-
γιώργο....καλημέρα...:)
Σήμερα διάβασα το θέμα σου και αλήθεια συγκινήθηκα.
Αυτό που κατάλαβα από όλα όσα μας γράφεις, είναι πως θες πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου, σε έχει κουράσει αυτή κατάσταση.
Όπως έχω ξαναγράψει έχω δυο φίλους που το έκοψαν στεγνά και χωρις να πάνε σε κοινότητα. Απ' όσο βλέπω είσαι αδύναμος να το κάνεις.
Όμως, όσο δύκολο και αν σου φαίνεται, αυτή είναι η πραγματική νίκη. Θα πονέσεις, θα υποφέρεις αλλά αν το βάλεις καλά μες στο κεφάλι σου πως δεν σου αξίζει να ζεις για πάντα αυτόν τον εφιάλτη και αγαπήσεις το γιώργο πραγματικά, θα το κάνεις.
Όσο καιρό και να κρατήσει το μαρτύριο που λες πως δεν αντέχεις, δεν είναι στο χερι του να κρατησει για πάντα.
Και αν κάνεις την προσπάθεια περνώντας όσο πιο δύσκολα γίνεται, μετά πολύ δύσκολα θα τη θυσιάσεις για να ξανακυλήσεις.
Εύχομαι να τα καταφέρεις και να μη σταματήσεις να σηκώνεαι όσες φορές και αν πέσεις...:)
-
Γιώργο καλημέρα. Μάλλον δεν είσαι έτοιμος ακόμα, γιατί όλη αυτην την ιστορία την προχωράς "προστατευμένα". Δεν εχεις εικόνα άσχημη, έχεις δουλειά, ο περίγυρός σου δεν ξέρει το πρόβλημά σου, οικονομικά από ότι καταλαβαίνω δεν είσαι χάλια, με λίγα λόγια δεν έχεις πιάσει πάτο. Μπορεί για να γυρίσει το μυαλό σου να χρειάζεται αυτό που λες στο τέλος "να γίνω άστα να πάνε".
Καταλαβαίνω ότι η ηρωίνη είναι μια ουσία πολύ εθιστική (εδώ ενα υπνωτικο παίρνεις και κοιμάσαι σαν ανθρωπος και "κολλάς"). Οι υποτροπές είναι συνηθισμένες, οπότε εντάξει. Πάμε για άλλα. Ζήτησε βοήθεια όμως, πρεπει να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία, να κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια. Και όταν τα καταφέρεις δε θα σε νοιάζει να φοράς κοντομάνικο!
-
Ειναι ωραια να εισαι καθαρος , να διασκεδαζεις με την δικια σου δυναμη , να μην εχεις αναγκη απο κατι αλλο , να ειναι αυθορμητο και οχι με ενα "κουμπι" . Μου εχει λειψει ο υγιης τροπος σκεψης, ζηλευω! τους γυρο μου που γελανε ,χαιροντε απο μονη τους! ακομα και την γευση απο ενα ωραιο φαγητο! τα χρωματα που βλεπουμε γυρο μας, ολα αυτα σε εμενα δεν ειναι το ιδιο, οι γευσεις μου ειναι πολυ απαλες ισα που τις ξεχωριζω, τα χρωματα ισα πυ ξεχωριζοντε ,ακομα και οταν κανω ερωτα που πλεων δεν με πολυ ενδιαφερει για εμενα ειναι υποχρεωση πρεπει να το κανω επειδη το κανουν ολοι ,αλλα δεν μου λειπει! για να δουλεψω πρεπει να παρω το φαρμακο μου! δεν ειμαι ελευθερος πλεον.!
