Καλησπερα. Τελικα καταφερα να παω να αγορασω φορεμα :) Δεν ηταν φυσικα πολυ ευκολο αλλα σημασια εχει οτι μπορεσα.
Printable View
Καλησπερα. Τελικα καταφερα να παω να αγορασω φορεμα :) Δεν ηταν φυσικα πολυ ευκολο αλλα σημασια εχει οτι μπορεσα.
Kαλησπέρα silverοula και σε όλη την παρέα!!
Eχω 10 μήνες που κάνω ψυχοθεραπεία και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Φυσικά έχω ακόμα πολλά θέματα να λύσω..
Πάρα πολλά.
Είδες καλή μου που πήρες το φόρεμα? Φυσικά και δεν ήταν εύκολο. ποιος άνθρωπος έχει βιώσει τον τρόμο της κρίσης πανικού και λέει οτι είναι εύκολο. Εγώ τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να τρέμω ολόκληρη απο τον φόβο, απο τον πανικό χωρίς να απειλούμαι απο κανέναν?
Τότε όμως μου φαινόταν πολύ φυσικό.
Και ΦΥΣΙΚΑ δεν μπορούσα να το ελέγξω. Δεν είναι απλό πράγμα.
Το πήρες όμως το φόρεμα. Το πήρες, το πήρες, το πήρες.
Δεν ήταν εύκολο.
Δεν ήταν όμως και τόσο δύσκολο.
Θες να σου πω πως το δουλεύω εγω το θέμα μου? Εκτος βέβαια απο την ψυχοθεραπεία που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, αλλά για να κάνεις πρέπει να βγεις απο το σπίτι.
Εγω το βλέπω ως εξης:
πχ: Δε θέλω να μπω στο αεροπλανο. Είναι ενα κουτι κλειστο στον αέρα και αν θελήσω να βγω δεν μπορω. Κι αν με πιάσει πανικός μεσα στο αεροπλάνο? Κι αν με πιάσει? Kι αν με πιάσει?
Τι θα κάνω?
Τι θα κάνω?
Τι θα κάνω?
Να πεθάνω, δεν πεθαίνω. Θα φάω το xanax μου, θα φάω τον πανικό μου και κάποια στιγμη θα προσγειωθει το ρημάδι. Για πάντα στον αέρα θα μείνει?
Εσυ δε βγαίνεις απο το σπίτι, σε πιάνει πανικός. Οκ. Σε νιώθω. Αν βγεις τι φοβάσαι οτι θα σου συμβεί?
Oταν λες ψυχαναλυση πως?και εγω βγαινω απο το σπιτι κ παω παντου αλλα νιωθω στη μπριζα κ με πιανει αυχεναςμσφιγγομαι,μουδιαζ� �υν πελαματα.αλλα μεω δε φευγω.Χαnax δε π[ηρα ποτε γενικα,πως μπορεις κ το αντιμετωπιζεις?δεν μεχι πιασει ποτε πανικος αλλα μια ταση φυγης,επιεδη συνηθισα ετσι εδω κ 10 μηνες κ προσπαθω να το αλλαξω,δηλ να ξεχαστω.
Οχι ψυχανάλυση, ψυχοθεραπεία.
Απ\'οσο ξέρω, η ψυχολογία έχει διάφορες προσεγγίσεις.
Φάνταζομαι πως και ο κάθε ψυχολόγος εχει τις μεθόδους του.
Η δική μου η ψυχολόγος πάντως είναι χαλάρη.
Δε με πιέζει και το μόνο που θελει ειναι η συνεργασία μου ΜΟΝΟ όποτε μπορώ και αισθάνομαι ασφαλής.
Δε σου κρύβω οτι κ εγώ στην αρχή, φοβόμουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ την ψυχοθεραπεία. Στις 2 πρωτες συνεδρίες, έλεγα ενα σωρό βλακειες για να την αποπροσανατολίσω. Ετσι νόμιζα... :P
Πως αντιμετωπίζω τον πανικό?
Με υπομονή καταρχην. Εχοντας πάντα στο μυαλό μου οτι δεν υπάρχει λόγος καταπίεσης και αν θελω να φυγω απο κάπου, θα φυγω ο κοσμος να χαλασει. Δε φεύγω ποτέ γιατι ξερω οτι μπορω να φυγω οποτε δε νιωθω πιεση.
Χanax μου εδωσε ο ψυχίατρος που είδα οταν εφαγα τους πρωτους πανικους και με εστειλε για ψυχοθεραπεια και μου είπε να παίρνω μισο οταν δεν είμαι καλα.
δηλωνω περηφανα οτι εχω περάσει και διμηνο ολοκληρο χωρις φαρμακο.
Νομίζω παντως πραγματικά, οτι οποιος καταφερει να να σκεφτει λογικα την ωρα του πανικου εχει κερδίσει το μισο παιχνιδι.
ΛΟΓΙΚΑ. Δηλαδη:
Τι ειναι αυτο που μου συμβαίνει? Δεν απειλούμαι απο τπτ.
ΟΚ, έχω πανικό. Και? Τι μπορεί να πάθω? Τιποτα. Οποτε? Γιατί φρικάρω?
