Είναι το πρόβλημα από την άποψη ότι υπάρχει το στίγμα, δηλαδή ποιός θα ήθελε να τα φτιάξει με έναν/μία σχιζοφρενή;;;
Printable View
Ήμουν αρκετά "εξαρτημένος" από σχέση παλαιότερα, μου θυμίζει λίγο τον τρόπο που περιγράφεις. Ήθελα να είμαι συνέχεια μαζί της, να την αγκαλιάζω να της λέω συνεχώς γλυκόλογα και να της κάνω κάθε χάρη, να προσπαθώ να την έχω ικανοποιημένη σε όλα τα επίπεδα (και την είχα αρκετές φορές) αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να παραμελήσω τον εαυτό μου για χάρη της και την κάνω να απομακρυνθεί από μένα αφού είχε κερδίσει το παιχνίδι, έγινα απλά ένας άνθρωπος τον οποίο έβλεπε σαν φίλο. Αναγκάστηκα να καταλάβω πόσο μόνος είμαι, ειδικά όταν χρειάζομαι απεγνωσμένα άλλους για να νιώθω καλά.
Σταθερά και αργά ανέβασα στροφές, συνήθως είμαι καλά, αισθάνομαι καλά, αλλά υπάρχουν κάποιες φάσεις περίεργες με τα συναισθήματα να χαλάνε. Σκέψου πόσο χειρότερο θα ήταν να έβρισκες κάποιον και να έκανες όνειρα και να μην ερχόταν η επιθυμιτή κατάλληξη. Μπορεί να μην νιώθω τόσο αδύναμος πλέον αλλά η μοναξία υπάρχει και συνεχίζει.
Δες και άλλους ανθρώπους white. Ακόμα και ανθρώπους εδώ μέσα. Νομίζεις ότι έτσι απλά με μια σχέση λύνονται τα προβλήματα. Το θέμα είναι να καταλάβεις πόσο ανάγκη έχουν όλοι να ανήκουν κάπου. Σε κάτι καλό.
Δεν εχουν ολοι μαυρα μεσανυχτα Γουαιτ..
Δεν ειναι ολοι προκατελειμενοι..
Αυτους που ΔΕΝ θα ηθελαν να τα φτιαξουν με ενανμια σχιζοφρενη,τους κανεις ξουτ γλυκεια μου!
Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι ειχα μια συντομη σχεση πολυ παλια με ενα παιδι που μου το ειχε πει απο την αρχη..
Δεν ειχα προβλημα,ουτε που θα το καταλαβαινα να σου πω την αληθεια..
Μαλιστα εχω παρατηρησει οτι επειδη νομιζουν οτι υστερουν λογω της ψυχωσης,προσπαθουν περισσοτερο σε πολλους τομεις!!
Αυτο που με ενοχλουσε εμενα,ηταν η ζηλεια..δηλ οταν ζηλευε, παραλογιζοταν.Τα ισοπεδωνε ολα και εβριζε ασχημα..αλλα με υπομονη και κατανοηση ηρεμουσε...αλλα οπως καταλαβαινεις αυτο ηταν θεμα του χαρακτηρα του και απλως το φορτωνε στην σχιζοφρενεια...
Ε ναι αφού θέλουν όλοι να ανήκουν σε κάτι, αυτό λέω κι εγώ, ότι η σχέση και ο γάμος είναι κάτι το επιθυμητό... Τουλάχιστον η σχέση σίγουρα αλλά ποιός θέλει να μείνει μόνος του μέχρι να πεθάνει;;; Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο να ανήκουν, όσο για σένα λυπάμαι αλλά αυτή δεν σου άξιζε. Έπρεπε να βρεις κάποια που να είναι πιο εντάξει, πιστεύω υπάρχουν και τέτοιες, όπως κι εγώ, αλλά αγόρια είναι λίγο δύσκολο να βρεις τέτοια..
