Πως έχει κάνει καλό ρε παιδιά, έχετε αποδείξεις; Επιστήμη ίσον γνώση, τι πιο αξιόπιστο από τη γνώση;;;;
Printable View
Πως έχει κάνει καλό ρε παιδιά, έχετε αποδείξεις; Επιστήμη ίσον γνώση, τι πιο αξιόπιστο από τη γνώση;;;;
η επιστημη εξελιχθηκε και μεσα απο την αμφισβητηση και μεσα απο την αποδοχη. δεν παει μεσα απο εναν δρομο μονο.
στην περιπτωση μας: οταν παω σε εναν ειδικο, δεν τον αποδεχομαι με το καλημερα σας. μεσα απο τον τροπο του θα ερθει η αποδοχη, η εμπιστοσυνη οτι μου κανει σαν ειδικος.
Ναι αλλά όχι να αμφισβητήσουμε την ίδια την επιστήμη, άλλο αυτό. Επίσης άλλο το να πας σε έναν ψυχολόγο που δεν ξέρρεις αν είναι καλός, η επιστήμη μία είναι και είναι καλή, (δλδ μπορεί να λύσει το 80% των προβλημάτων και τα άλλα δεν λύνονται) αυτός δεν ξέρουμε αν την κατέχει.Quote:
Originally posted by Sofia
η επιστημη εξελιχθηκε και μεσα απο την αμφισβητηση και μεσα απο την αποδοχη. δεν παει μεσα απο εναν δρομο μονο.
στην περιπτωση μας: οταν παω σε εναν ειδικο, δεν τον αποδεχομαι με το καλημερα σας. μεσα απο τον τροπο του θα ερθει η αποδοχη, η εμπιστοσυνη οτι μου κανει σαν ειδικος.
Quote:
Originally posted by Psychologist
Φοβάμαι Δημήτρη ότι είσαι σε συγχηση. Εχεις μπερδέψει κάποια πραγματα. Εβαλες την κοινωνια, τις ψυχικες παθησεις, τους ψυχολογους και τις φαρμακοβιομηχανιες σε ενα καζάνι και του έδωσες ενα.. κλωτσο. Ισως θα επρεπε να διαχωρισεις λιγο τα πραγματα.
επππππππ οχι ντριπλες αναμεσα μας ε?
πως γεννηθηκαν οι ψυχικες παθησεις δηλαδη?
απο μικροβια? απο σκουληκια? απο τι ακριβως?
η δεν γνωριζεις την απαντηση?
Μετα θες να διαχωρισεις τους ψυχολογους απο τους ψυχιατρους.
Καλα κανεις, αλλα απαντησε μου γιατι να παρω θεση εγω στις κοντρες σας και στο πως μοιραζεται τα χωραφια σας?
Η μηπως δεν εχετε και οι δυο το ιδιο αντικειμενο απλα με αλλα μεσα?
Το οτι υπαρχουν κακοι ψυχολογοι δεν ειναι αιτια να αφοριζεις τους παντες. Ετσι τους εκχωρείς μια δυναμη κι ενα δικαιωμα που δεν εχουν.
κανεις λαθος δεν τους αφοριζομαι, τους θεωρω αχρηστους με την εννοια οτι ειναι περιττο επαγγελμα, ειναι ενα επαγγελμα που φτιαχθηκε οταν η κοινωνια μας αρχισε να γινεται αλλοτροιωμενη.
Αρα μου ζητας να αποδεχτω το οτι η κοινωνια ειναι αλλοτροιωμενη,
και κατα συνεπεια τις λυσεις που η ιδια η κοινωνια δινει,
την προσφυγη μου σε ψυχολογους σε προβληματα που η ιδια μου δημιουργησε.
Τελικα αυτη η κοινωνια εχει τις αγαθοτερες των προθεσεων,
οχι μονο μου δημιουργει το προβλημα, αλλα μου εχει ετοιμη και την λυση.
Ευχαριστω δεν θα παρω, ουτε το ενα πακετο ουτε το αλλο,
μου ειναι αχρηστα και τα δυο.
Οι φαρμακοβιομήχανοι θα συμφωνησουν μαζι σου οτι ειναι αχρηστοι οι ψυχολογοι για κανουν θραυση τα προιοντα τους. Γιατί οσοι κανουν ψυχοθεραπεία και βρισκουν τον εαυτο τους ειναι διαφυγοντα κερδη για εκεινους.
οχι δα!
στην κοινωνια γνωριζεις οτι ολα τα κομματια που αποτελουν μια αλυσιδα, ο καθενας σπρωχνει τον αλλο για να πιασει ενα ακομα κρικο περισσοτερο απο αυτο που εχει.
Δεν αμφιβαλλω οτι η αγορα ειναι μικρη, οι δε επαγγελματιες μπολικοι.
Θα στο ξαναπω: για πιο λογο να εμπλακω στο πως μοιραζεται εσεις το ψωμι σας? πλακωθητε οσο καλυτερα μπορειτε, με συνεδρια, εξτρα DSM, με ανταλλαγες επιστολων στον APA, περιμενοντας ποτε θα βγει εκτος η ταδε συμπεριφορα σαν αποκλινουσα και τα γνωστα....
Η μηπως μεχρι πριν χρονια δεν κυνηγουσατε τους ομοφιλοφιλους για να τους καθισετε στο ψυχαναλυτικο κρεβατι?
Σχετικα με την σχεση με το χρημα τωρα. Το θεμα ειναι να δωθει προταιρεότητα στην σχεση κι οχι σε κατι δομικο όπως τα λεφτα. Εγω αρκετες φορες εργαστικα χωρις να λάβω αμοιβη με την προυποθεση ότι ο ανθρωπος απεναντι θελει, εχει κινητρο να \"δουλεψει\". Και εδιωξα ανθρωπους που ειχαν χρηματα αλλα οχι κινητρο.
θυμαμαι μια κοπέλα που αφοτου εφάρμοσε όσα λεγαμε στις συνεδριες οι γονείς της ως επιδειξη δυναμης την έδιωξαν απο το σπιτι. Της ξεκαθαρισα ότι μπορεί να σκεπτεται όλα τα άλλα έξοδα της πλην των συνεδριων μας. Μεχρι τον ωριμο αποχαιρετησμό της οι γονεις την παρακαλούσαν να γυρισει σπιτι.
εβγαζες οσα χρειαζοσουν για να ζεις ανετα?
Και κατι τελευταίο. Δεν μπορεις να κανεις ψυχοθεραπεία σε ισότιμη βάση (δηλαδή σε φίλους και γνωστούς).
δεν με πιανεις,
ουτε στο ποντο, σορρυ κιολας.
ΔΕΝ κανω ψυχοθεραπεια, ειμαι εναντια σε αυτο.
ΔΕΝ παιζω με τεχνικες, ΔΕΝ προσεγγιζω ανθρωπους με εγχειριδια,
ΔΕΝ μαθαινω σε σχολες στο να επικοινωνω με ανθρωπους.
Ειμαι απλα ανθρωπος και μιλιστα χαμηλου σκαλοπατιου και με την εννοια της μηδαμινης αξιας οσο με αφορα.
Κατεβα απο εκει που εισαι και θα δεις οτι ειναι πιο ευκολο απο οτι νομιζεις.
Οσο στεκεσαι αλλου ομως ΔΕΝ μπορεις να δεις τιποτα.
Βεβαια σαν επαγγελματιας ολο αυτο ειναι σχημα οξυμωρο.....
Θα σου πω δυο λόγους. Αρχικά γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να σε πονέσουν με δυσάρεστες ερμηνείες.
μα γιατι να μην με πονεσουν?
εχω βαρεθει πια να ακουω αρκετο κοσμο οτι θελει να αποφυγει τον πονο.
Μου εξηγεις το γιατι?
Γιατι ειναι κακο να πονας?
Και πως ειναι δυνατον να θες να ζεις σωνει και καλα μονο με την χαρα?
Η αλλιως, πως μπορεις να περασεις στην χαρα αν πρωτα δεν περασεις απο τον πονο?
Ο πονος ομως ο οποιος δεν αναλυεται μεσα σου ειναι δυσβαχταχτος....
αυτο ναι ειναι προβλημα. Αυτο το καταλαβαινω.
Αλλα να προσπαθεις να αποφυγεις ανθρωπινα συναισθηματα?
Πως εχει μεταβληθει ετσι ο ανθρωπος?
εξηγησε το μου και αυτο.....
Οπότε για να μην έχει το δικαίωμα κανεις να εχει πρόσβαση στην ιερότητα της ψυχής σου μου λες ότι την ανοίγεις στον κάθε άσχετο (περι των ψυχικών θεματων) κι ανεκπαίδευκτο! Καταλαβαίνεις το παραδοξο βρε Δημήτρη?
οχι, ειλικρινα κιολας......
εμενα μου αρεσει να εκτιθομαι,
πιστευω οτι οσο πιο πολυ εκτιθομαι, τοσο πιο ευκολα με γνωριζω τοσο πιο ευκολα με βελτιωνω.
Αποσπαω τον εαυτο μου και τον χαριζω στους αλλους,
αρκει να καθομαι σε μια γωνια και να με παρατηρω μαζι με τους αλλους.
Πως αλλιως θα κανω τις παρατηρησεις μου?
Αληθεια τι πιστευεις οτι μπορει να μου κανει ενας ανεκπαιδευτος?
δινεις σημασια στον ανεκπαιδευκτο αλλα γνησιο ανθρωπο η στον ανθρωπο που εχει το training αλλα κατεχει χαλαρα την τεχνικη του μανιπιουλαρισματος?
Μπορεί να είναι φίλος και να έχει τις αγνοτερες αγιότερες προθέσεις.
μυθος αυτο και το γνωριζεις,
δεν υπαρχουν αγνες προθεσεις.
Υπαρχουν στιγμες και συνθηκες που ισχουν για ολους τους ανθρωπους.
Μην το αναλυσω και αλλο αυτο ε? μαλλον συμφωνουμε.
Κι ερχόμαστε στον δευτερο λόγο. Ο άνθρωπος αυτός πιθανός να συσχετίσει αυτά που του λες με δικιές του εμπειρίες και να κανει αυτό που λέμε \"κακόηθες καθρέπτισμα\". Να δει πανω σου δικες του πτυχές τις οποίες απεχθανεται και να την πληρώσεις για δυο! Μια για σενα και μια για εκεινον.