Kαι αλήθεια, arsus, σε φάση χαλαρή και νηφάλια σκέψου το κ εσυ κ θα δεις οτι έχω δίκιο... ;)
Γεια σου sadoctober. Οταν δεν ειμαι σε κριση πανικου σκεφτομαι ποσο χαζο ειναι να φοβαμαι τοσο πολυ κατι αορατο, αλλα οταν ειμαι μεσα στην κριση πανικου το μονο που σκεφτομαι ειναι αν θα ΕΠΙΖΗΣΩ κι αυτην την φορα. Με ρωτησες τι ακριβως φοβαμαι, λοιπον μολις βγω απο το σπιτι με πιανουν εντονα τα συμπτωματα ταχυκαρδια ζαλαδα ασταθεια υπερδιεγερση και ταυτοχρονα αδυναμια. Ολα αυτα με κανουν να νιωθω οτι κατι θα παθω, θα πεσω κατω, θα με πανε στο νοσοκομειο και ενας Θεος ξερει τι θα γινει εκει και τι θα μου δωσουν. Εν ολιγης τετοια σκεφτομαι και δεν αργει πολλες φορες να ερθει η κριση. / arsous μπραβο που μπορεις και το ελεγχεις τοσο καλα ωστε να μην χρειαζεσαι ηρεμηστικο. Αυτο αποδεικνυει οτι εισαι σε καλο δρομο και επισης οτι ειναι ελαφριας μορφης το προβλημα σου.
Κατ\'αρχην να σου πω, πως μόλις διάβασα πως πηγες για το φορεμα, χαμογέλασα και ειπα απο μεσα μου: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ!!
Πάντως στο μαγαζι με τα ρουχα δεν έπεσες κατω. Να ξερεις οτι στις κρισεις πανικου παρ\'οτι φοβομαστε οτι θα ξεραθουμε, συνηθως δεν ξεραινομαστε. Αλλά αντε σου λεω εγω. Πες οτι έπεσες. Και πες οτι σε πηγαν στο νοσοκομειο. Τι λες να σου δωσουν εκει?
Υδροκυάνειο? Δεν το φανταζομαι. Το πολύ πολυ κανα καρδιοτονωτικο ή κανα ηρεμιστικο. Η καποιο φάρμακο τελος παντων. Να σε ξεκανουν μια φορα αποκλείεται.
Οπότε?
Το γεγονος οτι οταν το σκεφτεσαι νηφάλια το βρίσκεις χαζο, νομίζω οτι ειναι πάρα πολύ θετικο!!
Χαμογελασες ή γελασες? :) γιατι για γελια ειναι να λες οτι πηγες και πηρες φορεμα λες και εκανες καποιον αθλο.
Xαμογέλασα φυσικά!
Γελάει όποιος δεν εχει παθει κρίση πανικού να δει τη γλυκα. Στην αρχη ειχα κ εγω πρόβλημα με το έταιρο μου ημισυ. Ενα βραδυ που ημουν σε κρίση τον ξυπνησα και του είπα: Φευγω, παω στη μαμα μου, θα παω απευθειας δουλεια και τα λέμε αυριο μεσημερι.
Ξέρεις τι μου είπε: Τι είναι αυτα που κάνεις, ρε παιδάκι μου?
Δεν μπορεσε κ ουτε θα μπορεσει να καταλάβει.
Χαμογέλασα και χαρηκα για σενα.
Εγω πιστευω οτι μπορεις να γινεις καλα. Ξερω οτι το θελεις. Πρεπει ομως και να το πιστεψεις.
Εδω γινονται καλά ανθρωποι με πολυ σοβαροτερα προβληματα απο τα δικά μας.
ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΡΕ. ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΘΕΛΕΙ Ο Γ...ΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.
Παρτο αλλιώς...
Θα του τη φέρεις μια, θα του τη φέρεις δυο, θα του τη φέρεις τρεις. Ποιος ειναι πιο δυνατος? Εσυ που ΖΕΙΣ με αυτόν και καθε φορα επιβιωνεις ή αυτος που ζει επειδη τον τροφοδοτείς εσυ?
Συγνωμη που γραφω τοσο αργα αλλα ειναι ο πρωτος καιρος που χρησιμοποιω υπολογιστη. Μεχρι πριν λιγες μερες δεν ηξερα ουτε πως ανοιγει αυτο το πραμα :)
Μη ζητας συγγνωμη, καλή μου.
Θα μπορουσες να αργησεις να απαντησεις για χιλιους δυο λογους.
Ποιος θα σε παρεξηγησει?
Μη στεναχωριέσαι για κανέναν. Με την ησυχία σου, εδω είμαστε.
Και σημερα και αυριο..
Πολυ θα ηθελα να το παρω αλλιως αλλα εχω γινει πολυ φοβιτσιαρα. Για να καταλαβεις πριν λιγο εφαγα ενα σαντουιτς με γυρο και με επιασε ενες φοβος οτι θα με πειραξει θα μου φερει δυσφορια θα αναιβουν τα τριγλυκεριδια και αλλες τετοιες ανοητες σκεψεις.
Για τη δυσφορία σοδίτσα.
Για τα τριγλυκερίδια εξετασούλα κ οταν δεις οτι είσαι οκ θα ξαναφας γυρο χωρις άγχος. Δεν ανεβαίνουν απο τη μια στιγμη στην άλλη καλε!
Και φυσικα αμεσως ηρθε η ταχυκαρδια και οι αρρυθμιες :( Καπως ετσι γινεται ολη την ημερα και δεν ηρεμω απο τα συμπτωματα.
Eδω σε θέλω καβουρα.
Αρρυθμια και ταχυκαρδια γιατι φοβασαι τις επιπτωσεις του γυρου.
Λυση για τις επιπτωσεις αυτες υπάρχει. Αρα δεν υπαρχει και λόγος φοβου.
Η ωρα πηγε 2. Ξαπλώσου να κοιμηθεις και μη δινεις σημασια στα συμπτωματα. Ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα... :)
Σε αφηνω,πάω νανι και τα λέμε αυριο!!
Καλα κουραγια και καλή δυναμη
ΧΑχα :D να κανω εξετασουλα αιματος και αν βρουνε κατι πανω απο τα ορια μετα να δεις φοβο :)