Δυστυχως ομως δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την ιδια δυναμη, αλλος καταφερνει να κανει πραγματικοτητα τα ονειρα του! αλλος γινεται πρωταθλητης στον αθλητισμο! δεν μπορουμε ολοι να γινουμε πρωταθλητες¨)
Ετσι και εγω δεν εχω την δυναμη που πρεπει , δεν ειμαι σαν και εσας ,μπορει να μου αξιζει κιολας , δεν ξερεις. Το αποτελεσμα θα ειναι παντα ενδιαφερον ,απλα σε εμενα ειναι αυτο που μου αρμοζει , αφου αυτο διαλεξα πρεπει σαν ανδρας να ειμαι ετοιμος να υποστω και τις συνεπειες , ακομα και τον θανατο ! μπορει να τον φοβαμαι ,αλλα επειδη ειναι μες στο παιχνιδι και τον εχω δει καμια φορα ,εστω και απο μακρια , δεν αρμοζει να μιξοκλαιγομαι και δεν γουσταρω!! εχω αξιοπρεπεια !οσο και να σας κανει εντυπωση Ρ". απλα θα ηθελα να ειναι μια και εξω ,οχι αργος και βασανιστικος ! αυτο το φοβαμαι!
Γιατι ομως να υπαρχει ρατσισμος απο εσας , απο την κοινωνια στους χρηστες που δεν ενοχλουν, εγω δεν καω κακο σε κανενα, δεν κλεβω ,δεν πιραζω αλους σε εμενα κανω κακο ,ισα ισα που προσφερω και στην κοινωνια μεσω της δουλειας μου , ειμαι ευγενικος και ολα τα αλλα, γιατι λοιπον με βλεπουν οσοι γνωριζουν -αφου ευτυχως δεν φαινομαι εμφανισιακα για πρεζακιας- με ρατσισμο? γιατι βρε παιδια δεν μπορειτε να κανετε παρεα ,δεν θελετε να συνεργαστειτε με ενα χρηστη? αμα ειναι καλος στην δουλεια του ? εξιγιστε μου γιατι? τοσος ρατσισμος?
-
To πεπρωμενο σου μπορεις να το φταιξεις εσυ τωρα, δεν εισαι καταδικασμενος σε τπτ ουτε εισαι αδυναμος. Και η ουσια της ζωης δεν ειναι να εισαι πρωταθλητης, αλλα να εχεις αγαπη και ευτυχια, και να μπορεις να κανεις ωραιες σχεσεις με τους ανθρωπους γυρω σου.. Εγω με τους εξαρτημενους δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα, κι εγω εξαρτητικη προσωπικοτητα ημουν, ελπιζω οτι τωρα δεν ειμαι πια τοσο, οχι απο ουσιες ομως.. Τωρα οι χρηστες ηρωινης συνηθως φαινονται.. αδυνατοι, χλωμοι, και με χαλασμενα δοντια/χωρις δοντια, μακρια μανικια το καλοκαιρι.. Πως ειναι να εισαι χρονια χρηστης και να μη φαινεσαι δεν ξερω..
-
Υπαρχουν τροποι , η ιατρικη εχει προχωρησει πολυ , υπαρχουν ανθρωποι γυρο σου ,στην Τ.V. που δεν το φανταζεσαι οτι πινουν πρεζα κι ομως εμφανισιακα ειναι πολυ πιο καλα απο καθε καθαρο ανθρωπο. Το προβλημα με την ηρωινη ειναι οτι χανεις την ειδοποιηση οταν εχεις καποιο προβλημα υγειας, οταν σου λυπουν καποια στοιχεια απο το σωμα σου, αβιταμινωση και αλλα τετοια, η διαφορα εμενα με εσενα π.χ. ειναι οτι εσυ αμα σου λειψει η ζαχαρη θα το νιωσεις ,θα αναζητησεις μια σοκολατα ας πουμε , εγω δεν θα το νιωσω και θα παθω ζημια σε καποιο οργανο μου που θα την ειχε αμεση αναγκη, για αυτο πρεπει απο μονος μου να εχω προνοησει να μην μου λειψει κατι απο τον οργανισμο μου ,αρα πρεπει να περνω βιταμινες ,σιδερο, και αλλα πολλα, βεβαια ειναι πολυ κουραστικο αλλα με εχει σωσει .οσο για αυτους με τα δοντια και στο δρομο ,δυστυχως δεν τους νοιαζει τιποτα λεφτα εχουν μονο για να πιουν και δεν ασχολουντε με την καθαριοτητα για αυτο και παθαινουν ηπατιτιδες και αλλα πολλα , εμενα τα δοντια μου ειναι πολυ καλα και λευκα βεβαια εχω χαλασει πολλα λεφτα γιατι εχω και μερικα ψευτικα αλλα ουτε ειμαι χλωμος και ετσι οπως λες γιατι προσεχω και εχω υπαρξει και καιρο περιστασιακος χρηστης. βεβαια εχω προβληματα υγειας οπως με τα πνευμονια μου αμα δεις την ακτινογραφια ειναι λες και τα εχουν βαψει με ασημι χρωμα , εχω ασθμα και μερικα προβληματα ορασης και καρδιακα ,αν εξερεσεις τις μαυρες σακουλες κατω απο τα ματια μου δεν θα καταλαβεις ευκολα οτι πινω.
