Originally Posted by
Macgyver
Διασττρεβλωνεις αγαπητε , διαστεβλωνεις , ερμηνευεις τις διδαχες του Ιησου , αυτος που ιδρυσε στο κατω κατω τον Χρισιανισμο ........................ ναι , ειμαι βαθια θρησκευομενος , δεν μενδιαφερει τι λενε τα Ευαγγελια , αυτα σε μεγαλο βαθμο , οντας γραμμενα απο ανθωπους , ευκολα μπορουν να παρερμηνευθουν ...... και εχουν μεσα γρμμενες ανακριβειες , αφου ο Χριστος δεν εγραψε τιποτα ........................... το οτι μια υπερτατη δυναμη , που κατασκευασε το συμπαν , ασχολειται με τις επιθυμιες του καθενος , μονο σαν κατι εξωφρενικο μπορω να το θεωρησω , οπως και οτι αυτη η ανωτατη δυναμη εχει και γυιο , παλι στην σφαιρα του παραλογισμου κινειται ............ οι διδαχες του Χριστου , που σχηματικα /συμβολικα ειπε , υιος Θεου ειμι , δν το εννοουσε κυριολεκτικα , αν το ειπε βεβαια , γιατι ειπαμε , τα Ευαγγελια ειναι γραμμενα απο ανθρωπους , οπως και το ανοητο οτι η ανωτατη αυτη δυναμη τιμωρει οποιον κανει κατι κακο ..............ολα αυτα ειναι παραποιημενες οι διδαχες του Χριστου , κολαση δεν υπαρχει , ουδεποτε ο Χριστος ανεφερθη σε αυτην , παλι ανθρωπινα κατασκευασματα ......... το δικο μου πιστευω , ειναι οτι ολοι εχουμε εναν μικρο Θεο μεσα μας , αυτο εννοουσε ο Χριστος οταν ειπε , ΄και ως Θεοι εσεσθε ΄........ο ανθρωπος εχει τεραστιες δυναμεις εν αδρανεία μεσα του , αρκει να το πιστεψει ..............εγω προσευχομαι σε ενα Θεο , η εναν Αγιο , της αρεσκειας μου , πιστευω ακραδαντα οτι η προσευχη μου εχει αποτελεσμα , διοτι ετσι αφυπνιζω τον μικρο Θεο που εχω μεσα μου , καιο δεν δινω πενταρα για το τι λεει η εκκλησια , προσευχομαι στο δωματιο μου , η σε καποιον χωρο που μπορω να αυτοσυγκεντρωθω , και πιστευω ακραδαντα οτι αυτο που ζητω στην προσευχη μου , θα γινει πραματικοτης , ξερω τι πραματα μοπορεις να ζητησεις, αλλα ειπε ο Κυρος , ΄αν εχετε πιστη οσο ενας κοκκκος σιναπεως , θα πειτε σε αυτο το βουνο να μετακινηθει , και ετσι θα γινει ' ................παλι μεταφορικα μιλουσα ο Χριστος, δν ειναι δυνατον ενσα βουνο να μετακινηθει , απλα ηθελε να δειξει την δυναμη της πιστεως , της ακραδαντης πιστεως , χωρις ιχνος αμφιβολιας , ποση δυναμη εχει ........αυτα ειναι τα πιστευω μου , και δηλωνω ενας ευτυχης ανθρωπος , που ειχα την τυχη να μυηθω απο νεος στον Χριστιανισμο ....εκκλησια δεν πηγαινω , δεν υπαρχει λογος κατ εμε ........ουτε εξομολογουμαι , αφου ολοι οι ανθρωποι ειμαστε αμαρτωλοι , και θα συνεχισουμε να ειμαστε , ειναι ιδιον των κοινων θνητων ...................δυστυχως η θρησκεια ειναι παραποιημενη απ τους ανθρωπος του τοτε , τους εκπροσωπους της , τις Οικουμενικες συνοδους , και ο καθενας μποορει να προσαρμοσει την θρησκεια στα μετρα του , διοτι ενεχει αναχρονιστικα στοιχεια , που απευθυνονται σε ανθρωπους χαμηλης νοημοσυνης , που παραμενουν στην επιφανεια της θρησκειας , και δεν εντρυφουν στην ουσια της , αφου οι εκπροσωποι της τους τους κρατανε αθελα τους στο σκοταδι .........