στις διαπροσωπικες σχεσεις δεν μπορει κανεις να πιστευει οτι θα κερδισει και αυτο μονο.
Θα ερθει η στιγμη που θα χασεις.
Και μπορει μαλιστα να χασεις πολυ.
Εσυ το λες κακοηθες καθρεπτισμα, εγω το λεω παιχνιδι της ζωης.
Αλλα αν δεν συγχρωτιστω με ανθρωπους,
πως εχω ελπιδες να κερδισω κατι νεο στη ζωη μου?
Κρατάω την προοπτική για κοψιδια και ουζάκια.
Φιλικά
τιποτα καλυτερο απο ενα κιλο παιδακια, πιστεψε με....
Ξερεις σε ολα αυτα,
το αισθημα του φοβου, του αγνωστου, ειναι που μας κυριαρχουν.
Οι ανθρωποι θελουν σωνει και καλα απαντησεις ενω δεν υπαρχουν,
ενω απαντησεις που μπορουν ευκολα να τις βρουν,
που ειναι εννοω μπροστα στα ματια τους, ουτε που τους απασχολουν.
Το δυσκολο εγινε δυσκολοτερο,
και το ευκολο απιθανο....
Οσο πιο πολυ αναλυεις την ζωη,
τοσο αυτη θα σου δημιουργει εμποδια..... και χμμμ και τελικα επαγγελματιες αναλυτες.
Quote:
Originally posted by streidi
Σεβαστή η άποψή σου, απλά διαφωνώ! :-)
Από τη στιγμή που απορρίπτεις εξαρχής όλους τους ψυχολόγους, οπως πολύ σωστά είπες δεν έχω να σου πω τίποτα σαν ψυχολόγος. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, δεν έχω άλλη άποψη, παρά του εαυτού μου, που είναι ψυχολόγος, οπότε μάλλον δε μένει τίποτα άλλο να πω πάνω σ\'αυτό, ε; ;-)
Καλή συνέχεια!
αμα θες να παραμεινεις ψυχολογος,
νομιζω οτι η συζητηση μας εχει τελειωσει.
Η και να μου απαντησεις,
πιστευω οτι γνωριζεις τι σοι απαντησεις θα λαβεις.
Μάλλον κι εδω μας μιλας για τους προσωπικούς φόβους κι αγωνίες. Ισως εκφράζεις και κάτι γενικότερο. Υπάρχει αυτός ο φόβος του αγνώστου και η προσπάθεια να ελένξουμε ενα χαοτικό περιβάλλον. Ετσι για να κλείσουμε την αντιπαράθεση μας σου απαντώ και για τις αιτίες που γέννησαν τα ψυχικά προβλήματα. Ο φόβος του αγνώστου, ο φοβος της εκμηδένισης, ο φόβος της εγκατάληψης.Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Φοβάμαι Δημήτρη ότι είσαι σε συγχηση. Εχεις μπερδέψει κάποια πραγματα. Εβαλες την κοινωνια, τις ψυχικες παθησεις, τους ψυχολογους και τις φαρμακοβιομηχανιες σε ενα καζάνι και του έδωσες ενα.. κλωτσο. Ισως θα επρεπε να διαχωρισεις λιγο τα πραγματα.
[color=Purple]
επππππππ οχι ντριπλες αναμεσα μας ε?
πως γεννηθηκαν οι ψυχικες παθησεις δηλαδη?
απο μικροβια? απο σκουληκια? απο τι ακριβως?
η δεν γνωριζεις την απαντηση?
Μετα θες να διαχωρισεις τους ψυχολογους απο τους ψυχιατρους.
Καλα κανεις, αλλα απαντησε μου γιατι να παρω θεση εγω στις κοντρες σας και στο πως μοιραζεται τα χωραφια σας?
Η μηπως δεν εχετε και οι δυο το ιδιο αντικειμενο απλα με αλλα μεσα?
Δεν σου ζητηθηκε να παρεις θεση. Αν σε εξυπηρετεί να τα εχεις αχταρμα στο μυαλό σου δικαιωμα σου. Οι κλινικοι ψυχολόγοι προσπαθούν να θεραπεύσουν μεσα απο το λόγο κι όχι να καταπραυνουν τα συμπτωματα με φαρμακα. Αν στο μυαλό σου η ναρκωση με ψυχοφαρμακα και η ψυχοθεραπεία που ανακουφίζει και οδηγει σε καλύτερη ποιοτητα ζωής ταυτίζονται μάλλον επιβεβαιώνεις ότι βρισκεσαι σε πληρη συγχηση.
Το οτι υπαρχουν κακοι ψυχολογοι δεν ειναι αιτια να αφοριζεις τους παντες. Ετσι τους εκχωρείς μια δυναμη κι ενα δικαιωμα που δεν εχουν.
κανεις λαθος δεν τους αφοριζομαι, τους θεωρω αχρηστους με την εννοια οτι ειναι περιττο επαγγελμα, ειναι ενα επαγγελμα που φτιαχθηκε οταν η κοινωνια μας αρχισε να γινεται αλλοτροιωμενη.
Αρα μου ζητας να αποδεχτω το οτι η κοινωνια ειναι αλλοτροιωμενη,
και κατα συνεπεια τις λυσεις που η ιδια η κοινωνια δινει,
την προσφυγη μου σε ψυχολογους σε προβληματα που η ιδια μου δημιουργησε.
Τελικα αυτη η κοινωνια εχει τις αγαθοτερες των προθεσεων,
οχι μονο μου δημιουργει το προβλημα, αλλα μου εχει ετοιμη και την λυση.
Ευχαριστω δεν θα παρω, ουτε το ενα πακετο ουτε το αλλο,
μου ειναι αχρηστα και τα δυο.
Ως προς το σύστημα σου εγραψα πιω πάνω. Κανεις δεν σου δινει ευκολες λύσεις. Αν τις ψάχνεις μάλλον εσύ είσαι ο αναζητητής εύκολων συνταγών όπως να απορρίπτεις τους πάντες. Μοιάζεις σαν το θύμα του τροχαίου που απομακρύνει βρίζοντας το ιδιοκτήτη τροχοφόρου που τον κτήπησε λέγοντας \"εσύ με κτύπησες τωρα θέλεις να με πας και στο νοσοκομείο? Κι οι γιατροί δεν ανήκουν σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που έφτιαξε αυτους τους άθλιους δρόμους? Εσύ δεν μου δημιούργησες αυτήν την ανάγκη? Ε δεν παω πουθενα\". Τι να σου πω? Μείνε στην μέση του δρόμου. Οχι ομως να πλασσάρεις κι αυτην την αντίδραση, που θυμίζει παιδάκι που κτυπάει με πείσμα το ποδι του κάτω, ως ώριμη και συγκροτημένη.
Αν βολεύεσαι στην κακομοιρία σου και στο να είσαι ο διαμαρτυρώμενος αναξιοπαθόντας ενος αλλοτριωμένου συστηματος μεινε στην γκρινια σου. Κακομοίρης τρομοκρατης.
Οι φαρμακοβιομήχανοι θα συμφωνησουν μαζι σου οτι ειναι αχρηστοι οι ψυχολογοι για κανουν θραυση τα προιοντα τους. Γιατί οσοι κανουν ψυχοθεραπεία και βρισκουν τον εαυτο τους ειναι διαφυγοντα κερδη για εκεινους.
οχι δα!
στην κοινωνια γνωριζεις οτι ολα τα κομματια που αποτελουν μια αλυσιδα, ο καθενας σπρωχνει τον αλλο για να πιασει ενα ακομα κρικο περισσοτερο απο αυτο που εχει.
Δεν αμφιβαλλω οτι η αγορα ειναι μικρη, οι δε επαγγελματιες μπολικοι.
Θα στο ξαναπω: για πιο λογο να εμπλακω στο πως μοιραζεται εσεις το ψωμι σας? πλακωθητε οσο καλυτερα μπορειτε, με συνεδρια, εξτρα DSM, με ανταλλαγες επιστολων στον APA, περιμενοντας ποτε θα βγει εκτος η ταδε συμπεριφορα σαν αποκλινουσα και τα γνωστα....
Η μηπως μεχρι πριν χρονια δεν κυνηγουσατε τους ομοφιλοφιλους για να τους καθισετε στο ψυχαναλυτικο κρεβατι?
Παλι ανοιγεις πολλά θεματα! Το να ακολουθησω την δική σου συλλογιστική αφοριζοντας τους πάντες θα πέσω στην ίδια παγίδα με σενα. Σου μίλησα για τις φαρμακοβιομηχανίες τις οποίες εσυ αρχικά ανέφερες. Αν εσυ βλέπεις απλά και μόνο πόλεμο συμφερόντων απόλαυσε την μειωπική λογική σου. Όσο για τα διαγνωστικά εργαλεία όταν χρησιμοποιούνται για να δώσουν απλά ενα μπουσουλα στην θεραπεία είναι χρήσιμα. Αν ειναι για να βγάλουν διάγνωση και να βαλουν ταμπελα επικύνδινα. Το θέμα είναι πως τα χρησιμοποιεί κανείς. Το μαχαίρι και σκοτώνει και κοβει ψωμί. Για την ομοφυλοφιλία το θέμα είναι αν κάποιος νιώθει καλά με αυτό που είναι και που κάνει. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοιες προτιμήσεις. Πιθανός αφού με προκαλείς να σου απευθύνω σκληρό λόγο. Ως πάθηση θεωρήται αν κάποιος δυσφορεί με αυτό που κάνει ή το βγάζει ως επιδειξη.
Σχετικα με την σχεση με το χρημα τωρα. Το θεμα ειναι να δωθει προταιρεότητα στην σχεση κι οχι σε κατι δομικο όπως τα λεφτα. Εγω αρκετες φορες εργαστικα χωρις να λάβω αμοιβη με την προυποθεση ότι ο ανθρωπος απεναντι θελει, εχει κινητρο να \"δουλεψει\". Και εδιωξα ανθρωπους που ειχαν χρηματα αλλα οχι κινητρο.
