Απίστευτοι είναι η κακία τους δεν έχει όρια. Η ειρωνία είπαμε κάποιες φορές χρησιμοποιείται και για άμυνα. Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια άστα να πάνε... Μην σου τύχει μόνο.
Printable View
Απίστευτοι είναι η κακία τους δεν έχει όρια. Η ειρωνία είπαμε κάποιες φορές χρησιμοποιείται και για άμυνα. Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια άστα να πάνε... Μην σου τύχει μόνο.
Ναι. Απλά υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Πχ στη δουλειά. Ή εγώ πχ μπαίνω σε ένα συγκεκριμένο σάιτ επειδή δεν έχω τι να κάνω. Θα ακούσω τις βρισιές εκεί πολλές φορές (επειδή δεν τους κάθομαι πχ, ή επειδή λέω α και μου λένε ου και νευριάζω), δεν μπορώ να το αποφύγω. Δηλαδή ναι μεν κάνεις delete, αλλά πρώτα σε έχουνε στενοχωρήσει οι παράλυτοι.
Ναι βρε το \'χω διαβάσει σου \'χω απαντήσει κιόλας η πρώτη.
Εννπω διαβασε τα 3 τελευται ποστ για ναδεις τι μου ειπε καποιος.
\'Εχεις u2u.
Η επιτυχια φερνει την ζηλια και την εχθρα , πολλοι σε κοιτανε με μισο ματι. Αλλα το να μη κυνηγησεις την επιτυχια για να μη σε \"βαλουν\" στο ματι οι αλλοι ειναι ηττοπαθεια αν μη τι αλλο.Quote:
Λέω μπορεί να ζηλεύει κάποιος γιατί είναι πιο δυστυχισμένος από σένα και να θέλει κι αυτός να είναι ευτυχισμένος ή να είναι όλοι γύρω του δυστυχισμένοι για να μην καταλαβαίνει τη δυστυχία του. Γι\'αυτό δικαιολογείται. Όμως οι άλλοι που είναι μια χαρά στη διάθεση δεν είναι δυστυχισμένοι και σε κάνουν χώμα με το παραμικρό που θα πουν; Αυτοί δεν είναι κακοήθεις;
Οσο για το οτι θα σε αφησουν στην δυστυχια σου αν εισαι δυστυχισμενος , δεν παιζει και πολυ , κοιταξτε τις ευπαθεις κοινωνικες ομαδες που αντιμετωπιζονται με προκαταληψη σαν παραδειγμα. Δεν τους φτανουν τα προβληματα τους , εχουν τους αλλους να τους δημιουργουν περισσοτερα , μην πω οτι δεν θα ηταν ευπαθεις κοινωνικες ομαδες αν δεν ηταν οι αλλοι.
Η ευτυχία φέρνει τη ζήλεια και την έχθρα από κάποιους( έστω από πολλούς). Αυτό πράγματι ισχύει. Όμως πρέπει να αναλογιστούμε την φράση που λέει ότι κανείς άνθρωπος δεν κλοτσά ένα νεκρό σκυλί. Θέλω να πω ότι αυτοί που σε χλευάζουν, σε βρίζουν, σε μειώνουν το κάνουν επειδή στην πραγματικότητα νιώθουν κατώτεροι από σένα έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν. Χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους έτσι ώστε να σε φέρουν στα μέτρα τους. Και θα σε φέρουν αν εσύ ανταποδώσεις τις προσβολές. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δεχτείτε μία τέτοια προσβολή θυμηθείτε ότι στην πραγματικότητα σε ανυψώνουν με τα λεγομενά τους. Θα μπορούσατε ακόμα και να του πείτε ευχαριστώ(πράγμα που καταλαβαίνω ότι είναι ακραίο).
Τώρα να υπάρχουν ευτυχισμένα άτομα και να μειώνουν τα δυστυχισμένα, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Σίγουρα είναι ευτυχισμένα αυτά τα άτομα; Η μήπως έτσι θέλουν να δείχνουν; Η μήπως εσύ νομίζεις ότι είναι ευτυχισμένα; Ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να μειώσει κανέναν. Ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που θέλει να προσφέρει αγάπη.
Δεν είναι έτσι. Αν ο άλλος είναι κακός δεν θα το κάνει επειδή είναι δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος, θα το κάνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.
ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΘΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΗΛΙΕΣ ΠΙΑ!
