Quote:
Originally posted by fazer
Και τα 2 με χαλανε..και το να νιωθω και το να μη νιωθω..δεν ξερω ειμαι μπερδεμενος..24 ειμαι..
Το να νιώθεις σε χαλάει γιατί γίνεσαι ένα με όλους εκείνους τους απλούς θνητούς που πνίγονται στο συναίσθημά τους;
Ή γιατί φοβάσαι ότι θα επιστρέψεις σε εκείνο τον παλιό εαυτό σου που πληγώθηκε;
Το να μη νιώθεις σε χαλάει γιατί σε αφήνει μόνο, εξω από τον πιο ανθρώπινο γήινο κόσμο;
Διάλεξε fazer. Δεν είναι άσπρο μαύρο η επιλογή σου όμως. Το να νιώθεις, δε σημαίνει ότι θα καταστραφείς. Δε σημαίνει ότι θα πνιγείς στο συναίσθημα. Δε σημαίνει ότι δε θα βλέπεις αυτά που ίσως έχεις την ικανότητα να βλέπεις τώρα. Δε σημαίνει ότι ίσως και δε θα ξαναπληγωθείς. Ότι ισως και να ξαναπληγώσεις. Αλλά θα ζεις. Περισσότερο σε επαφή και με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Χωρίς να σε καταβροχθίζουν ούτε οι άλλοι, ούτε εσυ τους άλλους.
Η ισορροπία λογικής και συναισθήματος είναι αυτή που μας χαριζει περισσότερη γαλήνη μέσα μας.
Μεσα μου με κανει να νιωθω μοναξια...εξω ομως εχω πολλους γνωστους θα μπορουσα να κατεβω σε νομαρχιακες εκλογες πιστευω...
Επομένως είσαι πολύ κοινωνικός. Όμως είναι αυτό που τελικά σε κάνει να είσαι καλά με σένα;
Και για να μην ξανα πληγωθω...αλλα μαλλον και για να εκμεταλλευτω τους ανθρωπους απο τις αδυναμιες τους...νομιζω οτι καταστρεφοντας τους θα τους δωσω την ευκαιρια να μαθουν απο τα λαθη τους για να μην τα ξανα κανουν...μπερδεμενα πραγματα...δεν ξερω τι θελω...
Να μην τα ξανακάνουν; Σε ποιον; Σε σένα;
Καταρχήν, αν εγώ θέλω να κάνω ένα λάθος, είναι δικαίωμά μου να το κάνω και όχι να επιτρέψω σε κάποιον να με καταστρέψει για να μάθω ότι είναι λάθος. Δεν έχεις τέτοια δικαιοδοσία πάνω στους ανθρώπους.
Αλλά ίσως νιώθεις ότι κι εσύ έτσι έμαθες; Μέσα από την καταστροφή;
Ναι, μαθαίνουμε μέσα από τον πόνο. Μαθαίνουμε σκληρά μαθήματα ακόμα κι όταν μας καταστρέφουν.
Κι όταν αυτό έχει πονέσει τόσο πολύ, ίσως μπούμε στο τρυπάκι να καταστρέψουμε, ώστε να μην καταστραφούμε, να τους μάθουμε ότι μάθαμε με τόσο κοπο εμείς.
Όμως, ο τρόπος για να μην καταστραφείς είναι να μη φοβάσαι όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου. Να μη φοβάσαι να νιώσεις, να ανοιχτείς. Κι αν δεις ότι αυτός που έχεις απέναντί σου δε σου κάνει, ή ότι σε απειλεί, προστατεύεσαι. Όχι καταστρέφοντάς τον. Αλλιώς ξαναμπαίνεις σε αυτό το φαύλο κύκλο που ήδη είσαι.
σιγουρα δε νιωθω...σιγουρα δε μου αρεσει το σεξ....και σε οσους το εχω πει δεν το πιστευουν..θεωρω οτι ειναι μια πραξη για να κανεις παιδια..δεν το θελω παρα πανω...νομιζω οτι καταστρεφει το συναισθημα...φοβαμαι δηλαδη οτι το καταστρεφει...
