Quote:
Originally posted by RainAndWind
Κοίτα Φωτεινή,πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν και τις διαβαθμίσεις της βίας.Μία θεία μου που κάποτε ο μακαρίτης πλέον σύζυγός της της είχε σπάσει ενίοτε πλευρά,σαγόνι,είχε κουρέψει τις κόρες του με την ψιλή ως αντίποινα σε νοητή ασέβειά τους,ήταν αλκοολικός σε προχωρημένο εθιστικό στάδιο,που μπροστά σε άλλα άτομα είχε επιχειρήσει να την πνίξει σε βαρέλι,που κάθε φορά που η αστυνομία τον συλλάμβανε μετά από κάθε επεισόδιο τέτοιο και παρολαυτά εκείνος την καταδίωκε,την σάπιζε και ξανά μανά τα ίδια,αυτή η γυναίκα ήξερε πως με τις συγκεκριμένες συνθήκες που αντιμετώπιζε ήταν προτιμότερο να μείνει ζωντανή,να επιβιώσει,παρά να φύγει και να θαφτεί σε κάποιο νεκροταφείο,αυτή και τα παιδιά της.
Δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω το δικό της ένστικτο επιβίωσης,εγώ που με κανέναν σύντροφό μου δεν πέρασα ανάλογη βία,γιατί κρίνω πως το ένστικτό της την προειδοποιούσε σωστότατα.Θα την σκότωνε,ο μόνος τρόπος να τη γλύτωνε ήταν να διαφύγει στο εξωτερικό.Και με παιδιά και δίχως πόρους,ήξερε πως κανένας συγγενής δεν θα αναλάμβανε να τη στηρίξει απέναντι στον κίνδυνο που θα διέτρεχε και η δική του ακεραιότητα και πως κανένα καταφύγιο δεν θα την έσωζε από το βέβαιο θάνατο μόλις την έβρισκε.
Φυσικά,η ευθύνη ήταν δική της που δεν έφυγε από το πρώτο ξέσπασμα βίας,πριν η βία αυτή κλιμακωθεί μέσα στο χρόνο και παγιωθεί.Εκεί ναι,δέχομαι πως η έλλειψη γνώσης και σωστών υπολογισμών των επερχόμενων κακών,την οδήγησε σε ένα φριχτό σφάλμα.Προλαμβάνεις τη βία,παρά τρέχεις μετά,γιατί τα πόδια σου με τον καιρό γίνονται όλο και πιο αδύναμα/φεύγεις νωρίς από τέτοιες σχέσεις,μετά είναι συνήθως πολύ αργά για να φύγεις πια.
διαβασες τι εχω γραψει σχετικα με την ξαδερφη μου?