Οχι σκεφτηκα αν γυριζει η γη αριστεροστροφα ή δεξιοστροφα πριν δωσω την εμπεριστατωμενη απαντηση.Quote:
σκεφτηκες μηπως κανεις αλλος δεν την ανεχοταν?
Printable View
Οχι σκεφτηκα αν γυριζει η γη αριστεροστροφα ή δεξιοστροφα πριν δωσω την εμπεριστατωμενη απαντηση.Quote:
σκεφτηκες μηπως κανεις αλλος δεν την ανεχοταν?
δεν θεωρω το γεγονος οτι (προφανως) η ιδια εχει μια δυσκολη ζωη με πολλες δουλειες και υποχρεωσεις και εναν προβληματικο αντρα, μπορει να ειναι καμια δικαιολογια για να κακοποιει τα παιδια της...
ας επαιρνε οσα βραβεια θελεις για την ικανοτητα της να επιβιωνει, αλλα ας μην εκανε παιδια αν δεν μπορει να τα μεγαλωσει χωρις να τα δερνει
Προφανως και οσοι δεν εχουν κακοποιησει το παιδι τους ειτε με σωματικο ειτε με ψυχολογικο τροπο να κανει βημα μπροστα...τι δεν εμεινε κανενας?
Μα πως αφου αυτη ειναι η θεωρια...δεν ειναι δυνατον.
Βεβαια δεν αντιλεγω οτι αν κακοποιει σε καθημερινη βαση τα παιδια της πρεπει να γινει κατι...αλλα το να διαμαρτυρεται το πιτσιρικι οτι του τραβαει το μαλλι για τιμωρια και οτι θα την παρει η αστυνομια το ορφανοτροφειο ή ο γυφτος δεν ξερω τι λεει ο καθενας εγω το θεωρω ως ατελεια ανεχτη.
μα τι λες τωρα κιπ?
θεωρεις οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που δεν κακοποιουν τα παιδια τους?????εγω ξερω παρα πολλους.
συγκεκριμενα δεν εχω κανεναν κοντινο φιλο-συγγενη που κακοποιει το παιδι του.
αλοιμονο αν δεχτουμε την κακοποιηση των παιδιων ως κανονα και να δειχνουμε ανοχη σε τετοια αισχρα φαινομενα
Εγω δεν εχω δει ποτε κανενα που να μη λεει ενα σωρο σαχλες στο παιδι του στυλ θα σε δωσω στον γυφτο αν δεν κατσεις φρονιμα.
Ή να μην του βαζει dvd στην τηλεοραση για να ησυχασει το κεφαλι τους.
Ή να μην του φωναζει οταν κανει ζημια.
Ή να μην του φωναζει οταν δεν διαβαζει και να περναει απειρες ωρες διαβαζοντας το ωστε να ανταποκριθει στα σχολικα καθηκοντα. (καταπιεση δεν ειναι αυτο?).
Η χειροδικια σαφως και γινεται σπανια αλλα γινεται και οχι δημοσια και με ηπιο τροπο.
Εαν καλοσκεφτεις απο την στιγμη που διαπαιδαγωγεις τοτε δεν υπαρχει τιποτα που να γινεται σωστα, γιατι θετεις στον αλλο καλουπια οπως σε καλουπια ειμαστε και θα ειμαστε μεχρι το τελος της ζωης μας.
Ετσι ειναι τα πραγματα.
Σαφως και υπαρχουν ορια και για μενα δεν εχουν ξεπεραστει με τις περιγραφες....αλλα μπορει να κανω και λαθος γιατι δεν εχω αρκετες ,αλλα ουτε οι υπολοιποι εχετε.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Εννοω οτι εχει εναν συζυγο μπλεγμενο στο ποτο και την κοσμαρα του...παπου-γιαγια που ειναι μαλλον οτι χειροτερο μεγαλωνει δυο παιδια μικρα μονη της και δουλευει για να βοηθαει στα εξοδα του σπιτιου (που μαλλον αυτο ειναι η ξεκουραση της οπως εχουν τα πραγματα).Quote:
keep, τί εννοείς?
ναι, και?
η μόνη είναι?
σύζυγο μπλεγμένο στο ποτό?
και παιδιά που τα μεγαλώνουν παππούς και γιαγιά?
