Νομίζω ότι είσαι λίγο αυστηρή αλλά θα μπορούσα να συμφωνήσω με το οφθαλμός αντί οφθαλμού. Γιατί έτσι μπορείς να καταλάβεις τι έκανες. Αλλά πχ άμα σκοτώσεις γιατί να μην σε σκοτώσουν; Λες τι θα πάθει; Με αυτή τη λογική τι έπαθε και ο άλλος που σκοτώθηκε.. Επιπλέον ο άλλος βίασε μια φορά κι εσύ λες να τον βιάζουν καθημερινά. Και όσο για τους εμπόρους ναρκωτικών διαφωνώ στο ότι πρέπει να πεθάνουν επιτόπου. Να έχουν μάθει τα παιδιά να μην παίρνουν ναρκωτικά από τους γονείς τους.Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Να σου πω.
Πιστεύω στην αναγκαιότητα της θανατικής ποινής διότι δεν πιστεύω καθόλου στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού απόδοσης δικαιοσύνης που επικρατεί στον κόσμο μας. Εάν τα ισόβια ήταν πραγματικά ΙΣΟΒΙΑ και όχι \"κάθομαι 15 χρονάκια και μετά πληρώνω και με βγάζουν λόγω καλής διαγωγής\" δεν νομίζω να ήμουν τόσο υπέρ, ούτε γνωρίζοντας τις συνθήκες σε πάμπολλες φυλακες όπου είναι κυριολεκτικά σαν να πηγαίνεις κατασκήνωση.
Μπορεί μεν να είμαι υπέρ όμως, αλλα για συγκεκριμένα κακουργήματα. Μου αρέσει η ιδέα του \"οφθαλμον αντί οφθαλμού\" αλλα p.x. κάποιον που έχει δολοφονήσει έναν άλλον άνθρωπο, το να τον σκοτώσουμε δεν θα έχει καμια ουσία. Θα πεθάνει.. ε και τι έπαθε; Διά βίου εγκλεισμός -μην σου πω και καψώνια- θα μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν τιμωρία. Φιλε μου, βίασες; Ποσα χρονια σου ρίξαν, 3; E, για 3 χρονια θα σε βιάζουν κάθε μέρα. Έδειρες θανάσιμα τον συνάνθρωπο σου και πήρες 7 χρονάκια; Κάθε εβδομάδα θα σε σπάνε στο ξύλο οι εκπαιδευμένοι φυλακες.
Για εμενα η θανατική ποινή θα έπρεπε να εφαρμόζεται κυρίως σε πολιτικούς -των οποιων οι πράξεις καταδικάζουν ολόκληρους λαούς- και σε πράξεις που 1) έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά η ανυπεράσπιστους ανθρώπους και 2) έχουν τάσεις επανάληψης. Ας πούμε, όσους στήνονται έξω από τα δημοτικά σχολεια και πουλάνε κοκαΐνη στα παιδιά, εκτέλεση επιτόπου, συνοπτικές διαδικασίες.