θυμαμαι μια κοπέλα που αφοτου εφάρμοσε όσα λεγαμε στις συνεδριες οι γονείς της ως επιδειξη δυναμης την έδιωξαν απο το σπιτι. Της ξεκαθαρισα ότι μπορεί να σκεπτεται όλα τα άλλα έξοδα της πλην των συνεδριων μας. Μεχρι τον ωριμο αποχαιρετησμό της οι γονεις την παρακαλούσαν να γυρισει σπιτι.
εβγαζες οσα χρειαζοσουν για να ζεις ανετα?
Αν αυτό κατάλαβες τι να σχολιάσω. Όχι και να έχω ενοχικά που λαμβάνω χρήματα αντι να βουλιάξω τον άνθρωπο στην εξάρτηση για να ικανοποιηθούν εμπαθείς μισάνθρωποι που θέλουν να μείνουν στην γκρίνια τους και στην ισοπέδωση των πάντων. Το θέμα όπως είπα είναι το κίνητρο. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον εαυτό του. Αυτό έχει την μείζονα σημασία. Το να τρώγεσε για το σύστημα και το ποσο κακό είναι καί τους ψυχολόγους που κι αυτοι ειναι όλοι του πέρα για πέρα κακοί είσαι στην εύκολη λύση.
Για να κάνεις θεραπεία θέλει ψυχική δύναμη να έρθεις κατάματα με πράγματα καταστάσεις και συνθήκες που σε πόνεσαν. Και δυνατό μυαλό για να κάνεις διακρίσεις, τμηματοποίηση του υλικού αντι για την εύκολη ισοπέδωση κι απαξιωση. Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς ούτε για την θεραπευόμενη μου ούτε για όποιον άλλον έχει μπει σε αυτήν την επίπονη δοκιμασία. Ακόμα κι αν επεσε όποιος άνθρωπος (όπως ίσως η frei) σε κακα χέρια τουλάχιστον τόμησε να βγεί απο το αδιέξοδο που εσυ προφανός προτιμάς να ζεις. Ως αιώνιος διαμαρτυρόμενος.
Το να είναι κάποιος χέστης το καταλαβαίνω. Θέλει γενναιότητα να αντικρύσεις τον εαυτό σου και αυτά που σε πονάνε μέσα σε ψυχοθεραπεία. Κι ίσως περισσότερη κι απο αυτή που γνωρίζεις ότι δεν έχεις. Το να το παίζει, όμως ο χέστης και μάγκας κι αντηρισίας όπως εσυ... Αλλίμονο ο λιποτάκτης της μάχης, να ζητήσει και παρασημόφηρηση ήρωα.
Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσεις να κοιτάξεις τα χαλια σου. Εκτός κι μείνεις όπως εκείνη η ιστορία της αλεπούς με την κομμένη ουρά που κοροιδεύε τις άλλες. Επειδή είχαν αυτή την \"ανώφελη\" κι \"άχρηστη\" κατάλληξη στο σώμα τους.
δεν με πιανεις,
ουτε στο ποντο, σορρυ κιολας.
ΔΕΝ κανω ψυχοθεραπεια, ειμαι εναντια σε αυτο.
ΔΕΝ παιζω με τεχνικες, ΔΕΝ προσεγγιζω ανθρωπους με εγχειριδια,
ΔΕΝ μαθαινω σε σχολες στο να επικοινωνω με ανθρωπους.
Ειμαι απλα ανθρωπος και μιλιστα χαμηλου σκαλοπατιου και με την εννοια της μηδαμινης αξιας οσο με αφορα.
Κατεβα απο εκει που εισαι και θα δεις οτι ειναι πιο ευκολο απο οτι νομιζεις.
Οσο στεκεσαι αλλου ομως ΔΕΝ μπορεις να δεις τιποτα.
Βεβαια σαν επαγγελματιας ολο αυτο ειναι σχημα οξυμωρο.....
Απλά προβάλεις σε μένα όσα ισχύουν για σένα. Στα σίγουρα θα σε ανακουφίζει αυτό. Εσύ είσαι ο μεγάλος αμφισβητίας που με την ανάστροφη του χεριού σου απορρίπτεις τους πάντες. Εσυ, ο μέγας που αποκαλύπτεις την μεγάλη απάτη. Κι ας είσαι όπως λές τόσο χαμηλά. Αυτό κι αν είναι σχήμα οξύμωρο. Αφου θελεις ερμηνεία ας σου κάνω το χατήρι. Αυτές οι αντιδράσεις μοιάζουν μανιακές. Εσυ, ύψιστε, που βλέπεις το παραδοξο ενω οι άλλοι υστερούν. Κι ας είσαι (όπως λές) \"μηδαμινής αξίας\", μιλάς με την ύβρη του παντογνωστη. Και ξερεις πισω απο την μανια βρισκεται κατάθλιψη. Προτιμάς την αναστροφή της καταθλιψης σου σε μανία.
Και είσαι εναντια στην ψυχοθεραπεία. Και καλά κάνεις. Για φαντασου να σου στερήσει τέτοια επικά στοιχεία όπως να κρίνεις, να επικρίνεις και να κατακρίνεις τους πάντες? Αλήθεια, Δημήτρη, απο εκεί το nike name: Krino?
Θα σου πω δυο λόγους. Αρχικά γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να σε πονέσουν με δυσάρεστες ερμηνείες.
μα γιατι να μην με πονεσουν?
εχω βαρεθει πια να ακουω αρκετο κοσμο οτι θελει να αποφυγει τον πονο.
Μου εξηγεις το γιατι?
Γιατι ειναι κακο να πονας?
Και πως ειναι δυνατον να θες να ζεις σωνει και καλα μονο με την χαρα?
Η αλλιως, πως μπορεις να περασεις στην χαρα αν πρωτα δεν περασεις απο τον πονο?
Ο πονος ομως ο οποιος δεν αναλυεται μεσα σου ειναι δυσβαχταχτος....
αυτο ναι ειναι προβλημα. Αυτο το καταλαβαινω.
Αλλα να προσπαθεις να αποφυγεις ανθρωπινα συναισθηματα?
Πως εχει μεταβληθει ετσι ο ανθρωπος?
εξηγησε το μου και αυτο.....
Μα στην σοβαρή ψυχοθεραπεία έρχεσαι αντιμέτωπος με τα δυσάρεστα και επώδυνα συναισθήματα. Ακριβώς όπως σωστά λές \"πονος ομως ο οποιος δεν αναλυεται μεσα σου ειναι δυσβαχταχτος\".... Το πράττεις σε ασφαλές περιβάλλον. Υπάρχει και αυτό που λέμε \"επαφή με πραγματικότητα\" την οποία μάλλον δεν έχεις. Κατανοείς ότι ο ψυχικός πόνος αν δεν αναλυθεί είναι δυσβάκτακτος κι όμως προτιμάς να ζεις στην άρνηση. Αν εσύ θέλεις να μην επεξεργαστείς τα όποια θεματα σου και να υποφέρεις... Επιλογή σου. Όλοι έχουμε τα μαζοχιστικά μας, όπως κι εγω που κάθομαι και γράφω τωρα όλες αυτές τι αράδες. Ισως όμως τις διαβάσει κάποιος και βοηθηθεί στις άμυνες του απέναντι στο δηλητήριο που ρίχνεις.
Οπότε για να μην έχει το δικαίωμα κανεις να εχει πρόσβαση στην ιερότητα της ψυχής σου μου λες ότι την ανοίγεις στον κάθε άσχετο (περι των ψυχικών θεματων) κι ανεκπαίδευκτο! Καταλαβαίνεις το παραδοξο βρε Δημήτρη?
οχι, ειλικρινα κιολας......
εμενα μου αρεσει να εκτιθομαι,
πιστευω οτι οσο πιο πολυ εκτιθομαι, τοσο πιο ευκολα με γνωριζω τοσο πιο ευκολα με βελτιωνω.
Αποσπαω τον εαυτο μου και τον χαριζω στους αλλους,
αρκει να καθομαι σε μια γωνια και να με παρατηρω μαζι με τους αλλους.
Πως αλλιως θα κανω τις παρατηρησεις μου?
Αληθεια τι πιστευεις οτι μπορει να μου κανει ενας ανεκπαιδευτος?
δινεις σημασια στον ανεκπαιδευκτο αλλα γνησιο ανθρωπο η στον ανθρωπο που εχει το training αλλα κατεχει χαλαρα την τεχνικη του μανιπιουλαρισματος?
Αν όπως, σου είπα, δεί σε σένα πράγματα που δεν γουστάρει στον εαυτό του? Θα σε \"σφάξει\" όπως θα γούσταρε να κάνει στον εαυτό του που έχει τις ίδιες ανεπιθύμητες πτυχές. Και θα βιώσει ανακούφιση γιατί αντι για τον ίδιο κάποιος άλλος πήρε την άγουσα! Αν σου αρέσει τράβα! Θα γίνεις πρώτης τάξεως μεζές. Και θα επαναεπιβεβαιώσεις το άκαρδη κοινωνία. Μπορεί να το παίζεις προβληματικό παιδάκι που ψάχνει \"μαμάκα\" και κατανόηση ανάμεσα στους όποιους φίλους σου. Επιλογή σου. Μην μας κοτσάρεις όμως και την ανωριμότητα σου αυτή ως μαγκιά.
Μπορεί να είναι φίλος και να έχει τις αγνοτερες αγιότερες προθέσεις.
μυθος αυτο και το γνωριζεις,
δεν υπαρχουν αγνες προθεσεις.
Υπαρχουν στιγμες και συνθηκες που ισχουν για ολους τους ανθρωπους.
Μην το αναλυσω και αλλο αυτο ε? μαλλον συμφωνουμε.
Οπότε εσύ μπορείς να ανοίξεις το σώψυχο σου σε κάποιον που ενδεχόμενα να στην έχει στημένη στην γωνία? Και τον ονομάζεις αυτόν φίλο? Ξεκίνησα απο την βασική αυτή παραδοχή που συμφωνώ δεν είναι και τοσο γενικευμένη.
Κι ερχόμαστε στον δευτερο λόγο. Ο άνθρωπος αυτός πιθανός να συσχετίσει αυτά που του λες με δικιές του εμπειρίες και να κανει αυτό που λέμε \"κακόηθες καθρέπτισμα\". Να δει πανω σου δικες του πτυχές τις οποίες απεχθανεται και να την πληρώσεις για δυο! Μια για σενα και μια για εκεινον.