και αυτό τί σημαίνει?
πώς επειδή η ίδια θέλει να γίνουν τα παιδιά της αυτό που δεν έγινε αυτή? αυτή θα τα τα μαλλιοτραβάει?
αν χρειάζεται να την δει ειδικός τότε να την πάνε.
τα παιδιά δεν φταίνε.
δεν μπορώ να ακούω τέτοια.
τα παιδάκια δεν φταίνε σε τίποτα.
η μάνα είναι απαραδέκτη
Quote:
Εγω δεν εχω δει ποτε κανενα που να μη λεει ενα σωρο σαχλες στο παιδι του στυλ θα σε δωσω στον γυφτο αν δεν κατσεις φρονιμα.
Ή να μην του βαζει dvd στην τηλεοραση για να ησυχασει το κεφαλι τους.
Ή να μην του φωναζει οταν κανει ζημια.
Ή να μην του φωναζει οταν δεν διαβαζει και να περναει απειρες ωρες διαβαζοντας το ωστε να ανταποκριθει στα σχολικα καθηκοντα. (καταπιεση δεν ειναι αυτο?).
Η χειροδικια σαφως και γινεται σπανια αλλα γινεται και οχι δημοσια και με ηπιο τροπο.
Εαν καλοσκεφτεις απο την στιγμη που διαπαιδαγωγεις τοτε δεν υπαρχει τιποτα που να γινεται σωστα, γιατι θετεις στον αλλο καλουπια οπως σε καλουπια ειμαστε και θα ειμαστε μεχρι το τελος της ζωης μας.
Ετσι ειναι τα πραγματα.
Σαφως και υπαρχουν ορια και για μενα δεν εχουν ξεπεραστει με τις περιγραφες....αλλα μπορει να κανω και λαθος γιατι δεν εχω αρκετες ,αλλα ουτε οι υπολοιποι εχετε.
πέρα από το διάστημα της χειρότερης μανίας μου, δεν ξέρω πόσο κακό έκανα στη κόρη μου.κατηγορήθηκα γι\'αυτό και ακόμη και τώρα, κλαίω.
κλαίω για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον.
ποτέ δεν την απείλησα με το θα σε δώσω κάπου.
για το διάβασμα την αφήνω ελεύθερη.
ζημιές δεν έκανε, αλλά και να έκανε, τί σημασία έχει ένα βάζο, μπροστά στη ψυχούλα του?
για τα dvd τρελαίνεται, οπότε τί να τη στείλω?
Απο που το κρινεις αρκτος?Quote:
ναι, και?
η μόνη είναι?
σύζυγο μπλεγμένο στο ποτό?
και παιδιά που τα μεγαλώνουν παππούς και γιαγιά?
και αυτό τί σημαίνει?
πώς επειδή η ίδια θέλει να γίνουν τα παιδιά της αυτό που δεν έγινε αυτή? αυτή θα τα τα μαλλιοτραβάει?
αν χρειάζεται να την δει ειδικός τότε να την πάνε.
τα παιδιά δεν φταίνε.
δεν μπορώ να ακούω τέτοια.
τα παιδάκια δεν φταίνε σε τίποτα.
η μάνα είναι απαραδέκτη
Εχεις μαλιοτραβηγμα και απειλη για ορφανοτροφειο προς το παιδι...αυτα εχεις στα χερια σου.
Διαμαρτυρια του παιδιου οτι του τραβηξε το μαλλι η κακη μαμα και του ειπε πως θα το κλεισει ορφανοτροφειο.
Απο την αλλη εχεις ολα τα αλλα.
Για διαβασε μια τα ποστ και τις περιγραφες...
Με ποιον τροπο την τιμωρουσες ωστε να μαθει το επιτρεπτο?Quote:
πέρα από το διάστημα της χειρότερης μανίας μου, δεν ξέρω πόσο κακό έκανα στη κόρη μου.κατηγορήθηκα γι\'αυτό και ακόμη και τώρα, κλαίω.
κλαίω για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον.
ποτέ δεν την απείλησα με το θα σε δώσω κάπου.
για το διάβασμα την αφήνω ελεύθερη.
ζημιές δεν έκανε, αλλά και να έκανε, τί σημασία έχει ένα βάζο, μπροστά στη ψυχούλα του?