Δεν καταστρέφει το σεξ το συναίσθημα όταν το συναίσθημα υφίσταται. Φυσικά και για να υπάρξει το σεξ δε χρειάζεται συναίσθημα, το ξέρεις άλλωστε. Επειδή έχεις κάνει μέχρι στιγμής σεξ χωρίς συναίσθημα, πάει να πει ότι αν κάνεις σεξ με συναίσθημα, το σεξ θα το σκοτώσει;
υστερα απο πολλα χρονια περιπλανησης βρηκα μια κοπελα σωστη σοβαρη (και παρθενα) και δε θελω να την χασω..πριν απο αυτη ημουν στο αλλο ακρο αλλα οτι εκανα το εκανα απλα για να λεω στους φιλους να εκανα κουμαντο και με αυτη και με αυτη κλπ και μ\'αρεσε επειδη ετσι μπορουσα να τους δασκαλευω....μου αρεσει να δινω οδηγιες οταν εχω πετυχει εγω αριστα στο θεμα..και θελω να πετυχαινω αριστα για να δινω αριστες οδηγιες ωστε να ειναι ολοι ευτυχισμενοι να εχουν αυτο που θελουν ανα πασα στιγμη...γιατι εγω το εχω...εχω ανα πασα στιγμη οτι θελω...ισως αυτο να με κανει και αδιαφορο,να τα βαρεθηκα και να μη θελω τιποτα...
Έχεις ότι θέλεις; Τότε γιατί νιώθεις κάπου ένα κενό;
θελω παντως να το ζησουν ολοι οι ανθρωποι...θελω να βλεπω το χαμογελο τους...πως μπορω να το κανω αυτο αν πρωτα δεν τους καταστρεψω?
Θελεις να ζήσουν το συναίσθημα που νιώθεις εσύ ότι έχεις ότι θέλεις; Για να νιώσεις ότι δεν είσαι ο μόνος που νιώθει μοναξιά;
ολοι κοιτανε μπροστα και παραβλεπουν οτι εχουν ηδη...αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος..θελω να το σταματησω αυτο..
η τελευταια ερωτηση ειναι παγιδα? οκ λοιπον... ναι με ενδιαφερει να βγαζω μονος χρηματα...αλλα θελω να αξιζει την προσπαθεια...θελω να ειμαι ο καλυτερος...αν δε μπορω να ειμαι τοτε δε θελω να το κανω..δεν ειναι κανεις ανωτερος μου..μονο ο θεος που δεν υπαρχει..αυτο εχω σαν βασικη αρχη..
Αυτο δεν ευσταθει και το ξέρεις. Και ευτυχώς για σένα κυρίως που δεν ευσταθεί. Είναι ένας μηχανισμός που τον χρησιμοποιείς ως άμυνα.
Αν τελικά είσαι ο καλύτερος, γιατί δεν βγάζεις ήδη τα χρήματα που ονειρεύεσαι; Τι σε εμποδίζει;
ο τροπος σκεψης μου νομιζω κινηται γυρω απο μαρκετινγκ-φιλοσοφια-ψυχολογια...δεν εχω διαβασει ποτε βιβλιο ομως και προσπαθω να ανακαλυψω τον \"τροχο\" απο την αρχη και μονος μου..
Σίγουρα αυτό που ανακαλύπτουμε μόνοι μας έχει απείρως μεγαλύτερη αξία από το να μας το δώσουν.
Όμως, τα εξωτερικα ερεθίσματα, όπως τα βιβλία δεν είναι κατ\'αναγκη έτοιμη τροφή. Αλλά τροφή για να συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε.
Το μάρκετινγκ έχει σκοπό να πείσει ή ακόμα και να χειραγωγήσει τον άλλο.
Η φιλοσοφία και η ψυχολογία σκοπό έχουν τον προβληματισμό, τη διευρεύνηση του εσωτερικού κόσμου, την αυτογνωσία και την επίλυση προβλημάτων του ψυχικού μας κόσμου. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του μάρκετινγκ με διαφορετικούς σκοπούς.
Εσύ τι από όλα αυτά επιθυμείς;