στις διαπροσωπικες σχεσεις δεν μπορει κανεις να πιστευει οτι θα κερδισει και αυτο μονο.
Θα ερθει η στιγμη που θα χασεις.
Και μπορει μαλιστα να χασεις πολυ.
Εσυ το λες κακοηθες καθρεπτισμα, εγω το λεω παιχνιδι της ζωης.
Αλλα αν δεν συγχρωτιστω με ανθρωπους,
πως εχω ελπιδες να κερδισω κατι νεο στη ζωη μου?
Πάλι τα κάνεις αχταρμά. Κι αναρωτιέμαι έτσι προσπαθεις να επιβληθείς, μέσα απο ασάφειες και ομιχλώδη τοπία ή απλά τα έχεις τελείως χαμένα? Το να προδωθείς, να σε αδειάσει κάποιος είναι όντος μέσα στο παιχνίδι της ζωης. Ταυτίζεις αυτό το πράγμα με το να ¨ανοίξεις\" την ψυχή σου σε κάποιον άλλο και να του εκμηστευρευτείς προσωπικά σου θέματα που δεν τον αφορούν στο κατω-κάτω? Και μετά να έχει το πάνω χέρι? Και να αναρωτιέσαι αν κρατάει μυστικά αυτά που του είπες ή σε σχολιάζει ως \"ψυχακια\". Στο όποιο ζόρι θα σκέφτεσε \"ο τύπος ξέρει τόσα για μένα. Άσε δεν με παίρνει\". Το να \"φορτώνεσαι\" και να \"βαραίνεις\" τον κύκλο σου ίσως σε τρέφει. Μαζί ταίζονται και τα ναρκισσιστικά της παρέας σου. Όπως την βρισκει ο καθένας. Τελικά εσύ που δεν θές το μανιπουλάρισμα είσαι που πέφτεις, τόσο εύκολα, θύμα χειρισμού. Προσπαθόντας να αποφύγεις να σε ελένξουν παραδίνεσαι στον έλεγχο.
Κρατάω την προοπτική για κοψιδια και ουζάκια.
Φιλικά
τιποτα καλυτερο απο ενα κιλο παιδακια, πιστεψε με....
Μην ζητάς όμως ψυχαναλύσεις στο δηθεν φιλικο όπως λες ότι κάνεις. Τζαμπέ πραγματα. Τα οποία και τα απορρίπτεις για τους άλλους, που πληρώνουν τα κοροιδα. Άλλωστε κάποιες περιπτώσεις είναι μη αναλύσιμες.
Ξερεις σε ολα αυτα,
το αισθημα του φοβου, του αγνωστου, ειναι που μας κυριαρχουν.
Οι ανθρωποι θελουν σωνει και καλα απαντησεις ενω δεν υπαρχουν,
ενω απαντησεις που μπορουν ευκολα να τις βρουν,
που ειναι εννοω μπροστα στα ματια τους, ουτε που τους απασχολουν.
Το δυσκολο εγινε δυσκολοτερο,
και το ευκολο απιθανο....
Οσο πιο πολυ αναλυεις την ζωη,
τοσο αυτη θα σου δημιουργει εμποδια..... και χμμμ και τελικα επαγγελματιες αναλυτες.
Ισως όμως και μέσα απο την ανάλυση να δίνεις, στην ζωή, χρώμα και νόημα. Εσύ μιλάς για την εμμονή. Τα πάντα προς ανάλυση. Εκεί συμφωνώ. Αλλά πάλι ταυτίζεις κάτι με την ολοκληρωτική και την συνεχή εφαρμογή. Σα να μπερδεύεις όσους πινουν κανα ποτηράκι με τους αλκοολικούς. Μια και αναφέρεις τους ¨επαγγελματίες αναλυτές\" να σου διευκρινήσω πως κάποιες περιπτώσεις είναι μη αναλύσιμες. Συνήθως, οχι αποκλειστικά, τις βρίσκεις εκεί όπου απαξιώνεται η ψυχοθεραπεία κι όσοι κάνουν σχετικές θεραπείες. Ο λόγος απλός. Τον ανέφερα σε κάποιο σημείο πιο πάνω. Η ιστορία της αλεπους με την κομενη ουρά μας εξηγεί το γιατί.
Όχχιιιιι
γύρισσαα από διακοπές και είδα τόνουςς από τα ροζ γράμματ του κρίνουυ
nooooooo!!
αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, απ\'οτι αυτά που λες για την θεραπεύτρια σου. μήπως αυτό ήθελε να σου δείξει με την συμπεριφορά της? ότι η σχέση σου επιφανειακά δείχνει οκ, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να διαταραχθεί?Quote:
Originally posted by frei
Για να διευκρινίσω, είμαι πολύ πριζωμένη με τα λόγια που μου έβαλε η γιατρός, επηρεάζομαι παρα πολύ ευκολα και ξεσπάω πάνω του.Quote:
Originally posted by Boltseed
αφου δεν εισαι ευχαριστημενη με το boyfriend , τοτε γιατι το κρατας? Απλα για να εχεις κατι?
Αν ημουν με τον δικό μου, θα έγραφα οτι δεν ειμαι ευχαριστημένη απο την σχέση μου. Δεν εχω κάτι να κρύψω. Απλώς και αυτος ξεπερνάει τα όρια οταν τσακωνόμαστε.
χμμμμμ εχουμε θεμα τελικα.....
:)
Mιλησα μαζί της, της το έφερα λίγο απαλά το θέμα με τις κουβέντες που μου είπε. Μου εξήγησε τους λόγους που τα είπε. Οπως το εξεφρασε εχθές, το δέχομαι απόλυτα. ΓΙατί της είπα τι με ενόχλησε και τι κατάλαβα και μου είπε τι ακριβώς εννοουσε. Ολα πολύ ωραία. Τώρα οσον αφορά το οικονομικό, δεν της το ανέφερα, αλλά απο την στιγμή που εγώ έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να την καλύψω, απλώς δεν θα την καλύψω. Αν μπορέσει να με καλύψει αυτή ως ψυχοθεραπευτρια με 2 φορές τον μήνα καλώς. Στο κάτω κάτω (το έχω πάρει εγωιστικά σήμερα) αυτή είναι η δουλειά της.Quote:
Originally posted by streidi
Καλησπέρα σας! Frei θα συμφωνήσω με την Lou, νομίζω θα βοηθούσε να το συζητήσεις στα ίσια μαζί της. Όχι να της μιλήσεις επικριτικά και να την κατηγορήσεις, αλλά να της πεις ότι δε σε βοηθάει να σε μπριζώνει και να τη ρωτήσεις γιατί το κάνει. Αφού σε βοήθησε όπως λες μέχρι τώρα και την επισκέπτεσαι τόσο καιρό, λογικά θα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, μέσα στο οποίο μπορείς να ρωτάς ό,τι σε προβληματίζει, ακόμα κι αν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της.
Εναλλακτικός τρόπος σκέψης.Ενδέχεται αντί για πρόβλημα που πηγάζει από τα διαπλεκόμενα ψυχιάτρων-φαρμακοβιομηχανιών λολ(όχι πως δεν ισχύει αλλά το κόβω λίγο να τραβήχτηκε απ\'τα μαλλιά στην προκειμένη,έως να τα ξεριζώσαμε)να είδε η ψυχολόγος πως το θέμα της frei εν προκειμένω είναι πως δεν πατάει πόδι και δε θίγει κακώς κείμενα της σχέσης γιατί φοβάται την αντίδραση του αγοριού της,που για εκείνον-εσφαλμένα-κάθε διαφωνία ισοδυναμεί με τώρα χωρίζουμε,άρα καταστροφολογία,δεν μπορεί να την έκανε σκόπιμα να αντιδράσει,να την προβληματίσει και η frei να ένιωσε εγκλωβισμένη ανάμεσα στο δίλημμα\"μιλάω τώρα ή το καταπίνω για να μην έχω πάλι τα ίδια με τον δικό μου που γνωρίζω τη συνήθη στάση του\";
Λέω γω.Frei,μήπως αυτό φταίει και όχι η σχέση με την ψυχολόγο,μία σκέψη κάνω,μου φαίνεται πιθανότερο κάτι τέτοιο παρά η \"εκμετάλλευση,ο αρνητισμός και σουμου της κακιάς ψυχολόγου\"(κάνω λίγο χιούμορ ε;):P
Αλλά γιατί ο σύντροφός σου νιώθει να απειλείται από κάθε διαφωνία σας,το έχεις σκεφτεί,αυτός το έχει ποτέ αναζητήσει το αίτιο;
Tωρα διάβασα αναλυτικά την απάντησή σου. Ειλικρινά οταν μου μίλησε και ο τρόπος που μου μίλησε μου εξέπεμψε οτι οντως προβάλλει δικά της θέματα. Για αυτό και αποφάσισα να το βάλω θέμα εδω. Φαινόταν λες και ειχε δικά της προβλήματα και έβγαζε μια ένταση ανάρμοστη στο δικό μου θέμα. Τέσπα, ανθρωποι είμαστε όλοι. Σημαντικό είναι οτι λύθηκε.Quote:
Εκτός κι αν με τον χωρισμό εννούσες την σχέση με την ψυχοθεραπεύτρια. Αν ισχύουν αυτά που λες η τύπισα ειναι ακατάλληλη και επικυνδινη. Γενικά αποφέυγουμε τις δισ εβδομαδιαιες συναντησεις εκτος ειδικων περιπτώσεων.Quote:
Originally posted by krino
α οκ λαθος εντυπωση τοτε, για αυτο ρωτησα.
Ετσι οπως τα περιγραφεις,
πραγματι η ψυχοτετοια σου, εχει μια μη εξηγησιμη συμπεριφορα.
Εσυ λες οτι σου βαζει ιδεες.... ισως βεβαια και εσυ να δειχνεις υπερβολικη στο πως εκλαμβανεις αυτο που λεει ισως οχι.
Παρολα αυτα αν η επαφη σου με την ειδικο γινεται δυσλειτουργικη δεν βλεπω αλλη λυση απο το να διακοψεις.