για τα dvd τρελαίνεται, οπότε τί να τη στείλω?
Μπηκε ή δεν μπηκε σε ενα κοινωνικο καλουπι?
Για να μπεις σε ενα καλουπι πρεπει να της δειχνεις οτι εκανε λαθος φυσικα.
Δεν κατηγορησα αρκτος εσενα αλλα η διαπαιδαγωγηση ειναι εκ φυσεως \"αδικη\" με το παιδι και με τους μεγαλους ως το τελος της ζωης τους.
Ακομα και ο θεοποιημενος διαλογος μεταξυ γονιου και παιδιου ειναι μορφη ψυχολογικης βιας αν φερει το επιθυμητο διαπαιδαγωγισημο αποτελεσμα.
Φυσικα υπαρχουν καποια στανταρ αλλα μπορει κανεις να πει οτι τα στανταρ αυτα εδω παραβιαστηκαν?
Πρεπει να κρινεις τον αλλο οχι απλως αυστηρα αλλα ανελεητα για να πεις οτι παραβιαστηκαν...συμφωνα παντα με οσα εχουν γραφτει μεχρι εδω.
Ως επι το πλειστων η ρειν ξερει καλυτερα αλλα τις δειχνω και την αλλη οψη και φυσικα αν υπαρχει κακοποιηση πρεπει να δρασει εξυπνα και με προσοχη.
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Θα ήθελα τη γνώμη σας.Κάποια από τα μέλη γνωρίζουν από προηγούμενες αναφορές μου πως μεγάλωσα σε κακοποιητική οικογένεια,όπου και οι δύο γονείς είχαν συμπεριφορές κακοποιητικές απέναντι στα παιδιά τους.
Αυτό που με απασχολεί αυτές τις μέρες,είναι πώς στεναχωριέμαι με την κακοποίηση που δέχονται τα ανήψια μου.Το κοριτσάκι του αδερφού μου,μου εξομολογήθηκε πως η μητέρα το χτυπάει πολύ.Η εξομολόγηση έγινε σε ανύποπτο χρόνο,βρισκόταν στο σπίτι μου,συζητάγαμε γενικά για το θέμα της τιμωρίας στα παιδιά,με αφορμή κάποια ταινία που είχαμε δει.\"Θεία\",μου λέει,\"να τα πεις αυτά στη μητέρα μου\".Τη ρώτησα γιατί λέει κάτι τέτοιο και μου είπε πως την τιμωρεί και πως της τραβάει τα μαλλιά πολύ δυνατά.Να,λέει,βάλε εδώ το χέρι σου.Και μου έβαλε τα χέρια μου στο δέρμα του κεφαλιού της,όπου δύο εξογκώματα υπήρχαν σε σημεία που είχαν τραβηχτεί τα μαλλιά.Πονάνε,μου είπε.Το άλλο μου ανηψάκι τότε,ο αδερφός της,που ήταν κι αυτός εκεί,είπε πως πολλές φορές της μητέρας τους της \"μένουν\" μαλλιά στο χέρι.
Η κακοποίηση συνεχίζεται και σε άλλους,δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό;O αδερφός μου πού είναι,γιατί δεν το σταματά;Tι να σταματήσει θα ρωτήσετε,ακόμη δεν αντιλαμβάνεται τον κύκλο,ακόμη αρνείται για τον ίδιο,θα δει τα παιδιά του;
H μητέρα πιέζει και τα δύο παιδιά για καλούς βαθμούς,το κοριτσάκι πριν λίγες μέρες είχε βρει καταφύγιο σε άλλο συγγενικό σπίτι,γιατί φοβόταν να γυρίσει ,επειδή θα έτρωγε ξύλο για τη βαθμολογία της,που δεν ήταν τόσο καλή όσο\"έπρεπε\"να μην αρχίσω να βρίζω τώρα.
Πώς να το χειριστώ δίχως να θεωρηθεί η αντίδρασή μου παρεμβατική,υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω δίχως να περάσω τα όρια και να \"μπω\"στα χωράφια μίας άλλης οικογένειας;Aπό την άλλη,δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη,ξέροντας πως τα παιδιά τραυματίζονται,πως ξεσπάνε πάνω τους προσωπικά τους προβλήματα,με ποιος ξέρει τι συνέπειες πάνω τους στο μέλλον.