Βαρέθηκα να τα διαβάζω...Ο φθόνος και η έχθρα,η έχθρα και ο φθόνος.Το βρήκαμε τώρα,για όλα τα κακά της κούτρας μας η αιτία είναι οι άλλοι που μας μισούν και θα ήθελαν να είναι εμείς.Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη.Έλεος.Και ας υποθέσουμε πως υπάρχει αυτή η περιβόητη ζήλια και έχθρα,άραγε το να την ανακαλύπτουμε κάτω από κάθε πέτρα που σηκώνουμε-τάχαμου-δε λέει κάτι και για μας τους ίδιους;
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Μπορείς να μην τους δίνεις σημασία; Η δυσκολεύεσαι να το κάνεις αυτό;
Εγώ δεν είπα ότι οι άλλοι μας μισούν γιατί είμαστε καλύτεροι. Εγώ είπα ότι όλοι είναι κακοί αλλά όχι εδώ σε άλλο θέμα και έχει σχέση με αυτό που λες πιο κάτω. Όχι, δεν λέει τίποτα για μένα την ίδια, μπορεί κάλλιστα όλοι να είναι κακοί :) τα \'χω αναλύσει στο θέμα του keep αυτάQuote:
Originally posted by RainAndWind
Βαρέθηκα να τα διαβάζω...Ο φθόνος και η έχθρα,η έχθρα και ο φθόνος.Το βρήκαμε τώρα,για όλα τα κακά της κούτρας μας η αιτία είναι οι άλλοι που μας μισούν και θα ήθελαν να είναι εμείς.Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη.Έλεος.Και ας υποθέσουμε πως υπάρχει αυτή η περιβόητη ζήλια και έχθρα,άραγε το να την ανακαλύπτουμε κάτω από κάθε πέτρα που σηκώνουμε-τάχαμου-δε λέει κάτι και για μας τους ίδιους;
Δεν μπορώ να μην δίνω σημασία γιατί άμα μου φέρεται πχ κάποιος άσχημα επηρεάζεται και η γνώμη των άλλων αλλά και έτσι να μην είναι μερικές φορές, και πάλι με πειράζουν πολύ αυτά που γίνονται γιατί είναι προσωπική επίθεση. Thanks για το ενδιαφέρον πάντως.Quote:
Originally posted by devakiance
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Μπορείς να μην τους δίνεις σημασία; Η δυσκολεύεσαι να το κάνεις αυτό;
Παρακαλώ. Είναι όντως πολύ δύσκολο να αγνοείς τους άλλους και σε καταλαβαίνω όταν λες ότι δεν μπορείς. Κι επίσης είναι πολύ άσχημο να επηρεάζουν άλλους και πολλές φορές με άδικο τρόπο. Θα σου συνιστούσα όμως να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις. Αδικίες συμβαίνουν συνέχεια. Κάποιοι εμπλέκονται σε καταστάσεις που δεν τους αξίζει. Μπορεί πολλές φορές να χρειαστεί να δεχτείς άσχημη κριτική ακόμα κι απ\' τους ίδιους σου τους φίλους. Όμως μη μείνεις εκεί. Συγκέντρωσε το μυαλό σου στα καλά πράγματα που συμβαίνουν σε σένα γιατί είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά καλά.
Θα σου πω μία ιστορία που συνέβη πριν δύο χρόνια. Δεν λέω ότι εσύ χρησιμοποιείς παρόμοιες μεθόδους σαν κι εμένα. Εσύ μπορεί να είσαι πιο σοφός, απλώς θέλω να τις εκθέσω. Υπήρχαν κάποια παιδιά που με ηρωνεύονταν άγρια και με κορόιδευαν επειδή εγώ πίστευα πάρα πολύ στη φιλοσοφία του Γκάντι και υποστήριζα ότι όλοι πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία κι ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε στις προσβολές των άλλων. Βέβαια αυτά που δίδασκα εγώ δεν τα εφάρμοσα όταν τα παιδιά άρχισαν να γελάνε μαζί μου και να μου κάνουν πλάκα. Εξαγριώθηκα, τους έβρισα, τους είπε πως είναι κατώτερης νοημοσύνης και πως θα διακόψω τη φιλία μαζί τους αν συνέχιζαν. Κι αυτό έκανα. Διέκοψα κάθε σχέση μαζί τους. Πίστεψέ με, αν και το τελευταίο που έκανα είναι θετικό ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα καλύτερα βριζοντάς τους. Το μόνο που κατάφερα είναι να χαλάσω την ψυχολογία μου και να αναπτύξω θυμό. Το ίδιο έκανα και με την πρώην κοπέλα μου. Σαν αντίδραση για αυτά που έλεγε που ένιωθα ότι με μείωναν, προσπάθησα να την μειώσω κι εγώ λεγοντάς της πως είμαι καλύτερος στα μαθηματικά και πως εκείνη είναι μία αποτυχημένη. Το μόνο που κατάφερα είναι να έχω έναν τεράστιο θυμό μέσα στα στήθη μου που κάθε μέρα με έπνιγε. Θυμάμαι πως περπάταγα στο δρόμο και σκεφτόμουν συνέχεια(αλήθεια σου λέω συνέχεια) εικόνες θυμού. Τα βράδια κοιμόμουν γύρω στις έξι το πρωί επειδή μέσα μου είχα τεράστια αποθέματα θυμού και δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Τελικά τι κατάφερα με όλη αυτή την ιστορία; Να στεναχωρηθώ και να θυμώσω τόσο πολύ που να χρειάζομαι ψυχίατρο. Ευτυχώς μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης ψυχοθεραπείας είμαι πανευτυχής και χαίρομαι πραγματικά την κάθε μέρα που περνάει.