Δυστηχώς σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν αρκετοι άνθρωποι τελείως ακατάλληλοι που δυσφημούν... Αν λειτούργησε ναρκισσιστικά στο οικονομικό είναι θέμα. Επίσης αν σου προτεινε η ίδια μειωση στο οικονομικό ειναι θεμα. Μπας και περιμενε να αρνηθείς? Μπορεί ασυνειδητα να \"δενει\" μειωτικά ως προς την θεραπεία. Είναι καλό όταν υπάρχει τετοιο θεμα να το διεκδικεί ο αναλυόμενος κι οχι να προτινεται απο τον θεραπευτεί. Και να τιθεται ως διευκοληνση κι όχι ως μειωση. Αν σε πιεζει με θεματα που νιωθεις οτι δεν σε αφορούν ρώτησε την πως αισθανεται η ίδια ως προς αυτά. Μπορεί να προβάλει δικά της θέματα πάνω σου. Αν αντιδράσει με οργή δυστηχώς έχεις μέσα.
Ως προς τον συντροφο σου προσεχε μην μεταβιβάζεις την απαράδεκτη συμπεριφορά που εισπράτεις πανω του. Ειναι θεμα κι αδικα βαραινεις την σχεση σου
Απειλείται γιατί αισθάνεται κατώτερος και οτι δεν μπορει να μου προσφέρει αυτα που χρειάζομαι οσο και αν τον διαβεβαιώνω και με λεξεις και με πραξεις οτι δεν ισχυει αυτο που λεει. Μου το ανέφερε κάποια στιγμή στις πολυ καλες του. Επισης το παραδέχεται οτι εχει απιστευτο εγωισμό, και ακόμα και όταν κανει λάθος προτιμάει να κάνει τον άλλον να πιστεψει οτι ειναι λαθος παρα να παραδεχτεί το λάθος του! Ειναι καλόψυχος όμως πολυ! Εγω ξερω ότι ολη του η συμπεριφορα ειναι θέμα ανασφάλειας, αλλα δεν βαριέσαι, γιατί εγώ δεν έχω ανασφάλεια που απλώς την εκφράζω αλλιως? Ο ενας συγχωρεί τον άλλον, μονο που ο άντρας μου γινεται πολυ σκληρος, παγώνει τελειως και αδιαφορει! Και αυτο με πληγωνει περισσοτερο. ΕΙναιμεχρι να συνηθισω οτι ειναι η άμυνα του τετοια και να μην δινω σημασια. Γιατι οι καλες μας στιγμές υπερμετρούν τις άσχημες!Quote:
Originally posted by RainAndWind
Εναλλακτικός τρόπος σκέψης.Ενδέχεται αντί για πρόβλημα που πηγάζει από τα διαπλεκόμενα ψυχιάτρων-φαρμακοβιομηχανιών λολ(όχι πως δεν ισχύει αλλά το κόβω λίγο να τραβήχτηκε απ\'τα μαλλιά στην προκειμένη,έως να τα ξεριζώσαμε)να είδε η ψυχολόγος πως το θέμα της frei εν προκειμένω είναι πως δεν πατάει πόδι και δε θίγει κακώς κείμενα της σχέσης γιατί φοβάται την αντίδραση του αγοριού της,που για εκείνον-εσφαλμένα-κάθε διαφωνία ισοδυναμεί με τώρα χωρίζουμε,άρα καταστροφολογία,δεν μπορεί να την έκανε σκόπιμα να αντιδράσει,να την προβληματίσει και η frei να ένιωσε εγκλωβισμένη ανάμεσα στο δίλημμα\"μιλάω τώρα ή το καταπίνω για να μην έχω πάλι τα ίδια με τον δικό μου που γνωρίζω τη συνήθη στάση του\";
Λέω γω.Frei,μήπως αυτό φταίει και όχι η σχέση με την ψυχολόγο,μία σκέψη κάνω,μου φαίνεται πιθανότερο κάτι τέτοιο παρά η \"εκμετάλλευση,ο αρνητισμός και σουμου της κακιάς ψυχολόγου\"(κάνω λίγο χιούμορ ε;):P
Αλλά γιατί ο σύντροφός σου νιώθει να απειλείται από κάθε διαφωνία σας,το έχεις σκεφτεί,αυτός το έχει ποτέ αναζητήσει το αίτιο;
Αγαπητε ψυχοτετοιε μου,
καταρχην κινδυνευουμε να μην εχουμε σχεση με το θεμα της θεματοθετριας (αν και η θεματοθετριας, εθεσε θεμα αμφισβητησης της ψυχολογου της, οποτε δεν ειμαστε και εντελως εκτος) και αυτο δεν ειναι φρονιμο.
Εχουμε ηδη βγει εκτος και ισως θα επρεπε να ανοιξω νεο θεμα.
Με τον κινδυνο αυτο,
και ζητωντας της κατανοηση της θεματοθετριας, σου απαντω ελπιζοντας οτι τουλαχιστον κλεινουμε αυτο το κυκλο, και αν οντως υπαρχει αναγκη για περαιτερω αναλυση, να το κανουμε σωστα απο την αρχη σε νεο θεμα.
Στο δια ταυτα,
καποιες γενικες εντυπωσεις απο την απαντηση σου.
Βλεπω πια μια αναβαθμιση στο λογο σου,
η οποια ενεχει και ψηγματα επιθετικοτητας.
Δεν μου προκαλει εντυπωση, θιγεσαι επαγγελματικα και προσπαθεις να προασπισεις τον τροπο που βγαζεις το ψωμι σου,
χμμμ ως νομιμο και ηθικο που λεει και το σλογκαν της εποχης μας....
Ωστοσο με ξαφνιασες, γιατι σε περιμενα σαν ειδικο σε θεματα το πως και γιατι επικοινωνουν οι ανθρωποι, πιο καλυτερα εσωτερικα δομημενο ετσι ωστε να μην περνας σε επιθεσεις....
Στην αρχη σε κατεταξα οπως κανω σε ολους αυτους που μου επιτιθονται εδω μεσα..... (ω ναι! ειναι καμποσοι, ο καθενας με την δικη του ομορφια παντα...) αργοτερα ομως οταν ζυγισα το προφιλ σου, η ενταση σου και η επιθετικοτητα σου, αρχισε να μου αρεσει και να μου κανει.....
χμμμμ ο ψυχολογος που δεν αντεξε και δουλεψε περα απο τα φορμαλιτις που εμαθε στο διαβα της επαγγελματικης του ζωης.....
Μου αρεσεις λοιπον, γιατι μπορω και διακρινω τα συναισθηματα σου τα οποια ασχετως το κατα ποσο κανεις μια βρωμοδουλεια (:P :P) δεν σταματας να εισαι ανθρωπος.....
παμε λοιπον στη συζητηση μας.
Quote:
Δεν σου ζητηθηκε να παρεις θεση. Αν σε εξυπηρετεί να τα εχεις αχταρμα στο μυαλό σου δικαιωμα σου. Οι κλινικοι ψυχολόγοι προσπαθούν να θεραπεύσουν μεσα απο το λόγο κι όχι να καταπραυνουν τα συμπτωματα με φαρμακα. Αν στο μυαλό σου η ναρκωση με ψυχοφαρμακα και η ψυχοθεραπεία που ανακουφίζει και οδηγει σε καλύτερη ποιοτητα ζωής ταυτίζονται μάλλον επιβεβαιώνεις ότι βρισκεσαι σε πληρη συγχηση.
δεν ταυτιζω τιποτα,
γνωριζω τις διαφορες των μεσων και των τεχνικων που εχουν και οι μεν και οι δε.
Γνωριζω επισης και τις κοντρες τους, και το κομματι πιτας που ο καθενας διεκδικει, οπως γνωριζω απο την αλλη, οτι ολα αυτα γινονται πανω σε ενα τραπεζι που εκει κείτεται ο \"ασθενης\" καθως παρακολουθει, κοιτωντας μια τον ενα και μια τον αλλο, να δει ποιος μπορει να τον βοηθησει καλυτερα.
Σαφως και τα πλακωματα σας,
δεν γινονται δημοσιως, αλλα κεκλιμενων των θυρων ειτε σε συνεδρια ειτε αλλου.
Τα αποτελεσματα αυτων των πλακωματων ειναι αυτα που θα βιωσουν οι ασθενεις την επομενη μερα.
Αλλα για να παμε λιγο πιο..... ενδοτερα,
οι ψυχολογοι μαλλον εχουν αρκετο δρομο για ανακτησουν το κομματι που θελουν.
Ηδη στον νεο DSM το κουμαντο θα το κανει η APA.
Οι ψυχολογοι θα ενημερωθουν για τα καθεκαστα πολυ εκ των υστερων.
Καποια στιγμη θα μαθουν τι μπηκε - τι βγηκε και τα γνωστα που εσυ τα ξερεις καλυτερα απο εμενα φανταζομαι.
(ασχετως που δεν προτιμας να τα συζητας.....)
Αλλα και παλι σου ξαναλεω,
οτι αυτες οι κοντρες σας εμενα ΔΕΝ με αφορουν.
Ως προς το σύστημα σου εγραψα πιω πάνω. Κανεις δεν σου δινει ευκολες λύσεις. Αν τις ψάχνεις μάλλον εσύ είσαι ο αναζητητής εύκολων συνταγών όπως να απορρίπτεις τους πάντες. Μοιάζεις σαν το θύμα του τροχαίου που απομακρύνει βρίζοντας το ιδιοκτήτη τροχοφόρου που τον κτήπησε λέγοντας \"εσύ με κτύπησες τωρα θέλεις να με πας και στο νοσοκομείο? Κι οι γιατροί δεν ανήκουν σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που έφτιαξε αυτους τους άθλιους δρόμους? Εσύ δεν μου δημιούργησες αυτήν την ανάγκη? Ε δεν παω πουθενα\". Τι να σου πω? Μείνε στην μέση του δρόμου. Οχι ομως να πλασσάρεις κι αυτην την αντίδραση, που θυμίζει παιδάκι που κτυπάει με πείσμα το ποδι του κάτω, ως ώριμη και συγκροτημένη.