Κοίτα αν γνωρίσω κάποια και η πρώτη της κουβέντα είναι να μου πεί ότι είναι σχιζοφρενής δεν νομίζω να ενδιαφερθώ για κάτι παραπάνω (θα έλεγα μάλιστα τι κάθεται και μου λέει κάποια κοπέλα που μόλις γνώρισα...!)*. Το να παρουσιάζεις τον εαυτό σου έτσι ειδικά σε άνθρωπο που δεν έχεις γνωρίσει καλά καλά δεν βοηθάει. Όπως επίσης το να προσπαθείς να πείσεις ένα κολημένο μυαλό να αλλάξει είναι αδύνατο το ίδιο και να βγάλεις ένα πολύ δυνατό λεκέ από πάνω σου. Άλλωστε ότι είναι να φανεί θα φανεί, δεν χρειάζεται να προιδεάζεις τον καθένα με τέτοιες λέξεις.
Μπορεί στο μέλλον να είσαι πιο καλά και να μπορείς να βλέπεις τα πράγματα χωρίς τόση ανησυχία.
*Φιλικά στο λέω σαν συμβουλή.
NΑΙ, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ, ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΟΥΣ, Κ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Κ ΓΚΟΜΕΝΟ.
κ μεσα σε αυτο το σαιτ εχουμε δει πολλα ατομα, τα οποια εχουν πει οτι πασχουν απο καποιου ειδους ψυχωση, αλλα δεν εχουν αυτη την αρνητικοττητα κ την καχυποψια κ ειναι παρα πολυ συμπαθητικα παιδια!
λολ! Που είναι όλοι αυτοί??
Κοίτα τα φάρμακα βοηθάνε πολύ δε λέω αλλά περισσότερο βοηθάει το έξω, η κοινωνικοποίηση, τέτοια πράγματα. Ο κόσμος έχει γίνει τέτοιος όπου η θετικότητα και η αγάπη είναι ένα είδος εξάρτησης!
Lou!, δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί να είναι σχιζοφρενείς. Υπάρχουν άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες αλλά τόσες και τόσες διαφορετικές ψυχιατρικές ορολογίες.
τοτε ινσεκτ ας πάρουμε το εξης ένα παράδειγμα: τον κηπ
Είναι καλοπροαίρετος, γλυκός πάντα δίπλα σε όποιον του το ζητήσει, μια χαρά στην παρέα και λειτουργικός στη ζωή του.
Εγώ που κάνω πραγματικη παρέα μαζί του σχεδόν δυο χρόνια τώρα, δεν τον έχω πιάσει ποτέ να είναι καχύποπτος ή αρνητικός με ΚΑΝΕΝΑ.
ακόμη και στις υποτροπές του, (που ευτυχώς είναι σπάνιες), δεν βγάζει την παραμικρή κακία για ΚΑΝΕΝΑ.
(Και δεν υπερβάλω).
Μα ούτε εγώ βγάζω κακία αν δεν βγάλουνε για μένα...
Οκ δώσε μου και άλλα παραδείγματα να το αναλύσουμε. Δεν τον ξέρω τον keep προσωπικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το μέτρο σύγκρισης? Η σχιζοφρένεια? Αν είναι καλά, αν νιώθει καλά καλύτερα να πάψει να λέει πως είναι σχιζοφρενής ειδάλως δεν βρσίκω κάποιο λόγο. Μπορεί κάλυστα να είναι καταθλιπτικός με ελαφριές σχιζοφενικές κρίσεις και τίποτα παραπάνω.
Επίσης πολλές φορές η σχιζοφρένεια μπερδεύεται με άλλες παθήσεις όπως το σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, η μανικατάθλιψη και άλλα. Τουλάχιστον η συνειδητοποίηση είναι ένα καλό βήμα μπροστά!
Κάτι μου βρωμάει.. δεν ξέρω τι αλλά οι γιατροί λένε πως οι σχιζοφρενείς δεν συνηδιτοποιούν το πρόβλημα που έχουν. Το γνωρίζες αυτό?
Ο κιπ ειναι ενα ακακο πλασμα αλλα ειναι φωτια σε αλλα.Δοκιμασα και απο κοv:p:oτα.μιαμ μιαμ..κιπακο.χαχχααχχαχα