μελών που είτε βλέπουν όλες τις κουβέντες με αυτό το πρίσμα, είτε έχουν υπερβολική ευαισθησία για τον φ,χ,ψ λόγο, δεν βλέπω κανένα κέρδος, εκτός από μια πολωμένη συζήτηση, μια ομάδα εναντίον κάποιου «φανταστικού» εχθρού.
Ποιος σου είπε ότι στο στίγμα λέμε ναι???
Μπορεί να λέμε όχι, αλλά συγχρόνως, να μας νοιάζει και η δόλια η γριά, όπως ξαναείπα.
Είδα ότι η ευαισθησία κάποιων, αρχίζει και τελειώνει στο στίγμα και για την γριά δεν ιδρώσατε. Και ναι, κάποιος που κάθε μήνα, ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ, και παίρνει με το ζόρι τη σύνταξη της μάνας του, δεν είναι νορμάλ. Δεν κατάλαβα ότι το έκανε στα ξαφνικά, πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του.
Είναι πιθανό, αυτός το έκανε για τη «δόση» του ή για τζόγο, αλλά και πάλι αφορά το σάιτ και χρήζει ανάλυσης, μιας και εμπίπτει στο πού μπορεί να φτάσει η εξάρτηση τον άνθρωπο.
Επίσης δεν είναι νορμάλ, η «σιωπή» του περίγυρου, στο δράμα που ζούσε η γριά, ΚΑΘΕ μήνα! Kαι αυτή επίσης χρήζει ανάλυσης.
Στο στίγμα λοιπόν λέμε όχι, αλλά λέμε όχι και στην πόλωση μιας κουβέντας.
Λέμε όχι και στη λογοκρισία και όχι στην εκμετάλλευση των γριών. Λέμε όχι στο κουκούλωμα ενός κακώς κείμενου από τον περίγυρο.
Λέμε ακόμη όχι στους φόνους των γριών.
Λέμε ακόμα όχι στη προσβλητική αντιμετώπιση του συνομιλητή μας, αν διαφωνούμε.
Λέμε όχι στο ΔΝΤ, στη Μέργκελ, στα πυρηνικά, στη χολιστερίνη, στους χούλιγκανς και ότι άλλο εκφράζει τον καθένα.….
Αν κάποιος λέει όχι στο στίγμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει τη σφαιρική του σκέψη.
Η για να το πω αλλιώς ….δεν παίζουμε κανένα τηλεπαιχνίδι όπου έχουμε δικαίωμα να πούμε μόνο ένα όχι, και στο 2ο όχι …καιγόμαστε!