Να πω ότι δείγματα κακοποιητικής συμπεριφοράς η μητέρα έχει δείξει πολλά στο παρελθόν ξανά,το αγόρι κάποιον καιρό είχε αναπτύξει κλειστοφοβικές συμπεριφορές,γιατί το κλείδωνε στην τουαλέτα,ενώ επίσης εξαιτίας διάφορων απειλών και τιμωριών με κλεισίματα έξω από το σπίτι,τρομοκρατία εν είδει θα σε δώσω στον παπά,θα σε στείλω στο ορφανοτροφείο,θα σε παραδώσω στην αστυνομία,ήδη έχουν αφήσει τα χνάρια τους με διάφορους τρόπους.
Πώς μπορώ να φερθώ,χωρίς να διασχίσω όρια,αλλά κοιτάζοντας και το συναισθηματικό συμφέρον των παιδιών;Nα μιλήσω στα ίδια,να μιλήσω στον αδερφό μου,σε αυτήν,σε έναν ψυχολόγο,τι προτείνετε,θέλω μία κατεύθυνση.
κιπ, σύμφωνα με το πρώτο ποστ της ρέιν μιλάω.
αν η ρέιν άλλαξε κάποιο στοιχείο στις δικές τις περιγραφές οκ.
αν όχι, επιμένω σε αυτά που είπα.
Χμ δεν αντιλεγω οτι μπορει να εχεις και δικιο εμενα κυριως αυτο δεν μου αρεσει νομιζω ειναι το χειροτερο.Quote:
γιατί το κλείδωνε στην τουαλέτα
Τεσπα ακουστηκαν και οι δυο αποψεις και συμβουλη μου ειναι να ειναι συμμαχος με την μανα η rain...οσο μπορει και να βοηθαει και να βοηθησει και τα παιδια...δεν ξερω πως θα τα καταφερει ολα αυτα και να μην ειναι ταυτοχρονα ιδιαιτερα παρεμβατικη.
Ελπιζω να πανε ολα καλα.
Quote:
Ως επι το πλειστων η ρειν ξερει καλύτερα
αλλα τις δειχνω και την αλλη οψη και φυσικα αν υπαρχει κακοποιηση πρεπει να δρασει εξυπνα και με προσοχη.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ πάλι?
κιπ, εδώ διαφωνούμε δηλαδή.
εσύ λες πως το να σου ξεριζώσουν τούφες μαλλιών ίσως να μην είναι.
κι εγώ λέω πως είναι.
έτσι?
ή κάνω λάθος?
Υπαρχουν πολλως ειδων περιγραφες...σου ξεριζωνω τουφες μαλλιων,σου τραβαω το μαλλι (και φυσικα μενουν μερικες τριχες στο χερι),κανω καρουμπαλο σε ενα επταχρονο φυσικα με το να του τραβηξω ελαφρα το μαλλι γιατι ειναι εξαιρετικα ευαισθητα...τεσπα δεν ειναι σωστο φυσικα ουτε θα το εκανα αλλα δεν κρινω και τοσο αυστηρα τους αλλους.Quote:
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ πάλι?
κιπ, εδώ διαφωνούμε δηλαδή.
εσύ λες πως το να σου ξεριζώσουν τούφες μαλλιών ίσως να μην είναι.
κι εγώ λέω πως είναι.
έτσι?
ή κάνω λάθος?
Γιατι παντα κρινουμε τους αλλους μεχρι να βρεθουμε στην θεση τους πολλες φορες και βλεπουμε τελικα οτι απλουστατα...ειχαν δικιο πολλες φορες.
Προσπαθω να κρατω ισορροπιες περαν του ασπρομαυρου.
Ενα ποστ που θα λεει το ποσο \"κακη\" ειναι η μανα δεν νομιζω να ηταν ιδιαιτερα εποικοδομητικο και σαφως απεχει πολυ απο την αληθεια ισως, οταν παιζουμε με τις λεξεις σε ενα γραπτο κειμενο.
Προσπαθω να δω τα γεγονοτα και εχω εμπιστοσυνη στην rain δεν νομιζω να μπορω να προσθεσω κατι και η αληθεια ειναι συνηθως καπου στη μεση παντα.