Για να μην σας φρικαρω δενλεω οτι δεν τρεχει αμα κανεις χρηση ενωοειτε οτι κανει κακο δεν ειμαι τρελος απλα αμα προσεχεις καποια πραματα μπορεις να συντηρεισε απλα.
-
και τωρα που βρισκεσαι τελικα, θα κοψεις οπως ειχες αποφασισει ή συνεχιζεις;
-
Εκει που παω μου ειπαν να κανω ανα καποιες μερες μειωση ποσοτητας και μετα απο καποιες μερες οταν θα εχω πεσει πολυ να παρω σουμποτεξ και μετα να αρχησω το off. δεν ειμαι τοσο δυνατος για να το κανω ακομα, ετσι μου ειπαν αλλα δεν ξερω και δεν θελω να λεω μεγαλα λογια , ξερω οτι πρεπει να καθαρησω θα ηθελα να ειμαι σαν ολους ,αλλα με τρομαζει οχι τοσο οι χαρμανες οσο η καταθλιψη που θα εχω για 2-3 μηνες μεχρι να μικρυνουν οι υποδοχεις οπιοειδων αδενες καπως ετσι , δλδη μεχρι να γεμιζουν απο μονοι τους χωρις να επεμβαινω εγω με τη κολο πρεζα!
-
Θελει πεισμα και θεληση... Και να βρεις κινητρα για να σου δωσουν αυτο το πεισμα και τη θεληση.. καλα οντως οι χρηστες γινονται σαν γιατροι στο τελος, ξερουν πολλα παραπανω για το σωμα τους απο τον μεσο ανθρωπο!
-
Τα λες πολυ σωστα αυτα θελει για να γινω καλα, και τρομαζω που δεν μπορω να τα κατακτησω ! αυτο ειναι που με φοβιζει .Ξερεις εχω ξανα κοψει πολλες φορες το εβαλα πεισμα και το εκανα το καταφερα ,αυτη την φορα εχω απογοητευτει γιατι δεν μπορω να τα βρω ολα αυτα ! δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο αυτο !
-
Eυχομαι να τα βρεις.. Συνηθως το κινητρο για ζωη ειναι η ιδια η ζωη..
-
Γιωργο μη σε τρομάζει η καταθλιψη,που λες οτι θα νιωθεις μετα
Για πες μου,τωρα ζεις μες τη χαρα?Είσαι ικανοποιημένος?Απο οτι λες καθε αλλο..
Οταν κόψεις θα εχεις παντα διπλα σου εναν ψυχολόγο ή ψυχιατρο που να εχει γνωσεις στο συγκεκριμένο θεμα και να σου υποδειξει πως θα το διαχειριστεις και να το ξεπεράσεις αυτο.
Εχεις τοσα πραγματα και ενδιαφεροντα για να ασχοληθεις,οπως μας εχεις αναφερει.Θα βρεις πολλους τροπους να καλυψεις αυτα τα κενα που φοβασαι
-
Ετσι ειναι ,αλλα κανενας δεν μπορει να απαλυνει την θλιψη ! ιδικα καλοκαιριατικα ολοι θα κανουν μπανιαθα ειναι μες στη χαρα και εγω στην γονιτσα μου με τα μουτρα στο πατωμα διαθεση χαλια και τετοια! σν ρομποτ δεν θα νιωθω τιποτα ουτε χαρα ουτε συγκινιση ,απολυτη βαρεμαρα τα λεπτα θα ειναι ωρες! και αμα ξερω οτι ολα αυτα θα μπορω σε μια στιγμη να τα αλλαξω δλδη αμα πιω! εκει φοβαμαι οτι δεν θα αντεξω!