Μετά από όλα αυτά τι έμαθα; Ότι ποτέ δεν πρέπει να ανταποδίδεις στους εχθρούς σου. Ποτέ δεν πρέπει μέσα σου να τους μισείς. Ποτέ δεν πρέπει να τους αφήνεις να σου χαλάνε τα τεράστια ποσά ηρεμίας που έχεις μέσα σου. Στην πραγματικότητα πρέπει να αγαπάς τους εχθρούς σου. Αν σε προσβάλουν γέλασε δυνατά. Αν σε μισούν αγάπα τους. Εννοείται πως αν σε πειράξουν θα αμυνθείς αλλά ποτέ μην επιτεθείς πρώτος. Αν σε πληγώνουν απόδειξέ τους πως είσαι καλύτερος. Όχι με τα λόγια αλλά φρόντισε τα κατορθώματά σου να φτάσουν στ\' αυτιά τους. Ποτέ μην σκεφτείς την εκδίκηση. Οι επιθέσεις τους σε αγγίζουν γιατί βαθειά μέσα σου έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Φρόντισε λοιπόν να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου.
Τέλος θα ήθελα να σου πω πως μπορεί να φαίνονται πολύ δύσκολες αυτές οι συμβουλές και μη εφαρμόσιμες. Ακόμα μπορεί να αισθάνεσαι άσχημα επειδή εγώ ανέφερα πως είμαι ευτυχισμένος κι ίσως εσύ να μην το νιώθεις αυτό. Αλλά μην πέσεις σ\' αυτή την παγίδα. Σε παρακαλώ προσπάθησε να μάθεις κάτι από μένα. Τουλάχιστον μάθε πως είναι στο χέρι σου να γίνεις ευτυχισμένος(αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί κάποιες φορές οι άνθρωποι χρειάζονται ψυχίατρο και μόνο αυτός μπορεί να τους βοηθήσει. Αλλά άμα τους βοηθήσει κατάλληλα μετά μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα) κι όταν γίνεις θα μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα τα σχόλια.
Σου συνιστώ επίσης να διαβάσεις το ενχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός του Paulo Coelho, το \'πως να αποκτάς φίλους\' και το \'έξω η στεναχώρια\' του Νταίηλ Κάρνετζυ και το ποιήμα του Κίπλινγκ. Δεν έχουν όλα σχέση με το θέμα αλλά κάποιες ενότητες μέσα σε αυτά τα βιβλία έχουν σχέση.
Quote:
λολ...ελα ρε rain εμεις ειμαστε παντα οι υπερανω των...μιζερων συναισθηματων των πολλων:P
devakiance γειά σου. Καταρχάς είμαι κορίτσι. Κατά δεύτερον δεν κατάλαβα αυτό που είπες ότι ποτέ δεν ένιωσες καλύτεαρα από το να βρίζεις αλλά λες αν και το τελευταίο που εκανες θετικό εκεί τα μπέρδεψα λιγάκι. Anyway, δεν μπορώ να αγαπάω τους εχθρούς μου με τίποτα, ούτε πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερη έτσι. Μ...κας θα είμαι αν είμαι έτσι. Τώρα με το να με προσβάλλουν και να γελάω δυνατά το \'χω κάνει εδώ στο φόρουμ με έναν που όλο έβριζε και τον είχαν καταλάβει όλοι. Εκεί δεν είχα κάτι να φοβηθώ ότι θα παρεξηγήσουν εμένα. Δεν μπορώ πάντως να είμαι έτσι όπως λες με τίποτα. Το μίσος μου βγαίνει αυθόρμητα και είναι ένδειξη λύπης και απογοήτευσης μαζί.