Αν βολεύεσαι στην κακομοιρία σου και στο να είσαι ο διαμαρτυρώμενος αναξιοπαθόντας ενος αλλοτριωμένου συστηματος μεινε στην γκρινια σου. Κακομοίρης τρομοκρατης.
κακομοιρης τρομοκρατης?
μα κανει επαγγελματιας ψυχολογος να λεει τετοια? :P :P
Ξερεις ποτε δεν σκεφτηκα οτι υπαρχουν ευκολες λυσεις.
Φτιαχνεις μια παρομοιωση πολυ αστοχη με ιδιοκτητες τροχοφορου και με μεταφορες σε νοσοκομεια κλπ κλπ....
Μου ζητας δηλαδη να παραβλεψω και γιατι οχι να δικαιολογησω πως εμεις οι ανθρωποι του σημερινης κοινωνιας, εχουμε φτασει ετσι ωστε το αγχος, οι φοβιες και ενα σωρο αλλα τετοια να ειναι μια συμβατη μας καθημερινοτητα!
Προσπαθεις να πλασαρεις οτι η μοιρα των ανθρωπων ειναι να ζουνε ετσι σωνει και καλα, και επιπλεον αν θελουν να αποβαλουν το αγχος που η ιδια κοινωνια τους δημιουργησε, να πανε στους ψυχολογους που παλι η ιδια η κοινωνια ξαναδημιουργησε.
Σε ρωτησα πιο πανω,
το αγχος πως δημιουργηται?
απο βακτηρια? αν ειναι ρε παιδι μου κατι τετοιο, να τα σκοτωσουμε να τελειωνει η φαση.
Αλλα ξερεις τι?
τα ψυχικα νοσηματα ειναι οτι χειροτερα ελεγχομενο δημιουργησαν αυτες οι κοινωνιες.
Κολλησες το στιγμα? με αυτο θα πορευεσαι και δεν θα ξεμπλεξεις για την υπολοιπη ζωη σου....
(και φυσικα θα εχεις και εσυ ψωμακι, που το πας αυτο??)
Παλι ανοιγεις πολλά θεματα! Το να ακολουθησω την δική σου συλλογιστική αφοριζοντας τους πάντες θα πέσω στην ίδια παγίδα με σενα. Σου μίλησα για τις φαρμακοβιομηχανίες τις οποίες εσυ αρχικά ανέφερες. Αν εσυ βλέπεις απλά και μόνο πόλεμο συμφερόντων απόλαυσε την μειωπική λογική σου.
θες να μου πεις οτι δεν υπαρχει πολεμος συμφεροντων αναμεσα στις συντεχνιες ψυχολογων - ψυχιατρων?
Καλα τωρα πλακα μου κανεις?
Η νομιζεις οτι κατεβηκαμε απο τον αρη?
Αντι να κοιταξετε να φτιαξετε το κλαδο σας, να οριοθετησετε ποιος ειναι ο επαγγελματιας και ποιος δεν ειναι,
αντι να καθεστε να βγαζετε ο ενας τα ματια του αλλου (παλι απο το μυαλο μου τα εβγαλα αυτα ετσι???), αντι να κινηθείτε συγκροτημενα με ωφελος φυσικα τον ασθενη, χωνεις το κεφαλι σου στην αμμο για να με πεισεις οτι εισαι αορατος....
Σορρυ που θα στο πω, αλλα κατι ξεχασες να κρυψεις και σε βλεπουν.....
Πες μου λοιπον, ποια ειναι τα κριτηρια που ειναι καποιος ειδικευμενος σε ψυχικα νοσηματα και ποιος δεν ειναι.
Και αυτα που θα μου πεις, να ειναι τεκμηριωμενα απο την επισημη πολιτεια και οχι απο το κεφαλι σου.
Και επειδη δεν προκειται να βρεις τιποτα, η ερωτηση που προκυπτει, ειναι ΠΟΙΟΣ ωφελειται απο ολο αυτο το χαος κυριε επαγγελματια ψυχικων νοσηματων?
Να ξερεις παντως οχι αυτος που νοσει.
Και αν σας ενδιεφερε εστω και στο ποντο ο νοσουντας,
θα τον ειχατε μπροστα πρωτα αυτον και μετα τα μικροσυμφεροντα σας και την τσεπουλα σας....
Αντιθετα μεχρι και σημερα, δεν τολματε να κανετε το αυτονοητο.
Και η δικη μου σου κριτικη και σταση λυπαμαι αλλα δεν μας εκανε σοφοτερους παρα ανακυκλωνεις την ιδια τετριμενη λογικη που συντηρει το χαος.
Ειτε ειστε ολοι καλοι, ειτε ολοι κακοι, ειτε μισοι μισοι,
εισαστε απαραδεκτοι.
Θα μου πεις, χεστηκα ρε φιλε εγω τα κονομαω?
Πουλαω και μουρη οτι βοηθαω κοσμο?
κανε μας την χαρη τωρα.....
Δεν εχω αντιρρηση,
σου ειπα πανω απο ολα ειναι θεμα συνειδησης,
αυτη που εχει ο καθενας μας.
Όσο για τα διαγνωστικά εργαλεία όταν χρησιμοποιούνται για να δώσουν απλά ενα μπουσουλα στην θεραπεία είναι χρήσιμα. Αν ειναι για να βγάλουν διάγνωση και να βαλουν ταμπελα επικύνδινα. Το θέμα είναι πως τα χρησιμοποιεί κανείς. Το μαχαίρι και σκοτώνει και κοβει ψωμί.
οχι δεν ειναι αυτο το θεμα,
το θεμα ειναι πως αυτα τα διαγνωστικα εργαλεια στιγματιζουν η οχι ενα ανθρωπο.
Θες να παμε σε παραδειγματα?
Οταν ο DSM ειναι η βιβλος, τι ψαχνεις απο κει και περα?
Για την ομοφυλοφιλία το θέμα είναι αν κάποιος νιώθει καλά με αυτό που είναι και που κάνει. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοιες προτιμήσεις. Πιθανός αφού με προκαλείς να σου απευθύνω σκληρό λόγο. Ως πάθηση θεωρήται αν κάποιος δυσφορεί με αυτό που κάνει ή το βγάζει ως επιδειξη.
θες να μαθεις τις σεξουαλικες μου προτιμησεις?
μπορεις να ρωτησεις παρασκηνιακα, θα μαθεις πολλες γαργαλιστικες λεπτομεριες....
Οσον αφορα την δυσφορια,
δεν αναφερεις πως προκαλειται μια δυσφορια.
Ετσι το πετας και αφηνεις να αιωρειται.
Εχει κοινωνικα δεδομενα το να αισθανεται καποιος δυσφορια για αυτο ναι η οχι?
Επιπλεον θες να μου πεις οτι πριν δεκαετιες οι ομοφυλοφιλοι οταν ξαπλωναν στο ψυχαναλυτικο ντιβανι συζητουσαν για..... την δυσφορια τους?
Εχεις ενδιαφερον γιατι προσπαθεις συνεχως να αποφυγεις τις λακουβες....
[/color]
Αν αυτό κατάλαβες τι να σχολιάσω. Όχι και να έχω ενοχικά που λαμβάνω χρήματα αντι να βουλιάξω τον άνθρωπο στην εξάρτηση για να ικανοποιηθούν εμπαθείς μισάνθρωποι που θέλουν να μείνουν στην γκρίνια τους και στην ισοπέδωση των πάντων. Το θέμα όπως είπα είναι το κίνητρο.
αρα το δικο σου κινητρο που εγινες ψυχολογος,
ειναι γιατι ας πουμε εισαι καλος ανθρωπος σωστα? :P
Αν κάποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον εαυτό του. Αυτό έχει την μείζονα σημασία. Το να τρώγεσε για το σύστημα και το ποσο κακό είναι καί τους ψυχολόγους που κι αυτοι ειναι όλοι του πέρα για πέρα κακοί είσαι στην εύκολη λύση.
καταρχην δεν τρωγωμε,
το να αναλυω το τι συμβαινει γυρω μου σημαινει αυτογνωσια, ερευνα, αναλυση, συμπερασματα.
Εργαλεια σημαντικα για μενα.
Απο την αλλη ποια ειναι η δυσκολη λυση που εσυ προτεινεις?
Να ερθεις να μου αναλυσεις τον εσωτερικο μου κοσμο?
Για να κάνεις θεραπεία θέλει ψυχική δύναμη να έρθεις κατάματα με πράγματα καταστάσεις και συνθήκες που σε πόνεσαν.
και λοιπον?
αντε και με πονεσαν, μεσα στη ζωη ειναι και ο πονος.
Οταν πονεσα ηταν αναποφευκτο, οταν μπορεσα τελικα στη ζωη μου αλλαξα τις συνθηκες και σταματησα να ποναω, η μαλλον να σταματησεις να πονας δεν γινεται ποτε,
η σωστη εκφραση ειναι οτι μετατοπισα το κεντρο βαρους του πονου για να ειναι διαχειρισιμο.
Τωρα βεβαια σε αυτο που λες για το καταματα, εχεις δικαιο.
Παντα ομως οτι μου ξημερωνει ετσι το αντιμετωπιζω.
Αλλα γιατι να πραξω αλλιως?
Ξερεις ποιος ειναι ο φαυλος κυκλος?
να απλωνομαστε σαν ανθρωποι και να χανομαστε σαν οντοτητες.
Να μην γνωριζεις απο που αρχιζει το πρωτο σου μοριο και που ειναι το τελευταιο σου.
Ειανι σαφες οτι οταν αρχιζει η αυτοαμφισβητηση σου, θα εχεις και παρατραγουδα.
Χρειαζεται απολυτος ελεγχος της σκεψης σου για να γνωριζεις τι σου συμβαινει.
Και δυνατό μυαλό για να κάνεις διακρίσεις, τμηματοποίηση του υλικού αντι για την εύκολη ισοπέδωση κι απαξιωση.
με θεωρεις καλο μυαλο? ;)
Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς ούτε για την θεραπευόμενη μου ούτε για όποιον άλλον έχει μπει σε αυτήν την επίπονη δοκιμασία.
ωπα! τι θεσφατο ειναι αυτο παλι?
για δες που υπαρχουν επαγγελματιες ανθρωποι και κλαδοι που θελουν να μην εχουν κριτικη, να μενουν στο απυροβλητο και να θεωρουνται μικροι θεοι.