Αλλα οπως εστροσα θα κοιμηθω ! εγω φταιω δεν με εκανε κανεις πρεζακια μονος μου εγινα !
-
Ξερετε βρε παιδια φοβαμαι κολαω στο μετα , οτι θα κανω λαθοι στη δουλεια μου θα χασω πελατες αφου δεν θα ειμαι τοσο δραστηριος και αυτο τον καιρο δεν παμε καλα οικονομικα ειναι δυσκολα τα πραματα αμα κανω λαθοι θα εχω προβλημα δεν ειμαι πλεον υπαλληλος να εχω καποια συγκεκριμενα πραματα να κανω και τελος .
Φοβαμαι τις σχεσεις μου με τουσ φιλους μου δεν θα εχω ορεξη να βγω εξω.Φοβαμαι τις σχεσεις μου με τις γυναικες δεν θα μπορω εχω κοπελα πως θα της μιλησω πως θα της πω αυτα που θελει να ακουσει τα κοπλιμαν , τα ωραια λογια ,το χαμογελο ,πως θα πλησιασω μια κοπελα αφου θα εχω την μανια οτι δεν προκεται να με θελει και αλλα τετοια καταθλιπτικα .Αφου ολοι ξερουμε οτι οι γυναικες θελουν στην αρχη τουλαχιστον να εισαι πολυ ευχαριστως, ομιλιτικος ,διασκεδαστικος εστω και αν γνωριζουν ολοι οτι ειναι καπως υποκριτικα αυτα !
Για πειτε μου πως θα τα κανω ολα αυτα?
-
Αρα εσυ θεωρεις οτι τα χεις τωρα ολα αυτα.Σου αρεσει η ζωη σου ετσι.Είναι ολα μες την ενεργια και τη ζωντανια..Ολα είναι σωστα.
Εαν το βλεπεις ετσι ναι..μαλλον εχουν δικιο και δεν εισαι ακομα αποφασισμενος..
απλως αρχικα εδειχνες οτι τα βλεπες αλλιως.
ΥΓ:Αν νομιζεις οτι μια σωστη κοπελα θελει/ή εστω προτιμάει τα κοπλιμεντα και οχι εναν ειλικρινη και ντομπρο ανθρωπο απεναντι της είσαι σε λαθος δρόμο,ή εχεις βρει λάθος κοπελες
-
Γιώργο γεια σου. ΠΟυ πήγες και σου είπαν να κάνεις σταδιακή μείωση και όλα τα υπόλοιπα; Αν θέλεις απαντάς.
Από ότι είδα θα παίρνεις υποκατάστατο. Μη φοβάσαι όλα αυτά που λες. Δεν θα είσαι καταθλιπτικος παίρνοντας το συγκεκριμένο. Εκτος από κάποιες πρώτες μέρες, και θα δουλεύεις, και ομιλητικός θα είσαι και με τους φίλους σου θα είσαι μια χαρά. Μη φοβάσαι τόσο πολύ. Η πρέζα είναι που σε κάνει να νομίζεις ότι τώρα είσαι καλός σε όλα. Το υποκατάστατο που θα παίρνιες θα σου καλύψει τα συμπτώματα στέρησης,θα σου μειώσει την επιθυμία και θα σε κανει να είσαι καλά χωρίς τη χρηση οπιοειδών. Προσπάθησε να κάνεις όνειρα, και ζητησε βοήθεια, ψυχολογική στήριξη. Και κάτι τελευταίο, κάνοντας χρήση δεν κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου αλλά και στους ανθρωπους που σε αγαπάνε. Είναι θέμα χρόνου να σε κατάλάβει κάποιος.
Ευχομαι να τα καταφέρεις.