Originally Posted by
ioannis2
niah
μορφές διστρεβλωμένων σκέψεων πχ, με το να κάνω κάτι πιστευω ότι θα ακολουθήσει μια σειρά απροσδόκητων και καταστροφικών γεγονότων, πχ με τσίμπησε μια μέλισσα, άρα θα πάθω μόλυνση, θα αρρωστήσω σοβαρά, θα μπώ στην εντατική μπορεί και να μου μείνει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
πχ. φέρνω στο νου τον Χ που μου κανε κακό πριν χρόνια και στον ίδιο χώρο μαζί του τον Γ που δεν τα πηγαίνω καλά μαζί του σήμερα και ακόμα δυο προσωπα φανταστικά και δημιουργώ στη σκεψη μου ένα φανταστικό γεγονός ότι όλοι αυτοί μαζί (στην πραγματικότητα ούτε καν ξέρει ο ένας τον άλλο) προσπαθούν να με βλάψουν και εγώ αμύνομαι.
πχ. επειδή ο Α μου είπε μια κουβέντα που με ενόχλησε δημιουργώ στη σκέψη μου φανταστικές καταστάσεις ότι θα γίνει εχθρός μου, θα μου κάνει ζημιά στο μέλλον, θα κάνει κλικα με άλλους και θα με κυνηγούν
πχ. ένα λάθος που κάνω σε μια δουλειά χαρακτηρίζω τον εαυτό μου αποτυχημένο και πιστεύω ότι όλοι ασχολούνται με το λάθος μου αυτό και ότι όλη μου τη συμπεριφορά την κρίνουν με βάση το λάθος αυτό.
Τα παραδείγματα αυτά είναι φανταστικές σκέψεις που δεν έχουν κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα, απλά στη φαντασία, δημιουργούν μόνο ένταση και στρές.
Βοηθά αφάνταστα η μέθοδος που έχω γράψει πιο πάνω στην αντιμετώπιση.
Δεν ξέρω αν βοήθησα.