Θυμασαι που το αναφερα ποιο πανω ε?
Αληθεια θα ηθελες να μιλησουμε λιγο για την εξαρτησιακη σχεση που προαγεις με τους ασθενεις σαν επαγγελματιας η δεν κανει να υπαρχει κριτικη ουτε για αυτο???
Και που φυσικα δεν περιμενω να παραδεχτεις οτι ΚΑΙ αυτο ειναι εργαλειο της δουλειας σου....
Επικινδυνα εργαλεια εχετε εσεις εκει περα....
τουλαχιστον εγω στη δουλεια μου παλευω με τα πληκτρολογια.....
Ακόμα κι αν επεσε όποιος άνθρωπος (όπως ίσως η frei) σε κακα χέρια τουλάχιστον τόμησε να βγεί απο το αδιέξοδο που εσυ προφανός προτιμάς να ζεις. Ως αιώνιος διαμαρτυρόμενος.
Παλι σε αμυνα γιατρε?
γιατι?
πως νομιζεις οτι αν με χαρακτηρισεις, εσυ θα νιωσεις καλυτερα?
Μα ακομα και να το παραβλεψεις,
θα επρεπε να γνωριζεις καλυτερα απο εμενα, οτι η ευφορια που ενιωθες οταν τα εγραφες θα ηταν συντομης διαρκειας.
Τι νοημα εχει η προσκαιρη ψυχολογικη σου αναταση με τετοια επιθεση?
Το να είναι κάποιος χέστης το καταλαβαίνω. Θέλει γενναιότητα να αντικρύσεις τον εαυτό σου και αυτά που σε πονάνε μέσα σε ψυχοθεραπεία.
ναι χεστης δεν ημουν ποτε.
Πιστευω στην στωικοτητα των πραγματων και οτι αν ειναι να μου συμβει το χειροτερο πραγμα στη ζωη μου θα το δεχτω.
Δεν θα μου ανατρεψει ομως αυτο που θελω να κανω.
Τωρα το τι θελει σε ψυχοθεραπεια,
δεν το γνωριζω.
Ευχαριστως να βρεθουμε μαζι κλειδωμενοι σε ενα δωματιο ενα 8ωρο και να ψυχαναλυσει ο ενας τον αλλον.
Μετα θα μας ξεκλειδωσουν και θα δουμε τι συμπερασματα εβγαλε αυτη η κουβεντα.
Προσεχε γιατρε....
μερικες φορες τα εργαλεια σου μπορει να στραφουν εναντιον σου.....
Σε πληροφορω οτι ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος,
νευριαζω σπανια και αρκετα ψυχραιμος,
σε αντιθεση με εσενα που οταν σε διαβαζα, διεκρινα καποια στιγμη ενα νευρικο σου τικ, ετσι μια ανεπαισθητη μικρη συσπαση σε ενα σου μυ.
Κι ίσως περισσότερη κι απο αυτή που γνωρίζεις ότι δεν έχεις. Το να το παίζει, όμως ο χέστης και μάγκας κι αντηρισίας όπως εσυ... Αλλίμονο ο λιποτάκτης της μάχης, να ζητήσει και παρασημόφηρηση ήρωα.
παλι θες να μου προσδωσεις χαρακτηριστικα που δεν εχω τουλαχιστον...
και δεν το κανεις μια φορα αλλα συνεχεια.
Ηρωας?
εγω?
αν υπαρχει πιο αχρηστος και τιποτενιος ανθρωπος στο πλανητη αυτος θα ειμαι εγω.
Τι ηρωας και σαχλαμαρες?
Αυτοι που εφευραν τους ηρωες (και οτι πρεπει να γινουμε ηρωες) το στησανε καλα το παραμυθι.
Ουτε ηρωας θελω να γινω , ουτε καλος ανθρωπος, ουτε τιποτα.
Αυτο που ειμαι μονο,
ενας ανθρωπος χωρις κανενα χαρακτηριστικο.
Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσεις να κοιτάξεις τα χαλια σου. Εκτός κι μείνεις όπως εκείνη η ιστορία της αλεπούς με την κομμένη ουρά που κοροιδεύε τις άλλες. Επειδή είχαν αυτή την \"ανώφελη\" κι \"άχρηστη\" κατάλληξη στο σώμα τους.
χαχαχαχαχαχα!
εισαι απιστευτος!
να κοιταξω τα χαλια μου?
Μου θυμιζεις ενα παπα,
που στα 12 μου, μου ειχε πει οτι θα παω στην κολαση.....
και του απαντησα, καλυτερα :P
Μετα ο παπας (ερχονταν στο σχολειο) μολις με εβλεπε επαιρνε δρομο για να με αποφυγει....
Τεσπα,
μπορει και να εχεις δικαιο.
Ισως ολη μου η σκεψη να αξιζει οσο μια χουφτα αμμο.
Και μολις την ανοιξεις, να την εξαφανιζει ο αερας....
Ποτε δεν ξερεις φιλε μου που ακριβως εχεις δικαιο.
Εμενα η προμετωπιδα μου ειναι να αμφισβητω, τους παντες και τα παντα.
Ακομα και εμενα που σας ομιλω,
οπως ελεγε ο Κατσαρος....
Απλά προβάλεις σε μένα όσα ισχύουν για σένα. Στα σίγουρα θα σε ανακουφίζει αυτό. Εσύ είσαι ο μεγάλος αμφισβητίας που με την ανάστροφη του χεριού σου απορρίπτεις τους πάντες. Εσυ, ο μέγας που αποκαλύπτεις την μεγάλη απάτη. Κι ας είσαι όπως λές τόσο χαμηλά.
φυσικα!
και στο ξαναπα, οσο αμφισβητω ειμαι ζωντανος.
Εσυ θες να μην σου κανουν κριτικη, να μην σου απορριπτουν τις θεωριες......
Ειπαμε εισαι ο μικρος θεουλης....
Τωρα πες μου ειλικρινα, θα μπορουσες να δουλεψεις αλλιως?
Δεν νομιζω....
Αυτό κι αν είναι σχήμα οξύμωρο. Αφου θελεις ερμηνεία ας σου κάνω το χατήρι. Αυτές οι αντιδράσεις μοιάζουν μανιακές. Εσυ, ύψιστε, που βλέπεις το παραδοξο ενω οι άλλοι υστερούν. Κι ας είσαι (όπως λές) \"μηδαμινής αξίας\", μιλάς με την ύβρη του παντογνωστη. Και ξερεις πισω απο την μανια βρισκεται κατάθλιψη. Προτιμάς την αναστροφή της καταθλιψης σου σε μανία.
χεχεχε.... τωρα για να ειμαι ειλικρινης,
κανεις μεχρι τωρα δεν μου εχει κανει διαγνωση.
Εκεινος ο πετραν, που ειναι ενας τεμπελοχανας,
κατι σκορπια μονο λεει.
Οποτε το πιο πιθανον, ειναι οτι ειμαι μανιοκαταθλιπτικος?
Και είσαι εναντια στην ψυχοθεραπεία. Και καλά κάνεις. Για φαντασου να σου στερήσει τέτοια επικά στοιχεία όπως να κρίνεις, να επικρίνεις και να κατακρίνεις τους πάντες?
κοιτα κολλημα ο ανθρωπας....
μα γιατι ειναι κακο να κρινεις τους παντες?
εγω λεω οτι με την κριτικη γινομαστε καλυτεροι,
εσυ τωρα πως στηριζεις το αντιθετο?
Αλήθεια, Δημήτρη, απο εκεί το nike name: Krino?
κλασικη ερωτηση ε? :P
αλλα αφου ρωτας, οχι,
απο τα lilium.....
Μα στην σοβαρή ψυχοθεραπεία έρχεσαι αντιμέτωπος με τα δυσάρεστα και επώδυνα συναισθήματα.
ποια ψυχοθεραπεια μωρε?
καθε μερα ερχομαι αντιμετωπος οχι με ενα αλλα με δεκαδες δυσαρεστα πραγματα.
Την ψυχοθεραπεια περιμενα νομιζεις?
μα με εχει ξεπερασει η ιδια η πραγματικοτητα.
Και ειμαι αναγκασμενος να λυσω δεκαδες προβληματα καθε μερα καθε ωρα.
Δεν εχω πολυτελεια φιλε μου για κατι αλλο.
Αν το αφηνα, πολυ απλα δεν θα το αντεχα,
δεν θα ζουσα τωρα.
Ακριβώς όπως σωστά λές \"πονος ομως ο οποιος δεν αναλυεται μεσα σου ειναι δυσβαχταχτος\".... Το πράττεις σε ασφαλές περιβάλλον. Υπάρχει και αυτό που λέμε \"επαφή με πραγματικότητα\" την οποία μάλλον δεν έχεις.
και ποια ειναι λοιπον αυτη η πραγματικοτητα?
ποιος την οριζει?
ποιος βαζει το τελος και την αρχη της?
Και αν ειναι αυτη που οριζεις εσυ,
γιατι ειμαι υποχρεωμενος να την παρακολουθησω?
Κατανοείς ότι ο ψυχικός πόνος αν δεν αναλυθεί είναι δυσβάκτακτος κι όμως προτιμάς να ζεις στην άρνηση. Αν εσύ θέλεις να μην επεξεργαστείς τα όποια θεματα σου και να υποφέρεις...
μα δεν καταλαβαινεις,
δεν υποφερω.
Ο πονος ειναι εσωτερικη διεργασια, ειναι μοχλος για να σε βαλει σε σκεψεις.
Μου δινει ωθηση και μου δινει τροφη για να παω παραπανω.
Δεν θελω να λυσω τιποτα, γιατι πολυ απλα με βελτιωνει και φυσικα δεν αισθανομαι δυσλειτουργικα.
Αντιθετα συνεχεια μου ανοιγει νεες πορτες στο μυαλο μου....
Επιλογή σου. Όλοι έχουμε τα μαζοχιστικά μας, όπως κι εγω που κάθομαι και γράφω τωρα όλες αυτές τι αράδες. Ισως όμως τις διαβάσει κάποιος και βοηθηθεί στις άμυνες του απέναντι στο δηλητήριο που ρίχνεις.
μα και εγω για αυτο σου απανταω,
μηπως και καταφερω και ριξω ενα μικρο πυργισκο απο τα καστρα που χτιζεις.
Αν όπως, σου είπα, δεί σε σένα πράγματα που δεν γουστάρει στον εαυτό του? Θα σε \"σφάξει\" όπως θα γούσταρε να κάνει στον εαυτό του που έχει τις ίδιες ανεπιθύμητες πτυχές. Και θα βιώσει ανακούφιση γιατί αντι για τον ίδιο κάποιος άλλος πήρε την άγουσα! Αν σου αρέσει τράβα! Θα γίνεις πρώτης τάξεως μεζές. Και θα επαναεπιβεβαιώσεις το άκαρδη κοινωνία. Μπορεί να το παίζεις προβληματικό παιδάκι που ψάχνει \"μαμάκα\" και κατανόηση ανάμεσα στους όποιους φίλους σου. Επιλογή σου. Μην μας κοτσάρεις όμως και την ανωριμότητα σου αυτή ως μαγκιά.
καλα για το αν μου επιτεθει καποιος αυριο, τι να σου πω,
ολα μεσα στην ζωη ειναι.
Αλλα ψαχνω μαμακα? πως το εβγαλες παλι αυτο?
Τωρα η ανωριμοτητα μου δεν ειναι μαγκια λες?
δεν ξερω.....δεν το εχω ψαξει.
Οπότε εσύ μπορείς να ανοίξεις το σώψυχο σου σε κάποιον που ενδεχόμενα να στην έχει στημένη στην γωνία? Και τον ονομάζεις αυτόν φίλο? Ξεκίνησα απο την βασική αυτή παραδοχή που συμφωνώ δεν είναι και τοσο γενικευμένη.
στις ονομασιες περνας εσυ οχι εγω.
Εγω τον βλεπω σαν ανθρωπο, εσυ πας να προσδιορισεις χαρακτηρισμους αν ειναι καλος η κακος.
Ασε που δεν πιστευω σε καλους και κακους ανθρωπους.
Πάλι τα κάνεις αχταρμά. Κι αναρωτιέμαι έτσι προσπαθεις να επιβληθείς, μέσα απο ασάφειες και ομιχλώδη τοπία ή απλά τα έχεις τελείως χαμένα?
ομιχλη βλεπεις εσυ, εγω οχι.
τωρα για το αν τα εχω χαμενα....
παλι περνας στην επιθεση γιατρε.....
Το να προδωθείς, να σε αδειάσει κάποιος είναι όντος μέσα στο παιχνίδι της ζωης. Ταυτίζεις αυτό το πράγμα με το να ¨ανοίξεις\" την ψυχή σου σε κάποιον άλλο και να του εκμηστευρευτείς προσωπικά σου θέματα που δεν τον αφορούν στο κατω-κάτω? Και μετά να έχει το πάνω χέρι?
και αν εχει το πανω χερι, τι θα κερδισει απο αυτο?
η μαλλον αναποδα,
πες μου τι εχω να χασω εγω.....
Και να αναρωτιέσαι αν κρατάει μυστικά αυτά που του είπες ή σε σχολιάζει ως \"ψυχακια\". Στο όποιο ζόρι θα σκέφτεσε \"ο τύπος ξέρει τόσα για μένα. Άσε δεν με παίρνει\".
η φραση, δεν με παιρνει, δεν υπαρχει στο λεξιλογιο μου.
Ας ξερει οτι θελει ο καθενας,
αλλωστε εδω μεσα ειμαι ανοικτο βιβλιο, οποιοι ενδιαφερθηκαν να μαθουν για μενα οτιδηποτε, το εχουν κανει ηδη.
Για τους περισσοτερους ομως, πιστευω οτι τους ειναι αδιαφορο το τι κανω εγω.
Ειτε εχουν τα δικα τους προβληματα, ειτε αδιαφορουν για τις μπουρδες που γραφω.
Το να \"φορτώνεσαι\" και να \"βαραίνεις\" τον κύκλο σου ίσως σε τρέφει. Μαζί ταίζονται και τα ναρκισσιστικά της παρέας σου. Όπως την βρισκει ο καθένας. Τελικά εσύ που δεν θές το μανιπουλάρισμα είσαι που πέφτεις, τόσο εύκολα, θύμα χειρισμού. Προσπαθόντας να αποφύγεις να σε ελένξουν παραδίνεσαι στον έλεγχο.
ο κυκλος που αναφερεις ειναι οι φιλοι μου....
οι οποιοι αν θες εχουμε φαει μαζι ψωμι και αλατι μαζι.
Δεν παιζει κανενα φορτωμα η βαρεμα, παλι ομως βγαζεις συμπερασματα απο το πουθενα......
Οσο για τον ελεγχο, προτιμω να μην ελεγχω τους ανθρωπους και να εχουν ελευθερη βουληση.
Για το να με ελεγχουν, ειναι αναποφευκτο γιατι μερικοι ανθρωποι δεν μπορουν να το αποβαλουν.
Αν δεν μου γινεται δυσλειτουργικο δεν μου ειναι προβλημα.
Εχω ανεκτικοτητα αλλωστε στους ανθρωπους.
Μην ζητάς όμως ψυχαναλύσεις στο δηθεν φιλικο όπως λες ότι κάνεις. Τζαμπέ πραγματα. Τα οποία και τα απορρίπτεις για τους άλλους, που πληρώνουν τα κοροιδα. Άλλωστε κάποιες περιπτώσεις είναι μη αναλύσιμες.
παλι στην υπερβολη εισαι.
Μονος σου φορεσες την \"λευκη μπλουζα\" και αρχισες να τα παιρνεις σβαρνα.
Σαφως και δεν ζηταω καμια ψυχαναλυση ουτε τζαμπε ουτε επι πληρωμη.
Οπως ειπα και πιο πισω,
μου αρεσει να συζηταω με ανθρωπους....
και αυτο κακο ειναι πια?
και αυτο ειναι ψυχικο νοσημα?
Μάλλον κι εδω μας μιλας για τους προσωπικούς φόβους κι αγωνίες. Ισως εκφράζεις και κάτι γενικότερο. Υπάρχει αυτός ο φόβος του αγνώστου και η προσπάθεια να ελένξουμε ενα χαοτικό περιβάλλον. Ετσι για να κλείσουμε την αντιπαράθεση μας σου απαντώ και για τις αιτίες που γέννησαν τα ψυχικά προβλήματα. Ο φόβος του αγνώστου, ο φοβος της εκμηδένισης, ο φόβος της εγκατάληψης.
τα εχω απορριψει ολα αυτα.
Πιστευω οτι οι φοβοι ειναι τεχνητοι και ανυπαρκτοι.
Δεν με ενδιαφερει το αγνωστο, γιατι παραμενει αγνωστο, τοσο απλα.
Με ενδιαφερει μονο οτι μπορω να αναλυσω, να νιωσω, να γευτωμ να οσφριστω η να ακουσω.
Ολα τα υπολοιπα που μου αναφερεις, μου ειναι περιττα.
για τον μηδενισμο εδω εχεις ενα δικαιο,
σε καποια πραγματα ειμαι μηδενιστης, ποσο μαλλον να το φοβαμαι κιολας....
Οσο για την εγκαταλειψη,
την θεωρω οχι απλα φοβο, αλλα πραγματικοτητα.
Αργα η γρηγορα μενουμε μονοι μας....
Ισως όμως και μέσα απο την ανάλυση να δίνεις, στην ζωή, χρώμα και νόημα. Εσύ μιλάς για την εμμονή. Τα πάντα προς ανάλυση. Εκεί συμφωνώ. Αλλά πάλι ταυτίζεις κάτι με την ολοκληρωτική και την συνεχή εφαρμογή. Σα να μπερδεύεις όσους πινουν κανα ποτηράκι με τους αλκοολικούς. Μια και αναφέρεις τους ¨επαγγελματίες αναλυτές\" να σου διευκρινήσω πως κάποιες περιπτώσεις είναι μη αναλύσιμες.
οπως εγω ε? :P
να κανετε ενα συνεδριο με τον πετραν, να ερευνησετε τους νευροδιαβιβαστες μου.....
Συνήθως, οχι αποκλειστικά, τις βρίσκεις εκεί όπου απαξιώνεται η ψυχοθεραπεία κι όσοι κάνουν σχετικές θεραπείες. Ο λόγος απλός. Τον ανέφερα σε κάποιο σημείο πιο πάνω. Η ιστορία της αλεπους με την κομενη ουρά μας εξηγεί το γιατί.
δεν βαριεσαι,
ας ειναι να πεθανω ετσι, ας το κανω.
Χωρις να στο αναλυσω αυτο παρα πολυ,
εκεινο που εκανα παντα στη ζωη μου ειναι να με καθοδηγει το ενστικτο μου και οχι μονο η σκεψη μου.
Για καποιο λογο δεν με προδωσε ποτε.....
[/quote]
Χαρηκα πολυ για την συζητηση μας,
ειχα καιρο να γραψω ετσι και να χαλαρωσω.
Ξερεις αρχισα να γραφω απο τις 11 περιπου και τωρα ειναι περασμενες μια.
Το εγραφα κομματι κομματι, στα διαλειμματα που εκανα ενω δουλευα.
Και ειλικρινα με χαλαρωσε αρκετα.
Εισαι καλος συνομιλητης, (αν και λιγο οξυθυμος για ψυχολογος, αλλα ισως αυτο να ειναι υπερ σου....) βεβαια κανεις λιγες ζαβιολιες αλλα δεν πειραζει.
Για καμποσους μηνες εδω μεσα, ημουν στη μουχλα και χρειαζομουν να γραψω ενα καλο κειμενακι, να ξεμουδιασω λιγο και αυτη η συζητηση ειναι απο τις αγαπημενες μου.
Σε ευχαριστω για τον μεχρι τωρα διαλογο,
ειμαι σιγουρος οτι θα τα ξαναπουμε.....
ΥΓ........ συγχωραμε για το ειρωνικο μου στυλ μερικες φορες, ετσι ειναι το στυλ μου, δεν εχει προσωπικη αιχμη.
χεχεχε....
προσεξε τι θα μου απαντησεις,
γιατι μετα θα εισπραξεις τριπλο σεντονι.....
:D:D:D:D